Huawei telefoni
Moderator: Benq
- alibaba_i_30_godina
#1876 Re: Huawei telefoni
Odnedavno nosim i ja Huawei P 20 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Međutim, dvije stvari mi još uvijek nedostaju sa Samsunga S7 Edge, a to su:
- onaj edge screen kada povučeš pa imaš par aplikacija odmah tu za korištenje - na ovo ću vjerovatno i zaboraviti i naviknuti se na ovo novo sučelje za par dana i
- multi window ili korištenje 2 aplikacije odjednom! Ovo je bila super stvar jer sam mogao npr. koristiti youtube, smanjiti aplikaciju i tako nastaviti slušati muziku dok čitam vijesti, pišem poruke i slično. Da li neko zna postoji li nešto slično za gore navedenu seriju Huaweia?
Btw. Kod mene je već EMUI 8.1.
- onaj edge screen kada povučeš pa imaš par aplikacija odmah tu za korištenje - na ovo ću vjerovatno i zaboraviti i naviknuti se na ovo novo sučelje za par dana i
- multi window ili korištenje 2 aplikacije odjednom! Ovo je bila super stvar jer sam mogao npr. koristiti youtube, smanjiti aplikaciju i tako nastaviti slušati muziku dok čitam vijesti, pišem poruke i slično. Da li neko zna postoji li nešto slično za gore navedenu seriju Huaweia?
-
exampLe.
#1877 Re: Huawei telefoni
Imas knuckle gesture za multi window:alibaba_i_30_godina wrote:Odnedavno nosim i ja Huawei P 20 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Međutim, dvije stvari mi još uvijek nedostaju sa Samsunga S7 Edge, a to su:
http://consumer.huawei.com/minisite/wor ... screen.htm
- alibaba_i_30_godina
#1878 Re: Huawei telefoni
Da, to je otprilike to.exampLe. wrote:Imas knuckle gesture za multi window:alibaba_i_30_godina wrote:Odnedavno nosim i ja Huawei P 20 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Međutim, dvije stvari mi još uvijek nedostaju sa Samsunga S7 Edge, a to su:
http://consumer.huawei.com/minisite/wor ... screen.htm
Tek imam telefon 2 dana pa nisam još sve skontao kako funkcioniše, a mrsko mi bilo sve čitati.
Danke!!!
- avaks
#1879 Re: Huawei telefoni
Neki dobar servis za Huawei osim onog oficijelnog, svakako je fizičko oštećenje pa valja iz svog džepa platiti 
- thekupus
#1880 Re: Huawei telefoni
Danas nekekav novi update instaliran, nisam upratio šta je novo, znate li vi? Honor 9
- kokuz_sa
#1881 Re: Huawei telefoni
Samo klikni kocku i cuvaj par sekundi...ekran ce da ti se podijeli na dva dijela..alibaba_i_30_godina wrote:Odnedavno nosim i ja Huawei P 20 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Međutim, dvije stvari mi još uvijek nedostaju sa Samsunga S7 Edge, a to su:
A imas i onsj krug naekranu..koji kad kliknes pokaze ti par app..
A ima i opcija samo prstom povuces prema dole na sredini ekrana i pokaze ti najcesce koristene app
- kokuz_sa
#1882 Re: Huawei telefoni
Meho skenderijaavaks wrote:Neki dobar servis za Huawei osim onog oficijelnog, svakako je fizičko oštećenje pa valja iz svog džepa platiti
Sejo Ilidza
Ahmed Vogosca
- alibaba_i_30_godina
#1883 Re: Huawei telefoni
Taj krug na ekranu i one crte sa desne i lijeve strane sam uklonio, sasvim mi je dovoljna ova tipka na kojem je i senzor za prst. Kada se jednom klikne na tipku vrati unazad, malo duže kada se drži izađe skroz iz aplikacije a kada se blago nadesno prođe prstom otvori prikaz svih otvorenih aplikacija.kokuz_sa wrote:Samo klikni kocku i cuvaj par sekundi...ekran ce da ti se podijeli na dva dijela..alibaba_i_30_godina wrote:Odnedavno nosim i ja Huawei P 20 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Međutim, dvije stvari mi još uvijek nedostaju sa Samsunga S7 Edge, a to su:
A imas i onsj krug naekranu..koji kad kliknes pokaze ti par app..
A ima i opcija samo prstom povuces prema dole na sredini ekrana i pokaze ti najcesce koristene app
Inače, ova tastatura je odlična, pravo dobro predviđa riječi, čak kada se koristi i swipe pisanje.
-
jarobot
#1884 Re: Huawei telefoni
Huawei P20 pro
Jučer fotkano zaista mu je kamera mrak

Jučer fotkano zaista mu je kamera mrak

- hopi
#1885 Re: Huawei telefoni
ne znam je li neki bug ili sam šta fulao
na p20 ne vidim sync dugme za email, ono kada se povuče odozgo ima ostalo za wifi, zvuk lokaciju itd
na p20 ne vidim sync dugme za email, ono kada se povuče odozgo ima ostalo za wifi, zvuk lokaciju itd
- kokuz_sa
#1886 Re: Huawei telefoni
Stize ofishl..azuriranje za Oreo na p10 lite
- Fajcion
#1887 Re: Huawei telefoni
Ima dva mjeseca kad je meni bilo došlo dok sam imao p10 lite.
- hopi
#1888 Re: Huawei telefoni
Sve super, ali Haj vi provjerite imate li sync dugme za email kada povučete odozgo
-
leon25
#1889 Re: Huawei telefoni
Nema ali se to namjesti u racunima gdje se moze ukljuciti ili iskljuciti sync za sve pojedinacnohopi wrote:Sve super, ali Haj vi provjerite imate li sync dugme za email kada povučete odozgo
- kokuz_sa
#1890 Re: Huawei telefoni
kod mene je iz njemačke 4gb verzija..Fajcion wrote:Ima dva mjeseca kad je meni bilo došlo dok sam imao p10 lite.
Uvijek kasni azuriranje
- hopi
#1891 Re: Huawei telefoni
evo malo sam pregledao po netu, na p20 ,a koliko sam vidio i p10, nema sync email opcije da odabereš kada se povuče odozgo.
Također ne mogu promjeniti notifikacijski zvuk na viberu.
Preko takva dva propusta jednostavno ne mogu preći, koliko vidim nemaju ih namjeru popraviti jer vidim raja je po forumu to pisala još u maju-junu.
Znači koristio sam do sada 10 tak android mobitela, dobar dio je bio i huawei, od 50KM pa nadalje, evo sada imam još stari huawei y6 na kojem sam uredno koristio sync email, ali bojim se da će p20 nakon 2 dana korištenja morati na pik, jer jednostavno takav propust ne mogu shvatiti, da se radi o mobitelu od 100KM pa hadje ne bi ništa rekao, ali od top flagship koji košta ovu cifru uređaja jednostavno očekujem da nema buga, mane, da je sve kako treba savršeno, nema ovako nekog glupog propusta kao ova dva.
Dobro je pa nisam uzeo p20 pro, reko prvo s ovim da probam pa onda možda doplata za koji mjesec kad amu spadne cijena.
Huawei mi je uvijek drag, ali misli da ćemo se uskoro rastati.
Također ne mogu promjeniti notifikacijski zvuk na viberu.
Preko takva dva propusta jednostavno ne mogu preći, koliko vidim nemaju ih namjeru popraviti jer vidim raja je po forumu to pisala još u maju-junu.
Znači koristio sam do sada 10 tak android mobitela, dobar dio je bio i huawei, od 50KM pa nadalje, evo sada imam još stari huawei y6 na kojem sam uredno koristio sync email, ali bojim se da će p20 nakon 2 dana korištenja morati na pik, jer jednostavno takav propust ne mogu shvatiti, da se radi o mobitelu od 100KM pa hadje ne bi ništa rekao, ali od top flagship koji košta ovu cifru uređaja jednostavno očekujem da nema buga, mane, da je sve kako treba savršeno, nema ovako nekog glupog propusta kao ova dva.
Dobro je pa nisam uzeo p20 pro, reko prvo s ovim da probam pa onda možda doplata za koji mjesec kad amu spadne cijena.
Huawei mi je uvijek drag, ali misli da ćemo se uskoro rastati.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1892 Re: Huawei telefoni
Tebi ako to predstavlja problem, trebaš sjesti malo sa sobom. Mislim glupost samo takva, bukvalno možeš povući search i kucat sync i baci te direkt u postavke. Evo nema ni Honor9 to, i hvala Bogu da nema, prvo što uradim je da mu ugasim sync za gmail.
- hopi
#1893 Re: Huawei telefoni
Da, ovo dvoje mi predstavlja problem na mobitelu koji je flahgship i košta ovoliku cifru. Da je kakav mob od 100-200KM ne bi riječ rekao. Za ovu cifru mislim da mogu prigovarati i zahtjevati da je sve kako treba.
Nema logike, jednostavno propust, zamišljam tamo neke inžinjere, informatičare šta već koji su vrlo vjerovatno top u svom poslu i dobro plaćeni i izostave ovakvo šta.
Mob koristim i za poslovni mail, na kojem trebam biti dostupan i preko mobitela, pa navika mi je svako jutro kada ustanem stavim na glasno i na sync. To traje 2 sekunde ukupno. Poslije 4 i vikendom gasim sync, poslovni me tada ne zanima. Znam da to mogu uraditi za recimo 5 sekundi kroz meni, ali šta im je falilo staviti i sync dugme i olakšati stvar. Kome ne treba sync neka ga izbaci, ostavi barem izbor korisniku.
Da se ne može promjeniti notifikacija vibera je isto minus, hoću da promjenim da se ne trzam na standardni zvuk koji većini zvoni.
Ovo je moje mišljenje, istina je da su ovo dvije sitnice i gluposti, ali ponavljam za cifru koliko košta po meni je ovo propust.
Inače je mob super, sviđa mi se, kamera ne treba je spominjati, baterija mi se čini za sada super, ima puno finih opcija, funkcija, čitač otiska prsta je ko munja, lijep mob, brz.
Nema logike, jednostavno propust, zamišljam tamo neke inžinjere, informatičare šta već koji su vrlo vjerovatno top u svom poslu i dobro plaćeni i izostave ovakvo šta.
Mob koristim i za poslovni mail, na kojem trebam biti dostupan i preko mobitela, pa navika mi je svako jutro kada ustanem stavim na glasno i na sync. To traje 2 sekunde ukupno. Poslije 4 i vikendom gasim sync, poslovni me tada ne zanima. Znam da to mogu uraditi za recimo 5 sekundi kroz meni, ali šta im je falilo staviti i sync dugme i olakšati stvar. Kome ne treba sync neka ga izbaci, ostavi barem izbor korisniku.
Da se ne može promjeniti notifikacija vibera je isto minus, hoću da promjenim da se ne trzam na standardni zvuk koji većini zvoni.
Ovo je moje mišljenje, istina je da su ovo dvije sitnice i gluposti, ali ponavljam za cifru koliko košta po meni je ovo propust.
Inače je mob super, sviđa mi se, kamera ne treba je spominjati, baterija mi se čini za sada super, ima puno finih opcija, funkcija, čitač otiska prsta je ko munja, lijep mob, brz.
- diablobih
#1894 Re: Huawei telefoni
potrazi na google play sync button, mozda ti pomogne oko tog "ogromnog" problema.
-
exampLe.
#1895 Re: Huawei telefoni
Napravi problem oko synca ko da je ne znam ti sta.
Prodaj ga, neko drugi ce se usreciti sigurno, to je zvijer od telefona.
Prodaj ga, neko drugi ce se usreciti sigurno, to je zvijer od telefona.
-
Dzontra_Volta
#1896 Re: Huawei telefoni
Za sync ne znam, ali kakve veze imaju viber postavke s telefonom? Viber app postavlja uslove korištenja. Oduvijek je bilo ili klasični ton ili opcija "use system sounds".
- Bullet Tooth Tony
#1897 Re: Huawei telefoni
Batrija je ogroman plus na ovom P20 Pro... Citav dan danas.. Od 8: 30 tipkam i evo 13:38 baterija 90%.. Dan zavrsim obicno sa 50 posto ili nesto malo manje od toga.. Ko trazi telefon sa izdrzljivom batrijom neka ne trazi dalje
-
Dzontra_Volta
#1898 Re: Huawei telefoni
Šta je batrija?Bullet Tooth Tony wrote:Batrija je ogroman plus na ovom P20 Pro... Citav dan danas.. Od 8: 30 tipkam i evo 13:38 baterija 90%.. Dan zavrsim obicno sa 50 posto ili nesto malo manje od toga.. Ko trazi telefon sa izdrzljivom batrijom neka ne trazi dalje
- Bullet Tooth Tony
#1899 Re: Huawei telefoni
lapsus linguae uvazeni lektore... Nazalost dva puta, sto vase postovano oko nije moglo da ne zapazi a mozak da pretpostavi iz konteksta o cemu se tu ustvari radi (Mada sam napisao i jednom ispravno sto bi logicki znacilo da se radi o nesmotrenoj gresci) ... Mislio sam na bateriju. U ovom slucaju Li-Po 4000 mAh.Dzontra_Volta wrote:Šta je batrija?Bullet Tooth Tony wrote:Batrija je ogroman plus na ovom P20 Pro... Citav dan danas.. Od 8: 30 tipkam i evo 13:38 baterija 90%.. Dan zavrsim obicno sa 50 posto ili nesto malo manje od toga.. Ko trazi telefon sa izdrzljivom batrijom neka ne trazi dalje
-
Dzontra_Volta
#1900 Re: Huawei telefoni
Bullet Tooth Tony wrote:lapsus linguae uvazeni lektore... Nazalost dva puta, sto vase postovano oko nije moglo da ne zapazi a mozak da pretpostavi iz konteksta o cemu se tu ustvari radi (Mada sam napisao i jednom ispravno sto bi logicki znacilo da se radi o nesmotrenoj gresci) ... Mislio sam na bateriju. U ovom slucaju Li-Po 4000 mAh.Dzontra_Volta wrote:Šta je batrija?Bullet Tooth Tony wrote:Batrija je ogroman plus na ovom P20 Pro... Citav dan danas.. Od 8: 30 tipkam i evo 13:38 baterija 90%.. Dan zavrsim obicno sa 50 posto ili nesto malo manje od toga.. Ko trazi telefon sa izdrzljivom batrijom neka ne trazi dalje