Daj onda da organizujemo i paradu budala,paradu ubica i lopova,paradu osudjenih Haskim tribunalom.....ma ima da cvjetamo kao drustvo.Ma zabolime sto je on gey isto sto i njega zaboli ko sam ja .seshat wrote: da žene prije stotinjak godina nisu protestvovale nikada ne bi dobile pravo glasa. znači moraš skrenuti pažnju na sebe, čak i na ovakav način. i da naglasim nisam homo, ali ih podržavam u potpunosti i nadam se da ćemo u sarajevu uskoro imati paradu.
posebno se grozim balkanskog nasilja prema bilo kome. povraća mi se od toga....
Desavanja u Hrvatskoj
- spreca
#1876 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- spreca
#1877 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imamo mi ovdje i Hrvata i Srba i drugih ....imal kod vas "gajeva".....kod nas imaju PodgajeviMarinn wrote:Po tome ispada da je BIH u zaostatku za drzavama regije jer cak je i Srbija organizirala gej paradu a Sarajevo nije. Ili je mozda stvar da kod muslimana nema gajeva?veleno wrote:Čini mi se da je bilo najava da će se ove godine održati Gay Pride i u Podgorici, ali su ga otkazali.![]()
Da se je održao i u Podgorici bili bi smo okruženi sa svih strana i ostali izolovana rupetina.
Kod nas u Sarajevu još uvijek ne postoji javna ličnost koja se deklarira kao gay,a kamo li udruženje koje bi organiziralo paradu.
-
Marinn
#1878 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kod nas ih ocito ima, ali kod vas izgleda da ih nema.spreca wrote:Imamo mi ovdje i Hrvata i Srba i drugih ....imal kod vas "gajeva".....kod nas imaju PodgajeviMarinn wrote:Po tome ispada da je BIH u zaostatku za drzavama regije jer cak je i Srbija organizirala gej paradu a Sarajevo nije. Ili je mozda stvar da kod muslimana nema gajeva?veleno wrote:Čini mi se da je bilo najava da će se ove godine održati Gay Pride i u Podgorici, ali su ga otkazali.![]()
Da se je održao i u Podgorici bili bi smo okruženi sa svih strana i ostali izolovana rupetina.
Kod nas u Sarajevu još uvijek ne postoji javna ličnost koja se deklarira kao gay,a kamo li udruženje koje bi organiziralo paradu.![]()
![]()
- Sasvim_Obican
#1879 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakva crna gay parada u Sarajevu ?! Pa u nas je umjetnički festival predstavljen kao udarac na din Islama, pa smo morali gledati neke čudne ljude, čudnog imena, kako razbijaju i pale po Sarajevu. U nas je još uvijek lakše prihvatiti da vjerski zvaničnici seksualno iskorištavaju maloljetnice, nego da postoje ljudi koji su drugačiji po bilo čemu - naciji, boji kože, seksualnost i sl...
Zato, zaradi mira u prijestolnici nadam se da neki ludo hrabri ljudi neće organizirati ništa slično ovom.
Zato, zaradi mira u prijestolnici nadam se da neki ludo hrabri ljudi neće organizirati ništa slično ovom.
- spreca
#1880 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nismo svi istiMarinn wrote: Kod nas ih ocito ima, ali kod vas izgleda da ih nema.
-
seshat
#1881 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ne, bolje je da ih kamenjem gađamo, bacamo boce na njih i deremo se: "ubij pedera"! Nemoj relativizirati stvari i osobe drugačije seksualne orijentacije stavljati u istu ravan s osuđenicima haškog tribunala. I nekada skretati pažnju na određeni dio društva je neophodno, da li su crnci trebali još uvijek biti robovi, da li žene trebaju imati pravo glasa ili i te skupine nisu nikada trebale podići svoj glas protiv ugnjetavanja "većine". Ugnjetavanje o kojem pišem ne mora biti uvijek fizičko, ali niti jedan homoseksualac to ne može javno reći da je homoseksualac što dovoljno govori u kakvom društvu živimo. I to je dovoljan razlog da ih se čuje. Live and let live!spreca wrote:Daj onda da organizujemo i paradu budala,paradu ubica i lopova,paradu osudjenih Haskim tribunalom.....ma ima da cvjetamo kao drustvo.Ma zabolime sto je on gey isto sto i njega zaboli ko sam ja .seshat wrote: da žene prije stotinjak godina nisu protestvovale nikada ne bi dobile pravo glasa. znači moraš skrenuti pažnju na sebe, čak i na ovakav način. i da naglasim nisam homo, ali ih podržavam u potpunosti i nadam se da ćemo u sarajevu uskoro imati paradu.
- Hemel
#1882 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije ti MALO off topic poredjenje nego je bez veze.StLouis wrote: A zasto majke Srebrenice svake godine mirnom setnjom podsjecaju na genocid koji se desio nad njihovim najmilijima? Zato, jer traze pravdu, je li tako? Bore se protiv zla, protiv nepravde! Malo je off poredjenje, ali zasto nebi i gay populacija mogla mirno proci kroz grad da ukaze na nepravdu i diskriminaciju koja im se dogadja u dvadeset prvom stoljecu!? Da su crnci sutjeli i da nisu izlazili na ulice uprkos svijesti da bi mogli izgubiti zivote samo zbog toga sto su digli rijec nad aparthejdom i rasizmom, danas bi mozda jos uvijek bili bez osnovnih ljuskih prava, robovi ili polurobovi, ista stvar. Sloboda se ne poklanja cesto, za slobodu se mora boriti i izbortiti, biti uporan do zadnjeg atoma snage! Naime, koliko smo upuceni, gay ljudi uredno placaju poreze, lojalni su gradjani a osnovna ljudska prava su im ukinuta, doduse, stoje na papiru, a papir svasta trpi. Zato trebaju ugledne osobe iz drustva izaci s njima na ulice, akademici, politicari, i jasno dati do znanja da smo svi isti, bez obzira koje religije, boje koze, seksualne orijentacije, nacije bili. Uciti mlade generacije toleranciji, poducavati ih u skolama, vrticima, crkvama, dzamijama, u svakoj instituciji koja bi trebala sluziti u i na cast svakog individualca. Nazalost, kod nas toga nema jer nema postenih zakona, nema stogih kazni, zataskuju se zlocini i potencijalne ubojice, a peder, lezbijka, trans, ko ih shisa, neka crknu ali slobode za njih nece i ne smije biti, zakljucaj ormar, dolazi neman.
kod nas ni zivotinje nemaju prava (na zalost), tuce ih svako i maltretira. one su po meni vise ugrozene nego ovi homo i lezbo.
oni se inace ponasaju kako hoce i niko im ne smeta ali smeta taj njihov inat i prkos onima koji nisu kao oni.
zivim pored takvih svaki dan. cak imam prijatelja u toj populaciji i sve normala ali ja hocu da kazem da je ovo sve bez veze.
- spreca
#1883 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa nezna niko ni kakva je moja seksualna orijentacija,pa ne organizujem parade po carsiji......nadjem curu odemo u prirodu ili dovedem kuci i odradimo svoje.....e jesti i poredjenje crnaca kao robova i ovih sto neznaju gdje ih svrbiseshat wrote:Ma ne, bolje je da ih kamenjem gađamo, bacamo boce na njih i deremo se: "ubij pedera"! Nemoj relativizirati stvari i osobe drugačije seksualne orijentacije stavljati u istu ravan s osuđenicima haškog tribunala. I nekada skretati pažnju na određeni dio društva je neophodno, da li su crnci trebali još uvijek biti robovi, da li žene trebaju imati pravo glasa ili i te skupine nisu nikada trebale podići svoj glas protiv ugnjetavanja "većine". Ugnjetavanje o kojem pišem ne mora biti uvijek fizičko, ali niti jedan homoseksualac to ne može javno reći da je homoseksualac što dovoljno govori u kakvom društvu živimo. I to je dovoljan razlog da ih se čuje. Live and let live!spreca wrote:Daj onda da organizujemo i paradu budala,paradu ubica i lopova,paradu osudjenih Haskim tribunalom.....ma ima da cvjetamo kao drustvo.Ma zabolime sto je on gey isto sto i njega zaboli ko sam ja .seshat wrote: da žene prije stotinjak godina nisu protestvovale nikada ne bi dobile pravo glasa. znači moraš skrenuti pažnju na sebe, čak i na ovakav način. i da naglasim nisam homo, ali ih podržavam u potpunosti i nadam se da ćemo u sarajevu uskoro imati paradu.
Last edited by spreca on 11/06/2011 22:22, edited 2 times in total.
-
seshat
#1884 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sasvim_Obican wrote:
- Sasvim_Obican
#1885 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zašto si izvukao samo ovo iz konteksta cijelog posta... To je jako zlonamjerno i jednostrano obrtanje teza.seshat wrote:Sasvim_Obican wrote:
Zato, zaradi mira u prijestolnici nadam se da neki ludo hrabri ljudi neće organizirati ništa slično ovom.hahaha ma jašta da se ne ukalja obraz, to je najvažnije. a to što se pomalo puca svaki dan, gaze ljudi na pješačkom prelazu, siluju curice to je ok. Al' je bar obraz čist.
Uopšte ne govorim o obrazu, ni o moralu ljudi u Sarajevu, već govorim da bi nešto slično ovom što se danas dešavalo u Hrvatskoj, u Sarajevu eskalirao u puno veći i opasniji sukob koji nam ni u kojem slučaju ne treba u ovakvom trenutku za BiH.
- Hemel
#1886 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sa ovim se slazem...Sasvim_Obican wrote:Zašto si izvukao samo ovo iz konteksta cijelog posta... To je jako zlonamjerno i jednostrano obrtanje teza.
Uopšte ne govorim o obrazu, ni o moralu ljudi u Sarajevu, već govorim da bi nešto slično ovom što se danas dešavalo u Hrvatskoj, u Sarajevu eskalirao u puno veći i opasniji sukob koji nam ni u kojem slučaju ne treba u ovakvom trenutku za BiH.
-
seshat
#1887 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije bilo zlonamjerno i shvatila sam tvoj post čak ga i podržala. Jednostavno mi je ova rečenica bila simpatična i na nju sam se nadovezala. Evo još jednomSasvim_Obican wrote:Zašto si izvukao samo ovo iz konteksta cijelog posta... To je jako zlonamjerno i jednostrano obrtanje teza.seshat wrote:Sasvim_Obican wrote:
Zato, zaradi mira u prijestolnici nadam se da neki ludo hrabri ljudi neće organizirati ništa slično ovom.hahaha ma jašta da se ne ukalja obraz, to je najvažnije. a to što se pomalo puca svaki dan, gaze ljudi na pješačkom prelazu, siluju curice to je ok. Al' je bar obraz čist.
-
Johnny_x
#1888 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo kod nas nikad ne treba da se odrzi i da li je biti gay normalno. Ako si vjernik nikad nece prihvatiti ovu populaciju bilo koja religija to osudzuje, a ako vjerujes u onog Darvina zar nije cilj produzavanje vrste? Radite vi sta hocete u svojim sobama ali brate nemoj nama prkositi. Koji je cilj te parade ostvarivanje nekih prava, je li zabranjeno da imaju odnose nije, imaju li pravo glasa imaju, sta hoce koji k....?
- andromeda101
#1889 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Skijash wrote:Hrvatska se u zadnje vrijeme ponaša korektno prema BiH pa nema razloga da gajimo međusobni animozitet. Naprotiv, neka se komšiji oteli krava, neka mu je tavan pun suhog mesa, bankovni račun u plusu i neka su mu zdrava djeca. A onom drugom komšiji na istoku što nas još uvijek maltretira, neka crkne krava i izgori štalagost iz ZG wrote:![]()
zahvaljujem svim dobronamjernim BiH susjedima na lijepim željama, nadam se i skorom Vašem pozitivnom pomaku![]()
I ako vas uhvati kadkad nostalgija za nama u Bosni, kao i Slovence, bujrum!
- vee-jay
#1890 Re: Desavanja u Hrvatskoj
otidji na temu "gledali ste film, preporucite" da vidis komentara na film "brokeback mountain" kada se "normalni" forumasi gnusaju na taj film i "one bolesne stvari koje se u filmu desavaju i njih tjeraju da povrate". jedan forumas bukvalno napisa da je u filmu nabolji happy end u kojem se na najbrutalniji nacin ubija glavni lik filma (gay) i ne samo da ga maltane niko nije kritizirao nego vecina u toj izjavi ne vidi nista pogresno...StLouis wrote: A zasto majke Srebrenice svake godine mirnom setnjom podsjecaju na genocid koji se desio nad njihovim najmilijima? Zato, jer traze pravdu, je li tako? Bore se protiv zla, protiv nepravde! Malo je off poredjenje, ali zasto nebi i gay populacija mogla mirno proci kroz grad da ukaze na nepravdu i diskriminaciju koja im se dogadja u dvadeset prvom stoljecu!? Da su crnci sutjeli i da nisu izlazili na ulice uprkos svijesti da bi mogli izgubiti zivote samo zbog toga sto su digli rijec nad aparthejdom i rasizmom, danas bi mozda jos uvijek bili bez osnovnih ljuskih prava, robovi ili polurobovi, ista stvar. Sloboda se ne poklanja cesto, za slobodu se mora boriti i izbortiti, biti uporan do zadnjeg atoma snage! Naime, koliko smo upuceni, gay ljudi uredno placaju poreze, lojalni su gradjani a osnovna ljudska prava su im ukinuta, doduse, stoje na papiru, a papir svasta trpi. Zato trebaju ugledne osobe iz drustva izaci s njima na ulice, akademici, politicari, i jasno dati do znanja da smo svi isti, bez obzira koje religije, boje koze, seksualne orijentacije, nacije bili. Uciti mlade generacije toleranciji, poducavati ih u skolama, vrticima, crkvama, dzamijama, u svakoj instituciji koja bi trebala sluziti u i na cast svakog individualca. Nazalost, kod nas toga nema jer nema postenih zakona, nema stogih kazni, zataskuju se zlocini i potencijalne ubojice, a peder, lezbijka, trans, ko ih shisa, neka crknu ali slobode za njih nece i ne smije biti, zakljucaj ormar, dolazi neman.
long story short: sto se tice odnosa prema homoseksualcima, Sarajevno nije ni u cemu drugaciji od Splita.
- glade
#1891 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@StLuis:
Koja oni to prava nemaju molim te?
Pravo na:
Obrazovanje? Imaju.
Zaposlenje? Imaju.
Slobodu govora? Imaju.
Zdravstvo? Imaju.
Sve imaju.
Dakle nije problem u njihovim pravima vec u prihvatanju drustva. To sigurno nece postici na ovaj nacin. Ovo je cisti inat i sepurenje bez ikakvog konkretnog cilja. Ja prvi sam protiv ovoga a nemam apsolutno nista protiv njih. Sta vise, da mi se neki moj prijatelj deklarise kao homoseksualac ne bi mu "a" rekao, boli me briga.
Druga je stvar sto ih raja po svaku cijenu brani cisto da ih ne bi proglasili fasistima i homofobima. Ovo me podsjeca na situacije kada crncu ne smijes reci da je crn da te ne bi proglasili rasistom.
Koja oni to prava nemaju molim te?
Pravo na:
Obrazovanje? Imaju.
Zaposlenje? Imaju.
Slobodu govora? Imaju.
Zdravstvo? Imaju.
Sve imaju.
Dakle nije problem u njihovim pravima vec u prihvatanju drustva. To sigurno nece postici na ovaj nacin. Ovo je cisti inat i sepurenje bez ikakvog konkretnog cilja. Ja prvi sam protiv ovoga a nemam apsolutno nista protiv njih. Sta vise, da mi se neki moj prijatelj deklarise kao homoseksualac ne bi mu "a" rekao, boli me briga.
Druga je stvar sto ih raja po svaku cijenu brani cisto da ih ne bi proglasili fasistima i homofobima. Ovo me podsjeca na situacije kada crncu ne smijes reci da je crn da te ne bi proglasili rasistom.
-
ragib
#1892 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čestitke ljudima iz Splita koji nisu dozvolili da se bolest siri pod parolom "mi smo pederi i to je normalno".
-
ivannn
#1893 Re: Desavanja u Hrvatskoj
evo već prije mog odgovora neki forumaši su dali dobre razlogecrysis wrote:ivannn wrote:sramota za split
kada je povorka prolazila kroz grad iz okolnih kafića su im pljeskali i mahali, no kada su išli prema rivi, dočekali ih ekstremisti,divljaci, neofašiste koji su vjerojatno organizirano dovedeni i nahuškani jer danima prije parade fašističke stranke poput raznoraznih hsp, hčsp i ostalih pozivale na linč
kladim se da je više pedera bilo među onima iza ograde nego ispred koji su uzvikivali "ubij pedera"
isto, svaka čast mnogim splitskim sveučilišnim profesorima, anti tomiću - književniku i ostalim poznatijim "splićanima" koji su sudjelovali
nemam nista protiv ni gejeva i lezbijki , svako ima pravo da zivi kako hoce i kako misli da treba. al mi nije jasno zasto moraju paradirati kroz gradove. zar onda nebi trebali organizovati parade i heteroseksualci. zasto svoje seksualno opredijeljenje pokazivati na ulici.
sasvim jednostavno:možda zato što su manjina i diskriminirani
evo i sam dokaz je split, prije nekoliko mjeseci na rivi se nije sakupilo 100-njak ljudi na protuvladinim prosvjedima, a jučer neki kažu čak 10.000 ljudi uzvikivalo "ubij pedera", a pogotovo ako vidimo slike s lijepim curama koje mašu sa zastavama (koje btw nisu lezbejke već cure iz raznih ženskih udruga), dok tamo policajci čuvaju krezube neofašiste koji bi kao krenuli ubijati žene
neki su i pokušali, kamenje bacali, nekima su glave razbili, točnije novinarima
koji stadij mržnje/netolerancije/straha od pedera može biti kada tu "slučajevi" s druge strane ograde bacaju na druge ljude kamenčuge i pritom uzvikuju "ubij"
- prilagodjeN
#1894 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ovo neke hrvatske vehabije demonstrirale

- Sasvim_Obican
#1895 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja moram priznati da me uvijek nasmiju ovi homofobi, fašisti i nacionalisti kad za sebe kažu da su "normalni". Ne gospodo, vi niste normalni. Vi mrzite ljude, podržavate i samim tim ste devijantni i društvene štetočine. Normalni smo mi koje gay populacija ne ugrožava ni po kojem osnovu i kao takva nas apsolutno ne zanima. Normalni smo mi koji ne volimo gledati krvave ljude ma ko su i šta su, po ulicama nekog grada i koji ne čestitamo ljudima koji su jučer na sav glas psovali majku muslimansku, židovsku, srpsku, cigansku.
Lijepo je da se hrvatski, bosanski i srpski ksenofobi ujedinjuju. Još da se mi normalni ujedinimo i gdje će nam kraj biti.
Lijepo je da se hrvatski, bosanski i srpski ksenofobi ujedinjuju. Još da se mi normalni ujedinimo i gdje će nam kraj biti.
-
Bodkin
#1896 Re: Desavanja u Hrvatskoj
odlicno poredjenje. gay populacija je ista kao i budale, lopovi, ubice i osudjenici iz hagaspreca wrote:Daj onda da organizujemo i paradu budala,paradu ubica i lopova,paradu osudjenih Haskim tribunalom.....ma ima da cvjetamo kao drustvo.Ma zabolime sto je on gey isto sto i njega zaboli ko sam ja .seshat wrote: da žene prije stotinjak godina nisu protestvovale nikada ne bi dobile pravo glasa. znači moraš skrenuti pažnju na sebe, čak i na ovakav način. i da naglasim nisam homo, ali ih podržavam u potpunosti i nadam se da ćemo u sarajevu uskoro imati paradu.
- dalmatinka
#1897 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ragib wrote:Čestitke ljudima iz Splita koji nisu dozvolili da se bolest siri pod parolom "mi smo pederi i to je normalno".
Jučer je u Splitu bilo puno bolesnika, ne mislim na homoseksualce.
- polusvijet
#1898 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Geni kameni + vrucine + crkva + ptsp + mpt + ozujsko + kriza + adrenalin + tisucljetna kultura + nedostatak intime... Dobro nije mrtvih glava bilo. Jebga, to je patologija zesca.
Takvih likova ima na marginama svakog drustva i kad su u vecim grupama jaki su ko Tito. Mozda u Hrvatskoj i nisu norma ali zato jesu ovi drugi, relevantniji. Tiha vecina koja kaze; "neka bolesnika al' sta mi imaju mlatiti guzicama i paradirati po carsiji". To je vec temeljno dokumentovana socio-psiholoska kategorija stanovnistva. U drustvima gdje prelazi ca. 30 % od ukupne populacije, dolazi do opsteg nepovjerenja, antagonizama i stagnacije, i to u najboljem slucaju. Broj i ideoloska boja tih pasivnih konzervativaca varira zavisno od okolnosti, politickih i ekonomskih. Variraju i nepravde, anomalije, neprijatelji, zavjerenici i sve ostalo u cemu oni vide uzrok sopstvenog mizera i prepreku ka zivotu u blagostanju...
Oni su mutavi nijemi svjedoci sopstvene propasti. Nekad cak i ozareni protagonisti. Dok sa trbusnim zadovoljstvom citaju kako su primati iz predgradskih bircuza u duhu autohtone srednjovjekovne tradicije kamenovali frikove u po grada, njihov licni poraz i nemoc na trenutak nestanu, ko apaurinom odneseni.
Bitno je da njih niko ne mlati. A i citanje uzme vremena kad si polupismen. Slike su kul.
Nema tu selameta jos dugo.
Takvih likova ima na marginama svakog drustva i kad su u vecim grupama jaki su ko Tito. Mozda u Hrvatskoj i nisu norma ali zato jesu ovi drugi, relevantniji. Tiha vecina koja kaze; "neka bolesnika al' sta mi imaju mlatiti guzicama i paradirati po carsiji". To je vec temeljno dokumentovana socio-psiholoska kategorija stanovnistva. U drustvima gdje prelazi ca. 30 % od ukupne populacije, dolazi do opsteg nepovjerenja, antagonizama i stagnacije, i to u najboljem slucaju. Broj i ideoloska boja tih pasivnih konzervativaca varira zavisno od okolnosti, politickih i ekonomskih. Variraju i nepravde, anomalije, neprijatelji, zavjerenici i sve ostalo u cemu oni vide uzrok sopstvenog mizera i prepreku ka zivotu u blagostanju...
Oni su mutavi nijemi svjedoci sopstvene propasti. Nekad cak i ozareni protagonisti. Dok sa trbusnim zadovoljstvom citaju kako su primati iz predgradskih bircuza u duhu autohtone srednjovjekovne tradicije kamenovali frikove u po grada, njihov licni poraz i nemoc na trenutak nestanu, ko apaurinom odneseni.
Bitno je da njih niko ne mlati. A i citanje uzme vremena kad si polupismen. Slike su kul.
- ultima_palabra
#1899 Re: Desavanja u Hrvatskoj
polusvijet wrote:Geni kameni + vrucine + crkva + ptsp + mpt + ozujsko + kriza + adrenalin + tisucljetna kultura + nedostatak intime... Dobro nije mrtvih glava bilo. Jebga, to je patologija zesca.
-
ragib
#1900 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bog je stvorio čovjeka i zna najbolje šta je dobro za njega a šta loše, a ovi ljudi koji su izgubili kompas pa brane ono što nije za čovjeka je njihov problem. Bolesnici ako smatraju da nisu neka zive u svojim kucama kako hoce ali neka obicnom narodu ne nameću svojim nekim paradama da je to normalno. Allah je u Kur'anu jasno rekao da to nije za covjeka a mislim da tako razmisljaju i sljedbenici knjige krscani, a ko se želi suprostaviti Onome kome će se vratiti za koju godinu kao kost neka prkosi ali će sigurno izvući deblji kraj.dalmatinka wrote:ragib wrote:Čestitke ljudima iz Splita koji nisu dozvolili da se bolest siri pod parolom "mi smo pederi i to je normalno".![]()
![]()
![]()
Jučer je u Splitu bilo puno bolesnika, ne mislim na homoseksualce.
Last edited by ragib on 12/06/2011 16:13, edited 2 times in total.