Vidis hvala ti to je odlicna informacijairac300 wrote:U ovom mobilshopu je note 3 pro 2/16 GB 355 KM, skoro 70 KM jeftinije od note 4 koji osim po dizajnu, ne odskace ni po cemu posebno da bi ga toliko vise platio.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1876 Re: Xiaomi mobiteli
- hrasno38
#1877 Re: Xiaomi mobiteli
E sad posto cu 99% kupiti XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO u njemu je koliko vidim Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Da li ovaj Android dopusta nadogradnju na verziju 6.0.
Inace procitao sa dosta recenizja za ovaj mobitel i sve su uglavnom izuzetno pozitivne
Inace procitao sa dosta recenizja za ovaj mobitel i sve su uglavnom izuzetno pozitivne
- purgatorio
#1878 Re: Xiaomi mobiteli
Ima update na 6.0.hrasno38 wrote:E sad posto cu 99% kupiti XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO u njemu je koliko vidim Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Da li ovaj Android dopusta nadogradnju na verziju 6.0.
- hrasno38
#1879 Re: Xiaomi mobiteli
E hvala ti drug puno!!!purgatorio wrote:Ima update na 6.0.hrasno38 wrote:E sad posto cu 99% kupiti XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO u njemu je koliko vidim Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Da li ovaj Android dopusta nadogradnju na verziju 6.0.
- zlo zlo
#1880 Re: Xiaomi mobiteli
ima li onog što kupuje pič..kaste maskice za mob?

-
jahac96
#1882 Re: Xiaomi mobiteli
stigla betmen maskica haha
- irac300
#1883 Re: Xiaomi mobiteli
Jbt, maska k'o da će na Staljingrad s njom. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1884 Re: Xiaomi mobiteli
Sta je ovo, oruzani list ti treba?!

- zlo zlo
#1885 Re: Xiaomi mobiteli
sve ću da vas prebijem s telefonom 
- valjuga
#1886 Re: Xiaomi mobiteli
Al engleski na mob.zlo zlo wrote:sve ću da vas prebijem s telefonom
I meni hoće nešto bit kad vidim na naš "Prevedeno".
P.S. Jesam ters.
- zlo zlo
#1887 Re: Xiaomi mobiteli
to kao i na windowsima, ako je na našem, neam blage što je što

-
jahac96
#1888 Re: Xiaomi mobiteli
I ja sam isti hahahazlo zlo wrote:to kao i na windowsima, ako je na našem, neam blage što je što![]()
- valjuga
#1889 Re: Xiaomi mobiteli
Kad nekom instališem Windows,De ti meni kaže na naš! Dok dođe do Facebooka treba mu naš jezik da se ne izgubijahac96 wrote:I ja sam isti hahahazlo zlo wrote:to kao i na windowsima, ako je na našem, neam blage što je što![]()
- hrasno38
#1890 Re: Xiaomi mobiteli
Drug da li imas neko pojasnjenje kako se pravi update na 6.0 jer automatski ga ne povlaci....ili se mora nesto ukljuciti na telefonu mozda. Bio bih zahvalan ako bi neko pojasnio.purgatorio wrote:Ima update na 6.0.hrasno38 wrote:E sad posto cu 99% kupiti XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO u njemu je koliko vidim Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Da li ovaj Android dopusta nadogradnju na verziju 6.0.
- purgatorio
#1891 Re: Xiaomi mobiteli
About phone ->System updates?hrasno38 wrote:Drug da li imas neko pojasnjenje kako se pravi update na 6.0 jer automatski ga ne povlaci....ili se mora nesto ukljuciti na telefonu mozda. Bio bih zahvalan ako bi neko pojasnio.purgatorio wrote:Ima update na 6.0.hrasno38 wrote:E sad posto cu 99% kupiti XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO u njemu je koliko vidim Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Da li ovaj Android dopusta nadogradnju na verziju 6.0.
Trebalo bi automatski, možeš mi reći verziju MIUI trenutačnu?
-
masterjam
#1892 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
- SONY_91
#1893 Re: Xiaomi mobiteli
Kamera solidna jedno pri dobrom osvjetljenju. A, baterija je posebna priča, ja sam morao svaku noć puniti. Puno bolje mi se pokazao MEIZU MX5 sa manjom baterijom. Imaju neki problem na OS-u. A što se tiče izrade i ostalog meni se uređaj jako sviđao ali autonomija me natjerala da ga prodam. Inače, ista situacija je i na Redmi Pro. Nije softver završen do kraja. Postoji ogroman problem sa autonomijom znači.masterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
http://en.miui.com/search.php?mod=forum ... ain&month=
-
edys
#1894 Re: Xiaomi mobiteli
dobro meni nije problem to punjenje svaku noc navikao sam...ali mi treba makar 5-6 sati SOT da izvuce..citao sam malo ove linkove sto si dao i vidio sam neki post od 28 februara kao da su rijesili to sa autonomijom ali eto...SONY_91 wrote:Kamera solidna jedno pri dobrom osvjetljenju. A, baterija je posebna priča, ja sam morao svaku noć puniti. Puno bolje mi se pokazao MEIZU MX5 sa manjom baterijom. Imaju neki problem na OS-u. A što se tiče izrade i ostalog meni se uređaj jako sviđao ali autonomija me natjerala da ga prodam. Inače, ista situacija je i na Redmi Pro. Nije softver završen do kraja. Postoji ogroman problem sa autonomijom znači.masterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
- SONY_91
#1895 Re: Xiaomi mobiteli
Pa, oko 5h sam ja izvlačio SOT-a.edys wrote:dobro meni nije problem to punjenje svaku noc navikao sam...ali mi treba makar 5-6 sati SOT da izvuce..citao sam malo ove linkove sto si dao i vidio sam neki post od 28 februara kao da su rijesili to sa autonomijom ali eto...
-
jahac96
#1896 Re: Xiaomi mobiteli
Imam ja redmi note 3 mislim da imaju istu bateriju, meni baterija traje 2 dana sasvim normalno cak nekad igram malo i igrica, kada nisam kuci uvijek je na 3G-u nije sada da ga ne popustam jer kuci vise koristim laptop nego mobitel ali nikada mi se nije desilo da traje ispod 24hmasterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
Redmi note 4 je poprilicno slican redmi note 3, a ja sam sa ovim svojim prezadovoljan naravno ima svoje mane kao i svaki mob ali za te pare savrsen
BTW sta je SOT?
-
Mr.Who
#1897 Re: Xiaomi mobiteli
SOT - Screen On Timejahac96 wrote:Imam ja redmi note 3 mislim da imaju istu bateriju, meni baterija traje 2 dana sasvim normalno cak nekad igram malo i igrica, kada nisam kuci uvijek je na 3G-u nije sada da ga ne popustam jer kuci vise koristim laptop nego mobitel ali nikada mi se nije desilo da traje ispod 24hmasterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
Redmi note 4 je poprilicno slican redmi note 3, a ja sam sa ovim svojim prezadovoljan naravno ima svoje mane kao i svaki mob ali za te pare savrsen
BTW sta je SOT?
- agent_zero
#1898 Re: Xiaomi mobiteli
zlo zlo wrote:to kao i na windowsima, ako je na našem, neam blage što je što![]()
-
zokislav
#1899 Re: Xiaomi mobiteli
Mislim da to vrijedi samo za modele sa MTK procesorima...SONY_91 wrote:Kamera solidna jedno pri dobrom osvjetljenju. A, baterija je posebna priča, ja sam morao svaku noć puniti. Puno bolje mi se pokazao MEIZU MX5 sa manjom baterijom. Imaju neki problem na OS-u. A što se tiče izrade i ostalog meni se uređaj jako sviđao ali autonomija me natjerala da ga prodam. Inače, ista situacija je i na Redmi Pro. Nije softver završen do kraja. Postoji ogroman problem sa autonomijom znači.masterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
Sa Snapdragon je druga pjesma... (Redmi Note 4 Pro, Note 4X)
- purgatorio
#1900 Re: Xiaomi mobiteli
Redmi Pro nema uopće globalni ROM već se mora koristiti China ili neslužbeni xiaomi.eu a radi na MTK procesorima što utječe na bateriju. Da biste imali dobru bateriju kupujte Xiaomi modele sa Snapdragon procesorim i globalnim ROM-ovima:SONY_91 wrote:Kamera solidna jedno pri dobrom osvjetljenju. A, baterija je posebna priča, ja sam morao svaku noć puniti. Puno bolje mi se pokazao MEIZU MX5 sa manjom baterijom. Imaju neki problem na OS-u. A što se tiče izrade i ostalog meni se uređaj jako sviđao ali autonomija me natjerala da ga prodam. Inače, ista situacija je i na Redmi Pro. Nije softver završen do kraja. Postoji ogroman problem sa autonomijom znači.masterjam wrote:Pozdrav nnisam do sada imao priliku da se sruzim sa xiaomi telefonima al mi se opasno svidja redmi note 4..ali isto tako i lg g4 pa me interesuje iz prve ruke vrijedi li dati 400 KM...ono sto mi je vazno je da telefon ima solidnu kameru i odlicnu bateriju...koliko moze SOT da izgura xiaomi..telwfon najvise koriatim za viber i surfanje..igrice ne igram..tu i tamo do pola sata youtube..muziku ne slusam na telefonu
Redmi Note 3 Pro
Redmi Note 4X (ili globalni SD625 )
Redmi 4A
Redmi 4 Prime (obični Redmi 4 još nema globalni ROM)