Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
incognito071 wrote:Trenutno samo Crnoj Gori bjezimo jedan bod (oni imaju utakmicu manje).
2 boda vise od nas imaju Sj Irska, Svedska, Italija i Irska.....
Ako budemo drugi, to 99% znači da ćemo imati još +6 boba... Neko će u tom slučaju sigurno ostat iza nas...
Al de uzmi šest boba Ja sam skeptičan čak i za Estoniju, o Belgiji da i ne govorim...
Grcka uzima 6 bodova, tu nema nikakve dileme.
Mi uzimamo maksimalno bod i to u Estoniji, odnosno poslije naseg poraza od Belgije bice sve kristalno jasno da smo ispali.
Mi imamo takve padove i rast u igri da je to nevjerovatno.
U Grckoj dominiramo 95 minuta, Grcka bez suta na gol...pa sjetim se one igre protiv odlične Švicarske.
I onda strahovit pad...Kipar, Grcka kući...Gibraltar sinoć
Ali niko ne može reći da ne znamo dobro da odigramo, znamo.
A jasno da nam je potrebna i sreća.
Red je da i mi nekad imamo sreće u odlučujućim utakmicama.
Sjetimo se Portugala i prećki i stativa, brutalne pljačke u Francuskoj, u Irskoj nam sviraju smiješan penal u uvodu utakmice, Nigerije krađe i nesreće.
Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Možda su to ove kvalifikacije...jer zaista iako igramo loše na drugom smo mjestu
emmir1 wrote:Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Nikog nismo dobili na sreću, ali smo, recimo neviđenu sreću imali u domaćoj utakmici protiv Grčke u junu ove godine, ka su Grci imali mrtvu šansu za 1-0 oko 80-te minute. Takođe. Na sreću smo izvukli remi u Grčkoj u kvalifikacijama za Brazil, kad su na početku utakmice imali samog igrača pred Begovićem i pogodili stativu, ako se ne varama i osim tog imali bar još jedan zicer.
emmir1 wrote:Niko ne zna da li mi možemo dobit Belgiju.
U Grckoj dominiramo 95 minuta, Grcka bez suta na gol...pa sjetim se one igre protiv odlične Švicarske.
Sjetimo se Portugala i prećki i stativa, brutalne pljačke u Francuskoj, u Irskoj nam sviraju smiješan penal u uvodu utakmice, Nigerije krađe i nesreće.
Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Možda su to ove kvalifikacije...jer zaista iako igramo loše na drugom smo mjestu
Slovacka? Grcka u gostima u istom ciklusu kad su fulali prazan gol sa 5-6 metara?
Kraj proslih kvalifikacija smo isto igrali ko karine, vadio nas Djuric i Medunjanin sa projektilima.
Znam ja.
Belgiju necemo dobit, tacka i to velika. Zajebi sve kalkulacije, nadanja itd. jer to ti je sve grehota vremena.
Kme Kme Kme. Necemo dobit Belgiju, a ako ih i dobijemo, valja gostovat Estoniji. Ako i njih dobijemo bićemo najslabija drugoplasirana repka. A ako ne, čeka nas Portugal u baražu. Ako kojim nebeskim čudom i prođemo baraž, ova generacija je ostarila, novog džeke nema na vidiku, a Meša je glodar, a u savezu su sve mafija i lopovi. Kme.
emmir1 wrote:Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Nikog nismo dobili na sreću, ali smo, recimo neviđenu sreću imali u domaćoj utakmici protiv Grčke u junu ove godine, ka su Grci imali mrtvu šansu za 1-0 oko 80-te minute. Takođe. Na sreću smo izvukli remi u Grčkoj u kvalifikacijama za Brazil, kad su na početku utakmice imali samog igrača pred Begovićem i pogodili stativu, ako se ne varama i osim tog imali bar još jedan zicer.
Ja govorim o odlučujućim utakmicama
Imala je i Grčka sreće pa su nam u 95 minuti zabili gol a da nisu šanse napravili
Znam ja.
Belgiju necemo dobit, tacka i to velika. Zajebi sve kalkulacije, nadanja itd. jer to ti je sve grehota vremena.
Ja sam po prirodi optmista i pozitivac, uvijek gledam sa vedrije strane.
Treba pobjediti ostale dvije utakmice. Ili bar remi odigrati s Belgijom. Volio bih nas vidjeti u baražu iako je jako teško. A i ako prođemo u baraž, tamo nas uvijek čeka neka nepremostiva prepreka i razočarenje. Kažem, ako ne odemo u baraž, barem bi trebali ostati neporaženi protiv Belgije i pobjediti Estoniju. Nije svejedno iz kojeg ćemo šešira biti žrijebani za kvalifikacije za Euro 2020. Ako budemo u trećem, opet nećemo vidit Euro, da nas ne znam ko vodi.
Ja govorim o odlučujućim utakmicama
Imala je i Grčka sreće pa su nam u 95 minuti zabili gol a da nisu šanse napravili
Slažem se apsolutno
Šta reći za sreću Španije i gol u 97 minuti u kvalifikacijama za Njemačku 2006. A neku noć na Sport Klubu, kaže komentator da Španci u historiji nisu izgubili domaću utakmicu u kvalifikacijama za svjetsko, znači malo je falilo da im se mi poseremo u ćejf, ali.. nije to tema.
Posto vidim da se ovdje digla i kuka i motika, od strane nekakvih strucnjaka, protiv nase reprezentacije jer su izgubili od kipra, treba bit realan pa navesti kljucne razloge zasto su izgubili:
1. Fizicka sprema i kondicija kod igraca-nasi igraci tek su se vratili sa odmora na koji su morali putovati i po nekoliko sati, pri cemu su neki igraci bili prinudjeni koristiti privatne avione a drugi su vecinom putovali prvom klasom, dok igraci kipra nisu morali nigdje putovati jer kipar ima svoja ljetovalista.
2. Sudija nas je opet ostetio-sudjenje je, blago receno, bilo skandalozno. Napadaci kipra prolazili su pored nasih odbrambenih igraca kao da nasi i ne postoje i to sve pred ocima sudaca, koji su sve to tolerisali jer su znali da su vecina nasih igraca bosnjaci. Opet se pokazalo da su sudije uvijek na strani jacih ekipa.
3. Publika na stadionu-Veoma nekorektno navijanje domacina, gdje su pojedini navijaci kipra nasem kapitenu spominjali amru a pjanica nazivali kepecom. Takodjer, na svaki nas napad oni su zvizdali a i previse su se radovali kod svojih golova. Zbog ovoga bi i UEFA trebala reagovati i suspendovati ovaj stadion, mada sumnjam.
4. Rano smo postigli golove-Trebalo je sacekati zadnjih 5 minuta i zabiti dva komada tako da oni nemaju vremena da nešto urade.
5. Treneri-Svako ko je gledao utakmicu mogao je vidjeti koliko je njihov trener visociji i snazniji od naseg. Svaki komentar je suvisan.
Uglavnom, cestitke selektoru i svim nasim igracima na trudu, zalaganju i pozrtvovanosti, sa malom sugestijom da ipak malo uspore da ne sagore od prevelike zelje i truda.
Bude li se igralo 4-4-2 protiv Belgije odmah otpišite bilo kakvu nadu i šanse.
Bez 4-2-3-1 ni u ludilu ništa ne probati, nadam se da će Hajrović uhvatiti dobro formu, trebat će nam i Bešić u paru sa Pjanićem na sredini, ali daleko najveći problem je desetka. Koga tu staviti ? Milošević ili Milićević ? Štoperi Šimunović i, Šunjić? Bičakčić? Đumić? Treba isprofilisati dobar štoperski par zbog Lukakuka, i mislim da bi se Šunjić fizički mogao sa njim nositi. Lijevo Kolašinac, desno Vranješ, koji i nije baš najsretnije rješenje i ta pozicija DB nam škripi od odlaska Mujdže, krila Hajrović i Lulić, gore Džeko. Damo li igrača više Belgiji u sredini potop nam ne gine ...