Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

veseoko_kukulamovic wrote:Znači, definitivno je panika u Fondaciji, čim Nur opet mora plahte i plahte ispisivat... :D 8-) :lol:
Derfinitivno je panika.

Sad bi proksiji od Semira "Sta fali bageru" Osmanagica opet malo nekog tuzili, jer kako se iko usudjuje raskrinkavati njihovu prevaru.

http://bosnian-pyramid.com/forum/viewto ... &highlight

Ovo je ona bratija sto sami sa sobom pricaju (sva trojica!) i tapsu jedan drugog po ramenu u znak podrske.

Kuku jada!
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote: Wels, priznaj. Ili si APWR-ovac na tajnom zadatku, ili se samo pravis zaostao ;)
Jesi li ti citao onaj gore Nukickin intervju, o Semiru "Sta fali bageru" Osmanagicu?
Eto priznajem :D

Hajde mi ti konkretno odgovori na postavljeno pitanje.

I ja,zaboravih pitati kako bi se eventualni novi projekt finansirao,obzirom da drzava ne bi mogla iz budzeta izdvajati dovoljan iznos za jedan solidan istrazivacki tempo koje sve arheoloshke lokacije svojim obimom zahtjevaju?

Wels, ja sam stvarno mislio da se salis, ali sad vidim da si ozbiljan.

Morao si dosad primijetiti da je nemoguce nastaviti istrazivanja piramida nakon sto se utvrdi da su piramide laz i izmisljotina.

Ako mislis na restauraciju starog grada Visoki, ili na istrazivanja neolitskih nalazista na podrucju Visokog i okoline, ne znam detalje, ali sam siguran da je novac za ove projekte predvidjen u budzetu.

Suluda je i pomisao da Semiru treba povjeriti dalja istrazivanja "da se vidi sta je to tamo", nakon svih skandala, lazi, obmana, prevara, pljuvanja, ucjena, i poziva na linc, kojima nas je ovaj strucnjak Semir "Sta fali bageru" Osmanagic pocastio, da ne govorimo o stetocinskom pristupu istrazivanjima.

Po ovom znaci,dobicete lovu samo ih smaknite. :D

Mislish li stvarno da ce vas isplatiti? :D
nur

Post by nur »

Epilog:

Treba napraviti peticiju u kojoj svi protivnici projekta Semira Osmanagića treba da zamole dotičnog da - nipošto ne odustaje i ne odlazi.
Gospodo i drugovi - šta ćete ako se čovjek doista umori od ovih brojnih primjera opstruisanja arheoloških istraživana u Visokom?
Ugasiće se tema na ovom forumu. APRWGDB ili kako već - izgubiće i to nešto "uloge u javnom životu" građana BiH, Vuk Bačanović će ostati bez "inspiracije" i time ostati bez posla, Zilka, Mehmed, Blagoje Gavrilović Govedarica neće više imati radi čega da pokazuju svoje zavidno poznavanje visočkih gudura i marifetluka, Entony Harding će upasti u još veći nerad i apatiju, Zahi Hawas će zaboraviti na Bosnu, pa tek onaj Virtualni Ali sa majicom BH Telekoma. Šta će biti sa Jovom Travarom i kamenim kuglama? Ahmed Bosnić će ponovo sa viska i letećih tanjira "preći" na Aziru i "kašike" i ogledanje u lavor sa vodom.
Nađija Nukić nakon ovoga još dugo neće promijeniti okvir za naočale. A Senad Hodović, kako li će tek njemu teško padati pogled na Visočicu. Za same Visočake se ne brinem.
Ali vi što sjedite ispred birinog TV-a i očekujete svoj večerašnji "crtani film", šta će biti sa vama?
Da li zaista želite ostati bez svoje "omiljene igračke"?

Šalite se, jeli tako?
HoustonPiramidiot

wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote: Ako mislis na restauraciju starog grada Visoki, ili na istrazivanja neolitskih nalazista na podrucju Visokog i okoline, ne znam detalje, ali sam siguran da je novac za ove projekte predvidjen u budzetu.

Po ovom znaci,dobicete lovu samo ih smaknite. :D

Mislish li stvarno da ce vas isplatiti? :D

Wels, mora da si prespavao proslu godinu, pa ne znas novosti.

Mnogi projekti na zastiti i ocuvanju kulturne bastine BiH, kao i prava arheoloska iskopavanja, se vrseni u BiH i prosle godine (kao i prethodnih godina), bez obzira na Semirov "Sta fali bageru" kvazi-projekat. Mozda si propustio vijest, ali radovi na rusevinama Starog grada su takodjer poceli u jesen. Niko nije dobio nikakvu Semirovu "Sta fali bageru" lovu. Taj novac iz budzeta je Semir "Sta fali bageru" Osmanagic pokusao da drpi, ali mu nije poslo za rukom.

Sta ces, sad ce opet morati da dijeli besplatne turisticke prospekte (u zamjenu za 10 KM), i da moli za 3 KM telefonske pozive, ali, bojim se, i tome se nazire kraj.
wels

Post by wels »

Vec sam nesto napisao u vezi pocetka tih jesenjih radova,dakle...

Ali ?

Izgleda da ratne sjekire nece mirovati :D
Shoshana

Post by Shoshana »

nur wrote:Gospođa je potpuno u pravu kada govori o "runskom pismu" i sličnim manifestacijama. To ide u starijeg Osmanagića, jer on je bolji "stolar" od stolara, "geolog" od geologa, "knjižar" od knjižara. Sjećam se napisa dotičnoga gospodina koji je negdje u ono vrijeme "velikih izjava i očekivanja" tvrdio da će za 10 godina obnoviti cijelu BiH, on dakle ima ključ riješenja za takvo što.
Zašto je Semiru Osmanagiću trebao otac u ovom projektu? Šurjak, koji je kao i svi mi, na izvjesno vrijeme bio bez posla? Šurjakova žena za sekretaricu Fondacije. Zar je Semiru Osmanagiću, nakon dobijanja potrebne dokumentacije, i dalje bila potrebna bulumenta ovih ljudi koji su njegov projekat doveli - ovdje gdje su ga doveli?
Ti si sebi odlican nadimak izabrao...

Da tebe nije da nas prosvijetlis... :oops: :-)

Nego, mene samo jedna stvar zanima.... Ako si vec mjerodavan da kazes sta je tacno a sta nije, gdje si do sad bio da sirokim narodnim masama objasnis kako je Semir prevarant :?

Ili se ponovo vracamo na onu proslogodisnju "mi znamo da je laz, al' nek se para vrti"...?
nur

Post by nur »

Ukoliko se Semir Osmanagić riješi "dinar efendija" iz Fondacije poput Nađije Nukić , riješi nepotizma od kojeg ja teško da bih mogao (ali vjerujem da on može, ima snažnu volju i samokontrolu), ako napravi kakav-takav kompromis sa predstavnicima oficijelne "naučne i kulturne elite", prije svega sa ministarstvima koja još uvijek ne daju adekvatnu pomoć ovom projektu, ako uspije da obezbjedi nezavisnu međunaordnu verifikaciju projekta ( Zahi Hawas ili neko "ispod njega" čija riječ će biti presudna u uvjeravanju domaćih nevjernih Juda) - Projekat Bosanske piramide Sunca ima perspektivu i budućnost.
Vjerujem da je Semir više nego ozbiljan i svjestan izrečenoga.
U tom slučaju vaša neslaganja zavedite pod moj prethodni post - "omiljena igračka i zdušno trošenje vremena".
HoustonPiramidiot

nur wrote:Ukoliko se Semir Osmanagić riješi "dinar efendija" iz Fondacije poput Nađije Nukić , riješi nepotizma od kojeg ja teško da bih mogao (ali vjerujem da on može, ima snažnu volju i samokontrolu), ako napravi kakav-takav kompromis sa predstavnicima oficijelne "naučne i kulturne elite", prije svega sa ministarstvima koja još uvijek ne daju adekvatnu pomoć ovom projektu, ako uspije da obezbjedi nezavisnu međunaordnu verifikaciju projekta ( Zahi Hawas ili neko "ispod njega" čija riječ će biti presudna u uvjeravanju domaćih nevjernih Juda) - Projekat Bosanske piramide Sunca ima perspektivu i budućnost.
Vjerujem da je Semir više nego ozbiljan i svjestan izrečenoga.
U tom slučaju vaša neslaganja zavedite pod moj prethodni post - "omiljena igračka i zdušno trošenje vremena".

Drugim rijecima - nije Semir "Sta fali Bageru" Osmanagic kriv sto nas je lagao i sto nas hoce prevariti, nego je kriv sto su ga uhvatili.
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

nur wrote:Poštovani Kukumanoviću, čega da se stidim?
Ja od gospodina Osmanagića ne dobijam novac. Gotovo da nismo u kontaktu, ako izuzmemo činjenice da putem medija pratim šta se događa sa njegovim projektom. Vaše "saznanje" do kojega ste došli čitajući moje postove je djelomično tačno.
Poštovani Nur, a od koga onda dobijate novac za posao urednika knjiga Semira Osmanagića? Od njegovog izdavača? Ili možda od, kako to lijepo prikaza Nenad Veličković, onog istog Ministarstva kulture, tj. državnih instanci, po kojima uredno pljujete zbog "nepodržavanja projekta"? 8-)

Drugim riječima, poštovani Nur, koliko bi u krivu čovjek bio ako bi sad, po ovim vašim reakcijama na intervju gospođe Nukić, zaključio da je vama, ustvari, najbitnije da poslije takvih bombi ne padne prodaja ili da se, nedajbože, odustane od štampanja budućih djela našeg velikog istraživača Semira Osmanagića? :roll:
HoustonPiramidiot

veseoko_kukulamovic wrote: Poštovani Nur, a od koga onda dobijate novac za posao urednika knjiga Semira Osmanagića?
Vidi, vidi. Piramidioti glume neutralnost i potpunu nezainteresovanost za projekat, i jos bi, kao, dijelili savjete. Nur, stidi se.

Ali je ponajbolje sto jos uvijek ne odustaju od stare, izvakane pjesmice o neadekvatnoj podrsci:
ako napravi kakav-takav kompromis sa predstavnicima oficijelne "naučne i kulturne elite", prije svega sa ministarstvima koja još uvijek ne daju adekvatnu pomoć ovom projektu
i
nezavisnu međunaordnu verifikaciju projekta ( Zahi Hawas ili neko "ispod njega"...)
Pa bolan Nur, sta mogu jos "ministarstva" ili Hawass pricati sa jednim dokazanim lazovom i prevarantom? Vec su mu sve fino rekli - nema piramida, nema para. Dobro je za biznis, ali Semirov i od Amela Suljovića.

Za ocekivati je da "ministarstva" i Hawass imaju kudikamo pametnija posla nego da gube vrijeme na dokazane izmisljotine Semira "Sta fali bageru" Osmanagica.
nur

Post by nur »

Dragi rumenko-veselko-Houston-others

Kamo sreće da ste upravu, pa da doista napravimo neki dobar biznis.
Ali kako raditi kada su u ovoj maloj sarajevskoj kasabi kulturološki meritorni Đura Jakšić i Đuro Pucar Mladi u pletenom puloverčiću.
Ne ide to tako druže. Biznis zahtjeva malo više mašte i političke korektnosti.
Treba li da ti ponovim da ja u cijeloj ovoj priči nemam koristi?
Semirove knjige su se poodavno prodale i pročitale. Svoj primjerak sačuvaj, teško da će se raditi neki re-print.
Ja vam želim uspjeh (ne znam kakva je vaša vizija uspjeha) ali ja ipak smatram da je uspjeh vlastito postignuće, a ne spoticanje pionirskih pokušaja da u ovoj zemlji nešto napravimo i pokrenemo, pa makar to bilo neuobičajeno i pomalo drugačije od onoga na što smo navikli i vidjeli do sada. A složićete se, nismo baš vidjeli puno toga.
Ali ono što me doista daleko više kopka jeste zlurada pomisao da je vaš mladalački život zaista toliko prazan?! Nemate muža, ženu, ljubavnika, prijatelje? Jeli ovo vaš život? Umjesto da na jedan afirmativan i odgovarajući način sve nas uvjerite da je brdo Visočica doista - samo eho naših neuslišenih pustih sirotinjskih želja, vi posežete za ovim (oprostite) pomalo primitivnim metodama koje su oprečne sa postulatima najosnovnijeg ljudskog vaspitanja i ukusa.
Naučite se poštovati drugačija stajališta. To je osnovno pravilo demokratije. Bez toga dragi moji nećete dalje od Kalinovika.

Srdačno Vaš, prijatelj
HoustonPiramidiot

nur wrote:Dragi rumenko-veselko-Houston-others

[...]
Ja vam želim uspjeh (ne znam kakva je vaša vizija uspjeha) ali ja ipak smatram da je uspjeh vlastito postignuće, a ne spoticanje pionirskih pokušaja da u ovoj zemlji nešto napravimo i pokrenemo, pa makar to bilo neuobičajeno i pomalo drugačije od onoga na što smo navikli i vidjeli do sada.
...
Stvarno me zanima, koja ti se disciplina iz multidisciplinarnog pristupa najvise svidjela:
- falsifikovanje izvjestaja,
- falsifikovanje artefakata,
- kopanje bagerom,
- pljuvanje udalj po istoricarima, arheolozima, ministrima sto ne daju pare,
- istrazivacki rad uz pomoc raslji, mobilnih telefona ili kristalnih kugli,
- naucna analiza alki koje nisu nikad pronadjene,
- proglasavanje praistorijskim artefaktima kamencuge kao kamena krava, troglavi zmaj, dvostrano stopalo,
- runsko pra-pismo naskrabana na pauzi za rucak,

i mnogu drugi (ima povelika lista malo ranije).

Ili ti se mozda ipak najvise dopao multidisciplinarni pristup najbizarniji od svih:
Ali ono što me doista daleko više kopka jeste zlurada pomisao da je vaš mladalački život zaista toliko prazan?! Nemate muža, ženu, ljubavnika, prijatelje?
Eto Semir "Sta fali bageru" Osmanagic ima mladalacki zivot: i familiju kod kuce u Americi, a i Sabinu sa strane, da se nadje za puta.

Multidisciprinarni pristup, u svakom aspektu zivota.
nur

Post by nur »

Houston

Kada je čovjek dobronamjeran - on stiče dvostruku korist.
Pokazuje drugoj strani da poštuje njihovo vrijeme, napore i postignuća, bez obzira što se ne slaže sa njima.
Druga je korist daleko važnija. Razvija u sebi osjećanje samopoštovanja.
To je dragi Houston onaj feeling kojeg postaješ svjestan - kada ostaneš sam sa sobom između četiri zida i znaš da je to što govoriš - ispravno i dobro.
I za tebe i za one sa kojima se po prilici ne slažeš.
Kako se to postiže?
Naporima.
Savjetujem ti počneš odmah!
HoustonPiramidiot

nur wrote:Houston

Kada je čovjek dobronamjeran - on stiče dvostruku korist.
Pokazuje drugoj strani da poštuje njihovo vrijeme, napore i postignuća, bez obzira što se ne slaže sa njima.
Druga je korist daleko važnija. Razvija u sebi osjećanje samopoštovanja.
To je dragi Houston onaj feeling kojeg postaješ svjestan - kada ostaneš sam sa sobom između četiri zida i znaš da je to što govoriš - ispravno i dobro.
I za tebe i za one sa kojima se po prilici ne slažeš.
Kako se to postiže?
Naporima.
Savjetujem ti počneš odmah!
Nur,

Ili nisi uzeo tableticu, ili si odgovorio na neki drugi post koji ja ne vidim, ali ga sigurno nisam ja pisao.

Ako si ipak pokusao odgovoriti na moj post, probaj ponovo. Sta to vrijedno Semirovog "Sta fali bageru" samopostovanja vidis u sljedecem:
Stvarno me zanima, koja ti se disciplina iz multidisciplinarnog pristupa najvise svidjela:
- kopanje bagerom,
- proglasavanje praistorijskim artefaktima kamencuge kao kamena krava, troglavi zmaj, dvostrano stopalo,

Ili ti se mozda ipak najvise dopao multidisciplinarni pristup najbizarniji od svih:
Ali ono što me doista daleko više kopka jeste zlurada pomisao da je vaš mladalački život zaista toliko prazan?! Nemate muža, ženu, ljubavnika, prijatelje?
Eto Semir "Sta fali bageru" Osmanagic ima mladalacki zivot: i familiju kod kuce u Americi, a i Sabinu sa strane, da se nadje za puta.

Nur, da nisi ti ipak Semir "Sta fali bageru" glavom i bradom? Sve mi ovo "samopostovanje, ljubav, dobronamjernost" zvuci nekako poznato - kao demagogija samog Vodje.
veseoko_kukulamovic

nur wrote:Kamo sreće da ste upravu, pa da doista napravimo neki dobar biznis. ... Biznis zahtjeva malo više mašte i političke korektnosti. Treba li da ti ponovim da ja u cijeloj ovoj priči nemam koristi? ... Ja vam želim uspjeh (ne znam kakva je vaša vizija uspjeha) ali ja ipak smatram da je uspjeh vlastito postignuće, a ne spoticanje pionirskih pokušaja da u ovoj zemlji nešto napravimo i pokrenemo, pa makar to bilo neuobičajeno i pomalo drugačije od onoga na što smo navikli i vidjeli do sada. ...
Šta sam do sad primjetio u ovoj priči, da uglavnom ljudi do grla uvaljeni u Semketov projekt vole ovako vazit da oni tu nemaju nikakvog ličnog interesa i koristi. Nego da je sve to za neko šire dobro naše "jadne, male i napaćene Bosne", kako Semke voli da kaže. Još samo da se iz Fondacije i Selma Kalota javi na ovom forumu, pa objasni kako je njezino mešetarenje preko Semketovog projekta također dio ovih "pionirskih pokušaja da se nešto pokrene". Jedino što se ne bih složio da je to išta "drugačije od onog na što smo navikli i vidjeli do sada", kako reče gospodin Voždov Urednik. Naime, takvih smo se pljački, pronevjera, pranja love, divljih privatizacija, marifetluka i šupljih priča itekako nagledali od kraja rata.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

samo zelim moderatorima da izbace VOL 4 temu iz NE PROPUSTI...
pitt

Post by pitt »

bc_chupo wrote:samo zelim moderatorima da izbace VOL 4 temu iz NE PROPUSTI...
djec chupko :D:D sta ima novo kod semketa? :D
nur

Post by nur »

hajdemo redom:

veselko, ja nisam Semirov urednik, ja sam u dva navrata bio njegov izdavač.
Poslije mene su došli Šahinpašić i Maunagić. Za razliku od mene, oni se morali i popeti na Visočicu.
Budi drag mladić pa shvati da u poslu i emocijama nema znaka jednakosti. Semir Osmanagić je samo još jedan autor čije se knjige dobro prodaju. Veselko, ako negdje u ladici imaš rukopis za koji ja ocjenim da ga mogu prodati barem u 200 kopija - shut me baby.
Dakle, ja sa piramidama ljubavi - nemam ništa. Ne kopam, ne istražujem, ne gledam u zvijezde, ne bacam grah. Sjedim kod kuće i pratim Ligu šampiona. I čekam svoj novi knjižarski "zgoditak".

houston, dragi sagovorničke, tvoji postovi doista zaslužuju odgovor:

zašto misliš da se samo uz Osmanagića trebaju vezati sintagme i složenice poput - ljubavi, dostojanstva, samopoštovanja, dosljednosti?
Misliš li da mi ostali koji živimo u maloj balkanskoj kasibici ne poznajemo - te i takve počasti? Otuda dolazi osnovni problem vaše frustriranosti Semirom Osmanagićem. Poput postsocijalističkih pubertetlija odbijate priznati da mu zavidite i da želite biti poput njega. Ali ja ne vidim Houston, zašto je to sramotno priznati? Ja osobno ne želim biti kao on. Ali me to ne spriječava da cijenim očiglednu karizmu i postignuća toga čovjeka.
U prethodnom postu sam ti govorio o predanosti.
Nemoj preskakati rečenice nego sve pažljivo isčitaj.
veseoko_kukulamovic

[quote="nur"]Otuda dolazi osnovni problem vaše frustriranosti Semirom Osmanagićem. Poput postsocijalističkih pubertetlija odbijate priznati da mu zavidite i da želite biti poput njega. Ali ja ne vidim Houston, zašto je to sramotno priznati? Ja osobno ne želim biti kao on. Ali me to ne spriječava da cijenim očiglednu karizmu i postignuća toga čovjeka.[quote]

:lol: :lol: :lol: :lol:
Čini se da nam gospodin Voždov Urednik lično pati od kompleksa manje vrijednosti. Pa kao pravi napuhan i ambiciozni provincijalčić koji prezire svoje porijeklo misli da su lopovluk i ubleharenje znakovi karizme i postignuća! :lol:
HoustonPiramidiot

nur wrote:hajdemo redom:

...

houston, dragi sagovorničke, tvoji postovi doista zaslužuju odgovor:

zašto misliš da se samo uz Osmanagića trebaju vezati sintagme i složenice poput - ljubavi, dostojanstva, samopoštovanja, dosljednosti?
Misliš li da mi ostali koji živimo u maloj balkanskoj kasibici ne poznajemo - te i takve počasti? Otuda dolazi osnovni problem vaše frustriranosti Semirom Osmanagićem. Poput postsocijalističkih pubertetlija odbijate priznati da mu zavidite i da želite biti poput njega. Ali ja ne vidim Houston, zašto je to sramotno priznati? Ja osobno ne želim biti kao on. Ali me to ne spriječava da cijenim očiglednu karizmu i postignuća toga čovjeka.
U prethodnom postu sam ti govorio o predanosti.
Nemoj preskakati rečenice nego sve pažljivo isčitaj.
Vidim moja pitanja opet nestala u eteru. Mozda je nesporazum, evo treca sreca:

- kopanje bagerom,

nur

Post by nur »

Houston,

ja potpuno prihvatam tvoje stajalište, ali možeš li razumjeti da ja i ti to gledamo na različite načine:

Biću iskren. Ima dosta istine na tvojoj listi, kao što sam rekao da ima istine u onome što govori gospođa Nukić , ali hoćeš li se složiti samnom - da je jadno i nedosljedno činiti ono što je činila dotična ili ostatak tkz. "kriznog štaba" fondacije. Bojim se da ti i protijerej kukumanović ne razumijete činjenicu da je meni više stalo do istine (ma kakva ona bila) nego li do Osmanagića. Ali, kako mogu prihvatiti dvoličnost, poricanje prijeizrečenih stajališta. Gospođa Nukić je predstavnik naše oficijelne nauke. Ona je zaboga ekspert. Ne govori li ona u ovom patetično-tragičnom intervjuu da je svjesno pristajala na "lažiranje dokaza" zbog novca koji joj je Osmanagić (nesumnjivao obilato) davao.
Nije Osmanagić ništa lažirao. To je radila gospođa Nukić. Ona je ta koja treba odgovarati barem nama, javnome mijenju. Kako ste draga gopođo mogli pristajati na takvu igru? Obzirom da cijenim tvoju "požrtvovanost" daću ti jedan očigledan primjer dosljednosti. Ja smatram da je u ovim nesretnim tranzicijskim vremenima zaniljiv autor. Zašto? Jer se njegove knjige prodaju na sajmovima. Ja sam profesionalac - to je posao. Ali to me ne smeta da imam svoje privatno mišljenje o tomu što on govori. Njegov hedonizam i priča o vanzemaljcima su za mene neprihvatljivi i smiješni. Ja sam to javno rekao, i Semir to zna. Ali ja nipošto ne mogu zbog toga kazati da to treba biti neprihvatljivo i za njega, ili za druge ljude koji hoće kupovati njegove knjige. To se Houston jednostavno zove - sloboda mišljenja i demokracija. Ja znam da se Mario Gerussi ili Senad Hodović razumiju u piramide koliko Enver Šadinlija u opus Craiga Armstronga. A tek stariji Osmanagić? Ali dragi prijatelju, ni Zilka Vejzović ne zna ništa o tome. Kako je ja mogu amnestirati zbog činjenice da se pristaje javno (na TV-u) upuštati u diskusije o tome. Ona je za mene šarlatan a ne Osmanagić koji vjeruje da su piramide generatori blagotvorne energije. Ili da su piramide građene metodom zvučne levitacije (udariš kameni blok od 25 tona šipkom i on lebdi dok ne nalegne na određeno mu mjesto)?! Ko je ovdje lud? Osmanagić ili 240.000 građana BiH i dijaspore koji ga svakodnevno obilaze na Visočici. Mislim šta je tu kriminogeno što ti svaki od tih 240.000 izrazi želju da u Osmanagićevu kasu ostavi novčani prilog? Jeli ih neko primorava na to?
Ne, baš kao što ni ja ne primoravam ljude da kupuju njegove knjige.
Vraćamo se polako na prijedlog iz mojega epiloga. Trebamo nezavisnu naučnu verifikaciju - šta se zapravo nalazi na lokacijama u Visokom? To ne tražim ja, jer meni nije potrebna. Ali ljudima kojima je posao utvrđivanje istine o historijskom i kulturološkom djelovanju čovjeka u brdima oko Viskog, pa dajmo ih natjerati da ga pošteno rade.
Dakako, kad kažem nezavisnu onda mislim na eksperte poput gospodina Hardinga, Hawasa. Ali Houston, Harding se poput mene nije penjao na Visočicu, ali negdje od Vispakovog "kafe pogona", onako odokativno, rekao usplahirenoj gospođi Vejzović - "mislim da nije piramida, to je fenomen koji nastaje prekomjernom sječom šume". Houston prijatelju, ti se vidim upireš da budeš ozbiljan sagovornik - mi nemamo nikakvu verifikaciju osim one koju nudi Osmanagić. Gospođa Nukić je u svom originalnom izvještaju (koji je potpisala i zdušno branila ) podržala Osmanagića. Falsifikovati izvještaj?
Pljuvati po istoričarima i arheolozima? Ja ih ne vidim. Ti ljudi ne rade posao za koji ih ova zemlja plaća. Dubravko Lovrenović nije nikada vidio piramide (live),mislim kako onda može izaći na TV i govoriti o tome?
Predanost Huoston, to ne znači samo do krvi braniti svoja stajališta. Prednost može biti i ovo o čemu ti ja govorim. Ova komedija je lakmus papir za koješta.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

pitt wrote:
eno ga opija se smislja planove...sad ja kod njeg bio na kafi...ja crnu a on konjak...jes lood ebo sebeee :-) :-) :D
pitt

Post by pitt »

bc_chupo wrote:
pitt wrote:
eno ga opija se smislja planove...sad ja kod njeg bio na kafi...ja crnu a on konjak...jes lood ebo sebeee :-) :-) :D
masala....aferim :D Ima li kakvih novih vizija.....makar od tog alkohola :D:D
veseoko_kukulamovic

nur wrote:Bojim se da ti i protijerej kukumanović ne razumijete činjenicu da je meni više stalo do istine (ma kakva ona bila) nego li do Osmanagića. Ali, kako mogu prihvatiti dvoličnost, poricanje prijeizrečenih stajališta. ... Mislim šta je tu kriminogeno što ti svaki od tih 240.000 izrazi želju da u Osmanagićevu kasu ostavi novčani prilog? ... Trebamo nezavisnu naučnu verifikaciju - šta se zapravo nalazi na lokacijama u Visokom?
8-) :lol:

Dobar si, Nur, samo što se ploča već malo izlizala, pa preskače.

Ako ti je toliko stalo do istine više nego do Osmanagića, i ako ne prihvataš dvoličnost, što se onda nisi bunio i svaki put kad je dotični izvalio neku laž?

A evo ti odgovora šta je krimogeno i šta se nalazi na lokacijama oko Visokog: zakonski upitno stečeni zemljišni posjedi malezijske korporacije Berjaya preko fiktivne firme člana UO Fondacije, prodani ispod žita posredstvom Osmanagića i njegovog projekta.

Dakle, prvo treba raščistiti ova pitanja oko projekta - zakonska i novčana, i je li Fondacija samo fasada za neke druge poslove? Prije bilo kakve "nezavisne naučne verifikacije" treba jedna dobra finansijska inspekcija, moj gospodine Semketov Uredniče.

A vi, pošto ne volite dvoličnosti i nedosljednosti, sigurno ćete se složiti sa mnom. Ili će Fondacija čekati da i ta pitanja osvanu u novinama, pa se onda praviti gluha, a preko svojih proksija na forumima i blogovima blagoglagoljati o istini i šta se stvarno krije na visočkim brdima?

Nek prvo Osmanagić položi sve karte i knjige pred finansijsku inspekciju, a onda ćemo lako za "nezavisnu naučnu verifikaciju".
bc_chupo

Post by bc_chupo »

pitt wrote:
bc_chupo wrote:
pitt wrote: djec chupko :D:D sta ima novo kod semketa? :D
masala....aferim :D Ima li kakvih novih vizija.....makar od tog alkohola :D:D
e da ti kazem meni je nes prico al nepovezano...ne kontam ga bas najbolje mozda je do alkohola....al reko je da ce bit uskoro...obavjestit cu te cim bude... :D
Locked