HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Nogatrans

#1876 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Pitanje? Dali se jos nekom pojavilo na dosta otkljucanih kanala ona vijest "SmartCard is out of date".

Meni se to danas pojavilo na nekoliko inace otkljucanih kanala,kao sto je Arenasport 1,FoxCrime,Foxlife,BBC.

Sta moze biti razlog? Sve nesto kontam da nisu i to zakljucali. :sad:
demetra22

#1877 Re: HS kablovska

Post by demetra22 »

AfromMann wrote:ma vidio sam,al neko rece da se nece obracunavat,ma nisam jos limit probio al sam mislio stavit neki torrent od 19 giga(mucke) al sada nista izgleda!jel ih neko zvao i pitao za ovaj udjeljeni flat?
p.s.sada zvao rece lik da nece nista obracunavat!

Zamal me nije srcani strefio! :lol: :shock: :D
nosonja

#1878 Re: HS kablovska

Post by nosonja »

10 km pretplate, 100km dreambox, tanjir i motor 60 km = 170km...ukinuo kablovsku a ostavio internet za cs...ima sve sto ti srce pozeli...kad ovo zamre preci cu na kablovsku...izracunajte...zasad je puno bolje dati 10km za sve kanale na 4-5 satelita nego davati 12km za nista na kablovskoj...
AfromMann

#1879 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

nosonja wrote:10 km pretplate, 100km dreambox, tanjir i motor 60 km = 170km...ukinuo kablovsku a ostavio internet za cs...ima sve sto ti srce pozeli...kad ovo zamre preci cu na kablovsku...izracunajte...zasad je puno bolje dati 10km za sve kanale na 4-5 satelita nego davati 12km za nista na kablovskoj...
ajd ne lozi raju vise dok nabavis opremu treba ti 300 km idi pa se hvali na nekoj drugoj temi pusti nas jadne da se mucimo sa hs-om!
Toshe 4ever

#1880 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

sk or no sk in 2011, that is the question... :-)
ngog

#1881 Re: HS kablovska

Post by ngog »

U petak sam zvao Telemach (elob) i operater mi je rekao da ce od sredine januara krenuti sa digitalnom televizijom.lagano odjavim hs i prikljucim digitalnu telemach sa dva resivera i nemam vise maltretiranja sa utakmicama. ;-)
Nogatrans

#1882 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Nogatrans wrote:Pitanje? Dali se jos nekom pojavilo na dosta otkljucanih kanala ona vijest "SmartCard is out of date".

Meni se to danas pojavilo na nekoliko inace otkljucanih kanala,kao sto je Arenasport 1,FoxCrime,Foxlife,BBC.

Moram sam sebe citirat :D Znali neko mozda da se nisu mjenjale neke frnkvencije jer sam primjetio da mi 386MHz i 610MHz imaju ove probleme.
sencobih

#1883 Re: HS kablovska

Post by sencobih »

ngog wrote:U petak sam zvao Telemach (elob) i operater mi je rekao da ce od sredine januara krenuti sa digitalnom televizijom.lagano odjavim hs i prikljucim digitalnu telemach sa dva resivera i nemam vise maltretiranja sa utakmicama. ;-)
na kakvu digitalnu televiziju mislis?
addem

#1884 Re: HS kablovska

Post by addem »

Na pola kanala na digitalnoj pise da je kartica istekla. Sta se dogadja.
DaysleepeR

#1885 Re: HS kablovska

Post by DaysleepeR »

ima li ko ovaj HS Flat Rate?

Valja li to i je li zaista Flat Rate?

MIslim na ovaj business od 65 KM.

Hvala
Toshe 4ever

#1886 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

DaysleepeR wrote:ima li ko ovaj HS Flat Rate?

Hvala
imaju

upravo uvodim ovaj full paket sa flat rate-om,svi analogni,digitalni +flat za 40km mjesecno.

drago bi mi bilo kad bi vratili sk,medjutim ako ne vrate zalibo me jer cu streamati sve sto mi se gleda.a za nadati se da ce ga vratiti nekad :lol:
metronom

#1887 Re: HS kablovska

Post by metronom »

Streamaces, al malo sutra :D
Uz brzine koje imamo zadnjih jedno 2 mjeseca, od streama nema nista. Cak ni obicni youtube (na najnizoj rezoluciji) video ne mozes pogledat bez konstantnog sjeckanja. Jedino ako mozda mislis sta gledat izmedju 2 i 7 ujutro.
hare116

#1888 Re: HS kablovska

Post by hare116 »

scooter21ba wrote:gledao sam te pakete i cijene ali me zanima jeli dobijes onaj box ili kako se vec zove kao tipa max tv ili samo dobijes kanale bez hardvera
imam ja box, dobijes ga na koristenje cijena simbolicna 1KM
hare116

#1889 Re: HS kablovska

Post by hare116 »

Nogatrans wrote:
Nogatrans wrote:Pitanje? Dali se jos nekom pojavilo na dosta otkljucanih kanala ona vijest "SmartCard is out of date".

Moram sam sebe citirat :D Znali neko mozda da se nisu mjenjale neke frnkvencije jer sam primjetio da mi 386MHz i 610MHz imaju ove probleme.
mjenjali jasta ja sam zvao isto
moraju ti oni podestiti nesto morat ces nazvati ako ti vec nisu rijesili do sad
hare116

#1890 Re: HS kablovska

Post by hare116 »

Toshe 4ever wrote:
DaysleepeR wrote:ima li ko ovaj HS Flat Rate?

Hvala
kod mene je paket FULL 3 - 45KM Internet HS2 D:3072, U:512 flat

imaju

upravo uvodim ovaj full paket sa flat rate-om,svi analogni,digitalni +flat za 40km mjesecno.

drago bi mi bilo kad bi vratili sk,medjutim ako ne vrate zalibo me jer cu streamati sve sto mi se gleda.a za nadati se da ce ga vratiti nekad :lol:
manki

#1891 Re: HS kablovska

Post by manki »

Prejaka im je ona reklama "koristimo domaće" u koju je uloženo najviše 3 KM. :lol:

Žalosno...
hare116

#1892 Re: HS kablovska

Post by hare116 »

morat ces nazvati da ti oni box (reciver) resetuju
Toshe 4ever

#1893 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

metronom wrote:Streamaces, al malo sutra :D
Uz brzine koje imamo zadnjih jedno 2 mjeseca, od streama nema nista. Cak ni obicni youtube (na najnizoj rezoluciji) video ne mozes pogledat bez konstantnog sjeckanja. Jedino ako mozda mislis sta gledat izmedju 2 i 7 ujutro.
ja koristim ovaj 2048/256, ytb funkcionise normala,a streamovi sve zavisi kako mi grah padne :lol:

btw jel dolazi do kakvih promjena sto se tice prikljucenja,novih kablova i slicnih zjb kada se prelazi sa hs1 paketa na full paket, ili su jedine promjene vezane za risiver i tv?
hare116

#1894 Re: HS kablovska

Post by hare116 »

Toshe 4ever wrote:
ja koristim ovaj 2048/256, ytb funkcionise normala,a streamovi sve zavisi kako mi grah padne :lol:

btw jel dolazi do kakvih promjena sto se tice prikljucenja,novih kablova i slicnih zjb kada se prelazi sa hs1 paketa na full paket, ili su jedine promjene vezane za risiver i tv?
samo dobijes resiver i to je to ako hoces oni ti ga skopcaju ako ne ti i potpises ugovor
ngog

#1895 Re: HS kablovska

Post by ngog »

sencobih wrote:
ngog wrote:U petak sam zvao Telemach (elob) i operater mi je rekao da ce od sredine januara krenuti sa digitalnom televizijom.lagano odjavim hs i prikljucim digitalnu telemach sa dva resivera i nemam vise maltretiranja sa utakmicama. ;-)
na Elobovu digitalnu tv.oni su u sklopu telemacha ail izvode digitalni signal tamo gdje nema ili ne moze analogna.mislim da je vecina starog grada na njihovoj digitalnoj mrezi.prikljucak 40 km.ljudi dodju postave ti antenu donesu resiver,pretplata je 11.50 km mjesecno i zivio.
Tiger 033

#1896 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

ngog wrote:
sencobih wrote:
na Elobovu digitalnu tv.oni su u sklopu telemacha ail izvode digitalni signal tamo gdje nema ili ne moze analogna.mislim da je vecina starog grada na njihovoj digitalnoj mrezi.prikljucak 40 km.ljudi dodju postave ti antenu donesu resiver,pretplata je 11.50 km mjesecno i zivio.
Ovo bas i NE kontam(boldirano)???Sta od januara???To vec fercera (MMDS) radi nije ni prestajalo samo su ga pripojili Telemachu ...mozda mislis na poboljsanja neka na samom MMDS-u ili ??? I da mislim da nije samo 40KM resiver sam kosta 194,50KM http://www.telemach.ba/Televizija/422/M ... av_start=0
Ne bih da te razocaram ali slika na MMDS-u je ocajna MPEG1(MPEG-1 MPEG-1, prvi video i audio kompresiju standardnih, podržava video rezolucija 352x240 po stopi od 30 fps (sličica u sekundi). Međutim, kvaliteta video MPEG-1 je nešto niža od kvalitete slike koju nudi normalno VCR.Od 575 vidljivih PAL linija, po vertikali, ostaju samo 288 (pogledaj "Rezolucija"). Sukladno tome, vodoravna rezolucija se takođe dijeli na pola, i to na 352 pixel po liniji. Tako je zaključeno da će MPEG-1 rezolucija za PAL sistem biti: 352 x 288 pri 25 Hz osvježavanja, uz 1,2 bis 3 MBits/s bandwitha.
To je otprilike rezolucija VHS videorekordera) ako imas LCD TV niposto ne uzimaj :run:
Last edited by Tiger 033 on 28/12/2010 14:57, edited 1 time in total.
Karabaja

#1897 Re: HS kablovska

Post by Karabaja »

shlauf wrote:@Karabaja: Eto sada možeš na miru odgledati u cugu "Da te nije Alija" i "Pod zastavom Muhammeda" :D

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Mogu govno :D

tek tad kad svi navale neće mi se alija učitati do sabaha :D
Toshe 4ever

#1898 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

hare116 wrote:
Toshe 4ever wrote:

samo dobijes resiver i to je to ako hoces oni ti ga skopcaju ako ne ti i potpises ugovor
hvala na infu druze
vesna555

#1899 Re: HS kablovska

Post by vesna555 »

Ljudi, kakav je postupak kod raskidanja ugovora? Mora li ići lično osoba potpisnik ugovora ili može neko drugi, jer radim kad i oni rade i nemam vremena otići? Kod njih iznajmljujem i modem i u ispravnom je stanju i očuvan, kakva je procedura pri vraćanju?
Ako ne neko zna, bila bih zahvalna na odgovoru :D
Jupi, prelazim na logosoft, nema više pucanja veze svakog Bajrama, Božića, Nove Godine i ostalih praznika kad po tri dana nisam imala internet :D
ultima_palabra

#1900 Re: HS kablovska

Post by ultima_palabra »

vesna555 wrote:Ljudi, kakav je postupak kod raskidanja ugovora? Mora li ići lično osoba potpisnik ugovora ili može neko drugi, jer radim kad i oni rade i nemam vremena otići? Kod njih iznajmljujem i modem i u ispravnom je stanju i očuvan, kakva je procedura pri vraćanju?
Ako ne neko zna, bila bih zahvalna na odgovoru :D
Jupi, prelazim na logosoft, nema više pucanja veze svakog Bajrama, Božića, Nove Godine i ostalih praznika kad po tri dana nisam imala internet :D
Pošto ih nisam mogao dobiti ni pomoću trikova na telefon, zamolio sam rođaka da ode i on je sve završio za 10 minuta 8-) Ponio modem, platio račune i to je to...
Vi'ćeš gotive na LOL-u :thumbup:
Locked