Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#1876 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Novak20 wrote:
:lol:

Većina Hrvata u BiH smatra da bošnjačka politika treba tražiti zamjenske Hrvate tipa Edim Fejzić, Beganović Mirvet, Nerkez Arifhodžić....
Da možete uvalili bi vi nama isto , ali manjina ste :mrgreen:
Da bude još jasno pustili smo vam Covica radi dobro susjedskih odnosa a on radi protiv bih , sljedeći izbori zna se .... ide nas čovjek
Nikome ti nisi ništa pustio, Tvoj čovjek je profesionalni lijeni uhljeb koji se ne hrani od tvojih para. Nije loše ni da bude član Predsjedništva jer katalizira odnose bošnjačko - hrvatske politike. Stranka mu se prepolovila što znači da nekog parlamentarnog uticaja neće imati. Kao državnik može samo pratiti Bakira do Erdogana...
To za manjinu...dok se ne promijeni Ustav nemam baš takav osjećaj.
mO k3

#1877 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:
Novak20 wrote:

Većina Hrvata u BiH smatra da bošnjačka politika treba tražiti zamjenske Hrvate tipa Edim Fejzić, Beganović Mirvet, Nerkez Arifhodžić....
Da bude još jasno pustili smo vam Covica radi dobro susjedskih odnosa a on radi protiv bih , sljedeći izbori zna se .... ide nas čovjek
Nikome ti nisi ništa pustio, Tvoj čovjek je profesionalni lijeni uhljeb koji se ne hrani od tvojih para. Nije loše ni da bude član Predsjedništva jer katalizira odnose bošnjačko - hrvatske politike. Stranka mu se prepolovila što znači da nekog parlamentarnog uticaja neće imati. Kao državnik može samo pratiti Bakira do Erdogana...
:mrgreen:
Point.

#1878 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Kako volim zvuk kmečanja prosječnog bh Hrvata.

Viva Željko Komšić! :bih:
NeDirajSirotinju

#1879 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by NeDirajSirotinju »

Natjeraću i svoju nanu od 90 godina da glasa za Željka Komšića samo zbog ovog Novak20.
Hafis

#1880 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Koliko znam u nas ovdje taj čin nana ne postoji, ima samo nena.

Inače, ima li razlike između nane i nene, ili se radi o regionalnim razlikama u govoru a značenje je isto?
Atego

#1881 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Atego »

Isto.
Novak20

#1882 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

NeDirajSirotinju wrote:Natjeraću i svoju nanu od 90 godina da glasa za Željka Komšića samo zbog ovog Novak20.
Nek' nani Bog podari dobro zdravlje i još puno godina. Možda te i posluša. Biće valjda kakve koristi od toga.
spreca

#1883 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote:Koliko znam u nas ovdje taj čin nana ne postoji, ima samo nena.

Inače, ima li razlike između nane i nene, ili se radi o regionalnim razlikama u govoru a značenje je isto?
nema razlike ...samo su u pitanju regionalni nazivi
Maraschino

#1884 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Natjeraću i svoju nanu od 90 godina da glasa za Željka Komšića samo zbog ovog Novak20.
Nek' nani Bog podari dobro zdravlje i još puno godina. Možda te i posluša. Biće valjda kakve koristi od toga.
ako bude koristi dobro je ovako imamo samo stetu i blokade.
Hafis

#1885 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Sve će to Komšo deblokirati iz mehane.
Ako ništa može pratiti Šefku i Bakira u posjetama kod babe Erde.
Maraschino

#1886 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:Sve će to Komšo deblokirati iz mehane.
Ako ništa može pratiti Šefku i Bakira u posjetama kod babe Erde.
Ako nista drugo nece se saginjati Vucicu za pocetak.
Nece osluskivati i slijediti interese susjednih zemalja na stetu vlastite.
Borit ce se za prava Hrvata u BiH bez sugestija iz matice Hrvatske.
Hafis

#1887 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Maraschino wrote: Borit ce se za prava Hrvata u BiH bez sugestija iz matice Hrvatske.
Kao što se borio onih prethodnih 8 godina. Svjedoci - Nerko Arifhodžić i društvo u ćošku.
Daj bola, ne možeš meni te provlačiti.... uozbilji se malo.
Ali, što jest - jest. Njegovim eventualnim izborom uveliko bi se relaksirala situacija u federaciji između Bošnjaka i Hrvata,i to bi bio dobar zamajac za nove reforme koje nas očekuju.
Maraschino

#1888 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Maraschino wrote: Borit ce se za prava Hrvata u BiH bez sugestija iz matice Hrvatske.
Kao što se borio onih prethodnih 8 godina. Svjedoci - Nerko Arifhodžić i društvo u ćošku.
Ali, što jest - jest. Njegovim eventualnim izborom uveliko bi se relaksirala situacija u federaciji između Bošnjaka i Hrvata,i to bi bio dobar zamajac za nove reforme koje nas očekuju.
Zar nismo sa Covketom relaksirani do vrhunca?
mO k3

#1889 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

O kakvom prosperitetu govorimo od kada je covic u predsjedništvu ??
Bosanskih katolika nikada manje ......
Hafis

#1890 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:
Zar nismo sa Covketom relaksirani do vrhunca?
Ćovke je super, kakvih delegata još ima.
Ne može se ovo sve preko noći zaprpati pomoću glasačkog injžinjeringa i dovođenjem istrošenog alkosa na tuđu poziciju i praviti se da nije ništa bilo.
Kao da je meni drago što se ovo dešava....sve sam ja te škole preko svoje kože izučio.
Uglavnom, nije maslo za ramazana.
vivaldi

#1891 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

Hajvan wrote:s gorkim osjecajem moram sebi priznati da nisu sda i sdp, vec mi bosnjaci/mosnjaci/prosnjaci/bosno-hercegovanci taj problem i ublehasi-stetocine.
narod, generalno, bilo koji i u bilo kojoj soluciji, je tesko okrivljavat za bilo sta, pa tako i u ovom slucaju. zapravo jedini uspjeh sda, sdp i jos pokoje jace sarajevske stranke u proteklih 20 i nesto godina jeste da su narod inficirali sekundarnim likovima i stvarima na koje fakticki i ne mogu uticati, a jedini razlog je da skrenu paznju sa vlastite, nezapamcene, nesposobnosti i ljenosti. cak je i ovaj pdf potvrda toga.
Maraschino

#1892 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Hafis wrote: Ćovke je super, kakvih delegata još ima.
Ne može se ovo sve preko noći zaprpati pomoću glasačkog injžinjeringa i dovođenjem istrošenog alkosa na tuđu poziciju i praviti se da nije ništa bilo.
Kao da je meni drago što se ovo dešava....sve sam ja te škole preko svoje kože izučio.
Uglavnom, nije maslo za ramazana.
Mislis na Karamatica. On nama djeluje kao dvorska luda a vi ga vodite pod ''delegat''.
Nema nikakvog inzinjeringa sve dok mi Ustav zemlje dopusta da glasam za koga ja hocu.
Nije ni meni drago da Covic nas eprobleme rjesava preko B.Luke a u Sarajevu je dobio sve sto je trazio(osim treceg).

Komsic tu dolazi da se konsoliduju redovi, udahne malo svjezeg zraka, ispita puls nasih dragih susjeda Hrvata pa sta vrijeme pokaze. Mozemo popustiti kao u ovom mandatu a mozemo tjerati do nasih smrti Komsice.

Kako ne shvatate da se nemate cime qrciti nego ovisite o volji najmnogobrojnijeg naroda koji je voljan da se zajedno borimo za domovinu a ne da su nam interesi susjednih zemalja preci nego vlastiti. Sami sebe svodite na dijasporu i boravak privremenog karaktera.
U EU imas masu nacionalnih manjina koje vole svoje porijeklo ali im je domicilna domovina svetinja, sto kod vecine BH Hrvata nije tako.

Uh jesam se raspisao...valjda baklava digla sve sto se dici moze.
NeDirajSirotinju

#1893 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by NeDirajSirotinju »

Problem Hrvata je što su odustali od zajedničke države (i, i, i) i prešaltali se na povijesno-mitološke koncepcije "eksluzivnih hrvatskih prostora" koje se ni po čemu ne razlikuju od velikosrpskog genicidnog plana "pobij, protjeraj, pa se busaj procentima srpskog naroda". Zbog toga sada imaju etiketu UZP-a i agresora. Treći entitet i Herceg-Bosnu spominju samo Srbi, i to ironično u zajebanciji, prisjedaju vam na muku. "Hvala vam što ste nam prodavali gorivo za autobuse pune Srebreničana. Dobro smo ih počistili". "A dio smo protjerali na vaše "eksluzivne hrvatske prostore, eto vam sad pa se zabavljajte sa njima." Hvala što ste nam pomogli da pipcima Velike Srbije obuhvatimo Hrvatsku."
bh.tornjak

#1894 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

spreca wrote:

kod mene je oceva majka nana a mamina majka nena
spreca

#1895 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

bh.tornjak wrote:
spreca wrote:

kod mene je oceva majka nana a mamina majka nena
kod mene su obje nene.....
Novak20

#1896 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Šta je ovo ? Opet Zlatko Lagumdžija ima nešto protiv Komšića ili ga savjetuje kako se ukida konstutivnost Hrvatima ?
"Komšić ponovo (ne)svjesno odigrao za Čovića. Da ima drżavotvorne volje i pameti, usmjerio bi sve na domove naroda gdje se formiraju vlade i mijenja Ustav, a ne na “svoju” fotelju u Predsjedništvu", napisao je Lagumdžija na Twitteru.

Ubrzo nakon toga uslijedio je novi Lagumdžijin tvit.

"Da bi imali građansku državu po evropskim standardima, a ne po komunističkoj konstitutivnosti ili unitarizmu, potrebno je graditi građansko društvo zajedničkih vrijednosti. Predizborni populizam to ruši", napisao je Lagumdžija.
Novak20

#1897 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

NeDirajSirotinju wrote:Problem Hrvata je što su odustali od zajedničke države (i, i, i) i prešaltali se na povijesno-mitološke koncepcije "eksluzivnih hrvatskih prostora" koje se ni po čemu ne razlikuju od velikosrpskog genicidnog plana "pobij, protjeraj, pa se busaj procentima srpskog naroda". Zbog toga sada imaju etiketu UZP-a i agresora. Treći entitet i Herceg-Bosnu spominju samo Srbi, i to ironično u zajebanciji, prisjedaju vam na muku. "Hvala vam što ste nam prodavali gorivo za autobuse pune Srebreničana. Dobro smo ih počistili". "A dio smo protjerali na vaše "eksluzivne hrvatske prostore, eto vam sad pa se zabavljajte sa njima." Hvala što ste nam pomogli da pipcima Velike Srbije obuhvatimo Hrvatsku."
Ako ćemo pravo, pipcima velike Srbije obuhvaćena je BiH putem RS. E sad ko se kome treba zahvaliti može se diskutovati, mada nema nikakve svrhe ?
Last edited by Novak20 on 22/08/2018 00:21, edited 1 time in total.
Novak20

#1898 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote:
Nerkez Arifhodžić je očito ponovo promijenio dres pa bi njegovo svjedočenje bilo upitno. Ako je ovako, biranim riječima, hvalio Komšića, nije ni čudo što ga je imenovao ambasadorom. :D

https://vijesti.ba/clanak/408480/nerkez ... becirovica
General War

#1899 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by General War »

vivaldi wrote:
Hajvan wrote:s gorkim osjecajem moram sebi priznati da nisu sda i sdp, vec mi bosnjaci/mosnjaci/prosnjaci/bosno-hercegovanci taj problem i ublehasi-stetocine.
narod, generalno, bilo koji i u bilo kojoj soluciji, je tesko okrivljavat za bilo sta, pa tako i u ovom slucaju. zapravo jedini uspjeh sda, sdp i jos pokoje jace sarajevske stranke u proteklih 20 i nesto godina jeste da su narod inficirali sekundarnim likovima i stvarima na koje fakticki i ne mogu uticati, a jedini razlog je da skrenu paznju sa vlastite, nezapamcene, nesposobnosti i ljenosti. cak je i ovaj pdf potvrda toga.
:thumbup:
decembar2017

#1900 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:
Novak20 wrote:

Dobro onda, samo Ustav nije svecki sto pa da se bira iz njega sta mu odgovara pa se sjeti ovoga sljedeci put kada budes pricao o Ustavu :
U-7/98 - Ustavni sud Federacije BiH

Utvrđuje se da čl. 8, 9, 10. i 30. Ustava Zapadnoherce¬govačkog kantona ("Narodne novine Županije Zapadnoherce¬govačke", broj 1/96), nisu u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđuje se da upotreba naziva "županija" u čl. 1-18, 21, 26, 27, 29, 30, 36, 38, 42, 43, 45, 47, 49, 57, 71, 73, 78, 82. i 84. Ustava Zapadnohercegovačkog kantona nije u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

....

Članom 10. stav 1. Ustava Kantona uređeno je da su službeni jezici Kantona "hrvatski i bošnjački jezik", što je u suprotnosti sa članom I. 6. (1) Ustava Federacije ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94 od 21. jula 1994. godine), objavljenom na bosanskom i hrvatskom jeziku, kojim je propisano da su službeni jezici Federacije "bosanski i hrvatski jezik".

Utvrđeno je da član 30. Ustava Zapadnohercegovačkog kan¬tona kojim je uređeno da Kanton ima "župana", nije u skladu sa članom V. 3. 8. (1) Ustava Federacije kojim je uređeno da svaki kanton ima "predsjednika". Ustav Federacije ne poznaje naziv "županija" već koristi naziv "kanton" za pojam federalnih jed¬inica (čl. I. 2., V. 4. stav 2.). Stoga upotreba naziva "županija" umjesto "kanton" u čl. 1-18, 21, 26, 27, 29, 30, 36, 38, 42, 43, 45, 47, 49, 57, 71, 73, 78, 82. i 84. Ustava Zapadnoherce¬govačkog kantona, nije u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine
.
Post Reply