Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#1876 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

uh,jeffesson,zaboravih ukidanje viza :D :lol: ;-) sad ce svi letiti ;-)
bengin02

#1877 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by bengin02 »

imali ko kakvog iskustva sa izgubljenim prtljagom kod THY, sta raditi kada vam prtljag kasni 1,5 dan i kako rijesiti slucaj kada ste usljed toga izlozeni dodatnim troskovima nabavke nove odjece i ostalih stvari kako biste prebrodili nedostatak neceg sto vam je trebalo biti pri ruci i cijim nedostatkom niste bili u mogucnosti cak ni odraditi posao radi kojeg ste i krenuli na put?

Hvala unaprijed.
ljubav_aha

#1878 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

bengin02 wrote:imali ko kakvog iskustva sa izgubljenim prtljagom kod THY, sta raditi kada vam prtljag kasni 1,5 dan i kako rijesiti slucaj kada ste usljed toga izlozeni dodatnim troskovima nabavke nove odjece i ostalih stvari kako biste prebrodili nedostatak neceg sto vam je trebalo biti pri ruci i cijim nedostatkom niste bili u mogucnosti cak ni odraditi posao radi kojeg ste i krenuli na put?

Hvala unaprijed.
pitaj THY
akcija007

#1879 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

rekord svih rekorda let iz Istanbula kasni 12h i 40min, mislim jesu li oni normalni !???

Glasnogovornica Aerodroma je za vecerasnji dnevnik na FTV rekla da ocekuje porast broja putnika za 10-tak % i da ocekuje veci broj letova ; glasnogovornik direkcije za civilnu avijaciju BiH je rekao da se jos ni jedna strana aviokompanija nije obratila njima za uvodjenjem novih ili dodatnih linija.

Za naše tržište bi super pogodak bila ČSA za Prag a preko Praga dalje za cijeli svijet s Skytimom.
Vjerujem da će LH i OS povećati broj dnevnih operacija za Minhen i Bec .
ljubav_aha

#1880 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

akcija007 wrote:rekord svih rekorda let iz Istanbula kasni 12h i 40min, mislim jesu li oni normalni !???
a ko su ONI ,mislis Turci :?:
jefferson

#1881 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:rekord svih rekorda let iz Istanbula kasni 12h i 40min, mislim jesu li oni normalni !???

Glasnogovornica Aerodroma je za vecerasnji dnevnik na FTV rekla da ocekuje porast broja putnika za 10-tak % i da ocekuje veci broj letova ; glasnogovornik direkcije za civilnu avijaciju BiH je rekao da se jos ni jedna strana aviokompanija nije obratila njima za uvodjenjem novih ili dodatnih linija.

Za naše tržište bi super pogodak bila ČSA za Prag a preko Praga dalje za cijeli svijet s Skytimom.
Vjerujem da će LH i OS povećati broj dnevnih operacija za Minhen i Bec .
Bolja solucija od CSA bi bio Air France/KLM. Pariz i Amsterdam su dva najvaznija hub-a Sky teama u evropi, i ako bilo koja od te dvije kompanije uvede let, to bio bio dramatican porast putnika jer bi preusmjerilo putnike iz ZAG i BGD na SJJ.
akcija007

#1882 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

To da svakako, ali sam ja mislio i za Evropu ČSA je pun pogodak za naše tržište, oni su u rangu Maleva po cijenama jeftiniji od ostalih a uvijek su puni ne možeš mjesta naći.
ljubav_aha

#1883 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

a THY van igre :D :lol:
jefferson

#1884 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:a THY van igre :D :lol:
hahah, oni su vec dvije godine u igri a nikako da je zapocnu.
akcija007

#1885 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

REKORD ZA GINISA !!!
Avion iz Istanbula kasnio u dolasku 13h i 10 minuta ! WOWWWWWW
jefferson

#1886 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:REKORD ZA GINISA !!!
Ipak je smolsvoje bio upravu kada je pricao o dostignucima BH civilne avijacije :lol:
akcija007

#1887 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

oVOLIKO KASNJENJE JE ili su dali u Istanbulu avion da Turkish preveze putnike iz/do neke xy destinacije ili se avion pokvario
ljubav_aha

#1888 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

akcija007 wrote:oVOLIKO KASNJENJE JE ili su dali u Istanbulu avion da Turkish preveze putnike iz/do neke xy destinacije ili se avion pokvario

kako niko nije obavjesten :?:
sarayewo

#1889 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarayewo »

akcija007 wrote:REKORD ZA GINISA !!!
Ovo je BHA let? Kakvi su THY letovi po pitanju polaska na vrijeme?
Timotije

#1890 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Kasne i danas 4-5 sati. ako ovako nastave, nemaju nikakavog razloga ni da pokusavaju uspostaviti liniju za Amsterdam.
ljubav_aha

#1891 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

ATTENTION ACHTUNG PAZNJA

:!: :!: :!:

According to sources close to B&H Airlines, EX-YU Aviation News can exclusively reveal that Turkish Airlines is planning to take complete control over the national carrier of Bosnia and Herzegovina. Turkish, which already owns 49% of the carrier, plans to become a majority shareholder by the end of 2011. This move would ease managerial problem the airline is currently experiencing. The sell out decision might come under klix sometime in the future since Bosnia and Herzegovina aspires to become a member of the European Union. European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
drndalo

#1892 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Pa dobro, sta je tu neocekivano ?
ljubav_aha

#1893 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

drndalo wrote:Pa dobro, sta je tu neocekivano ?
nije neocekivano,to je planirano od prvog dana ,ali sad je nakon par godina sluzebno najalvljeno :D
Pasiflora

#1894 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Pasiflora »

ljubav_aha wrote:ATTENTION ACHTUNG PAZNJA
According to sources close to B&H Airlines, EX-YU Aviation News can exclusively reveal that Turkish Airlines is planning to take complete control over the national carrier of Bosnia and Herzegovina. Turkish, which already owns 49% of the carrier, plans to become a majority shareholder by the end of 2011. This move would ease managerial problem the airline is currently experiencing. The sell out decision might come under klix sometime in the future since Bosnia and Herzegovina aspires to become a member of the European Union. European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
Izvor?
drndalo

#1895 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Pa pise, EX-YU Aviation News ekskluzivno saznaje... Doduse, nije im ta ista pticica iz THY dosapnula koliko ce to para dati za cijelu firmu... Ili avijona, kamijona, prikolica...
Pasiflora

#1896 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Pasiflora »

drndalo wrote:Pa pise, EX-YU Aviation News ekskluzivno saznaje... Doduse, nije im ta ista pticica iz THY dosapnula koliko ce to para dati za cijelu firmu... Ili avijona, kamijona, prikolica...
Izvini, promaklo mi je :roll:
kosina

#1897 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by kosina »

Sto se tice BH Airlinesa, je se tu ne sikiram. Poreski obveznici redovno placaju porez, a ako ne, onda inspekcija je tu da naplati kazne za nepropisno postavljen vatrogasni aparat ili lavabo u WC, tako da kompanije kao sto je BH Airlines mogu i dalje neometano da kasne po 11 sati i sl.[/quote]

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
jefferson

#1898 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

sitno wrote:
drndalo wrote:Pa pise, EX-YU Aviation News ekskluzivno saznaje... Doduse, nije im ta ista pticica iz THY dosapnula koliko ce to para dati za cijelu firmu... Ili avijona, kamijona, prikolica...
Izvini, promaklo mi je :roll:
pa dobro, ne znam koliko se moze jedan Blog uzimati kao relevantan, ali recimo da je vijest tacna, mislim da je mac sa dvije ostrice.
1. Mislim da kada bi mi zaposlili strucan kadar BH Airlines bi daleko vise uradio.
2. Ako preuzimanje od strane THY znaci da Nedzad Brankovic ili slicni pecinski ljudi nece doci u kompaniju, onda je bolje da turci uzmu.
akcija007

#1899 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Lufthansa i Austrian za sada nece povecavati broj letova za Minhen i Bec, ali su pustili dodatni kontigent karata po najnizim cijenama za Bec i Minhen i preko Beca ili Minhena za sengenske destinacije
jefferson

#1900 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Lufthansa i Austrian za sada nece povecavati broj letova za Minhen i Bec, ali su pustili dodatni kontigent karata po najnizim cijenama za Bec i Minhen i preko Beca ili Minhena za sengenske destinacije
Zato sam ja vjerovatno kupio kartu ATL-IAD-VIE-SJJ za 1080dol, sto je najniza cijena za SJJ koju sam ikada vidio, posebno sto je 20dec!
To je vjerovatno posljedica snizenja cijena ili promocija nekih. Nije iskljuceno da ce mozda povecati kapacitet, mislim da je avion iz VIE za SJJ za moj let 737-800.
Post Reply