Ostali kako vjetar puše,nemaju jasan stav sto se tice politicke situacije il su ovce il vukovigavrilo wrote:... ostali i te kako vide... glasaju za ds i ostale proevropske stranke, a mensecini to je oko 50 % birackog tijelapici wrote:Pa normalnom covjeku mora biti jasno da u zadnjih 20 godina je nesto trulo u drzavi Danskoj(Srbiji),to sto 5-6 posto ljudi je shvatilo da kad nesto neide onda neide,a to tutkanje o nekakvim kosovskim mitovima,ugrozenosti srba od sviju pa i od vanzemaljaca,mafijasko-politicki lobiji itd itd.I sasvim je normalno,normalnome da se zapita pa kako to ostali "ne vide,ne cuju i ne reaguju"![]()
![]()
pici normalno je uvazavati druga misljenja, a ne ekstremisticki napadati sa ... ko nije za ldp on je za ladikale![]()
dalje mi smeta mrznja u peskovim komentarima. svakako da sam i ja licno razocaran sto narod u srbiji glasa za ladikale i 'narodnjacku' koaliciju. analogije radi... razocaran sam i sa rezultatima izbora u mojoj domovini, ali je narado glasao za snsd, sbih, sda, hdz xyz itd i opet ne osjecam ni trunke mrznje prema bilo kome od brckog do mostara.
slazem seSE VINCERE IPSUM LONGE EST DIFFICILLIMUM.
Sto se Čede tice meni je ovo sasvim dovoljno:
Učestvovao je u pregovorima oko hapšenja Slobodana Miloševića u martu 2001. godine, i njegovo izručenje Haškom tribunalu.
Jovanović smatra da je neophodno pomirenje Srbije sa Bošnjacima, Hrvatima i Albancima, koje se, prema njemu, može ostvariti samo istinskim suočenjem građana Srbije sa zločinima koje su srpske vojne i paravojne formacije počinile u ratovima tokom 90-ih godina 20. veka. U tom smislu, neki analitičari smatraju da su Jovanović i njegova LDP gotovo u potpunosti preuzeli stanovište tzv. "Druge Srbije" (pod kojom se u Srbiji najčešće podrazumeva civilno društvo kako ga odslikavaju nevladine organizacije kao što su Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Žene u crnom i neke druge) da glavna odgovornost za izbijanje ratova na Balkanu krajem 90-ih godina 20. veka počiva na Srbiji, njenim vojnim i policijskim strukturama, njenoj političkoj i kulturnoj eliti te, u krajnjoj liniji, na građanima Srbije koji su tu politiku bilo jasno podržavali bilo prećutno odobravali. Prema Jovanoviću, priznavanje ove odgovornosti predstavlja prvi korak ka istinskoj i punoj normalizaciji odnosa sa republikama bivše Jugoslavije te za obnovu "sistema vrednosti" samog srbijanskog društva.
Jovanović je mišljenja da je potreba Srbije regionalizacija, jaka lokalna samouprava, slobodna Vojvodina, emancipovana žena, hrabri i nezavisni mediji.
Jovanović je u javnosti izazvao pažnju i zbog stava o Kosovu: zajedno sa drugim strankama koalicije koju predvodio 2006-2007. godine, on zastupa stanovište da je Kosovo faktički nezavisno još od 1999. i da Srbija treba da takav ishod prihvati i okrene se drugim problemima, što ga je načinilo dodatno nepopularnim među onima koji se zalažu za ostanak Kosova u okvirima Srbije. Sa druge strane, mnogi ga hvale za hrabrost da javnosti Srbije saopšti "ono što niko drugi ne sme".