Jes,jes i večina ih ispali rafal kad prolazi pored US ambasadeduboka_misao wrote:Sofija89 wrote: Najgore mi je kad zurim i zaustavim taxi a ono neki vehabijauh to je bas jezivo samo molim boga da ziva stignem na odrediste da ne explodiramo usput
istina i mene je strah jer vecina vehabija vozi auta na plin koji je dokazana bomba u autu!
Sarajevski taksisti- dno dna
- O'zone
- Globalni moderator
#1876 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
quarterback
#1877 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dokazana gdje ?duboka_misao wrote:Sofija89 wrote: Najgore mi je kad zurim i zaustavim taxi a ono neki vehabijauh to je bas jezivo samo molim boga da ziva stignem na odrediste da ne explodiramo usput
istina i mene je strah jer vecina vehabija vozi auta na plin koji je dokazana bomba u autu!
pusti se forumskih floskula poput - kao sto svi znamo, dokazano je i slicno - gdje ?!
-
duboka_misao
#1878 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarkazam (grč. σαρκασμός, sarkasmós; sarkazein = gristi usne od bijesa, sarx = meso) zlobna je, ljuta, zajedljiva, oštra i gorka poruga ("koja grize u meso"); pojačana ironija.quarterback wrote:dokazana gdje ?duboka_misao wrote:Sofija89 wrote: Najgore mi je kad zurim i zaustavim taxi a ono neki vehabijauh to je bas jezivo samo molim boga da ziva stignem na odrediste da ne explodiramo usput
pusti se forumskih floskula poput - kao sto svi znamo, dokazano je i slicno - gdje ?!
-
quarterback
#1879 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pusti suplju
gdje ?
gdje ?
-
duboka_misao
- Coppertone
#1881 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
uuu... ako cammeo dodje ni trava nece ostati.
Taxi-Cammeo, hrvatski taksiprijevoznik, koji svoje usluge nudi na području Zagreba, Osijeka, Rijeke i Pule, u budućnosti bi se mogao proširiti i na tržište naše zemlje.
Kako je u razgovoru za Tportal.hr rekao direktor ove firme Vladimir Minovski, u njihovim planovima za proširenje na druge gradove Hrvatske, a potom i regije nalazi se i glavni grad Bosne i Hercegovine.
"Planiramo pokriti svaki veći grad u Hrvatskoj, a zašto ne i regiju? Zanimljivi su nam Ljubljana, Sarajevo, eventualno Beograd, Budimpešta, Beč…", kazao je Minovski, ali i dodao: "No, to je daleka budućnost".
Taxi-Cammeo u susjednoj zemlji ima 600 zaposlenih, 90 posto poslovanja bazira im se na pozivima, a direktor ponosno ističe da najbolji vozač može zaraditi i do 2.480 KM mjesečno.
Na drugoj strani, firma je optuživana za privredni kriminal, utaju poreza i loše uslove rada, ali su oni to nazvali lažnim optužbama i pozvali na liberalizaciju tržišta taksiprijevoza.
-
milojicabrzi
#1882 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hehe, stize Cammeo, konkurencija je majka uredjenja dobrih usluga...Sjetite se samo kako su ovi SA-taxi pljackasi, djelovali dok nije bilo ovih zutih, crvenih itd. taxija.
Neka, vise kompanija, bolje cijene...
Neka, vise kompanija, bolje cijene...
-
Saka
#1883 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma kakav Cammeo, to se ne smije dopustiti. SA-taxi će blokirati grad ako se njima da dozvola. 
-
quarterback
#1884 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jedino ti to i preostajeduboka_misao wrote:
-
aduka11
#1885 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I ja vozim na plin, i ja terorista. 
- illuminated
#1886 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a zasto? a on bi ti cak i narezao ilahije na CD da imas kuci za opustanje...maximilijana wrote:meni bude nezgodno u takvom autu ..da me vozi osoba koja ne postuje zene..sukladno svom "vjerovanju" i ne zeli da me gleda..R_v_P20 wrote:Koje predrasude samo radi izgleda neke osobeSofija89 wrote:Najgore mi je kad zurim i zaustavim taxi a ono neki vehabijauh to je bas jezivo samo molim boga da ziva stignem na odrediste da ne explodiramo usput
![]()
![]()
![]()
Koliko je to vehabija napalo musterije. Ljudi rade normalno, imaju mozda brade, umjesto nekih seka, ceca, jana slusaju ilahije ili predavanja i odmah vehabije.
FUJ!
nisam uopce tolerantna i ne treba prema takvima biti
haha sjecam se jedne scene...Jetta ili tako nesto, se raspada...onaj stari kas'tofon s pijace..
sa raskosnom kichastom rasvjetom, jetta je na plin, auspuh je malo prop'o ali ide jos. 57 tespiha visi sa unutrasnjeg retrovizora, jedan mini kur'an, i jos mnogo toga. Na staroj traci koja s vremena na vrijeme malo zavija, je vaaz, pun mudrosti spreman za sve heretike koji u ta gluha doba izlaze iz klubova...oko 3h noci.
"Brat" vozi, odgovori na pokusaj uspostavljanja komunikacije su skrti. Koncentrisan je na predavanje, na traku. Jetta se probija kroz neke sarajevske ulice. Vani je lagana kisa. Sarajevo spava.
- sheilak
#1887 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
@quarterback
Nisi shvatio, duboka misao kritizira izjavu Sofije89.
Namjernim pretjerivanjem karikira njen stav
@Sofija89
I dalje mislim da si zamijenila Sarajevo sa gradom gdje je tako nesto moguce, tj. gdje zive ljudi sposobni za takve akcije, koje se u novije vrijeme nazivaju populistickim imenom-terorizam.. Ti, naravno, imas pravo na vlastiti stav i animozitet naspram ljudi koji intenzivnije pokazuju vjersku pripadnost (napadnije, ako tako hoces), ali smatram da takvoj pretjeranoj bojazni nema mjesta. Treba ipak znati diferencirati. Iskreno, ja nemam problem voziti se sa ljudima, bez obzira na vjeroispovijest i na nacin njenog demonstriranja, ukoliko je usluga koju dobijem brza i fer. No, tvoj stav je cista diskriminacija i uvreda i onih ljudi koji posteno obavljaju svoj posao. Osim ako nemas jasne dokaze da si se zaista nasla u takvoj situaciji, gdje je opasnost koje se pribojavas bila realna, bilo bi mozda bolje da svoj stav formuliras malo manje dramaticno.
Nisi shvatio, duboka misao kritizira izjavu Sofije89.
@Sofija89
I dalje mislim da si zamijenila Sarajevo sa gradom gdje je tako nesto moguce, tj. gdje zive ljudi sposobni za takve akcije, koje se u novije vrijeme nazivaju populistickim imenom-terorizam.. Ti, naravno, imas pravo na vlastiti stav i animozitet naspram ljudi koji intenzivnije pokazuju vjersku pripadnost (napadnije, ako tako hoces), ali smatram da takvoj pretjeranoj bojazni nema mjesta. Treba ipak znati diferencirati. Iskreno, ja nemam problem voziti se sa ljudima, bez obzira na vjeroispovijest i na nacin njenog demonstriranja, ukoliko je usluga koju dobijem brza i fer. No, tvoj stav je cista diskriminacija i uvreda i onih ljudi koji posteno obavljaju svoj posao. Osim ako nemas jasne dokaze da si se zaista nasla u takvoj situaciji, gdje je opasnost koje se pribojavas bila realna, bilo bi mozda bolje da svoj stav formuliras malo manje dramaticno.
-
maximilijana
#1888 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja se sjecam scene..31.12 neke tamo davne godine... i ja u taxiju idem do kafic di je dernek..SA-taxi bio..sjedim pozadi..i izlazim iz auta..dajem baksis, zazelim ciki sretnu nastupacuju godinu..lik se okrece ima neku kapicu i bradicu..pogleda me mrko i drsko kaze: ne prakticiram ja slavljenje TIH praznika..jbg..zao mi baksisa 
scena II: ulijecem se sestrom u taxi i kopcam kosulju (dok sam trcala mal se dugme jel khm..) i govorim taxisti: coloseum molim...lik upita sta je i gdje je to..ja pogledam kad vehab..progutam knedlu i kazem: kockarnica na skenderiji..i do tamo muk
scena II: ulijecem se sestrom u taxi i kopcam kosulju (dok sam trcala mal se dugme jel khm..) i govorim taxisti: coloseum molim...lik upita sta je i gdje je to..ja pogledam kad vehab..progutam knedlu i kazem: kockarnica na skenderiji..i do tamo muk
-
quarterback
#1889 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nisam pretjerano pametan ali se tjesim da sam lijepsheilak wrote:@quarterback
Nisi shvatio, duboka misao kritizira izjavu Sofije89.Namjernim pretjerivanjem karikira njen stav
![]()
(nisam citao postove prije njegovog)
-
azdralovic
#1890 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
znaci ako vidim okacen kriz i brojanicu o retrovizor da ne uvodim dijete jer ga taksista moze napastovati ? 
-
maximilijana
#1891 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
naravnoazdralovic wrote:znaci ako vidim okacen kriz i brojanicu o retrovizor da ne uvodim dijete jer ga taksista moze napastovati ?
i taj sigurno nije iz Sarajeva..vec dosao iz Kiseljaka garant da voza hahaha haha
-
hzsa22
#1892 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Je l' zna neko nekog taksistu koji vozi luksuznog mercedesa ili bar na kojem je standu?
- drndalo
#1893 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
hzsa22
#1894 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moram pokupit sefa na aerodromu pa sam dobio upute, iskljucivo merc.drndalo wrote:Da ga bijes ili pohvalis ? A i luksuz je odavno sirok pojam...
-
maximilijana
#1895 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taxi stan katedrala..hzsa22 wrote:Moram pokupit sefa na aerodromu pa sam dobio upute, iskljucivo merc.drndalo wrote:Da ga bijes ili pohvalis ? A i luksuz je odavno sirok pojam...
luksuzni merc.
-
hzsa22
#1896 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hvalamaximilijana wrote:taxi stan katedrala..hzsa22 wrote:Moram pokupit sefa na aerodromu pa sam dobio upute, iskljucivo merc.drndalo wrote:Da ga bijes ili pohvalis ? A i luksuz je odavno sirok pojam...
luksuzni merc.
-
Skenderijaba
#1897 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Za ovog sto pita za luksuzni mercedes, sinoc sam imo priliku vozit se u jednom takvom, SA taxi je. Prijatan covjek, nikakvo mahalanje nit bespotrebno pricanje, dobar dan - dobar dan, dokle idemo, hvala dovidjenja prijatno.

Izvinjavam se za velicinu slike. Nek te neko od taxista sa foruma uputi, nit broj nit registracije da upamtim.
btw, nije divljak barem koliko sam upratio po TA tablicama se gleda ili

Izvinjavam se za velicinu slike. Nek te neko od taxista sa foruma uputi, nit broj nit registracije da upamtim.
btw, nije divljak barem koliko sam upratio po TA tablicama se gleda ili
- sheilak
#1898 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
quarterback wrote: nisam pretjerano pametan ali se tjesim da sam lijep
(nisam citao postove prije njegovog)
-
mp3problem
#1899 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:38, edited 1 time in total.
- Sofija89
#1900 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sheilak
ne trebas me uciti vjeri jer sam veoma dobro upucena,uostalom prava vjera ne podrazumijeva nikakvo skracivanje hlaca i rukava, nehigijenske bradetine i pustinjske uvjete zivota--tako da nemoj mi molim te govoriti u vjeri u tom kontekstu, jer ovo sto spomenuti prakticiraju je daleko od toga.
A kao sto mp3problem rece:
Ali vi to ne shvatate jer ste i sami previse zaostali u mozgu pa se ponosite i branite ono cega treba da se sramite.
Ima izreka sto kaze cega se pametan stidi budala se ponosi...pa pametnom dosta.
I sad se sjetih ima jedan vehabija na taxi standu u ulici kosevo ja prljavijeg i smrdljivijeg auta u zivotu nisam vidjela a i on sam ko da je izisao iz kanalizacije---e to su mi ti pravi vjernici --uzivajte u voznji!
Dov'djenja.
ne trebas me uciti vjeri jer sam veoma dobro upucena,uostalom prava vjera ne podrazumijeva nikakvo skracivanje hlaca i rukava, nehigijenske bradetine i pustinjske uvjete zivota--tako da nemoj mi molim te govoriti u vjeri u tom kontekstu, jer ovo sto spomenuti prakticiraju je daleko od toga.
A kao sto mp3problem rece:
mp3problem wrote: Velika je razlika između pravog vjernika, muslimana, koji živi po vjeri i vehabija koji su u suštini jedna sekta koju treba iskorjeniti iz BiH i koji nam mogu donijeti samo nazadak.
Ali vi to ne shvatate jer ste i sami previse zaostali u mozgu pa se ponosite i branite ono cega treba da se sramite.
Ima izreka sto kaze cega se pametan stidi budala se ponosi...pa pametnom dosta.
I sad se sjetih ima jedan vehabija na taxi standu u ulici kosevo ja prljavijeg i smrdljivijeg auta u zivotu nisam vidjela a i on sam ko da je izisao iz kanalizacije---e to su mi ti pravi vjernici --uzivajte u voznji!
Dov'djenja.