To sam i pretpostavila.....samo sam zeljela da neko drugi to kaze, jer ja kao "ostali" ne bih to mogla serbez reci bez da me lincuju ovdje na forumu! Jer ko sam ja da se mijesam u ovakve stvari, narocito sto se tice odgoja djece u vrticima.denis.istok wrote:Jel to potvrdjen izbor novog direktora?
Koliko znam stoje:
Gdin Mustafa ef. Ceric, Gdin Bakir Izetbegovic, Gdin Safet Keso i sva sarajevska SDA a cini mi se da ne kotira lose ni u SBB BiH cim moze na TV Alfa.
Svaka vjerska poduka u DRZAVNIM i JAVNIM vrticima i predskolskim ustanovama bi se trebala zakonski zabraniti! Jer se placa od poreza i doprinosa svih (i vjernika i agnostika).
Vjeronauci je mjesto u vjerskim OBJEKTIMA, crkvama, dzamijama i sinagogama itd, ili u privatnim vjerskim odgojnim ustanovama!
Drazava tu treba da pomogne sto vise.
Pravi vjerski odgoj i usmjerenje se stice u porodici gdje roditelji svoljim zivotnim primjerom, ziveci svoju vjeru pokazuju svojoj djeci kao zivi pravi vjernik i na taj nacin im pokazuju kako da i oni zive i prakticiraju svoju vjeru.
Sva vjerska osjecanja sam ponijela iz svog doma i svoju sam kcerku uputila na vjeru, bez prisile!