Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
cernica
@ bosmen; El-bosniaco; helo; Goran 35…
Mislim da smo svi mi dovoljno I jako dobro uradili na informisanju javnosti koja prati ovu temu I da ko god ima imalo razumjevanja shvatice vrijednost I smisao vaznosti ovog Projekta Fondacije, a vezanog za kulturnu I naucnu vrijednost Bosne I Hercegovine, ali I u svijetskim okvirima.
KOKA MOZAK ALI... I DRUGI NARODI TAKVE IMAJU !
Takodjer sam se uvjerio da ovi sto protivrijece nemaju nekakve zle namjere niti da planski I organizovano ucestvuju u procesu omalovazavanja Bosanskog arheoloskog blaga I njene kulture.
To se jasno da vidjeti iz njihovih plitkih I providnih prica punih supljina; blijedih I ne zanimljivih komentara. Oni su jednostavno osobe…sto bi nas narod reko – koka mozak. Zato im ne treba zamjerati.
Ipak je zalosno sto I takvih ima, ali eto, moramo se pomiriti I sa tom cinjenicom ali i shvatiti da nas narod nije nista ni bolji ni gori od bilo kojeg drugog, sto navodi da bosanci (I hercegovci) nisu glupi (povelik je broj onih koji Fondaciji salju pisma podrske, a to ce se uskoro I vidjeti).
KOMPLEKS NIZE VRIJEDNOSTI ALI FONDACIJA OTVARA OCI
Medjutim, da se primjetiti da protivrijecni boluju od kompleksa nize vrijednosti. Oni zugaju na sve oko sebe: nista im ne valja, nista nemamo, nista nismo vrijedni, nista…nista…nista. (pa zar to nije za zaljenje?!)
Ova Fondacija ce mnogima otvoriti oci (nadamo se da ce I ovi sa foruma biti medju njima) I podigniti svijest kod bosanaca I hercegovaca, na nivo ponosa sto su rodjeni u ovoj zemlji I pripadaju joj svim srcem.
KONKURS ZA NAJBOLJU PRICU POD TEMOM "SAVRSENA ZAVJERA"
(ubrajaju se i sami komentari)
Radovane! Necu te vise zvati “Radovane” (a ponajmanje “Znanje”) (smislit cu ti vec nesto drugo) jer me nesto uhvatilo pa mi te je zao (u zadnje vrijeme si posto pravi “zivco”, pa me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim).
(Companija ipak ostaje kompanija) pa…ovaj pomenuti gore I njegova Co. se u svojim komentarima spustaju na takve niske grane logicnosti I razumnosti da sve postaje i vise nego komicno (jer oni to stvarno tako I misle).
ZATO Konkurs za “NAJSAVRSENIJU PRICU ZAVJERE” je otvoren. Ipak bi vas savjetovali (iako nam nije u interesu –ono manje smijeha) da prije nego pritisnete ono “potvrdi” jos jednom procitate I provjerite sta ste I kako napisali jer uprotivnom ce ispasti bruka I komedija.
KRATAK PODSJETNIK
1. Drzite se zadane teme
2. Argumentovano vam je da ce se istrazivacki radovi odvijati od aprila do oktobra 2006
3. Svjetski strucnjaci (ne bosanskog porijekla) sve vise uzimaju ucesca I prikljucuju se Medjunarodnom Savjetu pri Fondaciji.
4. SDA (kao I bilo koja druga politicka partija iz BiH) nema kratkorocne nego dugorocne planove za svoje aktivnosti.
ZIRI SACINJAVAJU
bosmen;
El-bosniaco;
helo;
Goran 35
(I moja malenkost) cernica
NACIN OCJENJIVANJA
OD: – 0 DO 10.
Mislim da smo svi mi dovoljno I jako dobro uradili na informisanju javnosti koja prati ovu temu I da ko god ima imalo razumjevanja shvatice vrijednost I smisao vaznosti ovog Projekta Fondacije, a vezanog za kulturnu I naucnu vrijednost Bosne I Hercegovine, ali I u svijetskim okvirima.
KOKA MOZAK ALI... I DRUGI NARODI TAKVE IMAJU !
Takodjer sam se uvjerio da ovi sto protivrijece nemaju nekakve zle namjere niti da planski I organizovano ucestvuju u procesu omalovazavanja Bosanskog arheoloskog blaga I njene kulture.
To se jasno da vidjeti iz njihovih plitkih I providnih prica punih supljina; blijedih I ne zanimljivih komentara. Oni su jednostavno osobe…sto bi nas narod reko – koka mozak. Zato im ne treba zamjerati.
Ipak je zalosno sto I takvih ima, ali eto, moramo se pomiriti I sa tom cinjenicom ali i shvatiti da nas narod nije nista ni bolji ni gori od bilo kojeg drugog, sto navodi da bosanci (I hercegovci) nisu glupi (povelik je broj onih koji Fondaciji salju pisma podrske, a to ce se uskoro I vidjeti).
KOMPLEKS NIZE VRIJEDNOSTI ALI FONDACIJA OTVARA OCI
Medjutim, da se primjetiti da protivrijecni boluju od kompleksa nize vrijednosti. Oni zugaju na sve oko sebe: nista im ne valja, nista nemamo, nista nismo vrijedni, nista…nista…nista. (pa zar to nije za zaljenje?!)
Ova Fondacija ce mnogima otvoriti oci (nadamo se da ce I ovi sa foruma biti medju njima) I podigniti svijest kod bosanaca I hercegovaca, na nivo ponosa sto su rodjeni u ovoj zemlji I pripadaju joj svim srcem.
KONKURS ZA NAJBOLJU PRICU POD TEMOM "SAVRSENA ZAVJERA"
(ubrajaju se i sami komentari)
Radovane! Necu te vise zvati “Radovane” (a ponajmanje “Znanje”) (smislit cu ti vec nesto drugo) jer me nesto uhvatilo pa mi te je zao (u zadnje vrijeme si posto pravi “zivco”, pa me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim).
(Companija ipak ostaje kompanija) pa…ovaj pomenuti gore I njegova Co. se u svojim komentarima spustaju na takve niske grane logicnosti I razumnosti da sve postaje i vise nego komicno (jer oni to stvarno tako I misle).
ZATO Konkurs za “NAJSAVRSENIJU PRICU ZAVJERE” je otvoren. Ipak bi vas savjetovali (iako nam nije u interesu –ono manje smijeha) da prije nego pritisnete ono “potvrdi” jos jednom procitate I provjerite sta ste I kako napisali jer uprotivnom ce ispasti bruka I komedija.
KRATAK PODSJETNIK
1. Drzite se zadane teme
2. Argumentovano vam je da ce se istrazivacki radovi odvijati od aprila do oktobra 2006
3. Svjetski strucnjaci (ne bosanskog porijekla) sve vise uzimaju ucesca I prikljucuju se Medjunarodnom Savjetu pri Fondaciji.
4. SDA (kao I bilo koja druga politicka partija iz BiH) nema kratkorocne nego dugorocne planove za svoje aktivnosti.
ZIRI SACINJAVAJU
bosmen;
El-bosniaco;
helo;
Goran 35
(I moja malenkost) cernica
NACIN OCJENJIVANJA
OD: – 0 DO 10.
-
znanje
Molim moderatore da sasvim ozbiljno počnu pratiti postove ove mentalno zaostale osobe. Nakon direktnih prijetnji 'nestankom' sad se prešlo na ništa bezazlenije prijetnje "između redova".cernica wrote:...me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim.
Evo kako piramide izgledaju iz satelita (lijevo), a kako u mašti (desno)....ovaj pomenuti gore I njegova Co. se u svojim komentarima spustaju na takve niske grane logicnosti I razumnosti da sve postaje i vise nego komicno (jer oni to stvarno tako I misle).

-
El-bosniaco
bash sam prije jedno mjesec dana naletio na jedan rasisticki forum, valjda arijevci mrze crnce i sta ja znam, tamo su diskutovali o bosanskoj piramidi
koliko su se ljudi obradovali to nisam ni vidio ni na jednom nashem bosanskom forumu
zalosno
evo sta je jedan nacista napisao
lud covjek

koliko su se ljudi obradovali to nisam ni vidio ni na jednom nashem bosanskom forumu
evo sta je jedan nacista napisao
If it is indeed found to be older than the Giza pyramids, I will throw the biggest drinking symposium that my neighborhood has ever witnessed
-
pravimjernik
gledam ovu temu ima mjesec i čudom se ne mogu načuditi pa hajde reko da i ja kažem koju pametnu..
kažu da imam IQ od 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50)
ali iako sam probao na razne načine, ne mogu pa ne mogu svariti logiku po kojoj bi brdo trebalo postati nešto drugo (bilo šta) zbog nekih "viših interesa"? zar neka laž može biti vrijednija od istine velike kao jedno čitavo -heeej - BRDO ??????
meni ovo ipak više liči obično nacionalističko sranje!
na kvadrat...
toliko od mene, hvala na ustupljenom prostoru.
pozdrav

kažu da imam IQ od 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50)
ali iako sam probao na razne načine, ne mogu pa ne mogu svariti logiku po kojoj bi brdo trebalo postati nešto drugo (bilo šta) zbog nekih "viših interesa"? zar neka laž može biti vrijednija od istine velike kao jedno čitavo -heeej - BRDO ??????
meni ovo ipak više liči obično nacionalističko sranje!
pozdrav
- helo
pravimjernik wrote:gledam ovu temu ima mjesec i čudom se ne mogu načuditi pa hajde reko da i ja kažem koju pametnu..
kažu da imam IQ od 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50)![]()
meni ovo ipak više liči obično nacionalističko sranje!na kvadrat...
![]()
pozdrav
Zašto je piramida, a ne prirodna tvorevina?
Je li brdo Visočica oduvijek imalo pravilan piramidalan oblik? Ne. Brda se u prirodi ne pojavljuju u pravilnim oblicima. Inteligentni čovjek daleke prošlosti je na postojećoj osnovi (vjerovatno dvije ili tri strane koje podsjećaju na piramidu) izveo velike zemljane radove kojima je upotpunio piramidalni oblik. Prilagodio je postojeće stranice piramide, stotine tona materijala su prebačene da bi se dobio pravilan oblik.
To objašnjava naizgled neobjašnjivo, odnosno anomalije, kako ih zovemo. Mješavina lapora, pijeska, šljunka, mlađe gline – sve je to nastalo velikim premještanjem materijala.
Dovezeni materijal, prije svega lapor, poslužio je kao čvrsta podloga za zidanje građevina. U našem slučaju, za stepenastu piramidu. Laporom su građene i prostorije unutar piramide. To objašnjava prisustvo vertikalnog lapora umjesto horizontalnog. Temelji su građeni od šljunka, pijeska i kamena. Zidovi piramida su dignuti mješavinom prirodnog stijenja povezani vapnenim materijalom (“breča”). Čovjek prošlosti nije imao potrebe za stvaranjem umjetnih materijala. Živio je u skladu s prirodom koju je poznavao i poštovao.
Ugrađeni smeđi “ukrasni” kamen je nalazio u prirodi. Obrađivao ga je, sjekao u ploče. Površinu bi posebnom metodom uglačao, učinio sjajnijom. I obložio podne površine kako bi unutrašnjost piramide dobila sjaj koji zaslužuje.
Prisustvo željeza u kamenu ne čudi. Drevni čovjek je znao za posebna svojstva oblika piramide i djelovanja na čovjekovu energetsku razinu. Također, znao je za djelovanje pojedinih metala koji su pojačavali energetska strujanja. Piramidalni oblik čitavog brda povoljno je utjecao na vodu. Kiše i podzemni tokovi su bili blagotvorni. Pročišćavanje je vršio pijeskom. Ponovo prirodnim materijalom.
Graditeljski utjecaji naroda uz Atlantik?
Prilaz piramidi bio je uobičajen; dugačke stepenice, građene od odrezanih kamenih blokova pješčenjaka. Pješčenjak se nalazi u prirodi, slobodan. Čitava brda su građena od njega. Prvi bosanski kamenolomi su proizvodili impresivne, polirane kamene blokove pješčenjaka.
Sa prilaznih kamenih blokova dolazilo se do sjeverne strane piramide koja je bila glavna, čeono orijentirana strana piramide. Stepenice su vodile do vrha. Na vrhu piramide nalazio se objekat u obliku izduženog, pravokutnog hrama. Bio je građen od drveta, tako da njegovi ostaci nisu sačuvani. (Analogija s većim brojem piramida u Srednjoj i Južnoj Americi.)
Naravno, slijede logična pitanja tko, kada i kojom tehnologijom je izvodio te radove? Ta pitanja imaju smisla, ali odgovori su isti kao i u slučaju gradnje ogromnih umjetnih brda u engleskom Silbury Hills-u.
Sondažna bušenja na reprezentativnim uzorcima su potvrdila prisustvo geoloških anomalija koje dokazuju da brdo nije prirodna tvorevina već kamena gradnja
Povrijeđene taštine ne mogu spriječiti istinu
U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju povijesti civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 kilometara. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine. Tko ih je onda pravio prije 12.000 godina? Japanski pećinski ljudi? U Kineskoj provinciji Šensi se nalazi nekoliko stotina velikih piramida koje se pokušavaju skrivati od svjetske javnosti. Kineski arheolog koji je dešifrirao hijeroglife na diskovima, objavio je na naučnoj Konferenciji u Japanu 1967. da je riječ o piramidama koje datiraju 12.500 godina u prošlost. Tko je njih pravio? Kineski pećinski ljudi? Struka mora ići ukorak sa svjetskim otkrićima i metodama. Znanje ne smiju zaustavljati povrijeđene taštine.
Usporedba Visočice i stepenastemeksičke piramide otkriva nekoliko istovjetnih detalja
- Fair Life
Blog kao naucni izvor... ??helo wrote:Zašto je piramida, a ne prirodna tvorevina?
(...)
Usporedba Visočice i stepenastemeksičke piramide otkriva nekoliko istovjetnih detalja
http://piramida.blogger.ba/arhiva/2005/12/17
Upishancija do neba...

-
morse
Razmišljam o izgradnji starog grada Visoki, male utvrde, ali velikog značaja za bosansku državu, u razdoblju između 11.-14. stoljeća, od Kulina bana do kralja Tvrtka I. Grad je podignut na vrhu piramide koja Satelitske fotografije, snimke iz zraka i geodetski nacrti dokazuju da je brdo Visočica pravilna četverostrana piramida usmjerena prema glavnim stranama svijeta
od Kulina bana do kralja Tvrtka pa nadalje.i da je niko do sada nije otkrio,
malo je za ne povjerovati.
od Kulina bana do kralja Tvrtka pa nadalje.i da je niko do sada nije otkrio,
-
pravimjernik
hmm hvala na odgovoru iako nisam očekivao!helo wrote:pravimjernik wrote:gledam ovu temu ima mjesec i čudom se ne mogu načuditi pa hajde reko da i ja kažem koju pametnu..
kažu da imam IQ od 165 od mogućih 167 (http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 7&start=50)![]()
![]()
pozdrav
Je li brdo Visočica oduvijek imalo pravilan piramidalan oblik? Ne. Brda se u prirodi ne pojavljuju u pravilnim oblicima. Inteligentni čovjek daleke prošlosti je na postojećoj osnovi (vjerovatno dvije ili tri strane koje podsjećaju na piramidu) izveo velike zemljane radove kojima je upotpunio piramidalni oblik. Prilagodio je postojeće stranice piramide, stotine tona materijala su prebačene da bi se dobio pravilan oblik.
To objašnjava naizgled neobjašnjivo, odnosno anomalije, kako ih zovemo. Mješavina lapora, pijeska, šljunka, mlađe gline – sve je to nastalo velikim premještanjem materijala.
Dovezeni materijal, prije svega lapor, poslužio je kao čvrsta podloga za zidanje građevina. U našem slučaju, za stepenastu piramidu. Laporom su građene i prostorije unutar piramide. To objašnjava prisustvo vertikalnog lapora umjesto horizontalnog. Temelji su građeni od šljunka, pijeska i kamena. Zidovi piramida su dignuti mješavinom prirodnog stijenja povezani vapnenim materijalom (“breča”). Čovjek prošlosti nije imao potrebe za stvaranjem umjetnih materijala. Živio je u skladu s prirodom koju je poznavao i poštovao.
Ugrađeni smeđi “ukrasni” kamen je nalazio u prirodi. Obrađivao ga je, sjekao u ploče. Površinu bi posebnom metodom uglačao, učinio sjajnijom. I obložio podne površine kako bi unutrašnjost piramide dobila sjaj koji zaslužuje.
Prisustvo željeza u kamenu ne čudi. Drevni čovjek je znao za posebna svojstva oblika piramide i djelovanja na čovjekovu energetsku razinu. Također, znao je za djelovanje pojedinih metala koji su pojačavali energetska strujanja. Piramidalni oblik čitavog brda povoljno je utjecao na vodu. Kiše i podzemni tokovi su bili blagotvorni. Pročišćavanje je vršio pijeskom. Ponovo prirodnim materijalom.
Prilaz piramidi bio je uobičajen; dugačke stepenice, građene od odrezanih kamenih blokova pješčenjaka. Pješčenjak se nalazi u prirodi, slobodan. Čitava brda su građena od njega. Prvi bosanski kamenolomi su proizvodili impresivne, polirane kamene blokove pješčenjaka.
Sa prilaznih kamenih blokova dolazilo se do sjeverne strane piramide koja je bila glavna, čeono orijentirana strana piramide. Stepenice su vodile do vrha. Na vrhu piramide nalazio se objekat u obliku izduženog, pravokutnog hrama. Bio je građen od drveta, tako da njegovi ostaci nisu sačuvani. (Analogija s većim brojem piramida u Srednjoj i Južnoj Americi.)
Naravno, slijede logična pitanja tko, kada i kojom tehnologijom je izvodio te radove? Ta pitanja imaju smisla, ali odgovori su isti kao i u slučaju gradnje ogromnih umjetnih brda u engleskom Silbury Hills-u.
Sondažna bušenja na reprezentativnim uzorcima su potvrdila prisustvo geoloških anomalija koje dokazuju da brdo nije prirodna tvorevina već kamena gradnja
U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju povijesti civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 kilometara. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine. Tko ih je onda pravio prije 12.000 godina? Japanski pećinski ljudi? U Kineskoj provinciji Šensi se nalazi nekoliko stotina velikih piramida koje se pokušavaju skrivati od svjetske javnosti. Kineski arheolog koji je dešifrirao hijeroglife na diskovima, objavio je na naučnoj Konferenciji u Japanu 1967. da je riječ o piramidama koje datiraju 12.500 godina u prošlost. Tko je njih pravio? Kineski pećinski ljudi? Struka mora ići ukorak sa svjetskim otkrićima i metodama. Znanje ne smiju zaustavljati povrijeđene taštine.
koliko ja shvatam nauka se zasniva na faktima i navodima. tj ako nešto sam otkriješ onda je to novi fakat a ako su nešto drugi otkrili i tebi je korisno onda se to stavi u navod kao stari fakat. e sad,u vezi ovog što si ti napisao.
-otkud znaš da je materijal baš dovezen, tj ko ga je dovezao kad, zašto ,koliko itd? jer valjda mora postojati razlog zašto je nešto tu (ako je tu) .znači gdje su ti navodi da je to baš tako pošto pretpostavljam da ti to nisi sam otkrio nego se koristiš tuđim znanjem (što je u redu sve dok se citira, u protivnom je to plagijat) .
-dalje,šta je to čovjekova energetska razina? i kakve veze piramide imaju s energijom? možda brda i rude u brdima,ali piramide bi trebalo da su vještaček tvorevine zar ne znači bez ruda?
-onda, koliok su vjerodostojne te informacije o podvodnim grdovima? imaš li neki link pa da pročitam -može i na engleskom.
- na kraju,gore pominješ zidove i kako su napravljeni a zar neće zidovi tek biti otkopavani u proljeće, tj ako ih ima?
- Macuser
Gdje su argumenti koji nedvosmisleno dokazuju da ti gradovi postoje? Gdje su dokazi za tvrdjenje necega slicnog? Na kojoj geografskoj duzini i sirini? Gdje su fotografije? Filmski zapisi? Gdje i od koga je objavljeno? Od koga je potvrdjeno? United Nations? UNESCO? Ni traga o takvom otkricu na CNN, BBC, New York Times, Reuters, National Geographic, Discovery Channel, cak ni na Wikipedia.helo wrote:U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju povijesti civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 kilometara. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine.
- helo
Evo ti link ima neko i pametniji od tebe nevjerovatno ali istinito (Čovjek se nekad zapita koliko mi pametni ljudi u ovoj državi imamo a tako loše živimo) http://piramida.blogger.ba/arhiva/2005/12/17pravimjernik wrote:hmm hvala na odgovoru iako nisam očekivao!helo wrote:pravimjernik wrote:gledam ovu temu ima mjesec i čudom se ne mogu načuditi pa hajde reko da i ja kažem koju pametnu..
![]()
pozdrav
koliko ja shvatam nauka se zasniva na faktima i navodima. tj ako nešto sam otkriješ onda je to novi fakat a ako su nešto drugi otkrili i tebi je korisno onda se to stavi u navod kao stari fakat. e sad,u vezi ovog što si ti napisao.
-otkud znaš da je materijal baš dovezen, tj ko ga je dovezao kad, zašto ,koliko itd? jer valjda mora postojati razlog zašto je nešto tu (ako je tu) .znači gdje su ti navodi da je to baš tako pošto pretpostavljam da ti to nisi sam otkrio nego se koristiš tuđim znanjem (što je u redu sve dok se citira, u protivnom je to plagijat) .
-dalje,šta je to čovjekova energetska razina? i kakve veze piramide imaju s energijom? možda brda i rude u brdima,ali piramide bi trebalo da su vještaček tvorevine zar ne znači bez ruda?
-onda, koliok su vjerodostojne te informacije o podvodnim grdovima? imaš li neki link pa da pročitam -može i na engleskom.
- na kraju,gore pominješ zidove i kako su napravljeni a zar neće zidovi tek biti otkopavani u proljeće, tj ako ih ima?
- helo
Evo ti i fotke i snimci i text. Ovo si moga hiljadu puta do sada vidjeti i nači ako pratiš temu. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htmMacuser wrote:Gdje su argumenti koji nedvosmisleno dokazuju da ti gradovi postoje? Gdje su dokazi za tvrdjenje necega slicnog? Na kojoj geografskoj duzini i sirini? Gdje su fotografije? Filmski zapisi? Gdje i od koga je objavljeno? Od koga je potvrdjeno? United Nations? UNESCO? Ni traga o takvom otkricu na CNN, BBC, New York Times, Reuters, National Geographic, Discovery Channel, cak ni na Wikipedia.helo wrote:U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju povijesti civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 kilometara. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine.
- Macuser
Navodjenje bloga kao vjerodostojan izvor informacija je besmisleno. Dakle, gdje su ti gradovi? Napisao "Dr." Semir Osmanagic? Proizvoljne tvrdnje izasle iz njegove glave uzete kao aksiom? Kao njegovo povezivanje Stonehenge-a i piramida u Egiptu? Izmedju gradnje ta dva, tako razlicita, kompleksa stoji 1500 godina (15 stoljeca). Please...
Semirov sajt, Alternativna Historija, iznosi njegove tvrdnje i njegovo subjektivno vidjenje stvari. Dakle, gdje su ti gradovi? Argumenti koji se uzimaju u obzir su potvrda od medjunarodnog zvanicnog tijela poput UNESCO!
I na kraju, da ste culi za Erich von Däniken-a, znali bi sta je Semir citao u djecackom dobu, od koga je preuzeo gotovo sve ideje (minus "Bosanska piramida"), prije no sto je postao samozvani doktor Arheologije. Prema tome, evo Vam link orginalnog ublehasa, bivseg konobara, a sada samozvanog antropologiste Erich von Däniken-a: http://www.daniken.com/
Za one koji vole da znaju vise o njegovim misterijama: http://www.mystery.com.sg/
Ne lici na Indianu Jonesa kao nas Semir, ali im je zajednicko i to da se vole slikati u prvom planu pored svojih "otkrica". Jadni su ljudi koji ne razlikuju nauku od sarlatanstva.
Semirov sajt, Alternativna Historija, iznosi njegove tvrdnje i njegovo subjektivno vidjenje stvari. Dakle, gdje su ti gradovi? Argumenti koji se uzimaju u obzir su potvrda od medjunarodnog zvanicnog tijela poput UNESCO!
I na kraju, da ste culi za Erich von Däniken-a, znali bi sta je Semir citao u djecackom dobu, od koga je preuzeo gotovo sve ideje (minus "Bosanska piramida"), prije no sto je postao samozvani doktor Arheologije. Prema tome, evo Vam link orginalnog ublehasa, bivseg konobara, a sada samozvanog antropologiste Erich von Däniken-a: http://www.daniken.com/
Za one koji vole da znaju vise o njegovim misterijama: http://www.mystery.com.sg/
Ne lici na Indianu Jonesa kao nas Semir, ali im je zajednicko i to da se vole slikati u prvom planu pored svojih "otkrica". Jadni su ljudi koji ne razlikuju nauku od sarlatanstva.
-
pravimjernik
ja bih se složio s ovim!Macuser wrote:Navodjenje bloga kao vjerodostojan izvor informacija je besmisleno. Dakle, gdje su ti gradovi? Napisao "Dr." Semir Osmanagic? Proizvoljne tvrdnje izasle iz njegove glave uzete kao aksiom? Kao njegovo povezivanje Stonehenge-a i piramida u Egiptu? Izmedju gradnje ta dva, tako razlicita, kompleksa stoji 1500 godina (15 stoljeca). Please...
- Fair Life
helo wrote:Evo ti i fotke i snimci i text. Ovo si moga hiljadu puta do sada vidjeti i nači ako pratiš temu. http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htm

-
Sarafcina
znanje wrote:Hvala na podsjeæanju - od brda postova ovog poremeæenog talibana ne vidjeh ovo. No, evo da odgovorim. Merriam-Webster rjeènik (http://m-w.com):Sarafcina wrote:Samo da podsjetimSarafcina wrote: A da nam neko vec jednom dadne tu definiciju nauke?
Pa da utvrdimo ko se zaista bavi naukom, a ko supljiranjem
Znanje voli citirati Britanicu, pa nek napravi i copy/paste sta Britanica kaze "sta je to nauka"
"SCIENCE - a : knowledge or a system of knowledge covering general truths or the operation of general laws especially as obtained and tested through scientific method b : such knowledge or such a system of knowledge concerned with the physical world and its phenomena: Sinonim: NATURAL SCIENCE (any of the sciences (as physics, chemistry, or biology) that deal with matter, energy, and their interrelations and transformations or with objectively measurable phenomena)". Dakle, nauka = jedna od prirodnih nauka: fizika, hemija, biologija. Ako treba prijevod cijelog navoda gore, samo reci.
Ne treba prevod, hvala na ponudi
to sam i ocekivao
onaj gdje se definise naucni metod
ne mozemo u definicijama imati pojmove koji nisu definisani
-
Sarafcina
Pa nije samo Semir djonio od DenikenaMacuser wrote:Navodjenje bloga kao vjerodostojan izvor informacija je besmisleno. Dakle, gdje su ti gradovi? Napisao "Dr." Semir Osmanagic? Proizvoljne tvrdnje izasle iz njegove glave uzete kao aksiom? Kao njegovo povezivanje Stonehenge-a i piramida u Egiptu? Izmedju gradnje ta dva, tako razlicita, kompleksa stoji 1500 godina (15 stoljeca). Please...
a mora se priznati da je i od tog Denikena bilo pametnih
-
cernica
Tako sam se slatko nasmijao da nisam mogao a da ne uvedem neka nova pravila u konkursu za najbolju pricu (komentar)
"SAVRSENA ZAVJERA"
NOVA PRAVILA
Najbolje ocjene (bodovi) se daju za najduhovitiji komentar ili sastav
Pa da krenemo sa prvim rezultatima,
--------------
Zabavno kao I prije, ali je ova najbolja do sada OCJENA ZA KOMENTAR: 10
Ovaj je valjda trebao da bude
brat
... na kvadrat
Duhovito ali nije orginalno (vec prije procitano) OCJENA: 8
"SAVRSENA ZAVJERA"
NOVA PRAVILA
cernica wrote: Ha ha, the show goes on! Ali za vas nece jos dugo
wrote: Molim moderatora da banuje dotičnu osobu radi prijetnje.
cernica wrote: Cuj radi prijetnje?! Joj covjeka.![]()
![]()
Pa znas li ti da ja mislim da kad se Piramida dokaze (na proljece-ljeto) da vi vise necete imati nikakve razloge za bilo kakve komentare ("da necete jos dugo").
cernica wrote:...me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim.
--------------wrote: Molim moderatore da sasvim ozbiljno počnu pratiti postove ove mentalno zaostale osobe. Nakon direktnih prijetnji 'nestankom' sad se prešlo na ništa bezazlenije prijetnje "između redova".
--------------
prav([color=blue]i[/color])([color=red]o[/color])mjerni wrote: meni ovo ipak više liči (na) obično nacionalističko sranje! na kvadrat...
Ovaj je valjda trebao da bude
nije lose, nije lose, OCJENA: 8morse wrote: od Kulina bana do kralja Tvrtka pa nadalje.i da je niko do sada nije otkrio,
- kekec
Zugaj, zugaj "cernica", mozes do proljeca (ne znam samo koje godine). 
A poslije ces se poklopiti usima i sutiti. A i nick ces onda morati promjeniti.
Zivi bili pa vidjeli sta ce se otkopati. Piramidu ili ,kako narod ima obicaja reci, mudo Marijanovo.
A poslije ces se poklopiti usima i sutiti. A i nick ces onda morati promjeniti.
Zivi bili pa vidjeli sta ce se otkopati. Piramidu ili ,kako narod ima obicaja reci, mudo Marijanovo.
Last edited by kekec on 10/01/2006 04:56, edited 1 time in total.
-
morse
e moj cernica,cernica wrote:Tako sam se slatko nasmijao da nisam mogao a da ne uvedem neka nova pravila u konkursu za najbolju pricu (komentar)
"SAVRSENA ZAVJERA"
NOVA PRAVILA
cernica wrote: Ha ha, the show goes on! Ali za vas nece jos dugowrote: Molim moderatora da banuje dotičnu osobu radi prijetnje.cernica wrote: Cuj radi prijetnje?! Joj covjeka.![]()
![]()
Pa znas li ti da ja mislim da kad se Piramida dokaze (na proljece-ljeto) da vi vise necete imati nikakve razloge za bilo kakve komentare ("da necete jos dugo").
cernica wrote:...me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim.--------------wrote: Molim moderatore da sasvim ozbiljno počnu pratiti postove ove mentalno zaostale osobe. Nakon direktnih prijetnji 'nestankom' sad se prešlo na ništa bezazlenije prijetnje "između redova".
![]()
![]()
![]()
--------------
prav([color=blue]i[/color])([color=red]o[/color])mjerni wrote: meni ovo ipak više liči (na) obično nacionalističko sranje! na kvadrat...
Ovaj je valjda trebao da budebrat
... na kvadrat
nije lose, nije lose, OCJENA: 8morse wrote: od Kulina bana do kralja Tvrtka pa nadalje.i da je niko do sada nije otkrio,
jes da si jaci od znanja ali duhovit nisi nikako,
haj da su nasli neki Tvorac sto bi za ove dijelove bilo nekako lakse za povjerovati ali da nadu piramidu i to bas u Visokom,
ima i u cevljanovicima jedna samo utabala se od raznih korida.
nije fakat svima bi nam bilo godra da fakat postoji ta piramidurina,
ali sanse su od 2 do 3%.
za sve talibane kako kaze znanje,
Bajram Serif Mubarek Olsun
-
morse
e moj cernica,cernica wrote:Tako sam se slatko nasmijao da nisam mogao a da ne uvedem neka nova pravila u konkursu za najbolju pricu (komentar)
"SAVRSENA ZAVJERA"
NOVA PRAVILA
cernica wrote: Ha ha, the show goes on! Ali za vas nece jos dugowrote: Molim moderatora da banuje dotičnu osobu radi prijetnje.cernica wrote: Cuj radi prijetnje?! Joj covjeka.![]()
![]()
cernica wrote:...me nekako strah srce ce te vala strefit, pa cu se osjecat krivim.--------------wrote: Molim moderatore da sasvim ozbiljno počnu pratiti postove ove mentalno zaostale osobe. Nakon direktnih prijetnji 'nestankom' sad se prešlo na ništa bezazlenije prijetnje "između redova".
![]()
![]()
![]()
--------------
Ovaj je valjda trebao da budebrat
... na kvadrat
jes da si jaci od znanja ali duhovit nisi nikako,
haj da su nasli neki Tvorac sto bi za ove dijelove bilo nekako lakse za povjerovati ali da nadu piramidu i to bas u Visokom,
ima i u cevljanovicima jedna samo utabala se od raznih korida.
nije fakat svima bi nam bilo godra da fakat postoji ta piramidurina,
ali sanse su od 2 do 3%.
za sve talibane kako kaze znanje,
Bajram Serif Mubarek Olsun