SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
incognito071

#1876 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by incognito071 »

cyprus wrote:
incognito071 wrote:Trenutno samo Crnoj Gori bjezimo jedan bod (oni imaju utakmicu manje).
2 boda vise od nas imaju Sj Irska, Svedska, Italija i Irska.....
Ako budemo drugi, to 99% znači da ćemo imati još +6 boba... Neko će u tom slučaju sigurno ostat iza nas...

Al de uzmi šest boba :cry: Ja sam skeptičan čak i za Estoniju, o Belgiji da i ne govorim...

Grcka uzima 6 bodova, tu nema nikakve dileme.
Mi uzimamo maksimalno bod i to u Estoniji, odnosno poslije naseg poraza od Belgije bice sve kristalno jasno da smo ispali.
turbofolk

#1877 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by turbofolk »

Nakon svega, volio bih, naravno, da odigramo baraž. Al, nešto kontam, mjera bi bila da Grci budu drugi, al najlošiji drugi. :D
emmir1

#1878 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by emmir1 »

Niko ne zna da li mi možemo dobit Belgiju.

Mi imamo takve padove i rast u igri da je to nevjerovatno.

U Grckoj dominiramo 95 minuta, Grcka bez suta na gol...pa sjetim se one igre protiv odlične Švicarske.

I onda strahovit pad...Kipar, Grcka kući...Gibraltar sinoć

Ali niko ne može reći da ne znamo dobro da odigramo, znamo.

A jasno da nam je potrebna i sreća.

Red je da i mi nekad imamo sreće u odlučujućim utakmicama.

Sjetimo se Portugala i prećki i stativa, brutalne pljačke u Francuskoj, u Irskoj nam sviraju smiješan penal u uvodu utakmice, Nigerije krađe i nesreće.

Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.

Možda su to ove kvalifikacije...jer zaista iako igramo loše na drugom smo mjestu
turbofolk

#1879 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by turbofolk »

emmir1 wrote:Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Nikog nismo dobili na sreću, ali smo, recimo neviđenu sreću imali u domaćoj utakmici protiv Grčke u junu ove godine, ka su Grci imali mrtvu šansu za 1-0 oko 80-te minute. Takođe. Na sreću smo izvukli remi u Grčkoj u kvalifikacijama za Brazil, kad su na početku utakmice imali samog igrača pred Begovićem i pogodili stativu, ako se ne varama i osim tog imali bar još jedan zicer.
ultima_palabra

#1880 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by ultima_palabra »

emmir1 wrote:Niko ne zna da li mi možemo dobit Belgiju.

U Grckoj dominiramo 95 minuta, Grcka bez suta na gol...pa sjetim se one igre protiv odlične Švicarske.

Sjetimo se Portugala i prećki i stativa, brutalne pljačke u Francuskoj, u Irskoj nam sviraju smiješan penal u uvodu utakmice, Nigerije krađe i nesreće.

Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.

Možda su to ove kvalifikacije...jer zaista iako igramo loše na drugom smo mjestu
Slovacka? Grcka u gostima u istom ciklusu kad su fulali prazan gol sa 5-6 metara?

Kraj proslih kvalifikacija smo isto igrali ko karine, vadio nas Djuric i Medunjanin sa projektilima.
incognito071

#1881 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by incognito071 »

Znam ja.
Belgiju necemo dobit, tacka i to velika. Zajebi sve kalkulacije, nadanja itd. jer to ti je sve grehota vremena.
Herr Flick

#1882 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Herr Flick »

Jebo vise i baraz ako uopstze prodjemo,i da prodjemo dobili bi Portugal ili Italiju 10000%
Idemedosumom

#1883 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

Kme Kme Kme. Necemo dobit Belgiju, a ako ih i dobijemo, valja gostovat Estoniji. Ako i njih dobijemo bićemo najslabija drugoplasirana repka. A ako ne, čeka nas Portugal u baražu. Ako kojim nebeskim čudom i prođemo baraž, ova generacija je ostarila, novog džeke nema na vidiku, a Meša je glodar, a u savezu su sve mafija i lopovi. Kme.

-------------------------------------------------------

Protiv Belgije se nema šta izgubiti, ako se nekako uspiju igrači motivisati da ginu na terenu, svašta bi tu moglo biti.
Last edited by Idemedosumom on 04/09/2017 10:02, edited 1 time in total.
emmir1

#1884 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by emmir1 »

turbofolk wrote:
emmir1 wrote:Kako pratim ovu reprezentaciju ne sjećam se da smo nekad dobili sretno, da nekad voda na naš mlin ode.
Nikog nismo dobili na sreću, ali smo, recimo neviđenu sreću imali u domaćoj utakmici protiv Grčke u junu ove godine, ka su Grci imali mrtvu šansu za 1-0 oko 80-te minute. Takođe. Na sreću smo izvukli remi u Grčkoj u kvalifikacijama za Brazil, kad su na početku utakmice imali samog igrača pred Begovićem i pogodili stativu, ako se ne varama i osim tog imali bar još jedan zicer.

Ja govorim o odlučujućim utakmicama

Imala je i Grčka sreće pa su nam u 95 minuti zabili gol a da nisu šanse napravili
emmir1

#1885 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by emmir1 »

incognito071 wrote:

Znam ja.
Belgiju necemo dobit, tacka i to velika. Zajebi sve kalkulacije, nadanja itd. jer to ti je sve grehota vremena.

Ja sam po prirodi optmista i pozitivac, uvijek gledam sa vedrije strane.

Pun mi kurac negative neke
turbofolk

#1886 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by turbofolk »

Treba pobjediti ostale dvije utakmice. Ili bar remi odigrati s Belgijom. Volio bih nas vidjeti u baražu iako je jako teško. A i ako prođemo u baraž, tamo nas uvijek čeka neka nepremostiva prepreka i razočarenje. Kažem, ako ne odemo u baraž, barem bi trebali ostati neporaženi protiv Belgije i pobjediti Estoniju. Nije svejedno iz kojeg ćemo šešira biti žrijebani za kvalifikacije za Euro 2020. Ako budemo u trećem, opet nećemo vidit Euro, da nas ne znam ko vodi.
turbofolk

#1887 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by turbofolk »

emmir1 wrote:
turbofolk wrote:

Ja govorim o odlučujućim utakmicama

Imala je i Grčka sreće pa su nam u 95 minuti zabili gol a da nisu šanse napravili
Slažem se apsolutno :thumbup:
Šta reći za sreću Španije i gol u 97 minuti u kvalifikacijama za Njemačku 2006. A neku noć na Sport Klubu, kaže komentator da Španci u historiji nisu izgubili domaću utakmicu u kvalifikacijama za svjetsko, znači malo je falilo da im se mi poseremo u ćejf, ali.. nije to tema.
emmir1

#1888 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by emmir1 »

Kao nemamo šanse u baražu pa i ne trebamo tamo.

Pa i to su dvije utakmice, i to ćemo išćekivat, razrađivat, pravit dernek na ulicama

Pa neka zijanimo

Bar smo tu očvrsnili
Tomahawk11
Globalni moderator

#1889 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tomahawk11 »

Sa ovakvom igrom - nemamo.
Sa Mešom selektorom - nemamo.
Ja ne vidim da će taj čovjek progledati.
bach

#1890 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by bach »

Dobit ćemo možda Belgiju ako pošalju svoju treću ekipu kadeta. A možda ni tada.
kakotakonikako

#1891 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:Sa ovakvom igrom - nemamo.
Sa Mešom selektorom - nemamo.
Ja ne vidim da će taj čovjek progledati.
Sa ovakvim navijacima - nemamo.
Logovan

#1892 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Logovan »

Zamislite pobijedimo Belgiju, a kiksamo protiv Estonije. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1893 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: Sa ovakvim navijacima - nemamo.
Kakvim, ovakvim?
Navijači su najmanje krivi za trenutno stanje.
kakotakonikako

#1894 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote: Sa ovakvim navijacima - nemamo.
Kakvim, ovakvim?
Navijači su najmanje krivi za trenutno stanje.
Ne bih se slozio.
spree

#1895 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by spree »

Cuj navijaci :lol: . #mesaodlazi
hizo ramidovic

#1896 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by hizo ramidovic »

Posto vidim da se ovdje digla i kuka i motika, od strane nekakvih strucnjaka, protiv nase reprezentacije jer su izgubili od kipra, treba bit realan pa navesti kljucne razloge zasto su izgubili:
1. Fizicka sprema i kondicija kod igraca-nasi igraci tek su se vratili sa odmora na koji su morali putovati i po nekoliko sati, pri cemu su neki igraci bili prinudjeni koristiti privatne avione a drugi su vecinom putovali prvom klasom, dok igraci kipra nisu morali nigdje putovati jer kipar ima svoja ljetovalista.
2. Sudija nas je opet ostetio-sudjenje je, blago receno, bilo skandalozno. Napadaci kipra prolazili su pored nasih odbrambenih igraca kao da nasi i ne postoje i to sve pred ocima sudaca, koji su sve to tolerisali jer su znali da su vecina nasih igraca bosnjaci. Opet se pokazalo da su sudije uvijek na strani jacih ekipa.
3. Publika na stadionu-Veoma nekorektno navijanje domacina, gdje su pojedini navijaci kipra nasem kapitenu spominjali amru a pjanica nazivali kepecom. Takodjer, na svaki nas napad oni su zvizdali a i previse su se radovali kod svojih golova. Zbog ovoga bi i UEFA trebala reagovati i suspendovati ovaj stadion, mada sumnjam.
4. Rano smo postigli golove-Trebalo je sacekati zadnjih 5 minuta i zabiti dva komada tako da oni nemaju vremena da nešto urade.
5. Treneri-Svako ko je gledao utakmicu mogao je vidjeti koliko je njihov trener visociji i snazniji od naseg. Svaki komentar je suvisan.

Uglavnom, cestitke selektoru i svim nasim igracima na trudu, zalaganju i pozrtvovanosti, sa malom sugestijom da ipak malo uspore da ne sagore od prevelike zelje i truda.
Idemedosumom

#1897 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Idemedosumom »

Humorista, za cijelu i 10 :)
undefined007

#1898 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by undefined007 »

Bude li se igralo 4-4-2 protiv Belgije odmah otpišite bilo kakvu nadu i šanse.

Bez 4-2-3-1 ni u ludilu ništa ne probati, nadam se da će Hajrović uhvatiti dobro formu, trebat će nam i Bešić u paru sa Pjanićem na sredini, ali daleko najveći problem je desetka. Koga tu staviti ? Milošević ili Milićević ? Štoperi Šimunović i, Šunjić? Bičakčić? Đumić? Treba isprofilisati dobar štoperski par zbog Lukakuka, i mislim da bi se Šunjić fizički mogao sa njim nositi. Lijevo Kolašinac, desno Vranješ, koji i nije baš najsretnije rješenje i ta pozicija DB nam škripi od odlaska Mujdže, krila Hajrović i Lulić, gore Džeko. Damo li igrača više Belgiji u sredini potop nam ne gine ...
emmir1

#1899 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by emmir1 »

Šunjic i Šimunovic ili Zukan stoperi

Bekovi Vranješ i Kolašinac

Sredina

Bešić, Miličević i Pjanic

Po krilima Lulic i Višća

Dzeko
studiorum_tuzlaensis

#1900 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ide Ibišević protiv Belgije prvih 85. minuta, onda će sMeša ubacit malo Bajića da zagrije noge.

Pregaziće na Belgija ko plitak potok. Sjetite se samo 4:0 u Briselu, a tad smo bili ko nabrijani da ćemo možda i remi izvuć :D :lol: :lol:
Locked