Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

omar little wrote:
ld wrote:izraelski vojnici otvorili vatru na konvoj UN sa kojim je trebala da stigne hrana u gazu,jedan vozas ubijen,konvoj se vratio nazad
i definitivno je UN izjavio da u skolama koje je idf gadjao i pri tome su ubili 40 civila,nije bilo hamasovih boraca i sad je idf izjavio da u tom momentu nije bilo hamasovih boraca,ali da su bili ranije na tom mjestu

gebels da ja ziv,postidio bi se izraelske propagande
jelde Hamasovi teroristi se krili u kamionima? il' su se sakrivali iza kamiona pa pucali na izrael?
Bili na rolama zavezani shpagom za kamion.

Izvor @ld ?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

vratnik wrote:Prava katastrofa. Kako pise njemacki Der Spiegel, Crveni krst neuobicajeno ostro osudjuje izrael radi kako oni kazu zlocina koji isti cine prema civilima. (uzasne vijesti, osjecam se kao da je neko vratio vrijeme 15 godina unazad). Uz to svijet gleda vise sta se desava s gasom... Ako se ikako moze, treba pomoci ovim ljudima. Ne radi korumpirane i nesposobne vlasti. Ne radi mrznje prema izraelu. Treba pomoci radi djece koja leze danima pored mrtvih roditelja, treba pomoci radi mladosti kojoj amputiraju udove. Place mi se.
Ja placem danima, a nocas sam imala uzasne kosmarne snove ( to samo od citanja vijesti i gledanja video-klipova ). Nemam vise sta reci.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

Evo jos jednom humaniterni telefon i ziro racun da ljudi ne lutaju po temi ....

Humanitarna akcija za Gazu. Pozivom sa fiksnog telefona ili sa mobitela 061 ili 062 na telefon 090/292-005 donirate 3 KM. Ko želi uplatiti veći iznos može izvršiti uplatu na račun
br. 1327310010025273, ISLAMIC RELIEF WW BIH sa naznakom za Gazu.

Kome god predlozim da uplati odmah je rekacija " ma jarane ko zna gdje to ide" a ja na to kazem...da su tako razmisljali ljudi koji su nama slali pomoc nikada nista ne bi dobili, sta ako ide na pravu adresu ? Na kraju krajeva, bitna je i namjera a taj koji bi eventualno profitirao na ovakvoj tragediji je vec kaznjen samim svojim mentalnim sklopom.
burek_in_space

#1879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by burek_in_space »

UnscarD wrote:
Kome god predlozim da uplati odmah je rekacija " ma jarane ko zna gdje to ide" a ja na to kazem...da su tako razmisljali ljudi koji su nama slali pomoc nikada nista ne bi dobili, sta ako ide na pravu adresu ? Na kraju krajeva, bitna je i namjera a taj koji bi eventualno profitirao na ovakvoj tragediji je vec kaznjen samim svojim mentalnim sklopom.
Zovem,okrecem,ne shtedim...ali stvarno bi bilo lijepo kada bi se moglo saznati kuda sve idu ti novci,i koliko je "nash" Telecom profitirao na svemu ovome.
sjever76

#1880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sjever76 »

[/quote]
daj ba,popusti,pises nasto a nisi uopste upoznat sa detaljima
jel tebi poznato da je narod u gazi slobodno i demokratski izabrao hamas i strani posmatraci su to potvrdili i jod dodali da su to jedini izbori u arapskim zemljama da su slobodni i fer
pobijedili su zahvaljujuci tome sto su posteno i odgovorno radili za narod,za razliku od fataha koji je struho od korupcije,nepotizma,nesposobnosti

i proguglaj ime mohammed dahalan,on ti je bio sef bezbjednosti fataha u gazi,dobio je oruzije od izraela i amerike poslije pobijede hamasa,poceli su da hapse i muce hamasove pripadnike i onda je hamasu pukao film i naprasili su ih
po tebi su vjerovatno trebali da sami sebe muce,da ne zamaraju dahlanove ljude[/quote]

da se razumijemo.mene kao oca malog djeteta srce boli kad gledam patnje druge dječice.za sigurnost svoga djeteta bih učinio ama baš sve.dušu bih svoju đavolu prodao ako treba.pokorio bih se najvećem tiraninu samo da mi djete bude sigurno.
zbog toga nikad, ama baš nikad neću podržati ono što radi hamas tj. lideri palestinskog naroda zadnjih 60 godina.svi vi koji ovde navijate za neku borbu ste najveći licemjeri na svijetu.iz topline svojih domova pozivate da se goloruki narod suprotstavi 1000 puta jacem protivniku.i tako 60 godina.pa ima li iko pametan da shaviti da je ta borba uzaludna i da apsolutno nikakava korist o toga.evo da pitam ove drčne ovde na forumu da li ste svi vi u životu uvijek tako zajebani kad se suočite sa nekim ko je toliko jači od vas.pretpostavljam da se nikad niste povukli i da ste uvijek učestvovali u borbi bez obzira što ste dobili po glavi svaki put.jašta ste.pozivate na pravdu. koju crnu pravdu na kugli zemaljskoj? pa sve i jedna država i nacija na svijetu je nastala na sili, nepravdi i nečijim suzama.
na japan se sručila sva sila ovog svijeta svojevremeno i oni su kleknuli i pokorili se napadaču.20 godina poslije toga radom i disciplinom su ušli među 5 ekonomskih sila svijeta jer su istim tim napadačima prodavali televizore.
palestinci 60 godina nisu odmakli jedan pedalj u razvoju sopstvene nacije.pa zar niko da postavi pitanje "a da probamo nešto drugo".
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by -LIBERO- »

burek_in_space wrote:
UnscarD wrote:
Zovem,okrecem,ne shtedim...ali stvarno bi bilo lijepo kada bi se moglo saznati kuda sve idu ti novci,i koliko je "nash" Telecom profitirao na svemu ovome.
I ja sam okrenuo ovaj broj par puta,ali nebitno..o tome ne treba pisati hvalospjeve,i mislim da svako od nas koji smo prezivjeli slicna stradanja treba pozvati BAREM jednom.
A ili mene fakat interesuje koliko od ovog broja uzima nas telekom.
Zasto se ne ukljuce i oni u akciju pa neka halale svoj dobit barem kada je o ovakvim stvarima rijec,pa kada zovnemo da sve ide ljudima u Palestinu
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

-LIBERO- wrote:
burek_in_space wrote:
UnscarD wrote:
I ja sam okrenuo ovaj broj par puta,ali nebitno..o tome ne treba pisati hvalospjeve,i mislim da svako od nas koji smo prezivjeli slicna stradanja treba pozvati BAREM jednom.
A ili mene fakat interesuje koliko od ovog broja uzima nas telekom.
Zasto se ne ukljuce i oni u akciju pa neka halale svoj dobit barem kada je o ovakvim stvarima rijec,pa kada zovnemo da sve ide ljudima u Palestinu
Napadali su ih svojevremeno zbog poreza i njihove provizije po svakom pozivu (neka druga humaniterna je bila) pa je kao objasnjenje bilo da nemaju software koji to moze drugacije da prati ili nesto slicno...a kao ne mogu sada citav sistem da mjenjaju zbog te akcije...

Mogu jedino da izracunaju koliko su zaradili od ovoga u smislu nekih provizija pa da taj iznos uplate na racun i to bi bilo ok. Ali znajuci njih i koliko komlexan je to sistem, tesko da ce od toga biti sta...to su odluke i odluke, komisije i komisije....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by -LIBERO- »

Jes jest,vrlo je tesko sracunati i sve to organizovati.
Samo me interesuje da li bi nesto organizovali da njima licno treba otici ta razlika para a ne ljudima u Palestinu
krivorijek

#1884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

_veleposlanik wrote:Dr Mads Gilbert, norveski doktor u Gazi govori o situaciji.....

Za sve one koji su propustili da vide ovaj interview.

Masakar pred ocima cijelog svijeta, a svi se prave glupi na diplomatski nacin.
_veleposlanik

#1885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

sjever76 wrote:
Fiore wrote:Zamislite opciju.. skupi se arapska liga i kaze Rusiji.. koliko para da se izbrise Izrael? Jel iko cuo oglasava li se Iran povodom desavanja u Palestini?
sta? ubiti 5 miliona jevreja? time bi se sve rijesilo? kakvi komentari majko majko moja.evo ja cu ti odgovoriti za iran.oglasavaju se kurac moj.kad treba slati instruktore i rakete hezbolahu onda su prvi a kad treba kakvu humanitarnu akciju organizovati za pomoc civilima onda ih nema nigdje.pitajte malo palestince ako ikad budete u prilici koliko hajra imaju od irana pa cete vidjeti odgovor.taj se isti iran boji vise izraela nego jadni palestinci.
i jos nesto.obratite paznju na silne hamasove potparole koji se vrte po al jazeri cijeli dan.sve i jedan ima preko 100 kila kao i oni koji ih cuvaju.eto za izdrzavanje takvih kurtona idu pare namjenjene palestinskim civilama u kampovima.
Iran se itekako oglasava, sto ga cionisti ne zele pustiti u "prime time" da se cuje i Ahmov glas, to je druga stvar...
http://www2.irna.com/en/ zanimljivo, na engleskom je do jucer radila stranica.......
http://www2.irna.com/es/ ova radi perfektno, i jedina je medijska kuca koja govori o Iranu ono sto Iran sam govori o sebi. zaobidjite cioniste ako zelite chuti o Iranu.
_veleposlanik

#1886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

za jOFLU

ne mogu da citiram niti da trazim onaj video: Hamas kriv, a ko je prvi prekinuo primirje? (nagradno pitanje od milion kuna samo za tebe)
kako samo pojedinci vole potpaljivati, podmetati, ono podlo, "klizeci", dok u isto vrijeme zaobilaze strahovite istine...

sta je sa blokadom od koje je preko 200 ljudi umrlo zbog nedostatka hrane, vode i lijekova? to nije napad? ne, to je "kulturna eksterminacija terorista" ili sta vec?

avionima je IzraHELL bombardovao i ubio 6 civila 17. novembra ako se ne varam, a Hamas je prvi zapoceo? demagozi, dabogda vam se isto vratilo svima!
fukara_tz

#1887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Sarajevo danas ispred ambasade USA, majke Srebrenice, clanice Udruzenja "Zene zrtva rata" itd itd

Image

Image

Image

Image
homo_sapiens

#1888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

sjever76 wrote: da se razumijemo.mene kao oca malog djeteta srce boli kad gledam patnje druge dječice.za sigurnost svoga djeteta bih učinio ama baš sve.dušu bih svoju đavolu prodao ako treba.pokorio bih se najvećem tiraninu samo da mi djete bude sigurno.
zbog toga nikad, ama baš nikad neću podržati ono što radi hamas tj. lideri palestinskog naroda zadnjih 60 godina.svi vi koji ovde navijate za neku borbu ste najveći licemjeri na svijetu.iz topline svojih domova pozivate da se goloruki narod suprotstavi 1000 puta jacem protivniku.i tako 60 godina.pa ima li iko pametan da shaviti da je ta borba uzaludna i da apsolutno nikakava korist o toga.evo da pitam ove drčne ovde na forumu da li ste svi vi u životu uvijek tako zajebani kad se suočite sa nekim ko je toliko jači od vas.pretpostavljam da se nikad niste povukli i da ste uvijek učestvovali u borbi bez obzira što ste dobili po glavi svaki put.jašta ste.pozivate na pravdu. koju crnu pravdu na kugli zemaljskoj? pa sve i jedna država i nacija na svijetu je nastala na sili, nepravdi i nečijim suzama.
na japan se sručila sva sila ovog svijeta svojevremeno i oni su kleknuli i pokorili se napadaču.20 godina poslije toga radom i disciplinom su ušli među 5 ekonomskih sila svijeta jer su istim tim napadačima prodavali televizore.
palestinci 60 godina nisu odmakli jedan pedalj u razvoju sopstvene nacije.pa zar niko da postavi pitanje "a da probamo nešto drugo".
Početkom izraelskog napada sam pokušavao provući ovakvo razmišljanje, ovdje na ovom forumu. Međutim, zagovornici rata, zagovornici "navijanja iz toplih fotelja" su ovdje u množini, i mnogo su jači. Na insinuaciju da su djeca najveće žrtve, dobijam pitanja da li sam uopće i bio u Sarajevu u ratno vrijeme :-)
Potpuno se slažem s stavovima @sjever76; politički ciljevi ranije, a mir danas, se nikad neće, ne može, postići ratnim opcijama. samo pregovori, stalni pregovori i razgovori mogu doprinjeti izlasku iz krize. Hamas, Hezbolah i slične organizacije su samo žrtve kukavičkih sirijskih, jordanskih, egipatskih, iračkih ili iranskih režima, protivnika Izraela.
Zašto danas ti režimi šute, zašto danas ti režimi ne iniciraju nove mirovne pregovore, zašto se ne trude da i one postignute dane mira ne održe dugotrajnijijm ... Pa i ovdje imaju zagovornike svoje ratnohuškačke politike, ali i širom svijeta.
Palestinski narod može u dogovoru sa Izraelom za sebe postići mnogo više samo pregovorima. Pregovorima, ali i obostranim ustupcima, može postići ulazak u vlast svojih predstavnika, može postići širu, značajniju autonomiju svojih područja, može zajedno sa Izraelom ojačati privredu, mogu biti najjača država regiona ... da hoče :(
Međutim, lakše je kukati, plakati i pokazivati krv pred kamerama, da bi se svijet smilovao i sakupio ppomoć, da bi svijet osudio Izrael, ili da bi se zanemarili drugi razlozi rata, ili mogućnost mira.
Kjajević Majko

#1889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

The Gaza blame game
I tako ide u krug godinama...
The Death toll increased to 763 today , after finding 50 bodies under the rubbels.
Mo'aweya Hassanein, chief of emergency and ambulance services in the Palestinian Health Ministry, told reporters 763 people were killed and 3,120 wounded, including 375 in critical conditions, during the Israeli air and ground military operations.
http://news.xinhuanet.com/english/2009- ... 626620.htm
RIZVA

#1890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Ekipe iz Internacionalnog komiteta Crvenog križa otkrile su šokantne scene, između ostalog četvero male djece pored svoje mrtve majke, kada su spasioci konačno dobili pristup kvartu Zejtun u Gazi jučer.

Izraelska vojska je teško granatirala kvart Zejtun još od subote. Ali sve do jučer izraelska vojska nije dozvolila pristup Crvenom križu ovom području, rekao je Crveni križ.

Crveni križ je, u neuobičajeno oštroj izjavi, optužio izraelsku vojsku da ne ispunjava svoje obaveze zaštite civila u ratu.

Kada su radnici Crvenog križa konačno dobili pristup kvartu Zejtun, našli su jednog živog čovjeka, suviše slabog da bi stajao. Oko 12 leševa ležalo je na dušecima.

U drugoj kući, Crveni križ je pronašao 15 preživjelih, od kojih su neki ranjeni. U nekoj drugoj kući, pronašli su još tri leša. Pri tome, izraelski vojnici koji su bili situirani na vojnoj poziciji oko 80 metara od ove kuće, naredili su spasilačkoj ekipi da napuste područje, što su ovi odbili.

Ovo je šokantan slučaj, rekao je Pierre Wettach, predstavnik delegacije Crvenog križa za Izrael i okupirane palestinske teritorije. Izraelska vojska je morala znati situaciju ali nije pomogla ranjenim. A nisu dozvolili ni nama ni palestinskoj Crvenoj poluzvijezdi da pomogne ranjenim.

Izraelske vojska je postavila velike zidove na tom području čime je onemogućila kolima hitne pomoći da uđu u taj kvart. Stoga, spasilačke ekipe su iznijele djecu i ranjene na tovarnim kolicima koje su vukli magarci.

Evakuisano je ukupno 18 ranjenih i 12 iscrpljenih ljudi. 2 leša su također evakuisana.

Rečeno je da će Crveni križ danas iznijeti ostatak leševa.
homo_sapiens

#1891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

kiki-miki wrote:
Palestinski narod može u dogovoru sa Izraelom za sebe postići mnogo više samo pregovorima. Pregovorima, ali i obostranim ustupcima, može postići ulazak u vlast svojih predstavnika, može postići širu, značajniju autonomiju svojih područja, može zajedno sa Izraelom ojačati privredu, mogu biti najjača država regiona ... da hoče :(
Međutim, lakše je kukati, plakati i pokazivati krv pred kamerama, da bi se svijet smilovao i sakupio ppomoć, da bi svijet osudio Izrael, ili da bi se zanemarili drugi razlozi rata, ili mogućnost mira.
Sukob traje od 1948. pa do danas 2009.godine,da se moglo nešto dogovoriti s Izraelcima za ovih 51 godinu pa valjda bi se dogovorilo.
jeti se rata na ovim prostorima,da li se završio dogovorom samo 2 strane( onosno 3 uključujući i Hrvatsku) ?Nije ............
Pa šta ti to govori........
A ovo što sam uvećala,da je lakše kukati........mogu ti reći samo SRAM TE I STID BILO.......... :x :x :x
Upravo to i mislim, nekom je do konstantnog rata. Podsjeti se zadnjih događaja:

Južni Izrael našao se pod napadom palestinskih projektila, a iz ureda izraelskog premijera Ehuda Olmerta priopćeno je kako je time prekršen prekid vatre dogovoren prošlog ...javile su svjetske agencije.

Izvor: B92
19.12.2008.
Jerusalim -- Palestinci su jutros ispalili dve rakete iz pojasa Gaze na jug Izraela, nakon što je Hamas objavio prekid šestomesečnog primirja.
U napadu, za koji je odgovornost preuzeo Islamski džihad, nije bilo žrtava i nije pričinjena šteta. U saopštenju Islamskog džihada navodi se da je napad odgovor na ubistvo jednog pripadnika te organizacije u utorak, koga su ubili izraelski vojnici.
Oružano krilo palestinskog pokreta Hamas, Brigade Ezedin al-Kasam, kasno sinoć su potvrdile da dogovor o prekidu nasilja sa Izraelom, čiji rok danas ističe, neće biti produžen.
I palestinski radikalni pokret Islamski džihad takođe se juče izjasnio...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:54, edited 2 times in total.
krivorijek

#1893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

Ma meni se cini da niko od zvanicnika iz 'zapadnog svijeta' (izuzetak na zapadu su samo human rights organisations i sl.) nema hrabrosti otvoreno i neuvijeno 'napasti' Izrael zbog ovog izljeva najbrutalnijeg nemara za ljudski zivot, jedan fenomen vrlo slican holokaustu, koji izgleda nikad nece prestati biti politicki izgovor za sve - ama bas sve - sto Izrael uradi.

USA je tradicionalno uslovljena i vjerovatno ucjenjena jevrejskim lobijima, pa se drzi i u ovoj situaciji tako kako su se uvijek i drzali spram situacije na bliskom istoku. Nije mi medutim jasno, zasto se Evropa toliko suzdrzava da ocijeni situaciju pravim rijecima!? Gdje je taj slobodarski evropski duh, liberalizam, humanizam?

Tu je, eno ga zapeo u grlu nekoliko novinara i ljudi iz neprofitnog sektora.
Last edited by krivorijek on 08/01/2009 18:11, edited 1 time in total.
Shoba

#1894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Shoba »

ma ne jebe niko ni dva posto nista vezi palestinaca. Arapi su ih prvi sutnuli u dupe 1000 puta. saudijska arabija je najveci neprijatelj arapskog svijeta, koji naftom pumpaju izraelske tenkove. A Izrael kao izrael je najmanji problem. Oni samo rade ono sto im se dopusti. Kad bi arapi privrnuli pipu sve bi stalo za pet minuta. Al ne moze, oce seici pare, jebesh vjeru i ljudskost.
jeza u ledja

#1895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

krivorijek wrote: Nije mi medutim jasno, zasto se Evropa toliko suzdrzava da ocijeni situaciju pravim rijecima!? Gdje je taj slobodarski evropski duh, liberalizam, humanizam?
Zato sto je sve ovo sto se desava u Palestini maslo Evrope.
Izdali Arape, pobili i protjerali jevreje, oteli zemlju, podjelili je i sad jos treba da im sole pamet. I jevreji koji dominiraju u americkim lobijima su isto tako nekada protjerani iz Evrope. Osjecaj krivice Evrope je temelj na kojem pociva i funkcionise Izrael od svog nastanka pa do danas.
Lincoln-Burrows

#1896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

krivorijek wrote: USA je tradicionalno uslovljena i vjerovatno ucjenjena jevrejskim lobijima, pa se drzi i u ovoj situaciji tako kako su se uvijek i drzali spram situacije na bliskom istoku. Nije mi medutim jasno, zasto se Evropa toliko suzdrzava da ocijeni situaciju pravim rijecima!? Gdje je taj slobodarski evropski duh, liberalizam, humanizam?
Ne vjerujem da se radi o židovskim lobijima već je situacija jako složena kako sam nedavno pisao,
palestinski narod je sustavno omalovažavan i mrcvaren pogrešnom židovskom politikom prema njima,
rezultat toga je kao i obično da narod koji je ojađen bira ekstremiste na vlast (Hamas), oni ne mare mnogo
za narod već imaju "više" ciljeve, koje sada plaća sam narod.
Vjerujem da svi podržavaju Palestince, ali se ne smije stati na stranu Hamasa, znači podržati pravo
na život i slobodu ali ne i pravo na terorizam.
Sa druge strane Izrael je imao pravo na spriječavanje raketiranja svojeg područja, ali je u toj
reakciji debelo pretjerao. I u tom pogledu nebi smjelo biti držanja po strani već glasno osuditi.

Moguće riješenje ne znam, ali znam što bi trebalo postići, a to je:
1. Bezuvijetan prekid izralskog napada (vjerujem da to može Izraelski predsjednik napraviti jednim ukazom)
2. Prestanak raketiranja južnog Izraela od strane Hamasa ( ??????????????? to je jako upitno da li je moguće sprovesti)

Volio bih da i drugi iznesu konkretno, što bi se moglo napraviti.
Luke Perry

#1897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Luke Perry »

jeza u ledja wrote:
krivorijek wrote: Nije mi medutim jasno, zasto se Evropa toliko suzdrzava da ocijeni situaciju pravim rijecima!? Gdje je taj slobodarski evropski duh, liberalizam, humanizam?
Izdali Arape, pobili i protjerali jevreje, oteli zemlju, podjelili je i sad jos treba da im sole pamet. I jevreji koji dominiraju u americkim lobijima su isto tako nekada protjerani iz Evrope. Osjecaj krivice Evrope je temelj na kojem pociva i funkcionise Izrael od svog nastanka pa do danas.
Upravo tako. Krajnje je vrijeme da se na Izrael gleda kao i na svaku drugu zemlju koja krsi ljudska prava.
krivorijek

#1898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

jeza u ledja wrote:
Pa tu je to negdje. Samo ne znam dokle ce vise trajat!? Ove generacije nisu nikome nista krive, cak naprotiv, imas u nekim zemljama (u Austriji npr.) zakon na snazi, s kojim su Jevreji jos uvijek! (pazi to) oslobodeni placanja poreza drzavi. Dokle vise?
_veleposlanik

#1899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

jeza u ledja wrote:
moze biti, ali ja to ne bih nazvao "osjecajem krivice"...

Merkel i Sarkozy znamo sta su, ostali su ili masoni ili cionisti ili sve troje zajedno... kakav osjecaj krivice, kada su to ljudi najbogatiji na planeti, vlasnici banaka, medija i jos mnogo toga sto mi ne zelimo da priznamo...
_veleposlanik

#1900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Tuneli u Gazi

Locked