BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zalizani

#1876 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Pukla je petarda u Hannoveru ImageImage
Hvala našim majstorima,posebno dijamantu :thumbup: :thumbup: :bih:
Ridjobrki

#1877 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

bijelo_dugme wrote:Dzeko sezona 2008/2009
Utakmice/golove

Liga: 31/25
Kup: 2/6
Kup Uefa: 7/4
Reprezentacija: 7/8
------------------------------
Ukupno: 47/43

:run:

Ma ova statistika je perverzija...

Image
jeza u ledja

#1878 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Sad gledam na Setanti Marseille - Lyon i bas govore o zamjeni za Juninha i spominju Edersona (23) kao 'idealnu zamjenu za istog'. Sjecam se da je ovdje bilo rijeci o tome kako bi Juninha mogao zamjeniti Pjanic, ali ovi komentatori ocigledno ne misle tako. :-?

Pitam se hoce li Pjanic uopste 'prezivjeti' u Lyonu do sljedece sezone ili ce ga posuditi u neki manji klub, jer vrlo malo igra. Ovo je najgora sezona Lyona u zadnjih 7-8 godina pa me ne bi cudilo veliko spremanje u ekipi.
zecko_kupuz

#1879 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Ederson se od početka spominjao kao zamjena za Juninha, samo smo mi nešto umislili da će to biti Pjanić. Prokužio sam u reprezentaciji mogući Pjanićev problem - on jeste sjajan i sve, ali je jako, jako sramežljiv (da ne kažem plašljiv). Treba mu malo više hrabrosti i odlučnosti kada igra. Imam osjećaj da ga ta povučenost trenutno sputava.
Pa onaj mali Mounier se pojavi ni odakle, a sve češće nastupa, pa čak i zabija. Samo da Pjane ima malo više drskosti to bi bila sasvim druga priča. Znam da je najmlađi u timu, ali ipak je plaćen 7-8 miliona eura, a za te novce se i očekuje nešto od igrača.
bijelo_dugme

#1880 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

jeza u ledja wrote:Sad gledam na Setanti Marseille - Lyon i bas govore o zamjeni za Juninha i spominju Edersona (23) kao 'idealnu zamjenu za istog'. Sjecam se da je ovdje bilo rijeci o tome kako bi Juninha mogao zamjeniti Pjanic, ali ovi komentatori ocigledno ne misle tako. :-?

Pitam se hoce li Pjanic uopste 'prezivjeti' u Lyonu do sljedece sezone ili ce ga posuditi u neki manji klub, jer vrlo malo igra. Ovo je najgora sezona Lyona u zadnjih 7-8 godina pa me ne bi cudilo veliko spremanje u ekipi.
I meni je malo cudno, nije Lyon dao 8 miliona € za Pjanica da bi grio klupu. Izgleda da mu neide nikako, jos je mlad ali stvarno malo igra. Mislio sam da ce kreniti kad je ga trener ubacio u vaznoj utakmici protiv Barcelone...

Pa jel barem igro ista?
jeza u ledja

#1881 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

bijelo_dugme wrote: Pa jel barem igro ista?

jok.
a uradio je lyon tri izmjene... :sad:
klixober

#1882 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Prema kickeru,Dzeko je najbolji igrac 33. kola Bundeslige.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aviindex/7
Ridjobrki

#1883 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

komeba wrote:Prema kickeru,Dzeko je najbolji igrac 33. kola Bundeslige.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aviindex/7

Čovječe, finiš sezone, odlučuje se o prvaku u nikad uzbudljivijoj završnici a Džeko mann des tages u tri od zadnja četiri kola!!! To sve govori...
cyprus

#1884 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

A jebga, ja govorio za Pjanića da mu treba još dosta da postane ozbiljno fudbalsko ime, da ne trebamo naglo ložit i sebe i njega da je najbolji mladi fudbaler svijeta... :roll:

Ali deleko od toga da je Pjaniću kasno da razvije sav svoj talenat u nešto konkretno. Samo slijedeće sezone moraju biti dosta bolje od ove. Ja se nadam da će od njega postat respektabilan igrač u evropskim i svjetskim okvirima, ali kako sam govorio ima više od godinu dana, treba spustit loptu i smanjit očekivanja. Pa Vedo je bljesno tek nakon što smo pomislili da ništa od njeg neće bit više. Nadam se da će i Miralem pokazati slično.
rado_vidjen

#1885 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

ederson je vise krilni igrac, nije neki kretivac :roll: a inace francuska liga je, uz grcku, jedan od najtvrdjih u evropi. pogledajte samo statistiku grenobla kuci. :D
cak su lani pricali da ce mijenjati bodovni sistem, samo da bi doprinjeli ofanzivnijem fudbalu...

mislim da bi tamo i messi prop'o. benzema je vec na tom putu, sa svega 14 golova ove sezone. a lani je is'o mislim preko 20...mora bjezat ovo ljeto :-) , podhitno

a pjanicu bi najbolje bilo da ide u premiership, u neki, za pocetak, manji klub (ala fulham) jer je u fra pretesko doci do izrazaja, pogotovo fizicki krhkim igracima (dzaba ti sva tehnika)...ono su gladijatori
rado_vidjen

#1886 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

begovic na golu portsmoutha :roll:

munibe, fala ti Image
zalizani

#1887 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Nije vrijeme da govorim zašto sam otišao iz reprezentacije. Osjetio sam umor, nije bilo više onog zadovoljstva kao ranije. Nisam želio da se švercam. U svaku utakmicu sam ulazio maksimalno motivisan. Imao sam u karijeri dosta povreda, operacija i trebalo mi je odmora. U desetak godina koliko sam bio u reprezentaciji, bilo je svega, dobrih i loših trenutaka, ali o tome ne želim pričati. To je iza mene. Pamtiću samo dobre strane, izjavio je Salihamidžić.

Kada osvojiš prvenstvo Njemačke, kada igraš u Bayernu, kada imaš pedesetak utakmica u Ligi prvaka i kada postigneš gol na Nou Campu, pomisliš da si sve ostvario. Međutim, žao mi je što sa bh. reprezentacijom nikad nisam igrao na evropskom i svjetskom prvenstvu. Pitali su me zašto se sada ne vratim. Nema smisla, ja sam od riječi, jednom sam odlučio i nema povratka. Uostalom, reprezentaciji super ide i bez mene. I, biću jako sretan ako Ćiro Blažević odvede reprezentaciju u Južnu Afriku. Ponosan sam što Džeko, Misimović, Ibišević, Salihović briljiraju u Bundesligi. Godinama će vrata Bundeslige biti otvorena za Bosance i Hercegovce.

Možda jednog dana Salihamidžić ponovo obuče dres bh. reprezentacije
:-) :-) :-) :-) :-)
klixober

#1888 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

rado_vidjen wrote:begovic na golu portsmoutha :roll:

munibe, fala ti Image
Asmir Begovic brani za Posrtsmouth! :thumbup: :bih:

Iako momka vjerovatno nikada necemo gledati u bh reprezentaciji,zbog idiota u savezu,moram reci da sam ponosan sto gledam jos jednog uspjesnog Bosanca/Hercegovca.

Sada zamisljam...kada bismo mi imali normalan savez,koji se brine o mladim igracima,kakve bi igrace,a posebno golmane imali...
Samir Handanovic(Udinese...vjerovatno uskoro Milan),Asmir Begovic(Portsmouth),Jakupovic(Lokomotiva Moskva) itd.
klixober

#1889 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Asmir Begovic upisao asistenciju! :lol: :lol: :lol: :bih:
and

#1890 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

zalizani wrote:
Nije vrijeme da govorim zašto sam otišao iz reprezentacije. Osjetio sam umor, nije bilo više onog zadovoljstva kao ranije. Nisam želio da se švercam. U svaku utakmicu sam ulazio maksimalno motivisan. Imao sam u karijeri dosta povreda, operacija i trebalo mi je odmora. U desetak godina koliko sam bio u reprezentaciji, bilo je svega, dobrih i loših trenutaka, ali o tome ne želim pričati. To je iza mene. Pamtiću samo dobre strane, izjavio je Salihamidžić.

Kada osvojiš prvenstvo Njemačke, kada igraš u Bayernu, kada imaš pedesetak utakmica u Ligi prvaka i kada postigneš gol na Nou Campu, pomisliš da si sve ostvario. Međutim, žao mi je što sa bh. reprezentacijom nikad nisam igrao na evropskom i svjetskom prvenstvu. Pitali su me zašto se sada ne vratim. Nema smisla, ja sam od riječi, jednom sam odlučio i nema povratka. Uostalom, reprezentaciji super ide i bez mene. I, biću jako sretan ako Ćiro Blažević odvede reprezentaciju u Južnu Afriku. Ponosan sam što Džeko, Misimović, Ibišević, Salihović briljiraju u Bundesligi. Godinama će vrata Bundeslige biti otvorena za Bosance i Hercegovce.

samo mu fali bh pasoš kojeg se odrekao
bijelo_dugme

#1891 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

and wrote:
zalizani wrote:

samo mu fali bh pasoš kojeg se odrekao
Otkud ti to?
and

#1892 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

da bi u italiji igrao kao igrač iz eu,uzeo njemački,odrekao se bih pasoša.jednostavno
fini dečko

#1893 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by fini dečko »

Sve su prilike
Boris Pandža na ljeto u Stoke CityuPiše: Prodigy
Utorak, 19.05.09. 13:55.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža karijeru će najvjerovatnije nastaviti u engleskoj Premier ligi, tačnije u Stoke Cityu.

Skauti engleskog kluba bili su prisutni na susretu Pandžinog Hajduka sa ekipom Šibenika, a imali su šta i vidjeti. Reprezentativni stoper Bosne i Hercegovine i splitskih „bilih“ na toj je utakmici bio strijelac, te ujedno i ponajbolji akter na terenu.

Za skaute Stoke Citya to je bilo dovoljno da se u Englesku vrate sa pozitivnim bilješkama, a očekuje se da će transfer Borisa Pandže na Ostrvo biti realizovan već na početku ljetnog prelaznog roka.

Tako kaže: http://www.sporsport.ba
Eweleen

#1894 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Eweleen »

fini dečko wrote:Sve su prilike
Boris Pandža na ljeto u Stoke CityuPiše: Prodigy
Utorak, 19.05.09. 13:55.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža karijeru će najvjerovatnije nastaviti u engleskoj Premier ligi, tačnije u Stoke Cityu.

Skauti engleskog kluba bili su prisutni na susretu Pandžinog Hajduka sa ekipom Šibenika, a imali su šta i vidjeti. Reprezentativni stoper Bosne i Hercegovine i splitskih „bilih“ na toj je utakmici bio strijelac, te ujedno i ponajbolji akter na terenu.

Za skaute Stoke Citya to je bilo dovoljno da se u Englesku vrate sa pozitivnim bilješkama, a očekuje se da će transfer Borisa Pandže na Ostrvo biti realizovan već na početku ljetnog prelaznog roka.

Tako kaže: http://www.sporsport.ba
odlično

a pandža je dobar igrač, snaći će se on u stokama :D
jeza u ledja

#1895 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Eto, sve smo cekali neke nase zvijezde u Engleskoj, na kraju ce Pandza 'prvi' u EPL. Fino bogami.
bijelo_dugme

#1896 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Pravo me iznenadila ova vijest o Pandzi, izgleda da sam ga podcjenivo..
Last edited by bijelo_dugme on 19/05/2009 22:00, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#1897 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Pročitao sam komentare navijača Hajduka na hrvatskim portalima, koma živa :D . Pa ti ljudi se žele što prije riješiti Pandže. Kažu da bi još trebalo platiti Stokeu kako Pandžica igra :lol: . Čini se da je par njegovih kikseva dobro poremetilo Hajdukov lov na titulu.

Inače, još kažu da Ibričić vrlo vjerovatno odlazi u Bundesligu (Werder ili Borussiju D.).
zalizani

#1898 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Pandža je najjaci :D ,"ubio" se za ostrva...Gledao sam ga na poprilican broj utakmica,sa pravim trenerom on bi mogao puno vise.
abondanzieri

#1899 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

zecko_kupuz wrote:Pročitao sam komentare navijača Hajduka na hrvatskim portalima, koma živa :D . Pa ti ljudi se žele što prije riješiti Pandže. Kažu da bi još trebalo platiti Stokeu kako Pandžica igra :lol: . Čini se da je par njegovih kikseva dobro poremetilo Hajdukov lov na titulu.

Inače, još kažu da Ibričić vrlo vjerovatno odlazi u Bundesligu (Werder ili Borussiju D.).
Ma sta znaju levati.Pandza je bosanski zmaj koji ce naslijediti Gallasa u Arsenalu :dance: 8-)
Ridjobrki

#1900 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

abondanzieri wrote:
zecko_kupuz wrote:Pročitao sam komentare navijača Hajduka na hrvatskim portalima, koma živa :D . Pa ti ljudi se žele što prije riješiti Pandže. Kažu da bi još trebalo platiti Stokeu kako Pandžica igra :lol: . Čini se da je par njegovih kikseva dobro poremetilo Hajdukov lov na titulu.

Ma sta znaju levati.Pandza je bosanski zmaj koji ce naslijediti Gallasa u Arsenalu :dance: 8-)
Fakat su levati, nek prodaju one "Ne ljuti se, čovječe" gluposti i neka šute. Neka oni plate kome hoće, Pandža je pristojan igrač koji može dosta bolje ali ne u Hajduku. Šta treba, igrati dogodine Štimčevu ligu 16? Hrvatskim nogometom vlada banda poput ove naše i odatle treba bježati pa makar se i platilo...

A i on i Ibričić su dosegli plafon u Hajduku i tamo mogu samo stagnirati: obojica su bolji igrači nego što je ovakav Hajduk klub.

P.S. Sjetimo se Pandžine partije u Genku... ;-)
Locked