Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zijancer

#1876 Re: Sarajevo Construction

Post by zijancer »

:mrgreen: neki dan dokumentarac o zivotu u tokiju,..izgleda da prvo moraju dokazati da imaju parking mjesto, pa tek onda mogu kupiti bibi
:P
Logovan

#1877 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/odmor-uz ... 50522038#8
Ovo bi moglo ispasti pravo dobro. :thumbup:

Prolazim nedavno pored Energoinvesta i vidim da nema više benzinske pumpe što je bila preko puta, pa šta će sada biti?
DaysleepeR

#1878 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Logovan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/odmor-uz ... 50522038#8
Ovo bi moglo ispasti pravo dobro. :thumbup:

Prolazim nedavno pored Energoinvesta i vidim da nema više benzinske pumpe što je bila preko puta, pa šta će sada biti?
super je ideja ali nije za ovaj grad. ako pogledaš šta se desilo nakon 2 godine sa stepeništem u Kaptolu gdje su pokrali rasvjetna tijela iz dijelova posvećenim našim piscima i pokrali i keramičke ploče, onda ti je jasno šta će se desiti sa ovim muzičkim kutijama...
Qler

#1879 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

Ako mislis na Stupu, bit ce Petrol pumpa :) pise :)
pumica

#1880 Re: Sarajevo Construction

Post by pumica »

zijancer wrote::mrgreen: neki dan dokumentarac o zivotu u tokiju,..izgleda da prvo moraju dokazati da imaju parking mjesto, pa tek onda mogu kupiti bibi
:P
Ma Japanci su zakon.
:lol: odlicno.
StupskaBitanga

#1881 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

Qler wrote:Ako mislis na Stupu, bit ce Petrol pumpa :) pise :)
aha kupili onu green što je prije bila pa je srušili jer je bila nepraktična
Logovan

#1882 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ma jok, mislim ispred onog drugog Energoinvesta. :D
jao_situacije

#1883 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

otvaram kladionicu: koliko će dugo trajati muzičke kutije na stepenicama

ja kažem 10 dana :ekser:
Skyfox

#1884 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Logovan wrote:
Ogradili su i onu EP pumpu na Grbavici kad se ide prema stadionu. Nadam se da ih renoviraju jer su stvarno bile zastarile
holowey

#1885 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

Skyfox wrote:
Logovan wrote:
Ogradili su i onu EP pumpu na Grbavici kad se ide prema stadionu. Nadam se da ih renoviraju jer su stvarno bile zastarile
ako ce samo kiosk renovirati a tankove ostaviti stare, bolje da nisu nista ni dirali :roll:
SmokingMan

#1886 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

jao_situacije wrote:otvaram kladionicu: koliko će dugo trajati muzičke kutije na stepenicama

Narkomani i romi će to opuhati za čas...Znaš i sam da ni šahtovi ne mogu ostati na svome mjestu. :mrgreen:
Last edited by SmokingMan on 26/05/2015 10:46, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#1887 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

holowey wrote:
Skyfox wrote: Ogradili su i onu EP pumpu na Grbavici kad se ide prema stadionu. Nadam se da ih renoviraju jer su stvarno bile zastarile
ako ce samo kiosk renovirati a tankove ostaviti stare, bolje da nisu nista ni dirali :roll:

Renoviraju obe pumpe (vidio sam da rade i onu Energopetrolovu u Konjicu). Na ovoj pumpi kod Strojorada sam vidio da su izvadili iz zemlje stare zahrđale tankove, tako da pretpostavljam da će i njih zamijeniti.
jao_situacije

#1888 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

SmokingMan wrote:
jao_situacije wrote:otvaram kladionicu: koliko će dugo trajati muzičke kutije na stepenicama

Narkomani i romi će to opuhati za čas...Znaš i sam da ni šahtovi ne mogu ostati na svome mjestu. :mrgreen:
kažem 10 dana dok skontaju gdje se stepenice nalaze i dok naprave plan kako rastaviti i odnijeti to sve :mrgreen:
DaffyDuck

#1889 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

holowey wrote:
Mijenjaju i tankove, prosle sedmice kad sam prolazila vidjela sam da si izvadili one stare. Bilo je i vrijeme :D
SmokingMan

#1890 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

jao_situacije wrote:
kažem 10 dana dok skontaju gdje se stepenice nalaze i dok naprave plan kako rastaviti i odnijeti to sve :mrgreen:
Unutar zadatog roka... :mrgreen:
jao_situacije

#1891 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

SmokingMan wrote:
jao_situacije wrote:
Unutar zadatog roka... :mrgreen:
malo im je nezgodno uz stepenice i niz stepenice ići sa teretom, pa će podijeliti posao svaki dan pomalo :mrgreen:
made_in_sarajevo

#1892 Re: Sarajevo Construction

Post by made_in_sarajevo »

DaffyDuck wrote:
holowey wrote:
Mijenjaju i tankove, prosle sedmice kad sam prolazila vidjela sam da si izvadili one stare. Bilo je i vrijeme :D
na pofalicima su sve sravnili sa zemljom i povadili sve ispod zemlje sto ima. ja sam se fakat iznenadio kad sam vidio koliko je truhla konstrukcija kad su poceli rusiti, zidovi prljavi ma boga pitaj koliko bi ono jos izdrzalo dok se ne bi samo srusilo. pise da je juli 2015 rok zavrsetka pa cemo vidjeti :mrgreen:
SmokingMan

#1893 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

jao_situacije wrote:
malo im je nezgodno uz stepenice i niz stepenice ići sa teretom, pa će podijeliti posao svaki dan pomalo :mrgreen:
Iz ruke u ruku,kao na baušteli... :thumbup:
jao_situacije

#1894 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

SmokingMan wrote:
jao_situacije wrote:
Iz ruke u ruku,kao na baušteli... :thumbup:
kad se malene ruke slože.. :mrgreen:
thekupus

#1895 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

"U mnogim dijelovima grada već uveliko su u toku pripreme za ovaj događaj. Tako već nekoliko dana radnici kod dvorane Zetra čiste prostor gdje je zimus bila ledena ploha, koji će, vjerovatno, biti iskorišten za parking."

Avaz, o dolasku pape
Dzontra_Volta

#1896 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

thekupus wrote:"U mnogim dijelovima grada već uveliko su u toku pripreme za ovaj događaj. Tako već nekoliko dana radnici kod dvorane Zetra čiste prostor gdje je zimus bila ledena ploha, koji će, vjerovatno, biti iskorišten za parking."

Avaz, o dolasku pape
Pa zar "novinar" Avaza nije mogao barem upitati te radnike šta rade, kad već nije pitao ZOI'84!?
Hemera

#1897 Re: Sarajevo Construction

Post by Hemera »

[url]http://www.oslobodjenje.ba/vijesti ... h-sadrzaja[/url]

znači još jedan slobodan prostor će biti uzurpiran nekakvim sada već stambeno-kongresnim prostorom :roll:
DON_eARL

#1898 Re: Sarajevo Construction

Post by DON_eARL »

Valja napraviti smještaj za 100000 novih radnika. :-) I treba napraviti novi šoping centar unutra, da imaju ljudi gdje da kupuju.
azdralovic

#1899 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

Hemera wrote:[url]http://www.oslobodjenje.ba/vijesti ... h-sadrzaja[/url]

znači još jedan slobodan prostor će biti uzurpiran nekakvim sada već stambeno-kongresnim prostorom :roll:
ima li negdje plan ili model neki kako ovo izgleda... jer koliko skontah iz clanka hoce cestu da spuste kroz tunel, a da gore bude pjesacka zona?
DaffyDuck

#1900 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Hemera wrote:[url]http://www.oslobodjenje.ba/vijesti ... h-sadrzaja[/url]

To rješenje je znatno skuplje u odnosu na pješačku komunikaciju u vidu mosta, te je zbog toga bilo potrebno da se naprave određene izmjene u samoj odluci o pristupanju izradi UP Kongresni centar koje bi omogućile investitorima planiranje dijela stambenih sadržaja koji ne bi prelazili 50 posto ukupnog kompleksa, kao i izgradnju određenih tornjeva u kojim bi bili poslovni i stambeni sadržaji, pojasnio je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.
Znaci od ideje kongresnog centra dolazimo do "određenih" tornjeva- jedan za hotel, jel, a drugi za stanove. I za shoping centar. A onda garant ta "planirana povrsina velicine stadiona" mozda postane parking za hotel, stanare i shoping :D Sve postepeno :-)
Post Reply