Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1876 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

gavrilo wrote:
pici wrote:Pa normalnom covjeku mora biti jasno da u zadnjih 20 godina je nesto trulo u drzavi Danskoj(Srbiji),to sto 5-6 posto ljudi je shvatilo da kad nesto neide onda neide,a to tutkanje o nekakvim kosovskim mitovima,ugrozenosti srba od sviju pa i od vanzemaljaca,mafijasko-politicki lobiji itd itd.I sasvim je normalno,normalnome da se zapita pa kako to ostali "ne vide,ne cuju i ne reaguju" :shock: :?
... ostali i te kako vide... glasaju za ds i ostale proevropske stranke, a mensecini to je oko 50 % birackog tijela :wink:
pici normalno je uvazavati druga misljenja, a ne ekstremisticki napadati sa ... ko nije za ldp on je za ladikale :-)

dalje mi smeta mrznja u peskovim komentarima. svakako da sam i ja licno razocaran sto narod u srbiji glasa za ladikale i 'narodnjacku' koaliciju. analogije radi... razocaran sam i sa rezultatima izbora u mojoj domovini, ali je narado glasao za snsd, sbih, sda, hdz xyz itd i opet ne osjecam ni trunke mrznje prema bilo kome od brckog do mostara.

SE VINCERE IPSUM LONGE EST DIFFICILLIMUM.
slazem se
Ostali kako vjetar puše,nemaju jasan stav sto se tice politicke situacije il su ovce il vukovi :shock: :shock: preobrazba u sekundi.

Sto se Čede tice meni je ovo sasvim dovoljno:
Učestvovao je u pregovorima oko hapšenja Slobodana Miloševića u martu 2001. godine, i njegovo izručenje Haškom tribunalu.
Jovanović smatra da je neophodno pomirenje Srbije sa Bošnjacima, Hrvatima i Albancima, koje se, prema njemu, može ostvariti samo istinskim suočenjem građana Srbije sa zločinima koje su srpske vojne i paravojne formacije počinile u ratovima tokom 90-ih godina 20. veka. U tom smislu, neki analitičari smatraju da su Jovanović i njegova LDP gotovo u potpunosti preuzeli stanovište tzv. "Druge Srbije" (pod kojom se u Srbiji najčešće podrazumeva civilno društvo kako ga odslikavaju nevladine organizacije kao što su Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Žene u crnom i neke druge) da glavna odgovornost za izbijanje ratova na Balkanu krajem 90-ih godina 20. veka počiva na Srbiji, njenim vojnim i policijskim strukturama, njenoj političkoj i kulturnoj eliti te, u krajnjoj liniji, na građanima Srbije koji su tu politiku bilo jasno podržavali bilo prećutno odobravali. Prema Jovanoviću, priznavanje ove odgovornosti predstavlja prvi korak ka istinskoj i punoj normalizaciji odnosa sa republikama bivše Jugoslavije te za obnovu "sistema vrednosti" samog srbijanskog društva.
Jovanović je mišljenja da je potreba Srbije regionalizacija, jaka lokalna samouprava, slobodna Vojvodina, emancipovana žena, hrabri i nezavisni mediji.
Jovanović je u javnosti izazvao pažnju i zbog stava o Kosovu: zajedno sa drugim strankama koalicije koju predvodio 2006-2007. godine, on zastupa stanovište da je Kosovo faktički nezavisno još od 1999. i da Srbija treba da takav ishod prihvati i okrene se drugim problemima, što ga je načinilo dodatno nepopularnim među onima koji se zalažu za ostanak Kosova u okvirima Srbije. Sa druge strane, mnogi ga hvale za hrabrost da javnosti Srbije saopšti "ono što niko drugi ne sme".
gavrilo

#1877 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

pici wrote:Ostali kako vjetar puše,nemaju jasan stav sto se tice politicke situacije il su ovce il vukovi :shock: :shock: preobrazba u sekundi.
... i dalje stojim iza toga da je oko 50 % srpskog birackog tijela svjesno bitnosti proevropske buducnosti i suocavanja sa proslosti. ti ljudi glasaju za ds i ostale provevropske stranke. mislim da su isto tako svjesni cinjenice da se ne moze 17 godina birati ili dozvoliti da se u njihovo ime vodi pogresna politika bez da snose konzekvencije.
Sto se Čede tice meni je ovo sasvim dovoljno
ubjedjen sam da bi iste stavove cula od djelica, dinkica, labusa, tadica, djilasa, ljajica itd :wink:

... ali nesto jeste zalosno. da se takve stvari kod nas (hr,sr,bih) moraju naglasavati umjesto da budu default i normala.
pici

#1878 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

gavrilo wrote:
pici wrote:Ostali kako vjetar puše,nemaju jasan stav sto se tice politicke situacije il su ovce il vukovi :shock: :shock: preobrazba u sekundi.
... i dalje stojim iza toga da je oko 50 % srpskog birackog tijela svjesno bitnosti proevropske buducnosti i suocavanja sa proslosti. ti ljudi glasaju za ds i ostale provevropske stranke. mislim da su isto tako svjesni cinjenice da se ne moze 17 godina birati ili dozvoliti da se u njihovo ime vodi pogresna politika bez da snose konzekvencije.
vidjeli bi kako se tih 50% topi,da se Srbiji dozvoli nasilno vracanje Kosova ili stvaranje velike srbije,u tome i jeste bit,vecina stanovnistva u Srbiji živi u proslosti,za njih je buducnost nepoznanica,zato i dan danas dozvoljavaju ono sto su 1986 memorondumom SANU-a zacrtale (mal)umne glave tj siva eminencija srpskoga naroda......haaalooooo pa to je slicnost sa naci-njemackom,staljinovim-cccp itd itd to nije sala to je poziv na istrebljenje svih naroda u zacrtanim granicama velikosrpstva.Zato ja mislim da tih 50% bi se prepolovilo i preslo na vadikalisticnu stranu samo da puhne povoljan povjetarac.
gavrilo

#1879 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

pici wrote:haaalooooo pa to je slicnost sa naci-njemackom,staljinovim-cccp itd itd to nije sala to je poziv na istrebljenje svih naroda u zacrtanim granicama velikosrpstva.Zato ja mislim da tih 50% bi se prepolovilo i preslo na vadikalisticnu stranu samo da puhne povoljan povjetarac.
... da ne pretjerujes 'malo'?
pici

#1880 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

gavrilo wrote:
pici wrote:haaalooooo pa to je slicnost sa naci-njemackom,staljinovim-cccp itd itd to nije sala to je poziv na istrebljenje svih naroda u zacrtanim granicama velikosrpstva.Zato ja mislim da tih 50% bi se prepolovilo i preslo na vadikalisticnu stranu samo da puhne povoljan povjetarac.
... da ne pretjerujes 'malo'?
mozda malo al to je tu negdje :D
gavrilo

#1881 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

... onda ti od srca preporucujem da uskoro posjetis srbiju :wink:
pici

#1882 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

gavrilo wrote:... onda ti od srca preporucujem da uskoro posjetis srbiju :wink:
bio sam i to sam se super proveo u Beogradu i Novom Sadu,ja ne govorim i ne pisem zlonamjerno kosto mislis nego cinjenicu da se u Srbiji mora nesto promjeniti za 180 stepeni inace ako ovako ostane ne pise se dobro nikome a pogotovo svim stanovnicima Srbije ma koje vjere i nacije bili.
Ja samo gledam sa strane i vidim da Srbiju i dalje povlace na dno iste snage koje su 1986 pocele mracni projekat o "Svi Srbi u jednoj drzavi".....ja sam par puta napisao"a ostali....ma koji crni ostali oni ne postoje"a to je koncept trenutno najace stranke u Srbiji SRS-Stranka Ruskih Spasitelja :D
gavrilo

#1883 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

pici wrote:a to je koncept trenutno najace stranke u Srbiji SRS-Stranka Ruskih Spasitelja :D
najaca stranka trenutno je ds... a ulogu ruskih dupelizaca su preuzeli dss-ns 'narodnjaci' :D
laku noć

#1884 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

gavrilo wrote:
pici wrote:a to je koncept trenutno najace stranke u Srbiji SRS-Stranka Ruskih Spasitelja :D
najaca stranka trenutno je ds... a ulogu ruskih dupelizaca su preuzeli dss-ns 'narodnjaci' :D
"Svi" smo mi na Balkanu dupelisci samo su guzovi različitih vlasnika :lol: :lol: :lol:
zavrzlama

#1885 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Problem Srbije je u tome sto sve stranke osim LDP-a..svoje stranacke programe i buducnost Srbije vide u nerealnim zahtjevima i ciljevima..

Tadic zeli Kosovo u Srbiji na foru kad Srbija udje u EU onda ce jaka ekonomski Srbija nekim politickim zavrzlamama i u nadi ekonomske propasti Kosova,prisiliti MZ da stavi ponovo Kosovo pod kontrolu Srbije...u prevodu da se sve vece zemlje u svijetu koje su priznale Kosovo popisaju same na sebe...prva nerealnost

grobar i kostunjavi idu na soluciju da Srbija se izoluje od MZ i da se jeduci korijenje ceka neki povoljan politicki momenat u svijetu i da oni uz pomnoc Rusije vrate vojnim putem Kosovo...druga nerealnost..

Sad Tadic ispada demokrata samo iz razloga sto realnost zeli da pretvori u nerealnost mirnim putem..a ovi drugi vojnim...i sad dolazimo do kljucne stvari..

I Tadic i SRS/DSS znaju da je kosovo izgubljeno..ali niko ne smije da to prizna(osim Jovanovica,Canka, i ostalih) i Tadic prosipa demagogiju kako ce Srbija ulaskom u EU promijenIti stanje na terenu i vratit Kosovo...sto daje milion aduta SRS/DSS da dokazu narodu u Srbiji da od toga nema nista...i zato i imamo rast radikala sa 300 000, 2000-e na 2 220 000 2008 godine....ko je kriv..krivi prevaranti 5.oktobra sa Tadicem na celu.....koji svojom kukaviclukom i nerealnom politikom ucvrscuje radikale....a iza svega stoji zna se ko...da ne ponavljam...
Last edited by zavrzlama on 22/04/2008 23:07, edited 1 time in total.
pici

#1886 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

zavrzlama wrote:Problem Srbije je u tome sto sve stranke osim LDP-a..svoje stranacke programe i buducnost Srbije vide u nerealnim zahtjevima i ciljevima..

Tadic zeli Kosovo u Srbiji na foru kad Srbija udje u EU onda ce jaka ekonomski Srbija nekim politickim zavrzlamama i u nadi ekonomske propasti Kosova,prisiliti MZ da stavi ponovo Kosovo pod kontrolu Srbije...u prevodu da se sve vece zemlje u svijetu koje su priznale Kosovo popisaju same na sebe...prva nerealnost

grobar i kostunjavi idu na soluciju da Srbija se izoluje od MZ i da se jeduci korijenje ceka neki povoljan politicki momenat u svijetu i da oni uz pomnoc Rusije vrate vojnim putem Kosovo...druga nerealnost..

Sad Tadic ispada demokrata samo iz razloga sto realnost zeli da pretvori u nerealnost mirnim putem..a ovi drugi vojnim...i sad dolazimo do kljucne stvari..

I Tadic i SRS/DSS znaju da je kosovo izgubljeno..ali niko ne smije da to prizna(osim Jovanovica,Canka, i ostalih) i Tadic prosipa demagogiju kako ce Srbija ulaskom u EU promiojenti nstanje na terenu i vratit Kosovo...sto daje milion aduta SRS/DSS da dokazu narodu u Srbiji da od toga nema nista...i zato i imamo rast radikala sa 300 000, 2000-e na 2 220 000 2008 godine....ko je kriv..krivi prevaranti 5.oktobra sa Tadicem na celu.....koji svojom kukaviclukom i nerealnom politikom ucvrscuje radikale....a iza svega stoji zna se ko...da ne ponavljam...

:thumbup: Kako @zavrzlama to na fin i kulturan nacin objasni......Tadic na celu proeuropskih snaga :D :D samo cu citirati Canka "Demokratski-nacionalista je isto ko i Krokodil-vegeterijanac,lijepo zvuci ali ne postoji"ova izjava mu je za cistu desetku :thumbup: :thumbup:
pilav

#1887 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pilav »

laku noć wrote:
pilav wrote:Ja toj zemlji i pored svih napora da se unormali zelim milosrdnog andjela drugi dio.
Zlo misliti a dobru se nadati...nije nikad išlo niti će ići.Liječi se dok još ima vremena :D
Dobro,previse je ,nije humano a i kilavo,taj milosrdni andjeo.
Natijerala si me da promjenim misljenje.Dakle,ne bi mi smetalo bar 5 hidrogenskih na Beograd i uzu Srbiju.
Brzo,efikasno i ...valjda ne boli.Izvinjavam se sto ometam finu diskusiju o nasminkanim cetnicima i
cetnicima cobanima.
simi5

#1888 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

pilav wrote:
laku noć wrote:
pilav wrote:Ja toj zemlji i pored svih napora da se unormali zelim milosrdnog andjela drugi dio.
Zlo misliti a dobru se nadati...nije nikad išlo niti će ići.Liječi se dok još ima vremena :D
Dobro,previse je ,nije humano a i kilavo,taj milosrdni andjeo.
Natijerala si me da promjenim misljenje.Dakle,ne bi mi smetalo bar 5 hidrogenskih na Beograd i uzu Srbiju.
Brzo,efikasno i ...valjda ne boli.Izvinjavam se sto ometam finu diskusiju o nasminkanim cetnicima i
cetnicima cobanima.
Ne ometaš ti našu diskusiju, samo si dokazao da između tebe i onoga ko je tukao po stambenim kvartovima minobacačem 93. nema baš nikakve razlike.
pilav

#1889 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pilav »

[ Dobro,previse je ,nije humano a i kilavo,taj milosrdni andjeo.
cetnicima cobanima.[/quote]
Ne ometaš ti našu diskusiju, samo si dokazao da između tebe i onoga ko je tukao po stambenim kvartovima minobacačem 93. nema baš nikakve razlike.[/quote]
Pa dje mi nadje te svoje debile, mogo` si me komotno uporediti sa ludacima sto poravnase Drezden.
ld

#1890 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ld »

pici wrote:
zavrzlama wrote:Problem Srbije je u tome sto sve stranke osim LDP-a..svoje stranacke programe i buducnost Srbije vide u nerealnim zahtjevima i ciljevima..

I Tadic i SRS/DSS znaju da je kosovo izgubljeno..ali niko ne smije da to prizna(osim Jovanovica,Canka, i ostalih) i Tadic prosipa demagogiju kako ce Srbija ulaskom u EU promiojenti nstanje na terenu i vratit Kosovo...sto daje milion aduta SRS/DSS da dokazu narodu u Srbiji da od toga nema nista...i zato i imamo rast radikala sa 300 000, 2000-e na 2 220 000 2008 godine....ko je kriv..krivi prevaranti 5.oktobra sa Tadicem na celu.....koji svojom kukaviclukom i nerealnom politikom ucvrscuje radikale....a iza svega stoji zna se ko...da ne ponavljam...

:thumbup: Kako @zavrzlama to na fin i kulturan nacin objasni......Tadic na celu proeuropskih snaga :D :D samo cu citirati Canka "Demokratski-nacionalista je isto ko i Krokodil-vegeterijanac,lijepo zvuci ali ne postoji"ova izjava mu je za cistu desetku :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
siguri

#1891 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

Znaci Tadic je nacionalista,
a Kandicka (na proglasenju lazne drzave) i Ramus Haradinaj su :thumbup: :thumbup:

Radikalima bolja propaganda ne treba.
LDP su obicne stetocine.

Usput, na srpskom se kaze proevropske snage.
zavrzlama

#1892 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Da pojednostavimo :D

2000-e je izvrsen puc i skinut Milosevicev rezim...

LDP i Djindjic su jedini u to vrijeme skidali Milosevicev rezim radi promjene jedne ideologije..dok su tipovi ala kostunjavi to iskoristili da ustolice druge ljude koji ce nastaviti i pokusati da poprave Miloseviceve greske...pa danas imamo situaciju da je 5. oktobar bio samo kazna za Milosevicevu garnituru za izgubljenje ratove a ne raskid sa jednom losom politikom zvanom veliksrpstvo..Ceda,Canak,Kandic,Popovic,Lukovic i slicni su to prokuzili...tadica su grobar i kostunjavi samo iskoristili kao masku da se svijetu posalje poruka kako u Srbiji postoji alternativa radikalima i milosevicevoj politici..pa je tadic svo vrijeme izigravao klovna i svojim ponasanjem ucvrscavao SRS ...Tadic je kriv jer je Milosevicevu zaostavstini samo frizirao i pokusao da upakuje u ljepsi omot..isto kao sto je SNSD smijenila SDS..a znamo da je dolaskom SNSD BIH u najtezoj krizi poslije Dejtona....
sekspir

#1893 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sekspir »

Zavrzlama,uz sav respekt za do sada ucinjene analiticki intonirane postove o politickoj situaciji u Srbiji,i jedna malba...da se suzdrzimo od komentara do dana izbora u Srbiji.A tada,mi koji pamtimo,cemo se :mrgreen: ili ;-) .Ako treba i licni stav - ja sam na Tvojoj strani,i ne elaboriram to,jer nema potrebe,Ti to superiorno radis.Vjerujem da imas dosta godina jer iz Tvojih postova iskrici iskustvo covjeka koji je znao posmatrati sta se oko njega desava.Zali Boga da takvih nemamo vise u nasoj(BiH)bar -politici...
zavrzlama

#1894 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

sekspir wrote:Zavrzlama,uz sav respekt za do sada ucinjene analiticki intonirane postove o politickoj situaciji u Srbiji,i jedna malba...da se suzdrzimo od komentara do dana izbora u Srbiji.A tada,mi koji pamtimo,cemo se :mrgreen: ili ;-) .Ako treba i licni stav - ja sam na Tvojoj strani,i ne elaboriram to,jer nema potrebe,Ti to superiorno radis.Vjerujem da imas dosta godina jer iz Tvojih postova iskrici iskustvo covjeka koji je znao posmatrati sta se oko njega desava.Zali Boga da takvih nemamo vise u nasoj(BiH)bar -politici...
dogovoreno...svakao cu biti odsutan sa foruma mjesec dana radi godisnjeg odmora..i ja da se odmorim i vi od mene :D

citamo se 12.maja....poslije izbora u Srbiji :bih:
pesak

#1895 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ne preteruje uopste. ti ne zivis ovde i nemas pojma.
Maraschino

#1896 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:
sekspir wrote:Zavrzlama,uz sav respekt za do sada ucinjene analiticki intonirane postove o politickoj situaciji u Srbiji,i jedna malba...da se suzdrzimo od komentara do dana izbora u Srbiji.A tada,mi koji pamtimo,cemo se :mrgreen: ili ;-) .Ako treba i licni stav - ja sam na Tvojoj strani,i ne elaboriram to,jer nema potrebe,Ti to superiorno radis.Vjerujem da imas dosta godina jer iz Tvojih postova iskrici iskustvo covjeka koji je znao posmatrati sta se oko njega desava.Zali Boga da takvih nemamo vise u nasoj(BiH)bar -politici...
dogovoreno...svakao cu biti odsutan sa foruma mjesec dana radi godisnjeg odmora..i ja da se odmorim i vi od mene :D

citamo se 12.maja....poslije izbora u Srbiji :bih:
Ostavi nam optimizam :D :D

a ti se fino odmori :thumbup:
pesak

#1897 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pici wrote:

svaka cast canku, samo mene interesuje sta ce on sad sa tadicem ? /ako nisam nesto dezinformisana/...nema ga sa cedom. eto, to me interesuje.
pesak

#1898 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pici wrote:
simi5 wrote:Pici pomozi nam savetom kako si ti te probleme rešio u BiH? Mislim na trulu državu koja se raspada, korupciju, kriminal, spregu kriminalaca i političara, nacionalizam, ...
Kad bude tema "Desavanja u BiH" a vec sam milion puta napisao da su u BiH "NACI-STRANKE" na vlasti tako da o truljenju ne treba ni govoriti ni pisati. :D eto toliko o BiH
evo teme koju simi5 trazi...kad je corava, sta cu...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=49580
midja

#1899 Re: Desavanja u Srbiji

Post by midja »

ovi u srbiji si izgleda zaboravili kako nato bije, , nesto se smiriše u mitrovici
pesak

#1900 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

seselj drzi na jednom kolenu tomu nikolica, a na drugom kostunicu... :D

Image
Post Reply