Naša stranka

Post Reply
cija123

#1876 Re: Naša stranka

Post by cija123 »

DonieBrasco wrote: 01/10/2024 23:06 Uradili ljud vise na EU putu nego SDA za tridesetak godina vlasti.
Na ovo samo čovjek, koji je radio 15 godina u oblasti EI, može reči :lol: :lol:

Hajde molim te nabroj mi faze priključivanja EI, od kopenhageških do pariških kriterija, Studije izvodljivosti, smjernica, raticificiranja i potpisivanja ASA, Evropsko partnerstvo, Ispunjavanje Upitnika EK, kandidatski status, Zahtjev za članstvo, PHARE, pa IPA fondovi.....možemo o svemu po redu.
hepekcina

#1877 Re: Naša stranka

Post by hepekcina »

ma pusti ih da lažu sami sebe

ako već ne vide koliko Forto i Sabina lažu o evropskom putu prebacivanja papira s jedne na drugu kamaru :-)

SDA je užasna bila i oguglali smo na njihove laži pa ih više i ne slušamo

od Trojke to nismo očekivali, a jedino što smo dobili su laži i nastavak istog

stavljao je neko al samo sliku gostovanja gdje Sabina "dere" onog potrošenog SDA klimoglavca

pa pogledajte malo kako ga dere lažima da EK nije odbila Plan rasta :-)

svako je faca kada laže

al zato se treba biti baš đon obraz
geoxx

#1878 Re: Naša stranka

Post by geoxx »

Hakiz wrote: 02/10/2024 10:16
_BataZiv_0809 wrote: 02/10/2024 08:26
Point. wrote: 01/10/2024 23:39Kako
Bravo postavio si sustinsko pitanje. Mislim nisi, ja sam ali tomejto tomato :mrgreen:

Dakle kako smo dosli od toga da visoki predstavnici Petrich i Ashdown potezom pera naprave ogromne korake u stabilzaciji drzave, gdje je Petrich oruzjem srusio hrvatsku samoupravu, a Ashdown smijenio Dragana Covica sa mjesta clana Predsjednistva 2005. :shock: do ovog sto imamo danas?

Sta se u ovih 20 godina promijenilo?
Cime se bavila probosanska i bosnjacka politika (SDA ukljucivo sa kadrovima koji su sad u NiP-u, SDP, DF, SzaBiH, SBB)?

Za to vrijeme je Hrvatska usla u NATO, EU, Schengen i Eurozonu.

Tako da sad imas potomka raspalih ustasa iz Argentine koji ce ti izvjestavati EK o napretku BiH.

I imas VP koji ocigledno ima veze sa HDZ-om i Plenkovicem, sto kazes....Isti onaj VP koji je smijenio Covica sad radi za Covica. Pa kako brate?

E pa fino, dok je neko lobirao i vukao prave poteze, neko drugi se bavio tenderima, uhljebljavanjem zena i kumova bez diplome, pucanjem po prstima, hurmama i ostalim tricama i kurcinama...

I sta ti kao proBiH forumas na to sve kazes? Ponasas se ko Murga Drot na ovoj temi u fazonu sta je ba pitjke sta ste se usutili. Bavis se posljedicom.

I to na temi Nase Stranke koja je u drzavnoj vlasti ni dvije godine.

Sjajno :mrgreen:
Kada su Petrič i Ešdaun rušili HZHB, vladao je SDA.

Sada, kada Šmit, koji ide da u novembru maltene vrati HZHB kojem su za vrijeme SDA Petrič i Ešdsun stavili rampu, vlada trojka. U kojoj je NS. Ista ona trojka koja je slavila Šmita kada je zbog SDA, Lende, uzurpirao Ustav.

SDA je vladao i za vrijeme Šmitovog prethodnika, koji se nije petljao u svoj posao, ali nije niti išta dao HDZ-u. A onda su zamijenjeni i VP i SDA. I dođosmo do ovoga.

Kada se te činjenice pogledaju, neko bi rekao da je trojka i napravljena zato da HDZ dobije šta želi. Da ne bude na vlasti u BiH iko ko će tom poklonu prigovoriti, praviti problem.

To se u posljednjih 20 godina promijenilo.

Ili je, ipak, Komšić za sve kriv?
Cuj da vrati HZHB. :lol: Propaganda nivo HZHB foruma, igrom slucaja.
tramvajtrojka

#1879 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

geoxx wrote: 02/10/2024 10:51
Hakiz wrote: 02/10/2024 10:16
_BataZiv_0809 wrote: 02/10/2024 08:26

Bravo postavio si sustinsko pitanje. Mislim nisi, ja sam ali tomejto tomato :mrgreen:

Dakle kako smo dosli od toga da visoki predstavnici Petrich i Ashdown potezom pera naprave ogromne korake u stabilzaciji drzave, gdje je Petrich oruzjem srusio hrvatsku samoupravu, a Ashdown smijenio Dragana Covica sa mjesta clana Predsjednistva 2005. :shock: do ovog sto imamo danas?

Sta se u ovih 20 godina promijenilo?
Cime se bavila probosanska i bosnjacka politika (SDA ukljucivo sa kadrovima koji su sad u NiP-u, SDP, DF, SzaBiH, SBB)?

Za to vrijeme je Hrvatska usla u NATO, EU, Schengen i Eurozonu.

Tako da sad imas potomka raspalih ustasa iz Argentine koji ce ti izvjestavati EK o napretku BiH.

I imas VP koji ocigledno ima veze sa HDZ-om i Plenkovicem, sto kazes....Isti onaj VP koji je smijenio Covica sad radi za Covica. Pa kako brate?

E pa fino, dok je neko lobirao i vukao prave poteze, neko drugi se bavio tenderima, uhljebljavanjem zena i kumova bez diplome, pucanjem po prstima, hurmama i ostalim tricama i kurcinama...

I sta ti kao proBiH forumas na to sve kazes? Ponasas se ko Murga Drot na ovoj temi u fazonu sta je ba pitjke sta ste se usutili. Bavis se posljedicom.

I to na temi Nase Stranke koja je u drzavnoj vlasti ni dvije godine.

Sjajno :mrgreen:
Kada su Petrič i Ešdaun rušili HZHB, vladao je SDA.

Sada, kada Šmit, koji ide da u novembru maltene vrati HZHB kojem su za vrijeme SDA Petrič i Ešdsun stavili rampu, vlada trojka. U kojoj je NS. Ista ona trojka koja je slavila Šmita kada je zbog SDA, Lende, uzurpirao Ustav.

SDA je vladao i za vrijeme Šmitovog prethodnika, koji se nije petljao u svoj posao, ali nije niti išta dao HDZ-u. A onda su zamijenjeni i VP i SDA. I dođosmo do ovoga.

Kada se te činjenice pogledaju, neko bi rekao da je trojka i napravljena zato da HDZ dobije šta želi. Da ne bude na vlasti u BiH iko ko će tom poklonu prigovoriti, praviti problem.

To se u posljednjih 20 godina promijenilo.

Ili je, ipak, Komšić za sve kriv?
Cuj da vrati HZHB. :lol: Propaganda nivo HZHB foruma, igrom slucaja.
pa vidis da zadnjih dana otvoreno govore da ne zele EU i NATO članstvo za BiH, ismijavaju sav napredak koji je istvaren i da se smit otjera totalno simbioza srpske politike u vidu srpskog sveta i sdfovaca
DonieBrasco

#1880 Re: Naša stranka

Post by DonieBrasco »

https://avaz.ba/vijesti/bih/931721/cudi ... nu-podrsku

Svaka cast za trud i borbu, mali korak ali vrijedan. :bih:
Hakiz

#1881 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

DonieBrasco wrote: 02/10/2024 17:31 https://avaz.ba/vijesti/bih/931721/cudi ... nu-podrsku

Svaka cast za trud i borbu, mali korak ali vrijedan. :bih:
:thumbup:
Haris.ba

#1882 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Ko moze biti ova osoba?

Sada, treća stvar, imam osobu koja je radile sve u formiranju Naše stranke. Dvadeset miliona maraka su strane ambasade dale u projekat. Osoba koja je sve vodila i ima sve doći će da me vidi poslije korone. Braćo, ima dosta toga i ja radim nad ovim svaki dan. Gledam isto direktan pristup gradonačelniku Zenice”, napisao je Tito u Sky grupi koju su činili njegovi saradnici.
dr_Evil

#1883 Re: Naša stranka

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 03/10/2024 11:02 Ko moze biti ova osoba?

Sada, treća stvar, imam osobu koja je radile sve u formiranju Naše stranke. Dvadeset miliona maraka su strane ambasade dale u projekat. Osoba koja je sve vodila i ima sve doći će da me vidi poslije korone. Braćo, ima dosta toga i ja radim nad ovim svaki dan. Gledam isto direktan pristup gradonačelniku Zenice”, napisao je Tito u Sky grupi koju su činili njegovi saradnici.
Na prvu bih rekao da je vjerovatno Muhamed Gracic u pitanju ili ti da Denis Gratz :)

Naravno, zalijepili su Fortinu sliku svugdje, moguce je svasta. Ali ako pratimo Titov klan i poznanstva, rekako bih Muhamed.
Haris.ba

#1884 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 03/10/2024 11:05 Na prvu bih rekao da je vjerovatno Muhamed Gracic u pitanju ili ti da Denis Gratz

Naravno, zalijepili su Fortinu sliku svugdje, moguce je svasta. Ali ako pratimo Titov klan i poznanstva, rekako bih Muhamed.
Pomislio sam na njega, ali ja mislim da se ovdje radi o nekome ko je radio na dolasku NS na vlast u KS u periodu korone. Mislim da on tada odavno nije bio u NS, niti vjerujem da bi sa njim ambasade na tom saradjivale.
dr_Evil

#1885 Re: Naša stranka

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 03/10/2024 11:09
dr_Evil wrote: 03/10/2024 11:05 Na prvu bih rekao da je vjerovatno Muhamed Gracic u pitanju ili ti da Denis Gratz

Pomislio sam na njega, ali ja mislim da se ovdje radi o nekome ko je radio na dolasku NS na vlast u KS u periodu korone. Mislim da on tada odavno nije bio u NS, niti vjerujem da bi sa njim ambasade na tom saradjivale.
Pa ne pise to u onoj poruci, pise da je radio na osnivanju NS, ne da je u njoj tada bio clan ili neka civija. Vrijeme ce pokazati svakako, ali najgore od svega je sto nikog nije briga. Koliko je proslo od avdukine sheme, sve SDA i NIP puleni i dalje su na listima i na pozicijama. Sto vise u Mostaru je sam Bakir dao halal da preuzmu HNK organizaciju. Nista nije bolje ni kod drugih.
HelaS

#1886 Re: Naša stranka

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 03/10/2024 11:02
Sa 20 mil KM "projektiranog stranačkog" novca ova je država danas mogla imati samo jednu stranku :-) Ko još vjeruje ovakvim ublehama :lol:
Ko moze biti ova osoba?
A ko drugi nego Peđa kojović, Sabina Čudić, Srđan Mandić... :lol: :lol: :lol:
Haris.ba

#1887 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 03/10/2024 11:15 Sa 20 mil KM "projektiranog stranačkog" novca ova je država danas mogla imati samo jednu stranku Ko još vjeruje ovakvim ublehama
Pa ako su transkripti tacni, sud i tuzilastvo. Ljudi leze po pritvorima zbog skaja. Mislim da je 8 potvrdjenih optuznica po skaju.
dr_Evil wrote: 03/10/2024 11:14 Pa ne pise to u onoj poruci, pise da je radio na osnivanju NS, ne da je u njoj tada bio clan ili neka civija.
Pretpostavljam da im treba neko ko moze uticati u NS.
seksi_ideje

#1888 Re: Naša stranka

Post by seksi_ideje »

Kad vec se neko obraca drugima sa "Braco", odmah znam koliko je sati...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1889 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

Pitanhe je uopce sta je istina od pvih poruka, a sta je avdukuna izmisljotina
Haris.ba

#1890 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 03/10/2024 12:19 Pitanhe je uopce sta je istina od pvih poruka, a sta je avdukuna izmisljotina
Sasvim moguce. Ali, na koga onda cilja to iz NS?
izvrsni direktor

#1891 Re: Naša stranka

Haris.ba wrote: 03/10/2024 12:33
izvrsni direktor wrote: 03/10/2024 12:19 Pitanhe je uopce sta je istina od pvih poruka, a sta je avdukuna izmisljotina
Sasvim moguce. Ali, na koga onda cilja to iz NS?
Na NS, Fortu prije svega. Bitno da se 2 dana prije izbora popljuje, pa koga god
Haris.ba

#1892 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 03/10/2024 12:52 Na NS, Fortu prije svega
Ne lici mi Forto na tipa koji bi isao u Dubai.
izvrsni direktor

#1893 Re: Naša stranka

Haris.ba wrote: 03/10/2024 12:52
izvrsni direktor wrote: 03/10/2024 12:52 Na NS, Fortu prije svega
Ne lici mi Forto na tipa koji bi isao u Dubai.
Forto nije ni radio u formiranju/osnivanju stranke, but who cares? Sad je najistureniji.
Mada bi mogla i Cudic, tesko ce joj oprostit ono gazenje sda uzdanice softića, koji joj nije znao odgovorit nista jer, vokabular se sastoji od 93 rijeci,...pa moraju naknadno
Last edited by izvrsni direktor on 03/10/2024 12:56, edited 1 time in total.
Haris.ba

#1894 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 03/10/2024 12:54 Forto nije ni radio u formiranju/osnivanju stranke, but who cares? Sad je najistureniji
Opet mislim da ne cilja na njega.
Škobo Habu

#1895 Re: Naša stranka

Post by Škobo Habu »

Osnivači NS su Danis Tanović, Peđa Kojović, Srđan Dizdarević, Dino Mustafić, Bojan Bajić, Fadil Šero...

Gratz dolazi negdje tamo početkom 2010. godine.

Od svih nabrojanih jedino on smrdi.
Better Man

#1896 Re: Naša stranka

Post by Better Man »

Avdo Avdić je jedna moralna nula od čovjeka, koji radi i piše u korist onog ko mu više plati.
cyprus

#1897 Re: Naša stranka

Post by cyprus »

Istraga.ba ima nivo vjerodostojnosti level Informer :D

S druge strane, apsolutno ne vidim problem u tome što su (ako su) strane ambasade imale nešto sa guranjem Naše stranke :) Meni je to kudikamo više plus, nego minus...
Prpa.ba

#1898 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Sigurno je to veliki + za Nasu stranku u ciljanoj populaciji.

Kada bi ambasada Islamske Republike Iran "ulozila" u neku od stranaka, da li bi imao slicnu reakciju?
cyprus

#1899 Re: Naša stranka

Post by cyprus »

Prpa.ba wrote: 03/10/2024 13:19 Sigurno je to veliki + za Nasu stranku u ciljanoj populaciji.

Kada bi ambasada Islamske Republike Iran "ulozila" u neku od stranaka, da li bi imao slicnu reakciju?
Naravno da ne bi... Protiv uticaja Zapada u Bosni i Hercegovini nemam apsolutno ništa, a protiv uticaja Rusije, Irana i tako tih jbg imam :)
Prpa.ba

#1900 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Nisam ni sumnjao. :mrgreen:
Post Reply