Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Tesla10

#1876 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tesla10 »

Nije rekao sudija...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1877 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

Ma.Le.Na wrote:
Dozer wrote:
__Phoenix__ wrote:Pa i nije bio genocid u Prijedoru, Sanskom mostu i ostalim općinama, ne znam zašto ste imali neka očekivanja...
:shock:

fkt nidjeveze
jesi ti cuo za tomasicu jarane
cccc
Tomasica nije uvsttena u optuznicu protiv Radovana Karadzica ali pri zalbi ce biti sasvim sigurno i onda ce je morati uzeti u obzir.
sahara1428

#1878 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sahara1428 »

Chmoljo wrote:
jasko_ja wrote:Karadžić odgovoran za sve zločine počinjene nad civilima opsjednutog Sarajeva osim u tri slučaja.

Koja tri??
i mene ovo interesuje. je li rečeno?
spominju se neke šifre ima li ko optužnicu haman je f15 i g nešto hmm ne mogu da je učitan sa stranice haškog
MMM1977

#1879 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by MMM1977 »

velikibrnjo wrote:
MMM1977 wrote:
Iz ovih 7 opstina se moglo nekako i izaci, platiti nekom, preko nekog drugog itd. Iz Srebrenice ne nego su ubijali sve redom.

Iz logora imas prezivjele dok iz Srebrenice, ko god im je pao u ruke, nema prezivjelih.

Genocid i njeova formulacija, sve skupa jako tesko dokazivo
uzp ima sve elemente genocida ali opet nije genocid, da srebrenica nije bila zasticena zona vraga bi dobili taj element za genocid

neko je gore dobro to rekao izdvojiti prijedor iz ovih sedam, posebno ga tretirati i dobit cemo genocid

Rekao onaj kojeg si ovdje citirao :)
hrasno38

#1880 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote:
jasko_ja wrote:Karadžić odgovoran za sve zločine počinjene nad civilima opsjednutog Sarajeva osim u tri slučaja.

Koja tri??
Rekao je izmedju redova da su to mali i beznacajni slucajevi dakle cisto sumnjam da se radilo o masakrima po gradu.
Boskero

#1881 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:54, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1882 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Chmoljo wrote:

Koja tri??
Bit će u javnoj presudi na icty.org do kraja dana. Vrlo vjerovatno minorni incidenti za koje tužilaštvo nije moglo dokazati da ih je izvela VRS.

Ovo da smo sami sebe gađali je izmišljotina naših portala. To niko nije rekao.
MyTao

#1883 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by MyTao »

Jebeni monstrum... Drago mi je samo sto je ostao ziv do ovog dana, sutra nek umre najgorom smrcu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1884 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

Tacno da covjeku dodje zlo od licemjernog svijeta u kojem zivimo. Mevlid je osudjen na 15, a Biljana Plavsic na 11 godina zatvora.
Jasarevic je rano jednu osobu, a Plavsicka je osudjena iako je kriva za smrt hiljada ljudi. Ne kazem da je Jasarevicu kazna prevelika, ali Biljana je dobila smijesnu kaznu
muha_sa

#1885 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

It_is_a_Leclerc wrote:
Chmoljo wrote:

Koja tri??
Bit će u javnoj presudi na icty.org do kraja dana. Vrlo vjerovatno minorni incidenti za koje tužilaštvo nije moglo dokazati da ih je izvela VRS.

Ovo da smo sami sebe gađali je izmišljotina naših portala. To niko nije rekao.
:thumbup:
Tesla10

#1886 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tesla10 »

Pogledaj Karadžića, kao da mu se je neko posrao u facu :D . Neka neka, bilo je i vrijeme.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1887 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Chmoljo »

It_is_a_Leclerc wrote:
tako sam i mislio...

znači jebo mu je Berko Zečević znanje :D
Dozer

#1888 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Dozer »

__Phoenix__ wrote: Znam, ali po definiciji za genocid i u poređenju sa Srebrenicom, ne možemo sad svaki zločin uzimati pod genocid...
Ne lupetaj, please...
U tim opstinama je pobijeno i nestalo ukupno vise ljudi nego u samoj Srebrenici... Taj UZP je za cilj imao istrebljenje nesprskog stanovnistva s tih teritorija, a koristeni su raznorazni mehanizmi za to - od ubijanja, preko silovanja, zatvaranja i mucenja, pa do protjerivanja.

Ovo je definicija genocida. A tamo je radjeno boldirano. Ako i dalje mislis da se tamo nije desio genocid... onda...fakat...
Article 2 of the convention defines genocide as
...any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.
Last edited by Dozer on 24/03/2016 15:17, edited 1 time in total.
Foxx

#1889 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Foxx »

Nevjerovatno sta je Klix naglasio :roll: :-x
hrasno38

#1890 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

plain vanilla wrote:Tacno da covjeku dodje zlo od licemjernog svijeta u kojem zivimo. Mevlid je osudjen na 15, a Biljana Plavsic na 11 godina zatvora.
Jasarevic je rano jednu osobu, a Plavsicka je osudjena iako je kriva za smrt hiljada ljudi. Ne kazem da je Jasarevicu kazna prevelika, ali Biljana je dobila smijesnu kaznu
Znas kako to ide Jasarevic je puskom iz svoje ruke pucao i ranio jednog covjeka....Biljana niti je po kome pucala niti je bila neko ko izdaje direktna naredjenja nego je samo bila dio te grupe. Kao sto neko rece pravo i pravda su nebo i zemlja.
animus

#1891 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by animus »

Pustite sad te bezvezne incidente. Sad je Srebrenica bitna. Ovo je glavni dio.
MyTao

#1892 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by MyTao »

plain vanilla wrote:Tacno da covjeku dodje zlo od licemjernog svijeta u kojem zivimo. Mevlid je osudjen na 15, a Biljana Plavsic na 11 godina zatvora.
Ove presude imaju veci znacaj, i vece su i od Karadzica i svih njih zajedno... vazno je da su krivi.
velikibrnjo

#1893 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by velikibrnjo »

Boskero wrote:Niste baš dobro razumijeli ono kad su rekli gađali sami sebe...

Konkretno je naveo da su bile otvarane vatre na UN objekte i formacije i zatim se prebacivala lopta da su to srbi radili kako bi bosanski muslimani skrenuli paznju medjunarodne zajednice na stanje u Sarajevu i dodao je to bilo beznacajno (vjerovatno zato sto nije bilo zrtava), ni u jednom trenutku nisu rekli da su bosanski muslimani gađali sami sebe....

MOZE LI KO KLIKS GLUPANIMA RECI DA SE KORIGUJU NA STRANICI

ja nepismenih i glupih novinara zeljnih senzacionalizma JBT
julisiz es grant

#1894 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Foxx wrote:Nevjerovatno sta je Klix naglasio :roll: :-x
Ako budale što prije to ne izmijene, srbijanski portali će jedva čekati da to preuzmu, i da kažu "evo i muslimanski mediji priznaju"..
Tesla10

#1895 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tesla10 »

Pao je. Evo upravo govore o tome kako su srpski vojnici ubijali Bošnjake po livadama i poljima u toj tamo zoni.
Pismonosa

#1896 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 01/02/2021 11:51, edited 1 time in total.
__Phoenix__

#1897 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by __Phoenix__ »

@Dozer, nećemo na ovoj temi i danas o tome, da si u pravu, bila bi neka presuda za to...
artuditu

#1898 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by artuditu »

MyTao wrote:
Ove presude imaju veci znacaj, i vece su i od Karadzica i svih njih zajedno... vazno je da su krivi.
:thumbup:
hrasno38

#1899 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:
__Phoenix__ wrote: Znam, ali po definiciji za genocid i u poređenju sa Srebrenicom, ne možemo sad svaki zločin uzimati pod genocid...
Ne lupetaj, please...
U tim opstinama je pobijeno i nestalo ukupno vise ljudi nego u samoj Srebrenici... Taj UZP je za cilj imao istrebljenje nesprskog stanovnistva s tih teritorija, a koristeni su raznorazni mehanizmi za to - od ubijanja, preko silovanja, zatvaranja i mucenja, pa do protjerivanja.

Ovo je definicija genocida. A tamo je radjeno boldirano. Ako i dalje mislis da se tamo nije desio genocid... onda...fakat...
Article 2 of the convention defines genocide as
...any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.
Druze ali pojedinacno kad se radi o svakom mjestu nije vise i kao sto sam rekao Tomasica nije razmatrana i ona ce ici sigurno kao dodatni dokaz u zalbenom postupku ako ga bude
Pismonosa

#1900 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Pismonosa »

....
Last edited by Pismonosa on 01/02/2021 11:50, edited 1 time in total.
Post Reply