Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
El_comadante

#1876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

za sada Konaković i Kemo ademović dobro vode stranku, ali i SKS.
Čudna sorta

#1877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Čudna sorta »

The BEN10 wrote:
Čudna sorta wrote:SDA-ovci ja mislim da sanjaju Konakovića i NiP, ali onaj gospodin Trotoar i "tik-tak" na FB-u mi je najbolji. On je baš na aparatima. :lol:
Hahaha, ko su ta dvojica? Za trotoar kontam da je Selimbegović, ali tik-tak? :-) :lol:
Pa to je on, isto, odeš na FB profil, odbrojava do nečega... jadničak ako ne preuzmu KS ja mislim da on to neće preživjeti. A nema ko ga ne ismijava na FB-u, Twiteru... strašno. Tipični SDA-ovac, piše protiv kriminala, korupcije, nepotizma... ništa ne valja, dok oni i njegov lider ne dođu da sve to pozlate. :-)
drug_profi

#1878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

MaksprotivMarksa wrote:
drug_profi wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Najbolji politicar u BiH, radi covjek vrhunski posao, jedan od rijetkih ljudi za koje sam se prevario po svakom pitanju, Dino ih satire na svakom koraku, nadam se da ce prosiriti svoju organizaciju na cijelu BiH, to nam je jedina nada svima.
Fina meka desnica. Ono što treba kao oponent ljevici u svakom društvu da bi to društvo napredovalo.
Nažalost sada se prvo mora izboriti sa nenarodnim sistemom begovata, sto fakticki jeste jednako revoluciji.
Desnica je legitimna politicka opcija koja u ovom trenutku suvereno vlada u Evropi, ja nisam desnicar, ali Dino je jedini dovoljno kapacitiran u BiH u ovom trenutku da odgovori zlu koje razbija BiH zadnje tri decenije, mi ljevicari ne trebamo gajiti iluziju da je moguce da u BiH ideje ljevice preovladaju, ali sa tri narodnjacke stranke ala NiP bi i ljevica koja trenutno ne postoji imala prostor da se u okviru demokratskih procesa izbori za neke ideje za koje se zalaze.
Ja sam odgojen crveno. Ljevica je uvijek nosilac promjena. Prirodno je da promjene zele mladi ljudi. Prirodno je zato i da kako pocnes stariti pocnes i u desnici pronalaziti stavove sa kojima se slazes, a na ljevici one sa kojima se ne slazes.
Tako se nadjes u situaciji da nekad tvoje interese vise stiti desnica nego ljevica.
Ali da ponovim, u prosperitetnom drustvu moraju postojati ideoloski jasno polarizovane politicke opcije na ljevoj i desnoj strani, pa i neki centar. Jedino je vazno da se sve te opcije bore da drzava napreduje i da svaki novi dan bude jedan dan napredka. Tad građani biraju između više ponuđenih RJEŠENJA problema koji ih muče, a ne po strahu.
JThomas

#1879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a ovdje biramo između ponuđenih problema i blokada...
MaksprotivMarksa

#1881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

A_A_AKCIJA wrote:Brutalno istinito:

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ake/346983
Ovo je jedina prihvatljiva reakcija na SDA izdaju u kontinuitetu od tri decenije, svi ostali koji pricaju "odmjerenim" jezikom zarad buducnosti su nista drugo do kolaboranti, Dino samo jako :thumbup: :bih:
JThomas

#1882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

ništa što se desilo ovih dana nije zaista otklon od alijine politike, nego njen dosljedni nastavak. jasno mi je, svakako, što je to mudrije ne reći.
mrgreen

#1883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mrgreen »

"Najveći sin ove zemlje" :roll: zasto za konakovica mogu navijati ali nikad glasati. Lijepo upakovano idolopoklonstvo, s vjerom u lidera nemamo sumnje u ispravnost odluka.
kmirsad

#1884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Evo danima i satima razmišljam... šta bi Bakiru mogao biti razlog za ovo.
Ili zaista ide na filđan državu,
Ili ga je EU i onaj odvratni Vigemark ucjenili nečim krupnim što znaju od svojih obavještajnih agencija kojih je BiH puna
Ili imaju neki dogovoreni dil, ili rezervni izlaz preko Šarovića, o kojem se sada ne može govoriti.
studiorum_tuzlaensis

#1885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by studiorum_tuzlaensis »

kmirsad wrote:

Ili ga je EU i onaj odvratni Vigemark ucjenili nečim krupnim što znaju od svojih obavještajnih agencija kojih je BiH puna
Ili imaju neki dogovoreni dil, ili rezervni izlaz preko Šarovića, o kojem se sada ne može govoriti.
zar je moguće da imaš više mogućih razloga.

Razlog je jedan i obostran (tj. trostran): Fotelje i novi uhljebi.

Bakir je izgubljen čovjek i vodi svoju stranku u ambis.
bingov buraz

#1886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

mrgreen wrote:"Najveći sin ove zemlje" :roll: zasto za konakovica mogu navijati ali nikad glasati. Lijepo upakovano idolopoklonstvo, s vjerom u lidera nemamo sumnje u ispravnost odluka.
Postoji određen broj mahom starijih glasača SDA koji ne vole Bakira ali tradicionalno glasaju za SDA,Kifla gađa upravo te ovakvim izjavama.
JThomas

#1887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

ja, kako sam već napisao, to potpuno razumijem. ali društvo u "našem" dijelu države je precizno, od vrha do dna, onakvo kako ga je alija zamislio. gdje se građanska prava ostvaruju po modelu - e pitaću ja efendiju da pita adila/asima/amira...
kmirsad

#1888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

studiorum_tuzlaensis wrote:
kmirsad wrote:

zar je moguće da imaš više mogućih razloga.

Razlog je jedan i obostran (tj. trostran): Fotelje i novi uhljebi.

Bakir je izgubljen čovjek i vodi svoju stranku u ambis.
Znači ... đezva sa tri filđana...
mrgreen

#1889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mrgreen »

ne gadja on nikoga, sam je rekao da je Alijina SDA ona prava, kakva bi trebala biti. samo mali podsjetnik, ali nemamo se mi sta sad baviti ideologijama, prvo ove termoelektrane bez dimnjaka, napadaci na kamere, konferencijske sale u spavacim sobama na Bjelasnici... :)
mrgreen

#1890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mrgreen »

JThomas wrote:ja, kako sam već napisao, to potpuno razumijem. ali društvo u "našem" dijelu države je precizno, od vrha do dna, onakvo kako ga je alija zamislio. gdje se građanska prava ostvaruju po modelu - e pitaću ja efendiju da pita adila/asima/amira...
da. mislim da je ovo i konakoviceva vizija na kraju, s obzirom da se ugleda na najveceg sina u bosnjaka, stranka kao posrednik izmedju boga i naroda, bazirana na kultovima licnosti.
zato je interesantno kada konakovic pokupi simpatije ljevice, a uskoro i glasove na lokalu. ne kritikujem, neko vrijeme ciljevi mogu biti zajednicki :D
drug_profi

#1891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mrgreen wrote:ne gadja on nikoga, sam je rekao da je Alijina SDA ona prava, kakva bi trebala biti. samo mali podsjetnik, ali nemamo se mi sta sad baviti ideologijama, prvo ove termoelektrane bez dimnjaka, napadaci na kamere, konferencijske sale u spavacim sobama na Bjelasnici... :)
Apsolutno.
Prvi cilj patriotskih snaga treba biti razbijanje i unistenje nakaradnog sistema vrijednosti i korupcijske hobotnice iz drustva.
kad se uspostavi koliko-toliko nezavisno sudstvo i tuzilastvo, pravna sigurnost, onda se mozemo poceti boriti idejama i bojama sa spektra.
Prave patriote su se uvijek ujedinajvale u jedan front kad zaprijeti veća oapsnost, odvajkada.
Kikibombona

#1892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

mrgreen wrote:"Najveći sin ove zemlje" :roll: zasto za konakovica mogu navijati ali nikad glasati. Lijepo upakovano idolopoklonstvo, s vjerom u lidera nemamo sumnje u ispravnost odluka.
A jbg, to je tako. I ja podrzavam Dinu 100% ali smo ideoloski nebo i zemlja. Tesko da cu mu dati glas ali zelim da uzme sto vise SDA glasaca jer je definitivno bolja opcija na desnoj strani od ovih SDA-ovskih seljobera.
wewa

#1893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

covjek je usavrsio politiku

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ice/347070

jos samo da krene po porodilistu ljubiti bebe :-D
drug_profi

#1894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa to je pravi recept. Malo ljubi bebe, malo se slikaj na eventima, malo ostro i argumentovano kritikujes portivnike, pa opet bebe i tako dalje, bitno da si u fokusu uvijek i da je o tebi utisak uglavnom pozitivan.
To na kraju dovede do toga da se neodlucni odluce za tebe, a neki drugi da postanu neodlucni.
strucnjakdemagog

#1895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by strucnjakdemagog »

ja ne znam kad lik stigne da se pojavi na 100 mjesta svaki dan i jos na instagramu kaci storije :lol:
bunk

#1896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Da nisu iz americke ambasade dobacili kojeg hosta(Westworld) :lol:
kmirsad

#1897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Meni je Konak prilično blizak
Ma blizak mi je svako ko u avan meče SDA,
Doduše Dino mi je uz to još i simpatičan.
Toliko, da sam gotovo i zaboravio da je nekada i on bio SDA.
El_comadante

#1898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

dobra taktika, moraš biti u medijima.
drug_profi

#1899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dino je fenomen. Od omrazenog lika do lika u kojeg polazes nade...
Zaista...
The 51st State

#1900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Zato se nikad za partije ne treba vezati I po istoj suditi, prevazidjen koncept.
Post Reply