SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#1876 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Mariella wrote:
bez_ideje wrote:Mislim 11 KM.......ja na snizenju uzela za 8
Kako na snizenju, kad su mene 3 puta, u 3 razlicite situacije prodavacice napominjale da baza NIJE da snizenju
Ja sam je ranije kupila,ima 3 mjeseca...tada je ona bila na snizenju,a sjene nisu
Na kutijici mi jos stoji 25% :mrgreen:
kinderlada

#1877 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Ne znam napisah li ja ikad ovdje da je otkrice godine za mene bila upravo ova podloga za sjene od Art Deco. Veliko hvala svima vama sto ste to preporucile, medjutim mala primjedbica da neko sad ne ocekuje da ce mu sjena izgledati perfektno 12 sati.

Ja sam prije bez toga imala sjenu jedno 2 sata i gotovo, sve se razmaze, uzas ukratko, a napominjem da mi sjene nisu bile neke nekvalitetne ili fush. A sa ovom podlogom mogu jedno 5-6 sati biti bas mirna, ali nakon toga opet ista prica, skupi se sve u naborima kapka, jos po prirodi imam malo uvucene oci,i masnu kozu, pa mozda i zbog toga.
Ali eto znaci da se uzme u obzir ova podloga jeste cudo i to veliko, mada eto ja sam izuzetak kod kojeg i cudo malo zakaze :)
BJB

#1878 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
osim toga Diva's rouge Pupa n.5 :D
TesKa Ovisnica
42 mi se gotovo potrosila pa sam uzela novu...214 kupila nema ni mjesec, 245 isto zamjena. :D :D :oops: :lol: :lol:
208 sam vec isprobala, super je, ne zove se dzabe elegant brown..Sutra cu isprobati 2 i 5, pa cu podnijeti izvjestaj.
Ovaj kist za blendanje je super. :D Koja od vas ga ne kupi, narasce joj brkovi! :D :lol: :lol:
Last edited by BJB on 28/01/2011 23:30, edited 1 time in total.
BJB

#1879 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Mariella wrote:
Kako na snizenju, kad su mene 3 puta, u 3 razlicite situacije prodavacice napominjale da baza NIJE da snizenju
I ja sam danas u Mostaru pitala je l' baza na snizenju i nije..
Bila sam u velikooooom iskusenju da kupim artificial lashes, al' sam odoljela(iduci mjesec necu). Mislim da sam cijeli sat birala sjene..
Imala sam listu onih koje zelim. E posto njih nije bilo, kupila sam neke druge. Gdje ces pare ostaviti nepotrosene. :oops: Htjela sam 203 i 205, nije bilo. Pa posto je tu bila neka koja radi nabavku Artdeco stvari, rekla sam joj da recimo te fale i jos 32,38,80,95 :D
Image
Ovi Longlasting lip stylos su 6,95. Ovaj tamniji je 59 cherry mahogany, al' uopste nije toliko taman, a drugi je 46 nude rose cream i stvarno je takav.
yellow cat

#1880 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

bez_ideje wrote:
Mariella wrote:
Ja sam je ranije kupila,ima 3 mjeseca...tada je ona bila na snizenju,a sjene nisu
Na kutijici mi jos stoji 25% :mrgreen:
U pravu si, nedavno kad sam išla kupovati, skidali su cijenu 8.00 KM i stavljali novu 11.00 KM,. Inače, prijateljica mi radi u CM-u, kaže dolazi im novi Art Deco, pa kako šta od nove robe dolazi, tako im vraćaju cijene.
Ah, sve što je lijepo, kratko traje. :sad:
Pacificgirl

#1881 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Zoya wrote:
Pacificgirl wrote:
Zoya wrote:E sad ste me zaintrigirale kad je ona podloga za sjene u pitanju. Posto ne zivim i BIH, ima li negdje gdje mogu istu da narucim?
Gdje zivis, ako si vani ima jos i boljih, npr. Urban decay primer potion ili Too faces shadow insurance ili od e.l.f-a mozes naruciti online.
Vani sam a za ovo sto si napisala prvi put cujem. Odakle mogu naruciti?
www.eyeslipsface.co.uk ako si u Europi za e.l.f ,a ako si u USA www.eyeslipsface.com, ovo drugo drzi Sephora.
VenomousV

#1882 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja zaboravih podnijeti izvjestaj za one ovnakove cetkice =)

dobre su, one male pogotovo... velika i nije bas najsavrsenija al eto moze proci =)
VenomousV

#1883 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

alemaa wrote:Ja ev gledam na ovoj stranici http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~210.htm i ima super cetkica, imaju i shipping u Bosnu...al kontam ako su prolazne i te Ovnakove..vidjet cu. Ja bih najradije MAC ili sephora cetkice..ali ebay je pun npr.Mac cetkica za sminkanje al haj znaj jel orginal.. :?

pravo da ti kazem, za nesto sto je potrosna roba ne bih da dajem puno para osim ako je neka bas wow cetkica i meni silno potrebna...
kazu da su MAC cetkice savrsenstvo al ja opet ne bih trosila brdo love na njih... mozda sam cicija hahaha
Michun

#1884 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

MAC odlicna ali precjenjena. Nema potrebe za davanjem tolikih para.
elf, imam jednu blending malu. super je za jedan euro, ne opadaju dlacice, radi posao.
ove ovnak, sinteticke male su super.
Partizzanka

#1885 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

auuuuuu bjb sto ti imas lijepe sjeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
koje ti boje imas oci???

joj cure kupujte i uzivajte do ljeta ... jer kad partizzanka dodje na odmor ... OPUHAN CM/dm a boga mi i ostali
hehehe
SOMA

#1886 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by SOMA »

Eto... kupila sam podlogu za sjenu od alvere u dm-u. :D Veceras se trackam pa cu da prijavim.
suspect_zero

#1887 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

Preporučite mi neki puder u prahu al' da nije onaj što dođe sa četkom.....treba mi onaj što ću sama nanositi aplikatorom :) i da gramaža nije mala.....one od 5 gr. začas potrošim :-?
ja-maja

#1888 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

suspect_zero wrote:Preporučite mi neki puder u prahu al' da nije onaj što dođe sa četkom.....treba mi onaj što ću sama nanositi aplikatorom :) i da gramaža nije mala.....one od 5 gr. začas potrošim :-?
Meni je ovaj stvarno super

http://img.feelunique.com/img/products/ ... 779107.jpg

imas ga u parfimeriji u BBI mozes isprobati ali za kupovinu je puno jeftiniji preko interneta.
Ja ga kupim na feelunique.com
kolega

#1889 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

ja bih ti preporučio ovaj (i gramaža je dobra) :roll: :D

Image
ja-maja

#1890 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Ih kolega, ovaj nije lako nanijeti, mora naci nekog kolegu da joj pomogne :-D
kolega

#1891 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

... i dok joj ga bude nanosio da da joj tepa bebice moja sa'ću ja tebe napuderisati :roll: :D
BJB

#1892 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Partizzanka wrote:auuuuuu bjb sto ti imas lijepe sjeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
koje ti boje imas oci???

joj cure kupujte i uzivajte do ljeta ... jer kad partizzanka dodje na odmor ... OPUHAN CM/dm a boga mi i ostali
hehehe
Sad ovih ArtDeco imam 26, 5 duplih. 2 i 5 super.
Samo da prijavim. Artdeco blending brush je odlicna, i foundation brush, a ona za rumenilo je 'nako. Fino se nanosi rumenilo ali ispadaju joj dlake :roll: .

@Partizaaaankaaaa, oci su mi smedje :D Slobodno pokupuj sve. Ja jos samo 4 ili 5 zelim, 203, 205, 32, 38, i 80 ako dodje. :D
Pacificgirl

#1893 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

alemaa wrote:Ja sam sad par za 10funti s elf.co.uk kupila svasta :D :D ..raskucit ce me ove stranice sto dostavljaju u BiH :D :D . Na ELF postarina je 3,65funte... :D
Daju oni ponekad i free postarinu, samo treba pratiti na njihovoj facebook stranici. Super su e.l.f četke, ja ih imam 10-ak. :-D
Kona__

#1894 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

@suspect_zero: ima alverde dobar puder u prahu, transparentan je, gramaza 15g :D a povoljan je..
Image
SOMA

#1895 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by SOMA »

SOMA wrote:Eto... kupila sam podlogu za sjenu od alvere u dm-u. :D Veceras se trackam pa cu da prijavim.
Probala, nije lose, al nesto ne primjecujem razliku izmedju podloge i kombinacije tecni i puder u prahu.
suspect_zero

#1896 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

Kona__ wrote:@suspect_zero: ima alverde dobar puder u prahu, transparentan je, gramaza 15g :D a povoljan je..
Image

Nisam se razumila da alverde ima puder u prahu :-? ....hvala ti, pogledam drugi put :) :) ....simoć sam naletila u DM-u na Manhattan - soft mat loose beige...gramaža 20 a cijena oko 13 km :D ...nisam ga još probala al' ako bude odgovarao biće super :roll:
Mariella

#1897 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

SOMA wrote:
SOMA wrote:Eto... kupila sam podlogu za sjenu od alvere u dm-u. :D Veceras se trackam pa cu da prijavim.
Probala, nije lose, al nesto ne primjecujem razliku izmedju podloge i kombinacije tecni i puder u prahu.
A mi smo svi hvalili artdeco podlogu, a za tu nisam ni cula :)
Ma.Le.Na

#1898 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

danas odem do kozma u importane-u
pa tamo ima REVLON stand :shock:
i jako jako jako ljubazna prodavacica koja mi je objasnila gdje ima Revlona...i kako oni nabavljaju ..i pomogla mi odabrat olovku..
stvarno je cura super

i da dobili su stand sa nekom novom sminkom...zaboravih ime :cry:
Mariella

#1899 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ima li ColorStay puder??

Para nemam, al cu zbavit za to nekako, kad svi hvale :D
Ma.Le.Na

#1900 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Mariella wrote:Ima li ColorStay puder??

Para nemam, al cu zbavit za to nekako, kad svi hvale :D
zalila se kako nema pudera..ima nekih par nisam upratila sta tacno jer mi ne treba puder :D
ali me sokiralo samo postojanje standa REVLON :shock:
imaju lijepih sjena :)
Post Reply