Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
BHCluster

#1876 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

cyprus wrote:Haj dobro, eto nek se patriotizam mjeri zastavom... U tom slučaju bih doprinos diskusiji dao jednim pođonjenim pitanjem:

Image

I njemu pridodajem jednu svoju misao... Često se pjeni kako oni u Banja Luci i Širokom Brijegu ne poštuju državnu himnu, koja je jel državni simbol isto ko i zastava, a moram priznat da se ne sjećam niti jedne domaće utakmice reprezentacije u kojoj je državna himna adekvatno ispoštovana, iako su se te utakmice igrale u Sarajevu/Zenici...
Mozda Puhalu mozda moze biti odgovor "Braco Srbi vi ne volite ni ovu sa trouglom pa ne znam zasto se bunite."
BHCluster

#1877 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote: Kako si dosao na ovo Janez objasnjava i ostalo, samo nastavi sa terapijom bice sve OK.
Greska moja - ne namjerna mislio sam da je post od @cpt jer lici na nesto sto bi on napisao :D :thumbup:
:thumbup: desi se.
cyprus

#1878 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:Haj dobro, eto nek se patriotizam mjeri zastavom... U tom slučaju bih doprinos diskusiji dao jednim pođonjenim pitanjem:

Image

I njemu pridodajem jednu svoju misao... Često se pjeni kako oni u Banja Luci i Širokom Brijegu ne poštuju državnu himnu, koja je jel državni simbol isto ko i zastava, a moram priznat da se ne sjećam niti jedne domaće utakmice reprezentacije u kojoj je državna himna adekvatno ispoštovana, iako su se te utakmice igrale u Sarajevu/Zenici...
Mozda Puhalu mozda moze biti odgovor "Braco Srbi vi ne volite ni ovu sa trouglom pa ne znam zasto se bunite."
Takav 'odgovor' predstavlja klasični primjer whataboutizma...
Bodkin

#1879 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

:bih: evo pravi sam patriota i probih. Odoh sad zakinuti za porez, baciti nekih papira po ulici i parkirati na trotoaru kao papak
BHCluster

#1880 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:

Image

Takav 'odgovor' predstavlja klasični primjer whataboutizma...
Znaci ljubav prema zastavi sa ljiljanima je prepreka buducnosti i suzivotu ili sam ja nesto promasio?
BHCluster

#1881 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

Bodkin wrote::bih: evo pravi sam patriota i probih. Odoh sad zakinuti za porez, baciti nekih papira po ulici i parkirati na trotoaru kao papak
Znaci patriota i papak u jednom?
Novak20

#1882 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol:
cyprus

#1883 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

BHCluster wrote:Znaci ljubav prema zastavi sa ljiljanima je prepreka buducnosti i suzivotu ili sam ja nesto promasio?
Ne toliko, koliko nedavanje prioriteta državnoj zastavi...
CPT

#1884 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by CPT »

draganbl wrote:Ja postavih pitanje gdje se izdaju sertifikati da si pro BiH kao sarkazam, pa se otvori rasprava o porezima, zastavama, Dodiku itd.

Porez naravno plaćam, zastavama ne mašem, ne palim se na simbole i ideologije.

Da bude jasno ovim patriJotama, da ne citiram pojedinačne postove, prepoznaće se već oni sami.

Niste vi više pro-BiH od mene i ovakvih kao što sam ja. Bosna je naša isto koliko i vaša (naša je čak možda i više), ne trebaju nam sertifikati od vas, Sarajevo je naše, naš grad, naši su prijatelji tamo, naši su sugrađani, komšije i prijatelji stradali u prošlom ratu, u našem Sarajevu su naši bježali od zločinačkih snajpera i granata, naše su žrtve, kako god se oni zvale. Nemate osnov po kome ćete vi nama određivati da li smopro-BiH ili nismo. Ili možda mislite da imate?
Koliko relativizacije u jednom postu .... I Seo'vac bi zavidio.
BHCluster

#1885 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:Znaci ljubav prema zastavi sa ljiljanima je prepreka buducnosti i suzivotu ili sam ja nesto promasio?
Ne toliko, koliko nedavanje prioriteta državnoj zastavi...

Toliko da su morali jednu takvu zastavu izbaciti iz predsjednistva.
славянин

#1886 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

Da napomenu me... sta bi sa onom dodikovom zastavom u hodniku ? Mlate li se oko nje jos :D Sumnjam jer nema nista na vijestima (mozda ima na medijima u rsu) tako da nema efekta vise ako se ne prica na medijima o istoj ?
BHCluster

#1887 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

славянин wrote:Da napomenu me... sta bi sa onom dodikovom zastavom u hodniku ? Mlate li se oko nje jos :D Sumnjam jer nema nista na vijestima (mozda ima na medijima u rsu) tako da nema efekta vise ako se ne prica na medijima o istoj ?
Jel Komsic podnjeo krivicnu? ili kako on kaze k"ada se ugase svjetla, Šefik sklanja zastavu RS-a s lijeve, a ja s desne strane ..." :lol:
славянин

#1888 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

BHCluster wrote:
славянин wrote:Da napomenu me... sta bi sa onom dodikovom zastavom u hodniku ? Mlate li se oko nje jos :D Sumnjam jer nema nista na vijestima (mozda ima na medijima u rsu) tako da nema efekta vise ako se ne prica na medijima o istoj ?
Jel Komsic podnjeo krivicnu? ili kako on kaze k"ada se ugase svjetla, Šefik sklanja zastavu RS-a s lijeve, a ja s desne strane ..." :lol:
:lol: :D :D :D
Maraschino

#1889 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

Image

Neko je prihvatio obje zastave a neko ni jednu...o cemu se ovdje radi? Opet Meho istakao ljiljane umjesto varte, bas si nemiran Meho.

Sto se tice himne, u cemu je problem da se napravi adekvatna himna sve sa muzikom i tekstom. Ovo sto sada imamo je karikatura od himne.
...opet Meho nemiran a Dragan jedan i drugi jedva cekaju da se himna pjeva, zastava istakne, u cugu nabroji sastav reprezentacije, cekaju da im sin poraste jer ce biti Bh reperezentativac...
Maraschino

#1890 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

draganbl wrote:Ja postavih pitanje gdje se izdaju sertifikati da si pro BiH kao sarkazam, pa se otvori rasprava o porezima, zastavama, Dodiku itd.

Porez naravno plaćam, zastavama ne mašem, ne palim se na simbole i ideologije.

Da bude jasno ovim patriJotama, da ne citiram pojedinačne postove, prepoznaće se već oni sami.

Niste vi više pro-BiH od mene i ovakvih kao što sam ja. Bosna je naša isto koliko i vaša (naša je čak možda i više), ne trebaju nam sertifikati od vas, Sarajevo je naše, naš grad, naši su prijatelji tamo, naši su sugrađani, komšije i prijatelji stradali u prošlom ratu, u našem Sarajevu su naši bježali od zločinačkih snajpera i granata, naše su žrtve, kako god se oni zvale. Nemate osnov po kome ćete vi nama određivati da li smopro-BiH ili nismo. Ili možda mislite da imate?
Nije potrebno da nas ubjedjujes u svoj patriotizam, da nam se kunes na ljubav, dovoljno je da ti znamo politicku opciju, partiju, stranku.
cyprus

#1891 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

Samo Dragane dobro promisli... Pitanje je zamka... Nekad je glasanje za SDP ili NS bilo dovoljno da prođeš kao patriota... Danas - not so much :)
Maraschino

#1892 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

:lol: :lol:
Sanjarko

#1893 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Maraschino wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:
Praksa je pokazala da su najgori oni koji se najviše busaju patriotizmom.

patriotizam je zadnje utočište hulja
:thumbup:

tako je, hulje i najgori su joj radili o glavi dok su patriote prikrivene u b.luci i sirokom istu branili od nestanka.
Nije ovo tacno bas. Mnogi od tih patriota nisu patriote uopste a nacionalizam da je zadnje utociste hulja bi ja rekao da je.
Sanjarko

#1894 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Ovo u vezi poreza vam je glupo pravo. Na snazi je kapitalizam a svi u kapitalizmu skoro gledaju kako da zakinu drzavu, cak i u drugim ne-kapitalistickim sistemima.

Samo neko vise, neko manje ali skoro svi to rade.
Edin H.

#1895 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Vizionar 1985 wrote:Ovo u vezi poreza vam je glupo pravo. Na snazi je kapitalizam a svi u kapitalizmu skoro gledaju kako da zakinu drzavu, cak i u drugim ne-kapitalistickim sistemima.

Vala bas, po njihovoj logici Lewis Hamilton je montekarlovski patriota :D
Sanjarko

#1896 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Edin H. wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ovo u vezi poreza vam je glupo pravo. Na snazi je kapitalizam a svi u kapitalizmu skoro gledaju kako da zakinu drzavu, cak i u drugim ne-kapitalistickim sistemima.

Vala bas, po njihovoj logici Lewis Hamilton je montekarlovski patriota :D
Napali malo Novaka Dzokovica u Srbiji u vezi toga, patrijoto Srbine, Novace itd.
Novak20

#1897 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

Čovjek sve rekao.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/fr ... kcije-3946
Stranka antibosanskohercegovačke akcije
Kako Stranka demokratske akcije (SDA) iz dana u dan u praksi pokazuje da je suštinski antibosanskohercegovačka stranka.

Što god da lagali u susretima s međunarodnim zvaničnicima, koliko god na božićnim prijemima medili o multikulturnom i slobodnom društvu, na koji god način se deklarativno pozivali na zajedničku bosanskohercegovačku državu i integraciju društva od Une do Drine, Stranka demokratske akcije (SDA) iz dana u dan u praksi pokazuje da je suštinski antibosanskohercegovačka stranka, da radi protiv naše države tako što čini sve da onemogući da naše društvo bude slobodnije i integrativnije.

Ona svojim praktičnim postupcima, odnosom prema nebošnjacima, razinom nacionalističke retorike i hajkama na nepodobne nebošnjake, ni po čemu ne zaostaje za svojim dodikovskim i čovićevskim sestrama. Uzalud se trudi da isticanjem ponekih nebošnjaka – koji bi radi ličnih interesa pristupili i Savezu Satanista – u organe stranke, glumi multietničnost i legitimira svoju politiku, kada iz saopćenja i izjava te stranke izbija destilirana mržnja.

Prethodno rečenom svjedoče i tri saopćenja te stranke iz posljednjih pet dana.

Prvo saopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, objavljeno 22. juna, usmjereno je protiv Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke. Kojović je, naime, u jednom televizijskom razgovoru rekao da će od septembra ići u Republiku Srpsku i Zapadnu Hercegovinu pokušati naći „minimalni zajednički imenitelj“ o dešavanjima u periodu 1992-1995. Cilj te ideje bilo je jednostavno iščitati: pokušati razgovarati s polovicom stanovništva naše zemlje, s geografski dvije trećine Bosne i Hercegovine, kako bi se stvorio neki osnov za pomireniju budućnost.

No, u Stranci demokratske akcije nisu propustili priliku da Srbinu „održe lekciju“: u svom saopćenju počinju s tim da takva izjava „predstavlja uvredu za sve žrtve ratnih zločina“, da bi završili s pozivanjem na opsadu Sarajevu, genocid u Srebrenici, ubistva, silovanja i tako dalje.

Ako je razumljivo što nacionalistička SDA ne želi uopće razgovarati s polovicom stanovništva i dvije trećine teritorija naše zemlje (odakle i dokle je onda Bosna i Hercegovina o kojoj oni govore?), a kamoli spomenuti jedan jedini od brojnih zločina vojnih struktura kojima je ona rukovodila, manje upućenim posmatračima možda bi bilo začudno što se isto tako ponaša Demokratska fronta. Njihovo saopćenje povodom opisanog „incidenta“ još je manipulativnije od SDA-ovog i još više odiše histeričnom isključivošću, a naravno – nisu ni ovaj put propustili spomenuti Borišu Falatara, kandidata za člana Predsjedništva na izborima 2018., kao – pazite sad, „nekoć minimalnog zajedničkog imenitelja projekta očuvanja ideja Udruženog zločinačkog poduhvata u Predsjedništvu BiH“. No, znamo odavno da Demokratska fronta Željka Komšića i on osobno u ideološkom smislu nisu ništa drugo doli protočni bojler bošnjačkog nacionalizma i da funkcioniraju kao avangarda/izvikači SDA-ovske politike.

Naravno, ova opasna podmetanja i hajke osovine SDA-DF slobodnomisleća javnost je gromoglasno prešutila.

Drugo saopćenje na koje se referiram Kantonalni odbor SDA Sarajevo odaslao je 25. juna. Kroz njega vrše hajku na Kristinu Ljevak, novu direktoricu Televizije Sarajevo. S obzirom da nisu mogli da joj nađu nijedan profesionalni prigovor, jer se radi o iznimno sposobnoj ženi koja je više nego kvalificirana za dužnost na koju je izabrana, našli su da se zove Kristina. Naravno, to nisu rekli otvoreno, nego su Kristinu optužili da udara na patriotske vrijednosti, na naslijeđe odbrambeno-oslobodilačkog rata i Armije Republike BiH, da je dio antidržavnih ciljeva. Osim toga, slijedeći članak koji je dan prije objavio jedan radikalno-islamistički portal, obavijestili su javnost kako je Kristina „u svojim ranijim istupima entitet RS i paradržavnu tvorevinu Herceg-Bosnu nazvala državama“. U kojim istupima, u kojem kontekstu je to rečeno, iz SDA se nisu željeli zamarati. Poruka je odaslana, pa rulja neka sama vidi šta će s „neprijateljem“.

Naravno, ni na ovo podmetanje i hajku tzv. slobodnomisleća javnost ili nije reagirala uopće ili stvari nije nazvala pravim imenom. Čast izuzecima.

Nakon što su Predrag, Kristina i Boriša dobili svoju lekciju, iz SDA su prešli na vladu Kantona Sarajevo, saopćenjem od 26. juna naslovljenim: „Fortinoj vladi važnija kapela Gavrila Principa od Memorijalnog centra Žuč“. Tu optužuju vladu Kantona da je „uložila ogromne napore u promociji projekta obnove kapele za Gavrila Principa kao simbola velikosrpske ideologije (sic!)“, na štetu heroja koji su se borili protiv velikosrpske agresije. I tu je jasan smisao: nastaviti optuživati vladu da provodi velikosrpsku politiku, nadajući se da će pod pritiskom tih monstruoznih optužbi popustiti pred strukturom koja nikako da prihvati da je došao momenat u kojem negdje nije na vlasti.

SDA i njezini sekundanti svime ovim šalju poruku nama nebošnjacima koji smo bosanskohercegovački orijentirani, koji želimo živjeti u glavnom gradu svoje zemlje i raditi na izgradnji zdravijeg društva, koje pretežna većina naroda iz kojih potičemo posmatra kao izdajnike, ali koji dovoljno držimo do svog dostojanstva da ne prihvaćamo ni kalup poželjnog nebošnjaka napravljen u SDA-ovoj radnji i namijenjen paradnom pokazivanju. Volio bih vidjeti više onih koji razumiju kakva je to poruka i koliko je naš otpor važan.

Franjo Šarčević, Fokus.ba/Prometej.ba
kakavdanakneiskustvu

#1898 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

kaže ovaj čovjek svašta negativno i o HDZ i čoviću,ali pojedinim jevrejima izgleda ne pada na pamet da to postave ovdje na forumu
Hafis

#1899 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

Tako je. Što ne postavlja vijesti iz Palestine, i ono što rade braći Palestincima.
Nek' se ne brine za Hrvate i Srbe u našim većinskim sredinama.
kakavdanakneiskustvu

#1900 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

da hoće negdje napisati nešto kontra hdz,snsd,da mu covjek skine kapu na pricipijelnosti,mislim na ovog jevreja
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 28/06/2019 09:40, edited 1 time in total.
Post Reply