O čemu ti? $5 po transakciji nikad nije bilo, to je naknada za manuelno povlačenje na karticu. A provizije po transakciji su uvijek bile (3,8-3,9-4,4-4,9)%+0,35 EUR DETALJNIJE.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Saka
#1876 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
-
DON_eARL
#1877 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Biće da sam imao par istih transakcija, pa meni naplatiše 4,78$ po svakoj.

-
Seherovac
#1878 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima ,
Znaci paypal mi treba da kupujem stvari sa ebaya i imam vec nekoliko godina Unicredit karticu,Visa electron, u desnom cosku pise CASHPAY, i htio sam da dodam tu karticu na paypal medjutim nakon bezbroj pokusaja odustao sam jer nije htio da prihvati karticu ... zna li neko u cemu je caka? I da kartica istice za 6 mjeseci... Dobivam ovu poruku
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Znaci paypal mi treba da kupujem stvari sa ebaya i imam vec nekoliko godina Unicredit karticu,Visa electron, u desnom cosku pise CASHPAY, i htio sam da dodam tu karticu na paypal medjutim nakon bezbroj pokusaja odustao sam jer nije htio da prihvati karticu ... zna li neko u cemu je caka? I da kartica istice za 6 mjeseci... Dobivam ovu poruku
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
- dinooh
#1879 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mozda banka ne dozvoljava elektronsku trgovinu sa tom karticom. Trazi dozvolu od njih, jer znam da je i mom frendu tako bilo ali kod Hypo banke, nije mogao za internet kupovinu koristit karticu.Seherovac wrote:Pozdrav svima ,
-
slikarr
#1880 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hocu da otvorim paypal da bi mogao prodavati reklamiranje na stranici tako da mi mogu uplacivati na paypal i naravno da i ja mogu placat paypalom sad koji trebam otvoriti account Individual ili ovaj Business na paypalu?
-
Seherovac
#1881 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hm sad sam zvao info centar i dobio odgovor u vezi internet kupovine sa Visa electron : " Visa electron moze sve
" Samo onda sta li je razlog sto nece paypal da prihvati. Da li trebaju odredjena sredstva biti na kartici da bi je priihvatio?
-
quarterback
#1882 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
naravno, pp ti mora skinuti par usd radi verifikacije
-
quarterback
#1883 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
prijavljen ti je komentar, dzaba edit
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1884 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A sta je pisalo
, nisam ni procitao prijavu odmah delete
?
-
quarterback
#1885 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
prijava na paypal preko nekog od servisa za referale
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1886 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Aha, onda cu ga zhik
.
-
quarterback
-
slikarr
#1888 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Koliko se ceka taj paypal code za verifikaciju kartice jel mogu odma sutra dan otici do banke i da mi procita taj code tj placa li se u unikredit banci onaj izvodak transakcija da mi isprinta radi toga coda?
- dinooh
#1889 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja mislim da mozes i bez toga koda kupovat, bar je tako prije bilo. Trebalo bi da vec sutra mozes dignuti taj izvod. Imaju automati( ne onaj gdje pare dizes) u banci u kojem mozes isprintat izvod za tekuci mjesec.slikarr wrote:Koliko se ceka taj paypal code za verifikaciju kartice jel mogu odma sutra dan otici do banke i da mi procita taj code tj placa li se u unikredit banci onaj izvodak transakcija da mi isprinta radi toga coda?
-
quarterback
#1890 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ja sam sacekao par dana ali teoretski moze ti odmah u banci reci kod transakcije, cim se obavislikarr wrote:Koliko se ceka taj paypal code za verifikaciju kartice jel mogu odma sutra dan otici do banke i da mi procita taj code tj placa li se u unikredit banci onaj izvodak transakcija da mi isprinta radi toga coda?
ne treba ti ga printati samo ih zamoli da ti procitaju brojeve, mislim da su bila 4 zadnja broja ili nesto tako
-
quarterback
#1891 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koliko znam ti automati imaju u raiffeisenu, u unicreditu ih nemaju nego mozes dobiti izvod ili mailom ili postom ili ti ga naplate (mislim da je 3 km po listu) ako su ti ga poslali a ti ga naknadno trazisdinooh wrote:Ja mislim da mozes i bez toga koda kupovat, bar je tako prije bilo. Trebalo bi da vec sutra mozes dignuti taj izvod. Imaju automati( ne onaj gdje pare dizes) u banci u kojem mozes isprintat izvod za tekuci mjesec.slikarr wrote:Koliko se ceka taj paypal code za verifikaciju kartice jel mogu odma sutra dan otici do banke i da mi procita taj code tj placa li se u unikredit banci onaj izvodak transakcija da mi isprinta radi toga coda?
-
the_stick
#1892 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima,
Ja imam odredjeni balans na paypal-u i pokusao sam taj balans iskoristiti za kupovinu preko ebay, ali umjesto da se koristi paypal balance, novac mi je skinut sa kartice. Zna li neko kako da se koristi balans koji imam na paypal-u?
Unaprijed hvala.
Ja imam odredjeni balans na paypal-u i pokusao sam taj balans iskoristiti za kupovinu preko ebay, ali umjesto da se koristi paypal balance, novac mi je skinut sa kartice. Zna li neko kako da se koristi balans koji imam na paypal-u?
Unaprijed hvala.
-
the_stick
#1893 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
sorry, prvi put sam na ovoj temi... nisam bas mogao sve procitati u potrazi za odgovorom.. u svakom slucaju, hvala...
eh sad... ako sam dobro upratio ostale odgovore... ako stavim da mi se balans prebacuje na karticu svakog prvog u mjesecu, onda se ne placa provizija za prebacivanje? a ako hocu odmah danas da mi se prebaci, onda se placa provizija od $5?
eh sad... ako sam dobro upratio ostale odgovore... ako stavim da mi se balans prebacuje na karticu svakog prvog u mjesecu, onda se ne placa provizija za prebacivanje? a ako hocu odmah danas da mi se prebaci, onda se placa provizija od $5?
- dinooh
#1894 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
a kako staviti to da sa paypala prebace svakog 1. I ja imam 3,9 dolara vec 2-3 godine a nikad mi nije prebacilo na Visu. Nisam nasao tu opciju na PP, samo ovo sa 5$ sam nasao.the_stick wrote:sorry, prvi put sam na ovoj temi... nisam bas mogao sve procitati u potrazi za odgovorom.. u svakom slucaju, hvala...
-
Saka
#1895 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zato što je minimum za withdrawal $10 (info). Kad skupiš više od toga onda će biti povučeno automatski prvog u mjesecu (ne treba se ništa podešavati, to je već podešeno i ne može se isključiti).
-
slikarr
#1896 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Danas sam tek verifikovo paypal i sad ako mi neko uplati odma na paypal hoce mi se odma pojaviti na paypalu koliko je uplatio ili moram cekati odredjeno.... znam ono da se na banku prebaci samo treba 30 dana proci.
- hamzah
#1897 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moze li raiffeisen visa debitna kartica posluziti za otvaranje racuna na pay palu, i kako to ide ako mi neko moze objasniti sve kako trebam od uplate na racun do kupovine nekog proizvoda na netu.
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
- sema911s
#1898 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
da za nekokilo trenutaka vidis ko ti je uplatio,.slikarr wrote:Danas sam tek verifikovo paypal i sad ako mi neko uplati odma na paypal hoce mi se odma pojaviti na paypalu koliko je uplatio ili moram cekati odredjeno.... znam ono da se na banku prebaci samo treba 30 dana proci.
-
quarterback
#1899 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
1. ne znamhamzah wrote:Moze li raiffeisen visa debitna kartica posluziti za otvaranje racuna na pay palu, i kako to ide ako mi neko moze objasniti sve kako trebam od uplate na racun do kupovine nekog proizvoda na netu.![]()
Unaprijed hvala.
2. otvoris account na paypalu
3. uneses karticu (tu ces saznati moze li )
4. paypal ti skine par $
5. odes u banku trazis broj te transakcije
6. uneses broj u paypal
7. paypal ti vrati nazad tih par $, kartica je verifikovana
8. koristis paypal na netu po zelji
- hamzah
#1900 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hvalla ti sve si mi detaljno objasnio kako sam i trazioquarterback wrote:1. ne znamhamzah wrote:Moze li raiffeisen visa debitna kartica posluziti za otvaranje racuna na pay palu, i kako to ide ako mi neko moze objasniti sve kako trebam od uplate na racun do kupovine nekog proizvoda na netu.![]()
Unaprijed hvala.
2. otvoris account na paypalu
3. uneses karticu (tu ces saznati moze li )
4. paypal ti skine par $
5. odes u banku trazis broj te transakcije
6. uneses broj u paypal
7. paypal ti vrati nazad tih par $, kartica je verifikovana
8. koristis paypal na netu po zelji