Jedete li svinjetinu?
- Nastasia
#1876 Re: Jedete li svinjetinu?
Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije 
- arzuhal
#1877 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa niko nije savršen, svi smo mi griješni...Nastasia wrote:Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije
- insomnia78
#1878 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa zato sto za svinjetinu imas alternativu dok za flasu nema
-
Zoya
#1879 Re: Jedete li svinjetinu?
To na bajram samo.Nastasia wrote:Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije
- Nastasia
#1880 Re: Jedete li svinjetinu?
Licemjerno, al' to sam navikla od vjernikaarzuhal wrote:Pa niko nije savršen, svi smo mi griješni...Nastasia wrote:Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije
- arzuhal
#1881 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobro Sarajevsko ili Tuzlanski pilsner, razumijem...Ali Bošnju koji pije strano pivo sa slikom Krmeta koje još i + nosi Šešir, ja bih ga ispisao iz svih knjiga...
-
Zoya
#1882 Re: Jedete li svinjetinu?
arzuhal wrote:Dobro Sarajevsko ili Tuzlanski pilsner, razumijem...Ali Bošnju koji pije strano pivo sa slikom Krmeta koje još i + nosi Šešir, ja bih ga ispisao iz svih knjiga...
I ja bih.
- arzuhal
#1883 Re: Jedete li svinjetinu?
Raja ne konta šta je licemjerje...Nije to licemjerje, to je biranje grijeha, a meni sasvim logično: neće himberom zamijeniti rakiju, a svinjetinu ima minjenjati brukom mesa...Nastasia wrote:Licemjerno, al' to sam navikla od vjernikaarzuhal wrote:Pa niko nije savršen, svi smo mi griješni...Nastasia wrote:Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije
- Blek Stena
#1884 Re: Jedete li svinjetinu?
Pije uz govedju suhovinu. Nije ko svinjetina ali izdrzi se nekakoNastasia wrote:Razumijem da neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga, ali onda ne razumijem kako ta ista osoba pije
- Nastasia
#1885 Re: Jedete li svinjetinu?
Jašta je nego je licemjerje.
Ja je ne jedem prosto iz razloga što ne jedem crveno meso (osim ako nije sušeno i faširano).
Al' šta sam Haribo boba pojela u životu, pa odokativno pretpostavljam da sam spucala jednog većeg klempu.
Ja je ne jedem prosto iz razloga što ne jedem crveno meso (osim ako nije sušeno i faširano).
Al' šta sam Haribo boba pojela u životu, pa odokativno pretpostavljam da sam spucala jednog većeg klempu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1886 Re: Jedete li svinjetinu?
Ama ima i do kulture koja je nekada bila uslovljena religijom - to je tako.arzuhal wrote: Raja ne konta šta je licemjerje...Nije to licemjerje, to je biranje grijeha, a meni sasvim logično: neće himberom zamijeniti rakiju, a svinjetinu ima minjenjati brukom mesa...
Imate stotine hiljada žena koje nisu religiozne ni formalno a kamo li da redovno idu u vjerske objekte ili da se kući mole , ili da prate post i slično ali im svinjetina ne može ni pod razno ući u kuhinju niti biti na trpezi.
Dosta je tu kulturološki faktor.
Last edited by sabina1 on 17/03/2018 10:42, edited 1 time in total.
- drndalo
#1887 Re: Jedete li svinjetinu?
A fasiranje poboljsava crveno meso?Nastasia wrote:Jašta je nego je licemjerje.
- arzuhal
#1888 Re: Jedete li svinjetinu?
Ima i to, slažem se.sabina1 wrote:Ama ima i do kulture koja je nekada bila uslovljena religijom - to je tako.arzuhal wrote: Raja ne konta šta je licemjerje...Nije to licemjerje, to je biranje grijeha, a meni sasvim logično: neće himberom zamijeniti rakiju, a svinjetinu ima minjenjati brukom mesa...
Imate stotine hiljada žena koje nisu religiozne ni formalno a kamo li da redovno idu u vjerske objekte ili da se kući mole , ili da prate post i slično ali im svinjetina ne može ni pod razno ući u kuhinju niti biti na trpezi.
- Nastasia
#1889 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma mislim u obliku ćevapa, hamburgera i to, brza hrana vani, kad sam na poslu ili fakultetu.drndalo wrote:A fasiranje poboljsava crveno meso?Nastasia wrote:Jašta je nego je licemjerje.
(a i tu mislim da smo se svi mi đuture pofino najeli svinjetine)
-
sekerbay
#1890 Re: Jedete li svinjetinu?
Licemjer je ateista koji zbog famelije ide na teraviju, posti i sl., a na forumima drvlje i kamenje na vjeru.
Upozno takvog.
Krmetina i alkohol su grijesi.

Upozno takvog.
Krmetina i alkohol su grijesi.
Pa ako je istina ono u vezi crva iz videa kojeg postavih, možemo kazati da je objašnjenje na dohvat ruke.sabina1 wrote:Imate stotine hiljada žena koje nisu religiozne ni formalno a kamo li da redovno idu u vjerske objekte ili da se kući mole , ili da prate post i slično ali im svinjetina ne može ni pod razno ući u kuhinju niti biti na trpezi.
- drndalo
#1891 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja se jesam najeo... Meni sarma ako nije meso 50:50 fasirano nije sarma...Nastasia wrote:Ma mislim u obliku ćevapa, hamburgera i to, brza hrana vani, kad sam na poslu ili fakultetu.drndalo wrote:A fasiranje poboljsava crveno meso?Nastasia wrote:Jašta je nego je licemjerje.
(a i tu mislim da smo se svi mi đuture pofino najeli svinjetine)![]()
- Rugafet
#1892 Re: Jedete li svinjetinu?
Jedem je i pijem alkohol (vecinom rakiju, mada ponekad kupim i zvecevo) i ne razmisljam ni o cemu, samo mi je bitno da je meni lijepo...Topla soba, oval i flasa, dje ces sta bolje
-
Zoya
#1893 Re: Jedete li svinjetinu?
A u pozadini Toma Zdravković.Rugafet wrote:Jedem je i pijem alkohol (vecinom rakiju, mada ponekad kupim i zvecevo) i ne razmisljam ni o cemu, samo mi je bitno da je meni lijepo...Topla soba, oval i flasa, dje ces sta bolje
Jesi musliman?
- Rugafet
#1894 Re: Jedete li svinjetinu?
Zoya wrote:A u pozadini Toma Zdravković.Rugafet wrote:Jedem je i pijem alkohol (vecinom rakiju, mada ponekad kupim i zvecevo) i ne razmisljam ni o cemu, samo mi je bitno da je meni lijepo...Topla soba, oval i flasa, dje ces sta bolje
Jesi musliman?
Da
-
kakavdanakneiskustvu
#1895 Re: Jedete li svinjetinu?
tacnoinsomnia78 wrote:Pa zato sto za svinjetinu imas alternativu dok za flasu nema
- insomnia78
#1896 Re: Jedete li svinjetinu?
Hadzija takorecRugafet wrote:Zoya wrote:A u pozadini Toma Zdravković.Rugafet wrote:Jedem je i pijem alkohol (vecinom rakiju, mada ponekad kupim i zvecevo) i ne razmisljam ni o cemu, samo mi je bitno da je meni lijepo...Topla soba, oval i flasa, dje ces sta bolje
Jesi musliman?Toma
Da
-
kakavdanakneiskustvu
#1897 Re: Jedete li svinjetinu?
sabina1 wrote:Ama ima i do kulture koja je nekada bila uslovljena religijom - to je tako.arzuhal wrote: Raja ne konta šta je licemjerje...Nije to licemjerje, to je biranje grijeha, a meni sasvim logično: neće himberom zamijeniti rakiju, a svinjetinu ima minjenjati brukom mesa...
da,znam curu koja za sebe kaze da nije vjernik,ali kad spomene svinjetinu,to se ne jede,ni pod razno
- Edin H.
#1898 Re: Jedete li svinjetinu?
insomnia78 wrote:Hadzija takorecRugafet wrote:
Toma
Da
- jeza u ledja
#1899 Re: Jedete li svinjetinu?
Sad sam skonto - kanadski drot - svinja.
Haha, odlicno
- jeza u ledja
#1900 Re: Jedete li svinjetinu?
Sjoj imam osjecaj tebi plaho ne godi sto se ova tema i dalje vrti.arzuhal wrote: Raja ne konta šta je licemjerje...Nije to licemjerje, to je biranje grijeha, a meni sasvim logično: neće himberom zamijeniti rakiju, a svinjetinu ima minjenjati brukom mesa...
Opusti se ba, jebo prasad.