Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobra pravo. Sto je najbitnije, izgleda originalno. 90% starijih hondi na piku, prva slika izvadjen motor napolje Mislim da nema vozaca nekog drugog brenda da tako cesto rastavljaju motore
Throttle wrote:Dobra pravo. Sto je najbitnije, izgleda originalno. 90% starijih hondi na piku, prva slika izvadjen motor napolje Mislim da nema vozaca nekog drugog brenda da tako cesto rastavljaju motore
Throttle wrote:Dobra pravo. Sto je najbitnije, izgleda originalno. 90% starijih hondi na piku, prva slika izvadjen motor napolje Mislim da nema vozaca nekog drugog brenda da tako cesto rastavljaju motore
Nije to radi loseg motora , nego ubacuju od jacih modela , a imas i onih koje su plinom ubijene a skupo im uradit glavu da moze podnihet plin
Ovaj auto je extra , cak je odlicna limarija i djeluje sve originalno , a i kilometraza je smijesna za 92 godiste.
Jedna od najcuniranijih marki
Last edited by amar1994 on 04/09/2018 22:54, edited 1 time in total.
Throttle wrote:Ma mijenjaju glave, ECUe, stavljaju grane, farbaju blokove. Mislim da nije zbog kvarova. Vise neko nabrijavanje, izvlace konje, poneki motor se polupa
Moj drug je imao Accorda generacija iza ovoga, 2,0 benz, 136 KS, klima, airbagovi, itd itd, taj auto je bas bio gust voziti, ko i svaka Honda sjedis nisko, vrti se ko mikser, a veliki auto.
tempuser wrote:Moj drug je imao Accorda generacija iza ovoga, 2,0 benz, 136 KS, klima, airbagovi, itd itd, taj auto je bas bio gust voziti, ko i svaka Honda sjedis nisko, vrti se ko mikser, a veliki auto.
Zakleo sam se da ću još jednom morati posjedovati Accorda u životu ali S-type.
Lik ima jos jednu navodno i trebalo bi da su extra obe, ja nabrzaka samo uletio da kcerki napravim par fotki, nisam bas zagledao al je bas super ovako na prvu