Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
krokodil

#1876 Re: FK Sarajevo

Post by krokodil »

jeza u ledja wrote:
krokodil wrote:
Hadžibegić je imao više nastupa od gore navedenog 100% mislim preko 60, a mislim da je i Sušić imao više nastupa nego je napisano negdje oko 50
jeza u ledja wrote:
U ove brojke su uracunati samo nastupi i golovi ovih igraca iz vremena dok su igrali u Sarajevu i Zeljeznicaru.
Hadzibegic je poslije otisao u Betis, te kao clan tog kluba odigrao 2 tekme za repku.
Nakon toga je otisao u Sochaux, kao i Bazdarevic i od tamo odigrao jos 20 utakmica za SFRJ. Dakle ukupno sa 21 u dresu Sarajeva, odigrao 43 tekme za SFRJ. (znaci ne 'preko 60')

Susic je otisao u PSG i od tamo odigrao 30 tekmi za SFRJ. Znaci ukupno 55 nastupa za Jugu. ;)

Uglavnom, posto je prica o igracima FKS i NKZ izbacio sam samo nastupe za vrijeme dok su igrali u Sarajevu.

U pravu si "ne preko 60" nego tačno 61 utakmicu. A o ovim tvojim podacima da se razgovarati još kad bi čovjek imao vremena da se zarovi. U svakom slučaju lijep pokušaj ali ćorak ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1877 Re: FK Sarajevo

Post by hrasno38 »

@samo_ovaj_put momak sam prestao jos davno da budem ali ocito je da tvoj mentor iz surfanja kupi ono, sto po starom dobrom obicaju ovog foruma, samo odgovara jednoj navijackoj strani. Ovo o cemu naklapamo je totalno nevazno za danasnji fudbal i stanje u njemu ali jednostavno ne volim kad je neko navijacki bezobrazan sto si ti sa svojih napisanih 17 tacaka pokazao kako se radi. Dakle da nebi duzio vise ovu pricu @jahta ti je izmedju ostalog napisao vezano za Janjusa a ovo svo ostalo friziranje podataka je inace svojstveno navijacima kojima su prve dlacice izrasle prije koju godinu a Papeta, Svabu, Paju i sve ostale nase sjajne igrace mogli su samo da gledaju na youtube-u.
Ah da na mali milion mjesta pise da je Cobo odigrao nekoliko utakmica za reprezentaciju tj. uglavnom bio rezerva ali nije bitno znaju ovi danasnji 16-godisnjaci bolje. Tu zavrsavam ovu pricu.
krokodil

#1878 Re: FK Sarajevo

Post by krokodil »

jeza u ledja wrote:
ćiro wrote: Sve je to lijepo napisano, samo što je makar 80% izmišljeno i potpuno proizvoljno napisano. Primjera radi, Safet Sušić nema teoretske šanse da je kao član PSG mogao odigrati 30 utakmica za SFRJ, Mirsad Baljić koliko se sjećam dok je bio član Željezničara nije odigrao toliko utakmica za SFRJ, itd. Ovi podaci, čak i da su tačni, ne znače apsolutno ništa.
Kakvo ti je to 'sjecanje'? :-)

Podaci su manje vise tacni. Ako se sta ne podudara to je 1-2 utakmice gore-dole.

Susic je igrao skoro 10 godina za PSG, svo to vrijeme igrao za Jugoslaviju.
Podaci za Baljica takodje tacni. Krajem 80-ih je otisao u Svicu, i od tamo je odigrao samo 2 tekme. Ukupno 26.

Susic za Yu kao clan PSGa prvi put nastupio u ljeto 1983-e na Kosevu u prijateljskoj utakmici protiv Rumuna, (1-0), a posljednji put kad smo uzeli Dansku u kvalifikacijama za EP, kad su nas polije izbacili pa Danci uzeli EP, a mi ih tukli dva puta. To je bilo 1990-e. Znaci 7 godina raspona, cijelo vrijeme bio u PSG - = 30 utakmica.

PS: Sad vidim da ti je Pape i avataru. E moj ciro... :zoka:

Pape je bio na Evropskom u Francuskoj i poslije toga više nikako nije igrao sve do neke 89-e kada ga je Osim vratio protiv Francuza utakmica u kojoj smo pobijedili sa 3:2 u kvalifikacijama za odlazak u Italiju 90-e. Samo polako majstore i nemoj puno širiti priču jer si imao lijep pokušaj i neka na tome ostane
samo_ovaj_put

#1879 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

hrasno38 wrote:@samo_ovaj_put momak sam prestao jos davno da budem ali ocito je da tvoj mentor iz surfanja kupi ono, sto po starom dobrom obicaju ovog foruma, samo odgovara jednoj navijackoj strani. Ovo o cemu naklapamo je totalno nevazno za danasnji fudbal i stanje u njemu ali jednostavno ne volim kad je neko navijacki bezobrazan sto si ti sa svojih napisanih 17 tacaka pokazao kako se radi. Dakle da nebi duzio vise ovu pricu @jahta ti je izmedju ostalog napisao vezano za Janjusa a ovo svo ostalo friziranje podataka je inace svojstveno navijacima kojima su prve dlacice izrasle prije koju godinu a Papeta, Svabu, Paju i sve ostale nase sjajne igrace mogli su samo da gledaju na youtube-u.
Ah da na mali milion mjesta pise da je Cobo odigrao nekoliko utakmica za reprezentaciju tj. uglavnom bio rezerva ali nije bitno znaju ovi danasnji 16-godisnjaci bolje. Tu zavrsavam ovu pricu.
:lol: :lol: :lol:
nemoj da sad zezas,odustajes od price kad ti nestaje argumenata
slazem se za tobom da je prica trenutno nebitna,da su nam oba kluba u k....,ali ti podaci moraju izaci na vidjelo,pa se rijesi ta dilema koji je klub trofejniji,popularniji,jaci.....

ja navijacki bezobrazan,pa ti nisi ni jednu od onih teza oborio,a na samom si pocetku rekao da si ih vecinu rijesio :lol: ,sto je apsolutno smijesno

nek je i taj janjus igrao,pa opet sarajevo ima vise reprezentativaca
a janjus je igrao za oba tima,tako da ti je prica oko njega nepotrebna i dosadna

ako si vec neki navijac,napisi u tezama zasto je tvoj klub najbolji bh klub,pa mozemo pokusati oboriti neke tvoje teze,uporedivati i slicno,voditi neku konstruktivnu raspravu,a e odmah bubati gluposti i nako od prve izvaljivati neke podatke koji uopste nisu tacni

nemoj da zavrsavas svoju pricu,pokusaj napisati nesto konstruktivno,jasno istinito,kao sto sam to uradio ja
forumi i sluze za raspravu
cel

#1880 Re: FK Sarajevo

Post by cel »

rado_vidjen wrote:Dzeko vs Berberovic

Teska odluka 8-) prahistorijsko doba me ne zanima
ma Dzeko nije kako treba odigrao tekme za želju, dok se Dzemica naigrao utakmica za Sarajevo
da je Dzeko kojim slucajem osta u želji duze, ne bi dosao do ovoga nivoa
toliko ........
jeza u ledja

#1881 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

krokodil wrote:
Pape je bio na Evropskom u Francuskoj i poslije toga više nikako nije igrao sve do neke 89-e kada ga je Osim vratio protiv Francuza utakmica u kojoj smo pobijedili sa 3:2 u kvalifikacijama za odlazak u Italiju 90-e. Samo polako majstore i nemoj puno širiti priču jer si imao lijep pokušaj i neka na tome ostane
Pa jebemu ja ne znam racunat onda.
Jeste tacno je za Hadzibegica, odigrao je 61, kako pise na wikipediji. :D

Za Susica, ponovo se vratih utakmicu po utakmicu i pobroja 10 utakmica 83-84 i onda od 88 do 91 jos 19 utakmica za Yu. Sve u dresu PSG. Znaci nije 30 nego 29, isti djavo.

Kazem opet ako je nesto netacno onda je do moje sposobnosti racunanja iz ovoga sto imam, a sto je 99.99% tacno. Uostalom siguran sam da to ima negdje i na netu. U svakom slucaju nije mi namjera 'frizirati' podatke.
Last edited by jeza u ledja on 29/10/2009 00:27, edited 2 times in total.
rado_vidjen

#1882 Re: FK Sarajevo

Post by rado_vidjen »

igrao je, itekako je igrao

trebao je sa 17-18 imat garantovano startno mijesto, biti kapiten ...ili ? :roll:

a i da nije nijedne, zna se gdje je ponikao. to i sam rado istice bez ikakve prisile 8-)

(kako vam se da vazda jedno te isto prebirat)
salle_eh1986

#1883 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Za sve one koji su toliko ubijeđeni da je Sarajevo bolji klub evo demanta. To se ne određuje ni po broju reprezentativaca, ni po tome šta je koji od igrača koji je igrao u određenom klubu napravio. Po vašoj logici Santos bi trebao da bude najbolji kluba na svijetu jer je tamo igrao Pele (kao što bi i sarajevo trebalo da bude najbolji klub u Bih jer je igrao Sušić). Santos se trenutno nalazi na 13. mjestu u brazilskoj Serie A ligi, a evo i dokaza za to:http://www.soccerway.com/national/brazi ... ar-season/
Dalje, kao primjer uzeću jedan Čelzi. Od 23 igrača koji su prijavljeni za nastup ove sezone (http://www.soccerway.com/teams/england/ ... ball-club/) njih bar 19 igra za svoju reprezentaciju. Znači ovo i nije neki pokazatelj jer bez obzira koliko i da li ti igrači igraju za reprezentaciju, to negovori kakav si ti klub već kakvi su oni igrači. Svi europski klubovi danas imaju pregršt reprezentativaca, neki više neki manje, ali samo jedan tim je najbolji, a to je trenutno Barcelona (osvajač LP).
Dalje, međusobni rezultatai između Želje i Sarajeva govore jednio, a to je da su ovo dva gotovo pa izjednačena tima i vjerujem nigdje na svijetu nepostoji takav rivalitet a da je toliko izjednačen omjer pobjeda. (Željo ima jednu više).
Što vam moram priznati jeste da imate jednu titulu kupa više od nas, ali kup je drugo po redu natjecanje u državi.
Dalje, o jačini kluba govore i njegovi uspijesi u europi. Vaši najveći uspijesi se nižu poslije rata, tj. Dinamo Kiev i Cluj. Po vama je uspijeh što ste igrali protiv Mančestera ili HSV-a. Koga ste to vi prošli da igrate protiv Mančestera i HSV-a to se gleda. Danas svak može dobiti da igra protiv njih u europi, prođe predkolo ili dva i eto ga, al šta ima od toga kad izgubi i ispadne, ostaje mu samo da priča da je igrao sa njima i ništa više. Isto kao i mi sa Njukastl-om, ostaje samo bajka da se priča. Europski uspijeh se gleda na taj način da što više doguraš u nekom natjecanju, pa makar i u finalu Lige prvaka igrao sa Maccabi Haifom to je veći rezultat nego u predkolu bio izbačen od Real Madrida. Tako da što se tiče europskih uspjeha Željo je korak ispred. http://www.bihsoccer.com/?s=eurokupovi Nađite rezultate Sarajeva i Želje pa vidite, i vidite ko je dalje dogurao. Ove nove koji nisu upisani znamo i sami koji su bili ishodi :)
Znači ako bi neko trebao da bude bolji to je FKŽ, ali eto ja da smirim loptu pa da kažem da smo isti...al nismo. A i vidjećemo brate imate šansu da nas stignete u broju međusobnih pobjeda uskoro. Sretno i nastavite samo sanjati :D
samo_ovaj_put

#1884 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

ako cemo gledati i kup,sarajevo ima 4,5 pobjeda vise u tom medjusobnom omjeru
MojaMalenkost

#1885 Re: FK Sarajevo

Post by MojaMalenkost »

Ajmo Manijaci na našu temu! 8-)
MojaMalenkost

#1886 Re: FK Sarajevo

Post by MojaMalenkost »

MojaMalenkost wrote:Ajmo Manijaci na našu temu! 8-)
p.s. Kad su nam njanje posljednji put dale gol?
salle_eh1986

#1887 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Al dobismo glatko večeras u kup-u. Koliko su njanje igrale? :D
Alkos

#1888 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Jao vam rasprave Boze dragi... Dajte malo o buducnosti, jebo proslost!
Fordas

#1889 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

:-?
E kako Bevanda sada zadovoljno trlja ruke niste ni svjesni! Ma ja neka nama lige pa makar nas i handrili svaki put, bitno je da se mozemo prepucavati. To sto ce nas oni krasti i ubijati kad im se cefne to je valjda kolateralna steta.... Ako se kojim slucajem plasiramo na SP, sto ja naravno zelim od srca, tesko da ce se iko sjetiti svih ovih uzasnih stvari koje su nam servirali kriminalci iz saveza i fasistickih klubova. Tuzno, ali je tako :(

eto pa vi sad slobodno nastavite :cry:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1890 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ljudi,ja razumijem da se zaostrava atmosfera pred derbi :D ,barem medju ovo malo budala sto je ostalo da prati nase klubove ;-)
Al' nemojte po milijarditi put na isti nacin raspravljati prije svakog derbija.

I tako smo ti mi '68.,a mi smo '78. :-) :shock: :roll: :D

I tacno znamo ko ce sta reci,i ko ce na koju teoriju kako odgovoriti..i tako prije svakog derbija vec godinama :D

Ako vec treba da se raspravlja o derbijima,a treba jer je to dio naseg grada ;-) ,onda hajd' da raspravljamo o trenutnim ekipama,mogucnostima,taktikama ili bilo cemu sto je aktuelno.

Nemojte mi vise ni Papeta ni Mese...dosta ba :D ,hajmo napraviti iskorak pa diskutovati o trenutnim ekipama,naravno poslije narednog kola :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 29/10/2009 00:41, edited 1 time in total.
Alkos

#1891 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Dobro si, hajte...
salle_eh1986

#1892 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Uživajte pitari još koju godinu u gradskom derbiju. Još malo pa će gradski derbi biti bez vas a on će biti ŽELJO-OLIMPIK
A vi ćete svoje derbije da igrate sa Vratnikom i Vrbanjušom :D
samo_ovaj_put

#1893 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

-LIBERO- wrote:Ljudi,ja razumijem da se zaostrava atmosfera pred derbi :D ,barem medju ovo malo budala sto je ostalo da prati nase klubove ;-)

I tacno znamo ko ce sta reci,i ko ce na koju teoriju kako odgovoriti..i tako prije svakog derbija vec godinama :D

Ako vec treba da se raspravlja o derbijima,a treba jer je to dio naseg grada ;-) ,onda hajd' da raspravljamo o trenutnim ekipama,mogucnostima,taktikama ili bilo cemu sto je aktuelno.

Nemojte mi vise ni Papeta ni Mese...dosta ba :D ,hajmo napraviti iskorak pa diskutovati o trenutnim ekipama,naravno poslije narednog kola :thumbup:
:thumbup:

0-3 na grbavici(skoro,hadzija,skoro)
salle_eh1986

#1894 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

samo_ovaj_put wrote:
-LIBERO- wrote:Ljudi,ja razumijem da se zaostrava atmosfera pred derbi :D ,barem medju ovo malo budala sto je ostalo da prati nase klubove ;-)

:thumbup:

0-3 na grbavici(skoro,hadzija,skoro)
vi 3-0 nemožete da kući dobijete zvijezdu a ne ugostima Mančester
Charuga
Globalni moderator

#1895 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

U potpunosti se slazem sa ovim postom .. :thumbup:

Hajte malo popustite ljude na pdf-u o njihovom klubu i o derbiju pisite na temi o Zelji. Vratite se malo nazad pa cete vidjeti da su se ove "istorijske" rasprave vukle na oba pdf-a mjesecima i niko nikad nikome nije dokazao nesto.
slucajan

#1896 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

salle_eh1986 wrote:Uživajte pitari još koju godinu u gradskom derbiju. Još malo pa će gradski derbi biti bez vas a on će biti ŽELJO-OLIMPIK
Šanse da Olimpik ispadne iz Premijer lige su jako male, barem zasada, a još manje su da Vratnik i Vrbanjuša uđu u istu, vjeruj mi :!:
salle_eh1986

#1897 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

slucajan wrote:
salle_eh1986 wrote:Uživajte pitari još koju godinu u gradskom derbiju. Još malo pa će gradski derbi biti bez vas a on će biti ŽELJO-OLIMPIK
Šanse da Olimpik ispadne iz Premijer lige su jako male, barem zasada, a još manje su da Vratnik i Vrbanjuša uđu u istu, vjeruj mi :!:
Netreba Olimpik da ispadne, haj opet pročitaj šta sam napisao pa probaj skontati. Vi letite dole, a mi i Olimpik ostajemo da igramo gradski derbi. A kakvi ste vi navijači vi bi svi kolektivno prešli da navijate za Olimpik. Prva liga Željo-Olimpik Druga liga Sarajevo-Vrbanjuša :D
SAAdnan

#1898 Re: FK Sarajevo

Post by SAAdnan »

salle_eh1986 wrote:
slucajan wrote:
Netreba Olimpik da ispadne, haj opet pročitaj šta sam napisao pa probaj skontati. Vi letite dole, a mi i Olimpik ostajemo da igramo gradski derbi. A kakvi ste vi navijači vi bi svi kolektivno prešli da navijate za Olimpik. Prva liga Željo-Olimpik Druga liga Sarajevo-Vrbanjuša :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo govori o inteligenciji zeljovaca valjda ce decko obrisati post:)
slucajan

#1899 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

salle_eh1986 wrote:
slucajan wrote:
E moj sine... Još pure... Još...

:sax: ...zbog ovakvih ;-)
salle_eh1986

#1900 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Ma jah, vi ste najbolji... Njanjajevo :shock:
Locked