Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Visoki napon

#1876 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Visoki napon »

Ira_ wrote:drage zene,cure..imam pitanje,upucena sam od svog ginekologa na GAK ili ti Jezero radi UZ,zanima me je li se potrebno narucivati ili kad dodjes cekas i taj dan dolazis na red?i da kakvi su gore doktori ako ko ima iskustva sa UZ ili slicno..imam cistu pa moram ici gore da tacno valjda odrede sta kako..thnx
Ako si u mogucnosti otidji u polikliniku Sunce.Ultrazvuk + papa test 75 KM.Super osoblje,dobar doktor,nalaz max.7 dana
Ira_

#1877 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ira_ »

moram na GAk,vec sam radila ja dva puta UZ kod svpg ginekologa,ali zbog daljih komplikacija moram gore,jer je moguce da ce me uputiti na otklanjanje ciste..
Visoki napon

#1878 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Visoki napon »

Ira_ wrote:moram na GAk,vec sam radila ja dva puta UZ kod svpg ginekologa,ali zbog daljih komplikacija moram gore,jer je moguce da ce me uputiti na otklanjanje ciste..
Onda ti je mozda bolje ako ikako mozes u Vojnu bolnicu.Ja sam tamo operisana prosle godine i uslovi su u odnosu na Jezero puno bolji (koliko sam cula od drugarica).Jos ako mozes da uganjas Dr.Masica pun pogodak.Covjek je majstor :thumbup:
respo

#1879 Re: Ginekologija i vagine....

Post by respo »

pratim :)
Visoki napon

#1880 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Visoki napon »

respo wrote:pratim :)
Slobodno drug
ljubav_aha

#1881 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

respo , bujrum :-D

Image
wewa

#1882 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

Ira_ wrote:moram na GAk,vec sam radila ja dva puta UZ kod svpg ginekologa,ali zbog daljih komplikacija moram gore,jer je moguce da ce me uputiti na otklanjanje ciste..
od srca preporucujem Opcu bolnicu i nihovu ginekologiju :thumbup:
Felidae

#1883 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

Ira_ wrote:drage zene,cure..imam pitanje,upucena sam od svog ginekologa na GAK ili ti Jezero radi UZ,zanima me je li se potrebno narucivati ili kad dodjes cekas i taj dan dolazis na red?i da kakvi su gore doktori ako ko ima iskustva sa UZ ili slicno..imam cistu pa moram ici gore da tacno valjda odrede sta kako..thnx
od srca ti preporucujem Jezero, porodila sam se prije dva mjeseca i uslovi su fenomenalni. sve je novo i uvijek tako cisto, sestre su pravo ljubazne, ma svi su ljubazni, sto me pravo iznenadilo.svi koriste sredsvo za dezinfekciju ruku. uputnica je potrebna, a nazoves i narucis se, mada ako je nesto hitno niko te nece vratiti cak i da dodjes bez uputnice.
moj doktor je bio dr. Nikulin i preporucujem ga svima....sretno u svakom slucaju
nicy

#1884 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nicy »

Je l zna neko gdje sada radi Nura Naser, prije je radila u Skerlicevoj? Bila sam nekad kod nje, pa bih da odem opet...navodno je negdje na C.Vili, al ne mogu da nadjem nikako gdje :sad:
niko_niko_kao_ja

#1885 Re: Ginekologija i vagine....

Post by niko_niko_kao_ja »

nicy wrote:Je l zna neko gdje sada radi Nura Naser, prije je radila u Skerlicevoj? Bila sam nekad kod nje, pa bih da odem opet...navodno je negdje na C.Vili, al ne mogu da nadjem nikako gdje :sad:
Nura ti sad radi u MUP-ovoj ambulanti, mozda da odes tamo kod nje, ali vjerovatno ces morati platiti pregled.
Ira_

#1886 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ira_ »

Hvala Vam na odgovorima i prijedlozima...zanima me ako je tko od vas imao cistu da li je zbog te ciste imao konst bijeli iscjedak ili bijelo pranje.Predpostavljam da to moze biti uzrok ali zanima me ako je neko imao takav problem..
nicy

#1887 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nicy »

niko_niko_kao_ja wrote:
nicy wrote:Je l zna neko gdje sada radi Nura Naser, prije je radila u Skerlicevoj? Bila sam nekad kod nje, pa bih da odem opet...navodno je negdje na C.Vili, al ne mogu da nadjem nikako gdje :sad:
Nura ti sad radi u MUP-ovoj ambulanti, mozda da odes tamo kod nje, ali vjerovatno ces morati platiti pregled.
hvala ti na info:-) a ne znam, mozda bolje kod nekog onda da odem...nekako mi neprijatno da pitam hoce li me primiti i to sve...

Dvoumim se onda izmedju Divanovica i Spahovica?
respo

#1888 Re: Ginekologija i vagine....

Post by respo »

micki125 wrote:
ne budi samo nijemi posmatrač, učestvuj, otiđi i ti na pregled.......... :lol:
ja pregledam i dajem dijagnoze :D
Visoki napon

#1889 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Visoki napon »

Ira_ wrote:Hvala Vam na odgovorima i prijedlozima...zanima me ako je tko od vas imao cistu da li je zbog te ciste imao konst bijeli iscjedak ili bijelo pranje.Predpostavljam da to moze biti uzrok ali zanima me ako je neko imao takav problem..
Ja sam imala groznu dermoidnu cistu (pravi tumor velicine 8x8 cm) i nikakve posebne simptome nisam imala (osim povremenih bolova u predjelu jajnika-sve sam mislila prehlada :)).Cak mi se ni na stomaku nije nista vidjelo s obzirom na velicinu.Bestiju su mi na sistematskom otkrili,sreca 'na vrijeme' :).Tako da na preglede treba sto cesce ici i ne zanemarivati nikakvu promjenu,ni onu najmanju.
nicy

#1890 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nicy »

Jucer sam bila kod Spahovica, stvarno sve pohvale za covjeka, koji se maximalno posvetio da me temeljno pregleda i da mi smjernice sta dalje :thumbup:
irmaaa1

#1891 Re: Ginekologija i vagine....

Post by irmaaa1 »

Djevojke da li je neko imao problema sa nekom izraslinom na preponi? Možda nije adekvatna tema, ali ne znam ni ja šta je pa rekoh da ovdje potražim odgovor prije nego što odem kod doktora. Ne liči na uraslu dlaku, već je veličine šljivine košpice i nekog ovalnog oblika. Na dodir je bolno, ali ne uvijek samo ponekad kad se upali. Da li je iko imao sličan problem? Već duže vrijeme traje i nikako da se smiri. Šta mislite kojem doktoru bih se trebala obratiti, možda najprije doktoru opće prakse?

I kad sam već tu, ima li neko da preporuči nekog dobrog ginekologa? Ima li neko da je prijavljen u Domu zdravlja na Ilidži, i kakva su iskustva sa tamošnjim ginekolozima?

POZDRAV
ljubav_aha

#1892 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

irmaaa1 wrote:Djevojke da li je neko imao problema sa nekom izraslinom na preponi? Možda nije adekvatna tema, ali ne znam ni ja šta je pa rekoh da ovdje potražim odgovor prije nego što odem kod doktora. Ne liči na uraslu dlaku, već je veličine šljivine košpice i nekog ovalnog oblika. Na dodir je bolno, ali ne uvijek samo ponekad kad se upali. Da li je iko imao sličan problem? Već duže vrijeme traje i nikako da se smiri. Šta mislite kojem doktoru bih se trebala obratiti, možda najprije doktoru opće prakse?

I kad sam već tu, ima li neko da preporuči nekog dobrog ginekologa? Ima li neko da je prijavljen u Domu zdravlja na Ilidži, i kakva su iskustva sa tamošnjim ginekolozima?

POZDRAV
irmaaa1, imala sam mozda isti li slican problem,u srednjoj skoli ;rijec je zlijezdena preponama,nisma isla doktoru,jer sam konsultovala moje tekte koje su doktorice,,kod mene je bio cven i oteknut dio ,bez kvrzica,a koristila sam acidi-borici,kasnije je nestalo,kako doslo,tako otislo

iance,moze biti i cista,jer si spomenula kvrzicu,definitvno idi doktoru,inace,moja deviza u zivotu je,obavezna konsultacija doktora :-D
lajk

#1893 Re: Ginekologija i vagine....

Post by lajk »

Cure pitanjce ili je neko mozda imao slican problem :) Eh ovako na malim usnama mi otprilike prije mens. "iskoci" kao bubuljica,medjutim boje nije kako bubuljica vec oblikom podsjeca na bubuljicu a crvenkasto-roze boje i kao koza..Bolno na dodir i samo se povuce nakon 3-4 dana :roll: !?
Jenny1982

#1894 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Jenny1982 »

Da li je neko od vas cuo za doktora Seada Gušića? Trenutno radi u Skerlićevoj, rekli su mi da dodjem kod njega sljedece sedmice na pregled, ali nemam pojma ko je covjek, pa me zanima da li neko zna, i sta misli o njemu?
hvala unaprijed!
689908

#1895 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 689908 »

moze li mi neko preporuciti zenskog ginekologa
Jenny1982

#1896 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Jenny1982 »

689908 wrote:moze li mi neko preporuciti zenskog ginekologa
dr. Vanesa Dujso i dr. Rada Rakić, obje rade u Skerlićevoj i koju god da izaberes neces pogrijesit.
689908

#1897 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 689908 »

Jenny1982 wrote:
dr. Vanesa Dujso i dr. Rada Rakić, obje rade u Skerlićevoj i koju god da izaberes neces pogrijesit.
moze li broj ili internet stranica i kakve su cijene ?
Jenny1982

#1898 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Jenny1982 »

689908 wrote:
Jenny1982 wrote:
moze li broj ili internet stranica i kakve su cijene ?
to je drzavna ustanova, tako da je besplatno, naravno uz ovjerenu zdravstvenu knjizicu:-)
Broj telefona je 033/560-200, a evo ti i link i za njihovu web stranicu http://www.zzzm.ba/index_bs.php
dona

#1899 Re: Ginekologija i vagine....

Post by dona »

Znam da tema nema direktne veze s mojim pitanjem...ali nisam pronasla odgovarajucu
Da li mi neko moze preporuciti urologa u Sarajevu a da ima privatnu ordinaciju?? Koliko sam vidjela, tesko se dolazi do dr. Hirosa i dr Efendica u bolnicama..a nemam bas vremena mnogo da trosim na procedure.
Please, help!!!! :-)
malaslatka

#1900 Re: Ginekologija i vagine....

Post by malaslatka »

pozdrav djevojke odlucila sam da odem na pregled privatno kod doktora Divanovica pa me ,zanimame koliko kosta cjelokupan pregled kod doktora Divanovica,znaci i radjenje papa testa,i da gdje se tacno nalazi dal gdje je prodavnica Uniprometa ili zgrada sa stanovima.hvala vam unaprjed
Post Reply