Brexit

Post Reply
madner

#1876 Re: Brexit

Post by madner »

To je logika po kojoj nema diplomatskih gubitnika i dobitnika. Odnosno, znacilo bi da je obaranje aviona oslabilo Tursku prije 6 mjeseci.

Turska ocita treba Rusiju vise od obrnuto, inace bi Rusija prvo popustila.
SmokingMan

#1877 Re: Brexit

Post by SmokingMan »

Image
Korisničkoime

#1878 Re: Brexit

Post by Korisničkoime »

madner wrote:
baxul wrote:
madner wrote:Ako UK ovo odigra kako treba mogu traziti kakve hoce privilegije. Jer samo oni povlace clan 50.

Dakle ostaviti u neizvjesnosti EU je najbolji moguci potez.
zašto bi neizvjesnost odgovarala britaniji?
Zato sto bi imali sve privilegije EU clanstva bez mogucnosti EU da im uskrati iste.
EU zeli da Britanija povuce clan 50 sto prije kako bi ih mogli natjerati da izadju.
Ostaju sve privilegije ali i sve obaveze u biti ostaje status i situacija kakava je bila i prije referenduma. Ne povlacenje clana 50 u biti ponistava u cijelosti sami referendum, bit samog referenduma je bila da se povuce clan 50. VB ima razvijen bankarski i financijski sektor a nema osjetljivijeg na neizvjesnost i nesigurnost do njih tako da to ne odgovara ni VB na neke duge staze.
Sto se tice migracije svi koji su dosli do sada zadrzavaju svoj status dok ne dodje do razilaska, ako budu previse dugo cekali eto njima Poljaka opet, jbg isplati se baustelcu doci u VB na jedni gradjevinsku sezonu jer za nju jednu zaradi kao za tri u Poljskoj a i nuzda je cudo.
Mislim da niko bas ne shvata unutarpoliticku scenu VB, PM daje ostavku vlada pada idu izbori referendumski rezultat valja sprovesti a ni jedna velika stranka u VB i nije bas odusevljana s time i u biti ne zna kako da se postavi prema novonastaloj situaciji. Cim se konsolidiraju redovi i misli dvije najvece stranke u VB oni ce povuci clan 50, mislim da to nece pretjerano dugo trajati mada koliko god da traje i za EU i za VB je u biti predugo jer neizvjesnost nikome ni jednoj privredi ne odgovara samo sto VB nema druge opcije nego da se konsolidira i da odredi svoj nacin djelovanja.
klavirdžija

#1879 Re: Brexit

Post by klavirdžija »

Jedini logičan prijedlog

omar little

#1880 Re: Brexit

Post by omar little »

laburisti bi se mogli pocijepati na dvije stranke, neka lijeva (relativno govoreci) opcija i ovi toriji sto glume da nisu toriji. ovo danas je bas bio koordiniran asalt na corbyina, sa svih strana.
Drvosjeca iz Dejcica

#1881 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

madner wrote:To je logika po kojoj nema diplomatskih gubitnika i dobitnika. Odnosno, znacilo bi da je obaranje aviona oslabilo Tursku prije 6 mjeseci.

Dragi Madner, Rusija je previše velika i ponosna zemlja da prva popusti. Misliš da ovdje nema dogovora. heh :wink: Tebi je tako teško, vjerovatno iz ideoloških razloga, svariti da i Rusija treba Tursku podjednako.
Kombat

#1882 Re: Brexit

Post by Kombat »

Brkooo wrote:

They may take our lives, but they’ll never take our freedom!!! :mrgreen:
evo jedna prikladna!

It's a time wrought with fear It's a land wrought with change
If Ancestors could hear What is happening now
They would turn in their graves
They would all be ashamed
That the land of the free
Has been written in chains
And I know what I want
When the timing is right
Then I'll take what is mine
I am the clansman
Last edited by Kombat on 29/06/2016 17:24, edited 1 time in total.
madner

#1883 Re: Brexit

Post by madner »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
madner wrote:To je logika po kojoj nema diplomatskih gubitnika i dobitnika. Odnosno, znacilo bi da je obaranje aviona oslabilo Tursku prije 6 mjeseci.

Dragi Madner, Rusija je previše velika i ponosna zemlja da prva popusti. Misliš da ovdje nema dogovora. heh :wink: Tebi je tako teško, vjerovatno iz ideoloških razloga, svariti da i Rusija treba Tursku podjednako.
Naravno da ima dogovora.
Zasto bi meni bilo tesko i koja to ideologija smatra da je izvinjene jacanje ugleda i pozicije? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1884 Re: Brexit

madner wrote:

Naravno da ima dogovora.
Zasto bi meni bilo tesko i koja to ideologija smatra da je izvinjene jacanje ugleda i pozicije? :D
A ne pogrešno si shvatio. Koliko sam upratio ti si jedan od onih što ne gotive Tursku i Turske i kada poklone nose...nešto kao Srbi u BiH. U svemu i svakome vide tursku prijetnju, Turke i balije. Zato i kažem da zbog tih svojih stavova i ideološke pozicije ti je teško svariti to zbližavanje i normalizaciju odnosa Turske i Rusije. Eto ostavljam mogućnost da griješim.
prog321

#1885 Re: Brexit

Post by prog321 »

Ne vidim zašto Turska i Grčka ne bi opet na nagovor Amerike otvorile vrata crnim i kafenim imigrantima da preplave Evropu?
To bi bio konačan kraj EU. :-D
madner

#1886 Re: Brexit

Post by madner »

madner wrote:
Naravno da ima dogovora.
A ne pogrešno si shvatio. Koliko sam upratio ti si jedan od onih što ne gotive Tursku i Turske i kada poklone nose...nešto kao Srbi u BiH. U svemu i svakome vide tursku prijetnju, Turke i balije. Zato i kažem da zbog tih svojih stavova i ideološke pozicije ti je teško svariti to zbližavanje i normalizaciju odnosa Turske i Rusije. Eto ostavljam mogućnost da griješim.
Tvoja moc zapazanja se jedino moze mjeriti sa neprikoslovenim logicko analitickim sklopom koji iznova demonstriras. Fulio si samo par sitnica.
Moja pozicija forsira bosanski suvernitet te shodno tome ne gleda pozitivno na negiranje istog od prvog u Bosnjaka.
Turska nije prijetnja, nije ni matica. Okupator koji je unazadio Bosnu.
stakasa

#1887 Re: Brexit

Post by stakasa »

madner wrote:
baxul wrote:
madner wrote:Ako UK ovo odigra kako treba mogu traziti kakve hoce privilegije. Jer samo oni povlace clan 50.

Dakle ostaviti u neizvjesnosti EU je najbolji moguci potez.
zašto bi neizvjesnost odgovarala britaniji?
Zato sto bi imali sve privilegije EU clanstva bez mogucnosti EU da im uskrati iste.
EU zeli da Britanija povuce clan 50 sto prije kako bi ih mogli natjerati da izadju.
:D
Drvosjeca iz Dejcica

#1888 Re: Brexit

madner wrote: Tvoja moc zapazanja se jedino moze mjeriti sa neprikoslovenim logicko analitickim sklopom koji iznova demonstriras. Fulio si samo par sitnica.
Moja pozicija forsira bosanski suvernitet te shodno tome ne gleda pozitivno na negiranje istog od prvog u Bosnjaka.
Gore je nego što sam i mogao pretpostaviti. Ti ne samo da si ideološki motiviran ti si, rekao bih kao i svi ostali pripadnici te ideologije, zaluđen Turcima pa im zamjeraš nešto što su radili Otomani prije nekoliko vijekova. :(
GeeTnT

#1889 Re: Brexit

Post by GeeTnT »

madner wrote: Tvoja moc zapazanja se jedino moze mjeriti sa neprikoslovenim logicko analitickim sklopom koji iznova demonstriras. Fulio si samo par sitnica.
Gore je nego što sam i mogao pretpostaviti. Ti ne samo da si ideološki motiviran ti si, rekao bih kao i svi ostali pripadnici te ideologije, zaluđen Turcima pa im zamjeraš nešto što su radili Otomani prije nekoliko vijekova. :(
...pa sta ima veze, neka je zaludjen....nije jedini, a taj fazon radi (jes da mu je domet kao kod bacaca od 60 mm) i duze traje..

Moram i ja probat, mozda mi se posreci pa postanem privilegovan....
daddy-kool

#1890 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

https://www.stratfor.com/weekly/making-sense-brexit

"market state"- interesantan i prikladan koncept
madner

#1891 Re: Brexit

Post by madner »

Nije nekoliko vjekova nego period od 1820 do 1921. Pa obicno se negativno gleda na gusenje nacionalnog budjenja, masovne deportacije, likvidaciju inteligencije, parcanje teritorije, prodaju teritorije i jacanje SPCa no ima svakakvih ljudi.
Koji je tvoj stav i koji dio ti je pozitivan za Bosnu?
Gojeni H

#1892 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

madner wrote:
Tvoja moc zapazanja se jedino moze mjeriti sa neprikoslovenim logicko analitickim sklopom koji iznova demonstriras. Fulio si samo par sitnica.
:lol: :-)

Plaho ... gubis hladnocu i kontrolu.
Gojeni H

#1893 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

Nego ... ko je slijedeci za godinu dana?

Ja tipujem na Dansku ili Holandiju.
Matzan

#1894 Re: Brexit

Post by Matzan »

Ništa od toga.
I Englezi se pokajali.
Gojeni H

#1895 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

TAFKAP wrote:

:lol: :lol: :lol:
Ovom izjavom je mnogima u UK potvrdio da su napravili pravi izbor ...
Gojeni H

#1896 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

Matzan wrote:Ništa od toga.
I Englezi se pokajali.
Cak i ljudi za koje znam da su glasali za Remain kazu: "Sta je, tu je ... idemo dalje."
Britanci su to, a ne placipicke
madner

#1897 Re: Brexit

Post by madner »

Gojeni H wrote:
madner wrote:

Objektivno je to tako, to sto ljudi imaju neke subjektivne dojmove koji nisu u skladu sa cinjenicama...
Gojeni H

#1898 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

madner wrote:
Gojeni H wrote:
madner wrote:

Objektivno je to tako, to sto ljudi imaju neke subjektivne dojmove koji nisu u skladu sa cinjenicama...
Objektivno? K'o Rolex-ove cijene? :lol:

A jesi sega.
Jashar X

#1899 Re: Brexit

Post by Jashar X »

Ova avantura između Turske i Rusije, samo pokazuje koliko su naši NATO demagozi u zabludi kada misle da bi članstvom u NATO BiH preko noci bila " integrisana u zapad" ili obezbjedila neku sigurnost od destabiluzacije i "agresije sa istoka".

Evo Turska je članica. I? Jel je Kurdi karaju a da se NATO nije ni počešao? Jesu li se kačili sa Rusima i kakva je reakcija NATO-a i Amerike bila? Jel praktično imaju rat i jesu li praktično skontali da u realnosti uopšte i nimalo nisu "bliži zapadu" nego Rusiji.

Naši NATO demagozi bi da BiH izdvaja 2 posto budžeta na vojsku i koješta kako bi se zaštitili od Srbije, i uvukli Americi u šupak. Voliće nas Amerika više. I garantovati sigurnost. A ustvari, Moskva i Ankara bilateralno mogu srediti sve. Sa članstvom u NATO savezu samo ćemo bacati pare, petljati se međunarodni belaj izazivajuci teroriste da nas napadaju kao Tursku a da u slučaju rata NATO ni prstom ne mrdne.

Prije nego što se slijepo vjeruje u korist od članstva u NATO savezu, zagovarači takve politike bi morali javnosti da ponude odgovore na ova pitanja.
klavirdžija

#1900 Re: Brexit

Post by klavirdžija »

Post Reply