Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote:
Velkoski wrote:
KatarinaKosaca wrote:Bas sam hctjela pitati @Jeza u ledja, kako crnci sebe zovu da nije pogrdno? Znam da je oko toga bila polemika u spanskom jeziku i rekli su da «negro» (crnac) nije pogrdno i da se sami tako zovu. Koji je izraz u engleskom?
sami sebe zovu nigga :mrgreen:
Samo sam cekao ovaj glupi komentar. Ko bi rekao da si bas ti poletio. Bas se ono trudis... :-)

Tako je to kad crnce samo gledas kroz prizmu repa, filma i kojekakvih depikcija bandi i kriminalaca.
stfu nigga :mrgreen:
Kombat

#1877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

A. Nisam rasista
B. Obmana je zasluzio svaku vrstu pogrdnog naziva cisto zato jer je shupchina level 99
C. Pisham vam se na tu vasu prekomorsku isforsiranu faux politicku korektnost

Kombat

#1878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

jeza u ledja wrote:Srecom, mali rasista se potrudio i na drugoj temi napisati isto. Valjda da utvrdi gradivo, sta li?

Image

Ovo je onaj isti lik koji prizeljkuje gradjanski rat u Americi. :roll:

imas li sta reci za video?
jeza u ledja

#1879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pisam se ja na tvoj rasizam. Nadam se da ces uskoro biti banovan.
Mohamad Sissoko

#1880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Mohamad Sissoko »

Kombat wrote:A. Nisam rasista
B. Obmana je zasluzio svaku vrstu pogrdnog naziva cisto zato jer je shupchina level 99
C. Pisham vam se na tu vasu prekomorsku isforsiranu faux politicku korektnost

I meni je ovo pocelo ici na zivce, ta nazor isforsirana korektnost pa cim se nesto nasalis odmah skace da te napadne lafo nesto se bore za prava.
Najbolje je cini mi se Barkley kosarkas reko, poor people (misleci prevashodno na crnce) vote for democrats for 40 years and they are still poor.
Tolerancija ovih demokrata i laznih liberala je najbolje opisana recenicom "they are tolerant until you disagree with them."
Onda se pretvore u najgore fasiste.
jeza u ledja

#1881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Rasisti se bore za svoja prava, epizoda 569. :lol:

Ja cu bljuvat rasisticke, homofobicne, mizogene uvrede, a branicu se time da me smara "politicka korektnost". :lol:

Fuj.
daddy-kool

#1882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:Ja sam konto da su ti USA Today konzervativci, il sam nesto pobrko? Ne mogu se pohvaliti da sam ih ikad citao.
Nisam ih ni ja nešto čitao tako da ne znam da li su konzervativni, viđao sam ih po restoranima i dinerima kao kod nas što stave avaz.

Btw Vrlo lijepo objašnjena terminologija i korektnost oko naziva ljudi drugih rasa u USA. Ljudi na Balkanu su u tom pogledu prilični rasisti - što u poimanju drugih, tako i govoru i ponašanju, a to dođe tako prirodno pa i ne primjećuju neki problem. Razlog je prevashodno neizgrađena (ili loše izgrađena) svijest zbog malog broja kontakata, predrasuda, stereotipa, izolovanost itd kao i svugdje uostalom. USA je u tom pogledu dosta društveno napredovala. Inače su bivše britanske kolonije prilično rasno tolerantne.
daddy-kool

#1883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Kombat wrote:A. Nisam rasista
Onda ga nazoveš šupkom, a ne spominješ boju kože.
daddy-kool

#1884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Mohamad Sissoko wrote:
I meni je ovo pocelo ici na zivce, ta nazor isforsirana korektnost pa cim se nesto nasalis odmah skace da te napadne lafo nesto se bore za prava.
Najbolje je cini mi se Barkley kosarkas reko, poor people (misleci prevashodno na crnce) vote for democrats for 40 years and they are still poor.
Tolerancija ovih demokrata i laznih liberala je najbolje opisana recenicom "they are tolerant until you disagree with them."
Onda se pretvore u najgore fasiste.
Analogija je npr samo uzmi umjesto crnci, bijelci, azijati, i stavi Bošnjaci, Hrvati, Srbi, i koristi neke pogrdne nazive za čitave narode.
Kombat

#1885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

jeza u ledja wrote:Pisam se ja na tvoj rasizam. Nadam se da ces uskoro biti banovan.
nemas ti pojma sta je rasizam...
Nego jesi pogledao video? komentar?
Nadam se da ces uskoro biti protjeran :D nista nije tako vrijedno prijezira nego individue poput tebe koje su naselile chemeriku te sada po svaku cijenu pokusavaju oponasati apsolutno svaki aspekt zivota svojih gospodara...

koju red neck vukojebinu naseljavas?
Point.

#1886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Kombat wrote:
jeza u ledja wrote:Pisam se ja na tvoj rasizam. Nadam se da ces uskoro biti banovan.
Nadam se da ces uskoro biti protjeran :D nista nije tako vrijedno prijezira nego individue poput tebe koje su naselile chemeriku te sada po svaku cijenu pokusavaju oponasati apsolutno svaki aspekt zivota svojih gospodara...

Redneck vukojebinu naseljavaju samo pristalice ove budale Trumpa. To je svima jasno.
Kombat

#1887 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

jeza u ledja wrote:Samo da dodam, bio je pokret da se izbaci ovo "Black" i ostavi samo "African American", medjutim ovaj drugi izraz nije zazivio dovoljno, prvo jer jednostavno nema smisla (sta sa bijelcima iz Afrike?), drugo jer su se neki crnci osjecali kao da je i to uvrjedljivo jer asocira na Afriku, nazadnost, itd. U intelektualnim crnackim krugovima African American je uobicajeno, dok ovako medju rajom nije.
I onda je interesantno kad vidis bijelca koji ocigledno nema nikakvog dodira sa crncima pa pokusava biti politicki korektan nazivajuci crnce uvijek "African American", kao sto to radi Trump.

Naravno ima tih milion izraza, kao i raznih eufemizama, simbola, itd koji se vezu za odredjenu rasu ili grupu ljudi. Ja i dan danas se iznenadim kad cujem neki izraz, dok ja to povezem.... :-) ...ne samo za crnce, vec i bijelce, Azijce, Irce, Italijane, Njemce, itd.... :-) Ljudi kolokvijalno podjebavaju jedni druge, ako se znas dobro mozes svasta reci.

No neki izrazi su poprilicno self-explanatory sto bi rekli Ameri i ne bi ih nikad izustio.
predsjednik tog pokreta je sigurno bio rahmetlija, Michael Jackson :run:

ta americka "PC" sranja ostavi za ameriku i americhane te za njihove forume. Da li je rasizam reci da nismo svi iste boje koze? Nazvati nekoga tamnoput rasizam?! U tvojoj novoj domovini preko oceana (tj u tisucljetnom rajhu) je trendi pretvarati se da nema nikakvih razlika medju ljudima, valjda... #FuckYeah a i danas dan ih ubijaju kada hoce...sve po zakonu...samo zavice GUN GUN i isprazni okvir u njega...
ne postoji licemjerniji narod ili zemlja na planeti, ne postoji...
U stvari, koji quratz ti imam ista objasnjavati... #AddFoe
sizifinho

#1888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sizifinho »

Tvoj rezon je zatucan, hrdjavim ekserima i tu nece biti rjesenja, kako god okrenes.

Mozda u tvom umu nema potrebe za tim "pc sranjima" ali to je ipak samo pokazatelj tvog individualnog ogranicenja i nemogucnosti spoimanja cinjenice:
Osim ako ne pises roman u kojem opisujes lika, nema potrebe praviti razliku na osnovu boje koze. To sto se tebi Obama ne svidja, to je ok - ali onda ne kazes "blackie" vec kazes lopov, lazov, glupan i tako dalje.
Blackie je ocito bio pokusaj podrugljivog ismijavanja lika a ne njegovog djela.

Ponavljam, mozda tvoj rezon uma nije dovoljno otvoren da shvati zasto boja koze nije faktor koji trebas gledati, vec njegova djela. Zato to svoje nepostivanje "pc sranja" drzi u svojoj kuci, izolirano od sredine. Nadam se da ne zivis u Bosni, jer mi takvi kao ti ogorcavaju buducnost i otezavaju napredak.

Tacno treba proci test inteligencije prije nego sto neko dobije internet.

Takodjer, otkud tebi pravo da komentarises gdje i zasto neko zivi. Niti znas razloge niti reperkusiju necijeg preseljenja, i moli se Bogu ili u sta vec vjerujes da tebe ne zadesi nesto sto bi te natjeralo preko okeana, medju "licemjere".

Sreca pa mi u Bosni ne zivimo medju licemjerima :-)
Nedo Jahve da je Bosna velicine Amerike i njene populacije - svijet bi se raspao od licemjerja i gluposti, neracionalnosti - sto mozemo vidjeti na ovom primjeru.
jeza u ledja

#1889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kombat wrote:

Znam sta je rasizam. Ono sto si ti napisao je rasizam.
Kombat

#1890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

MURICUNTS!!! FUCK YEAH!!!

Jedna od najboljih stvari koja je ikada proizisla iz tisucljetnog Rajha - South Park OBRATITI PAZNJU NA 0:55 :-) :lol: :lol:

http://southpark.cc.com/full-episodes/s ... rt=airdate
AenemA

#1893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AenemA »

Slovenac bi za pi*ku odma' 'fato...what a tool.
Sutra je opet ona komedija od debate...nadam se da ce debil zabiti posljedni ekser sebi u kovceg.
Fudo387

#1894 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

faCo bi i ti da si tezak k'o on, jbg, to je tako :D
Bezveze frku digli oko nicega, ima bitnijih stvari od ovih gluposti.
Sutra ce joj vratiti istom mjerom, jedva cekam da joj Moniku na nos nabije.
Pive i kokice sam pripremio. :D
bole1st

#1895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Fudo387 wrote: Sutra ce joj vratiti istom mjerom, jedva cekam da joj Moniku na nos nabije.
Trump pokusava da bude "presidential" na debatama, ako se baci na blato znaci da misli da gubi izbore i da mora da koristi krajnju opciju.

Mislim da je prerano za to i da ce bolji efekat da postigne ako napravi kontrast i bude jos presidentialniji nego na prvoj debati.
Jack Be Nimble

#1896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Ako pocne sa Monikom onda je gotov. Republikanci bi rado krenuli sa Monikom ali su kroz istrazivanje naucili ako bi krenuli sa takvom kampanjom da bi se zene okrenule protiv njih. To su htjeli pokusati kada je Guliani isao protiv nje za senatorsku poziciju NY.

Ne moze on nju blatiti za gresku njenog muza, a sa druge strane otvoreno govori da je ok napasti zenu ako imas neko i nesto sa parama. Manijak tipa Bill Cosby.
Acid25

#1897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Ima da gori na sljedećoj debati. :lol:
AenemA

#1898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AenemA »

Fudo387 wrote:faCo bi i ti da si tezak k'o on, jbg, to je tako :D
Trumpa nije mentalno dobar, on živi u nekom svom paralelnom univerzumu gdje nikakva pravila ne važe osim njegovih.
Čuj frku digli oko ničega - potencijalni budući predsjednik koji nema mrvu etike ni poštovanja prema ženama. Pa sam je rekao da bi hodao sa Ivankom da mu nije kćerka.
Hilari sve što treba ja da mu baci udicu i da ga pusti da priča. On je sam sebi najveći neprijatelj, jer je jednostavno idiot.
Da se hoće više ova lakrdija od izbora završiti da mu facu više ne gledam svaki put vijesti kad čitam.
Acid25

#1899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

AenemA wrote:
Fudo387 wrote:faCo bi i ti da si tezak k'o on, jbg, to je tako :D
Trumpa nije mentalno dobar, on živi u nekom svom paralelnom univerzumu gdje nikakva pravila ne važe osim njegovih.
Čuj frku digli oko ničega - potencijalni budući predsjednik koji nema mrvu etike ni poštovanja prema ženama. Pa sam je rekao da bi hodao sa Ivankom da mu nije kćerka.
Hilari sve što treba ja da mu baci udicu i da ga pusti da priča. On je sam sebi najveći neprijatelj, jer je jednostavno idiot.
Da se hoće više ova lakrdija od izbora završiti da mu facu više ne gledam svaki put vijesti kad čitam.
Image
jefferson

#1900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Acid25 wrote:Ima da gori na sljedećoj debati. :lol:
HRC napisala tweet od 5-6 rijeci i pustila Trumpa i Republikance da se kolju. Bolju stavr nije mogla uraditi.
Sutra bukvalno treba uraditi ono sto su prosle subote na SNL skecu uradili kada pitaju onu curu sto glumi HRC: You have two minutes to respond. A ona kaze: it is OK Mr. Trump can have my 2 minutes.
E to sutra bukvalno treba da uradi.
Post Reply