SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fox_Fox

#1876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

zdruzdjo wrote:Samo cu kratko reci.

TRAZILI STE DOBILI STE. GLASAJTE OPET ZA ISTE. I OPET CETE DOBITI ISTO.

Ovo "ste" se obracam svima onima koju su glasali za one koji im jeexx majku od 90-ih pa na ovamo. A isto tako i onima koji NISU.
Brate za koga ćemo? SDP bio 10 godina i propao.. SDA nastavio njihovim stopama, eto ko malo su počeli zapošljavat i spominju EU jer su se prepali da ne završe kao SDP... ko nam ostaje? Bio je Komšić dobro krenuo al ga sjebaše njegovi... Ko nam ostaje? Naša strana; da se svađamo sa njima po FB i Klix formu, SBB; iskreno ljudi su SHOW program, glumci, operski pjevači itd...

NEMAMO MI U PONUDI NI JEDNU STRANKU KOJA NUDI PROMJENU! KOD NAS SU SVE ISTO SRANJE, SAMO DRUGO PAKOVANJE.
radiša

#1877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

nema stvarno za koga,jedino ovi forumasi sto sve znaju da osnuju kakvu stranku pa za njih da glasamo,jedino nas oni mogu spasit. :lol:
quarterback

#1878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

ja sam za to da selma bajrami bude nasa ciccolina, ja bih odmah za nju glasao :D
nargila.ba

#1879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:54, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#1880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ljudi fazon je samo okrenuti plocu.
Dodije slusati isto. Pa znas da te laze kad zine i ono ga slusa opet ko ovca. Pa pobogu si zavrti malo.
Iskreno na svake izbore sam izasao i na svakim sam glasao. Jedino one godine sam glasao za sdp kad su pobjedili. i nikad vise od tada necu ni za koju od ovih zvucnih koje se provlace od 90-ih. zasto? zato sto su isto fudbaleri. kako koji tim ponudi marku vise, ono samo promjeni dres. i ista pjesma se vrti samo drukciji tonalitet, ritam, malo instrumenti.......

Od tada na izbornim listama nadjem najvecu budalu a da nije u nekim "jakim" strankama i zaokruzim. Jedne godnine (ne sjecam se koje) fadilija bambur. Prosle izbore dragan marinkovic maca..... ama necu da ne izadjem na izbore, necu da napravim nevazecim listic, necu taj dan da pijem kafu i igram angry birds.....

Kad se pojavi neko kome ce prioriteti biti dijametralno drukciji od sviju drugih koji su danas tu oko nas u skupstinama, vladama, ministarstvima.... onda cu da biram kako treba.

Ovako necu jer ne mogu da se pogledam u ogledalo na retrovizoru dok cekam da se razrijesi situacija kao npr ta danas u kotromanjica a da znam da sam ja sam sebi gurnuo to govno pod nos zaokruzivajuci ga ili njegovu stranku.
insomnia78

#1881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

quarterback wrote:ja sam za to da selma bajrami bude nasa ciccolina, ja bih odmah za nju glasao :D
Kak'i to. Isfurala se Selma u Austriju
Daryl Dixon

#1882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:33, edited 1 time in total.
gnjev

#1883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gnjev »

Rijetko ogavan tip
Quaresma

#1884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Quaresma »

ma glasati za damira, nema se šta izgubiti :D
ultima_palabra

#1885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

A koji su to parking u Kotromanicevoj zauzeli?
Daryl Dixon

#1886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:32, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#1887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Troll_Happens »

hrasno38 wrote:Trenutno je u Kotormanicevoj tj skoro citav dan frka oko parkinga jer Sead Bajramovic sa Ilidze kojem iza ledja stoji Fikret Prevljak silom hoce da zauzme parcelu i otvori parking iako nema apsolutno potrebne papire. Da bi zastrasili ljude doveli su GAMU i prekrsili jos jedan zakon a to je "zakon o zastitarskim agencijama" Clan 5 koji kaze
"Poslovi zaštite ljudi i imovine ne podrazumijevaju uličnu ophodnju.
Pod uličnom ophodnjom podrazumijeva se kretanje jedne ili više osoba radi obavljanja poslova zaštite ljudi ili imovine u naselju, u prometnim objektima, na moru, rijekama ili jezerima, te u industrijskim i prometnim središtima i u turističkim mjestima."

Ljudima koji hoce tu da parkiraju prijete i ne daju im da parkiraju iako je jutros bila i inspekcija i utvrdila da nemaju potrebne dozvole a policija po ko zna koji put ne radi svoj posao i dozvoljava kabadahijama i kriminalcima da rade sta hoce mada su 100% svjesni da krse zakon. Naravno bespotrebno je pricati ko je platio GAMU i da je Prevljak bivsi policajac koji uzgred drzi sve parkinge po Ilidzi i skriva se iza firme ovog papcine Seada Bajramovica.
Pa dokle vise majku mu jebem u ovom gradu ce se provoditi sila jer jedino su im se suprostavili stanari zgrade pored parkinga i to porodica u kojoj ima jedan muskarac koji je bio maloljetni pripadnik A BiH i porodica bivseg pripadnika specijalne jedinice pod nadimkom Gigo.
Je li to ta SDA demokratija gdje vlada zakon jacega i gdje se bez obzita na nalaze inspekcije silom moze sve jer iza toga stoji vijecnik u skupstini KS!!!!!
Jutros sam tu prolazio i posto poznajem tu porodicu radi rahmetli Gige su mi svu pricu ispricali da prosto nisam mogao da vjerujem da se to desava u glavnom gradu BiH.
Fikret Prevljak je inace poznat po sarajevskom ratnom tunelu kojega je drzao citav rat a onda par dana prije penzije dobio cin generala. Naravno njegovu borbu krase dvije vile na Jablanickom jezeru napravljene od sverca kroz sarajevski tunel i takav covjek sjedi danas u klupama KS a da tuzilastvo i ostale agencije boli cuna. Naravno i na kraju ona poznata "U JEDINSTVU JE SPAS" dok ja kradem ti mi cuvas ledja!!! :izet: :izet:

I da ne zaboravim spomenuti najtirazniji BH list Avaz kojeg zaboli cundara za sve ovo jer sad su koalicija iako su ih ljudi pozivali da dodju.
Pa sta je tu cudno. Ko se u ratu "snalazio" i snasao sad u miru profitira i kupi plodove "teskoga rada". Ali su zato gradjani i ljudi koji su se istinski borili ispali ovce za sisanje. Ceka se da oni obole ili umru i da onda kad nestane para novo sranje krene sa novim ovcama za sisanje po dobro poznatom i uigranom receptu. Ko moze nek bjezi i nek ugasi svjetlo iza sebe. Ostalim neka je Bog na pomoci. :run:
vješalica

#1888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Za forumasa i pricu o Gami i policiji.
Ne mozes ocekivati da u drustvu koje je metastaziralo od uhljupa i poliraca
guzica poatoji red i da se znaju pravila igre.Doduse znaju ali njihova.I ne mozes ocekivati da policija radi svoj posao kad su svi se domogli radnih mjesta po babi i stricevima.Danas je veoma pokudjeno i krajnje bezobrazno reci da u raznim Gamama rade krimosi i da u policiji rade nesposobnici jer ce se javiti druga strana koja ce da objasni kako oni rade taj posooo i stavljaju glavu u torbu.Isto kao da ih je neko natjerao.I jos su malo placeni.
ibizza

#1889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

Ima li negdje jutrosnja scena sa tramvajem? Cujem da je od Carsije do Marijin dvora slupao nekoliko auta, jer se nije mogao zaustaviti-otkazale kocnice... :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:A koji su to parking u Kotromanicevoj zauzeli?
Gdje je bila bivsa zgrada DPO i racunski centar privredne banke.
bumerangss

#1891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

ibizza wrote:Ima li negdje jutrosnja scena sa tramvajem? Cujem da je od Carsije do Marijin dvora slupao nekoliko auta, jer se nije mogao zaustaviti-otkazale kocnice... :-)
I ja sam to cuo ali nigdje ne mogu na netu da nadjem ti info... vjerovatno je to Kiflla zataškao jer bi to bila bruka i sramota grasa kojeg štiti a idu izbori :D
ibizza

#1892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

bumerangss wrote:
ibizza wrote:Ima li negdje jutrosnja scena sa tramvajem? Cujem da je od Carsije do Marijin dvora slupao nekoliko auta, jer se nije mogao zaustaviti-otkazale kocnice... :-)
I ja sam to cuo ali nigdje ne mogu na netu da nadjem ti info... vjerovatno je to Kiflla zataškao jer bi to bila bruka i sramota grasa kojeg štiti a idu izbori :D
Kazu da je na carsiji tramvaj nabio neko auto u stub od ulicne, dok je na Marijin dvoru spucao nekog lika , da mu je pola auta razvalio, te ga okrenuo u suprotni smjer :-)
na kraju , iskljucili su struju, te ga na taj nacin zaustavili... :run:
zdruzdjo

#1893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Sinoc od kruznog u BP 100 metara prema buljakovom oko 21:30 auto u plamenu na sred ceste, vatrogasci gase, blokirana cesta, ali nema drugih auta......
Any details?
vješalica

#1894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Da ne zaboravimo ubojicu sa ceste i inače od ranije poznatog učinitelja teških krivičnih djela:

http://www.avaz.ba/clanak/240888/ispovi ... -zasluzuje
- Kako je moguće da dvojica policajaca dozvole pijanom čovjeku da ode iz kafane i sjedne za volan - bile su prve riječi Seada Aliefendića, oca tragično nastradale Samre, koju je 19. januara na raskrsnici lokalnog puta Ilijaš - Donja Luka ubio pijani vozač Hasib Redžo (45) iz Breze, otrgnuvši je iz ruke njenog vjerenika Amara Burića, s kojim je šetala.

Bio u kafani

Hasib Redžo je tog dana Golfom, pijan i bez vozačke dozvole, pokosio mladi par. Samri je nanio smrtonosne povrede, a da stvar bude gora, pobjegao je sa mjesta nesreće. Policija ga je pronašla i uhapsila uz pomoć građana. U utorak mu je trebalo početi suđenje u Kantonalnom sudu u Sarajevu, ali je odgođeno, jer nije doveden iz zeničkog zatvora.

Iako je prošlo pet mjeseci od tragedije, za oca Seada i majku Behiju tuga je ista kao i onog dana kada su izgubili Samru. O tome kako im je bez kćerke, nisu ni imali snage govoriti.

- Vjerujte da nikada nisam nijedan članak pročitao o toj nesreći, o mojoj Samri... Ja to, jednostavno, nisam mogao, shvatite me... Gubim se - pognute glave i sa suzama u očima govorio je neutješni otac.

Majka Behija, brišući suze koje su joj se slijevale niz lice, ne može prežaliti što njena kćerka nikada nije uspjela brakom krunisati vezu s Amarom, mladićem za kojeg imaju samo riječi hvale.

- Stalno nas obilazi, posjećuje nas svakog drugog dana. Unuku vodi u školu. Ostali smo u dobrim odnosima uprkos svemu što se dogodilo. Znate, oni su se trebali vjenčati... - rekla je ožalošćena majka.

samra-i-amar-100

Samra i Amar: Trebali se vjenčati

Slomljena od bola, Behija je rukama prekrila lice. Ušutjela je nakratko pa nastavila govoriti o svojoj Samri.

- Opremili su sprat i trebali su započeti zajednički život. To se desilo stotinjak metara od Amarove kuće. Često se pitam šta bi bilo da je vozač ostao na mjestu događaja. Ko zna, možda opet ne bi preživjela, ali duboko vjerujem da bi nam svima bilo lakše, i nama i njemu, da je ostao tu - rekla je Behija.

Sead se kroz razgovor ponovo vratio na istragu o nesreći. Aliefendići tvrde da različite priče kruže Ilijašem zbog čega su im se stvorili sumnja i osjećaj nesigurnosti.

- Navodno su te noći policajci koji, inače, kontroliraju saobraćaj na putu u blizini naše kuće, sjedili s Redžom u kafani za istim stolom. Moja Samra donosila im je kafu i čaj kada su radili blizu naše kuće. Ako je to zaista istina, pitam se po stotinu puta kako su ti policajci mogli dopustiti da sjedne u auto i vozi pijan. Saznali smo poslije da je bio u stanju teškog pijanstva, da je bio u pitanju veliki procent alkohola u organizmu. Pa, taj čovjek nije imao ni vozačku dozvolu - rekao je otac Sead.

Početak suđenja

Aliefendići su kazali kako se nadaju da će suđenje Redži, za koje su sasvim slučajno saznali, teći korektno i pravedno, a ujedno se nadaju da će dobiti kaznu kakvu zaslužuje.

- U utorak mu je trebalo početi suđenje. Kćerka Velida otišla je u Kantonalni sud Sarajevo, gdje joj je sudija Husein Delalić rekao kako je ročište prolongirano za 16. avgust, jer Redžo nije dovezen iz Zenice, gdje se nalazi u pritvoru. Samrin momak Amar je došao i rekao kako mu je stigao poziv sa Suda, a mi nismo ništa dobili. Zabolilo nas je to što nas niko nije obavijestio o tome. Ne bismo ni znali da Amar nedavno nije svratio u našu kuću - kazao je Sead.

Aliefendići su dobili informaciju da je na ročištu za izjašnjenje o krivici Redžo priznao da je kriv, ali je negirao da je pobjegao sa mjesta nesreće.

- Pa, niko nije lud da povjeruje u to. Naša Samra i Amar su šetali. Njena ruka bila je u njegovom džepu kada je on naletio Golfom. Amar je prošao bez povreda, pocijepana mu je samo jakna. Sudbina valjda... - plačući je kazala majka Behija.

Sumnjičavi i zabrinuti

Samrini neutješni roditelji tvrde da su postali sumnjičavi i zabrinuti zato što je Hasib Redžo već odgovarao za dvostruko ubistvo.

- To je čovjek kriminalne prošlosti. Znamo da iza sebe ima brojna krivična djela zbog čega je osuđivan. Pitamo se kako je mogao biti na slobodi i kakve on to veze ima - rekli su Aliefendići.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote:
Mogu li neki savremeni orjentiri? :D
hrasno38

#1896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote:
hrasno38 wrote:
Mogu li neki savremeni orjentiri? :D
Bivsa Gunduliceva....... poslije Stelexa u pravcu grada sa desne strane jedno 300m. Bila prije rata nova zelena zgrada DPO-a i racunarski centar privredne banke u podrumu koliko se sjecam

Image
muha_sa

#1897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

hrasno38 wrote:

Bivsa Gunduliceva....... poslije Stelexa u pravcu grada sa desne strane jedno 300m. Bila prije rata nova zelena zgrada DPO-a i racunarski centar privredne banke u podrumu koliko se sjecam

Image
da sam prije minut umro ne bih znao da je tu bila DPO :-) vazda bio ERC
hrasno38

#1898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:
hrasno38 wrote:

Image
da sam prije minut umro ne bih znao da je tu bila DPO :-) vazda bio ERC
Jeste koliko se sjecam ERC Privredne banke je bio u prizemlju i podrumu a gore DPO....ma nebitno je u katastru se to zemljiste vodi na Central profit banku. Mislim Muha ne tvrdim da sam 100% u pravu mozda i grijesim za DPO ali znam da cijelu zgradu 100% nije koristila banka jer sam dolazio u nju prije rata....cak znam da su neka raja isla u tu zgradu i u neku plesnu skolu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Tek mi sad nista nije jasno :-)
hrasno38

#1900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote:Tek mi sad nista nije jasno :-)
e jebaji ga :-)
Post Reply