Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ali Kemal

#1876 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Walther wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mozda bi i Zenica prosla kao Budva. Ne mozes to znati. Kao ni ja. A mozda i ne bi.
Nego pusti Zenicu... Prije Zenice dolazi na citava HR. Kako bi ti izbjegao ucesce BiH&Bosnjaka u agresiji Srbija na HR?
Kakvi su ovo argumenti, zrtvovacemo BiH zbog Hrvatske :-)
Da ne pricamo o ostalim glupostima i detaljima, medjutim sa tim izborom, kao izbjegavanjem ratovanja u Hrvatskoj doslo do toga da se ratuje sa Hrvatima u BiH, :-) tako da su ti argumenti nidje veze :oops:
a krajnji rezultat je Hrvatska u EU, Srbija kandidat, a BiH ni na nebu ni na zemlji.

Sve vise je evidentno da dolaskom na vlast klero-nacionalnih stranaka se drugaciji ishod i nije mogao ocekivati. Taj tracak nade koji su ponudili akademik Filpovic i gospodin Zulfikarpasic je unisten potezom jednog diletanta.
Danguba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Uradio bih sve sto je potrebno da se rat u BiH izbjegne. Pod bilo koju cijenu. Jer nijedna nije dovoljno velika kao bilo ciji ljudski zivot.
To nije dovoljno da se izbjegne rat.
Nije tacno :oops:
Last edited by Ali Kemal on 25/01/2016 22:40, edited 1 time in total.
Fudo387

#1877 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:I takve su bolje od nasih. Nazalost.
Ti imas bolji standard od prosjecnog stanovnika srbije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1878 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

A Crna Gora u NATO.
Fudo387

#1879 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:A Crna Gora u NATO.
Jos jedan uspjeh srpske diplomatije. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1880 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I takve su bolje od nasih. Nazalost.
Ti imas bolji standard od prosjecnog stanovnika srbije.
Ja imam bolji standard od mnogih, ali ne svojom zaslugom, jos manje zaslugom drzave.

Nije to tema donzeFu, nego LBIWEW se malo zaletio napisavsi da je krnja Jugoslavija osudjena za genocid u BiH. Pa malo preslazemo cinjenice.

Imao sam prilike slusati predstavnike oba pravnog tima na ovom slucaju. Hoce li ti ista reci da je predstavnik naseg tima pola sata pricao o tome kako su mu nudili da se izgradi Aladza dzamija u Foci u zamjenu za odustanak od tuzbe, a predstavnici SRJ su do zadnjeg atoma razlozili pravnu argumentaciju i svoju i onu od BiH. Stid me bilo slusati, vjeruj.
Walther

#1881 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Ali Kemal wrote:
Walther wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mozda bi i Zenica prosla kao Budva. Ne mozes to znati. Kao ni ja. A mozda i ne bi.
Nego pusti Zenicu... Prije Zenice dolazi na citava HR. Kako bi ti izbjegao ucesce BiH&Bosnjaka u agresiji Srbija na HR?
Kakvi su ovo argumenti, zrtvovacemo BiH zbog Hrvatske :-)
Da ne pricamo o ostalim glupostima i detaljima, medjutim sa tim izborom, kao izbjegavanjem ratovanja u Hrvatskoj doslo do toga da se ratuje sa Hrvatima u BiH, :-) tako da su ti argumenti nidje veze :oops:
a krajnji rezultat je Hrvatska u EU, Srbija kandidat, a BiH ni na nebu ni na zemlji.

Sve vise je evidentno da dolaskom na vlast klero-nacionalnih stranaka se drugaciji ishod i nije mogao ocekivati. Taj tracak nade koji su ponudili akademik Filpovic i gospodin Zulfikarpasic je unisten potezom jednog diletanta.
Ko govori o zrtvovanju? Takve kalkulacije "5 Dubrovnika za jedno Sarajevo" :roll: su fasisticke. To je stvar zdrave pameti... Ako ides unistenje HR (pustimo moral i pravo) onda znas sta te ceka kad se to zavrsi? Ili mozda treba titlove? Samo budala bi isla na unistenje HR kad je to veza BIH sa zapadnom Evropom. I jedini moguci saveznik protiv Srbije.

Sa Hrvatima u BIH se ratovalo zbog toga sto je EU dozvolila Srbima previse pa je Tudjaman dobio ideje... Amerikanci su Tudjmanu pokazali gdje grijesi sto brzo "skontao".
Walther

#1882 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote: Hoce li ti ista reci da je predstavnik naseg tima pola sata pricao o tome kako su mu nudili da se izgradi Aladza dzamija u Foci u zamjenu za odustanak od tuzbe, a predstavnici SRJ su do zadnjeg atoma razlozili pravnu argumentaciju i svoju i onu od BiH. Stid me bilo slusati, vjeruj.
Kako te nije stid pisati ovakve debilne gluposti i lazi? Znas da postoje transkripti na netu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1883 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Znam.
Walther

#1884 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Znam.
onda isto tako znas da pises gluposti?
Fudo387

#1885 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Znam.
Pa de, podijeli sa nama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1886 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Sta da podijelim sa tobom?
Walther

#1887 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

http://www.icj-cij.org/docket/index.php ... e=bhy&p3=1

Koga zanima citavo sudjenje. Mogu kopirati TOP SHITs iz argumentacije Srbije...
Fudo387

#1888 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Sta da podijelim sa tobom?
Transkipt razgovora o kojem pricas.
Danguba

#1889 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Ali Kemal wrote: Nije tacno :oops:
:-)

Sta ba nije tacno?
Onog momenta kada se JNA sa rezervistima mahom Srbima iz BiH pocela ukopavati oko BH gradova da bi nas branili od agresije, tog momenta nama su spale gace. Pitanje je bilo kada ce se to desiti i koliko ce nas to kostati.

Ti vjerujes da je Alija bezuslovno pristao na veliku srbiju da bi Karadzic rekao komandantima JNA ''sada mozete da vratite te minobacace i haubice u kasarne''. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1890 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Jest bas se takve ponude daju na sudu uz zapisnicara i tonsko snimanje.

Enivej, covjek je to izjavio pred auditorijem od stotinjak ljudi, sto, pored popusene tuzbe u koju su skrhani milioni, dovoljno govori koga smo poslali da nam zastupa drzavu.

I opet se vi uhvatili mene, umjesto da njega sjecete na komade. I politiku koja ga je postavila.

I ako cemo sad komentarisati sudske presude, onda otvaramo opasan presedan. Bolje je ne raditi to.
Walther

#1891 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Jest bas se takve ponude daju na sudu uz zapisnicara i tonsko snimanje.

Enivej, covjek je to izjavio pred auditorijem od stotinjak ljudi, sto, pored popusene tuzbe u koju su skrhani milioni, dovoljno govori koga smo poslali da nam zastupa drzavu.

I opet se vi uhvatili mene, umjesto da njega sjecete na komade. I politiku koja ga je postavila.

I ako cemo sad komentarisati sudske presude, onda otvaramo opasan presedan. Bolje je ne raditi to.
Da, Softic je kriv....
i Alija
i Kinezi
i Eskimi

U biti svi su krivi osim.... Kao da (kraj krajeva ta presuda ima ikakve veze). Kao da je problem BIH ili Balkana neka presuda. Kao da je nekoliko stotina presuda vise manje kompletnom vojno-politickom vrhu Srbije nekome nesto znace. Pogotovo Srbima...
Last edited by Walther on 25/01/2016 23:06, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1892 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Valtere provjeri aparate.
Walther

#1893 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Jedan biser tog fantasticnog pravnickog znanja advokata Srbije...

http://www.icj-cij.org/docket/files/91/10771.pdf

Mr. van den Biesen went on to say: “Bihac was, for the purpose of realizing a Greater Serbia, an important strategic area that needed to be under the control of Serbs if the Greater Serbia project were to be successful.”14 It is difficult to see, Madam President, how the Serbs wanted to realize the project of “Greater Serbia” by helping one Muslim force fight the other.

Advokatu Srbije nije jasno...

“Scorpions” were involved as well, although they were not referred to by that name. On the other hand, the “Pauk” diary does not support the assertions that units of the Serbian Ministry of the Interior were involved"

Advokat tvrdi su bili samo Skorpijoni in ne jedinice MUP Srbije (a Skorpijoni su bili dio MUPa Srbije). Skorpijoni su bili dio MUP jos dugo poslije agresije na BIH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1894 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci ne prihvatas presude medjunarodnih sudova?

Dobro, pisem ovo i cekam te ;-)
Walther

#1895 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Znaci ne prihvatas presude medjunarodnih sudova?

Dobro, pisem ovo i cekam te ;-)
Hebe mi se za ovakve presude medjunarodnih sudova, iskreno. Ovakva sudjenje i pravo nema nikakvog smisla. Presuditi zlocinicu a istovremenu postovati produkt zlocina je perverzno. Steta para i vremena. Pogotovo za ICJ gdje je ksenofobija bila ocigledna. Presuda svakako nije imala veze sa sudjenjem. Presuda bi dugorocno najvise koristila Srbima. Bosnjaci svakako neke koristi nisu mogli imati jer je "RS" je zabetonirana a Srbija nema prebijene. Od moralne pobjede nema nista jer takvih Bosnjaci imaju vec stotine...
Walther

#1896 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

BH pravnicka ekipa argumentuje da:
The Applicant further claims that the paramilitary forces were not what they pretended to
be, but that they actually were units of the Serbian Ministry of the Interior. Thus, in her pleading,
Ms Karagiannakis declared: “Indeed, forces such as Arkan’s men, the Red Berets and the
Scorpions were actually part of the Serbian MUP and others such as Šešelj’s forces were supported
by them and participated in joint operations with them in Bosnia

Sto je vise puta dokazana cinjenica ali pravnicka ekipa Srbije na to odgovara ovako:
Madam President, the
notion of “Red Berets” is a myth created during the wars in former Yugoslavia, the myth that was
started in Croatia and then spread to Bosnia and Herzegovina. This myth derives from several
unquestionable facts, which were later amply misinterpreted:
(a)

http://www.icj-cij.org/docket/files/91/10771.pdf
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1897 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Ima bolan gradje na nasem jeziku koliko hoces, otvori temu i dacu ti linkove, jel vazi?

P.S. Ne valja ti to da te nije briga za presudu koja je potvrdila da se u Srebrenici desio genocid.
Gojeni H

#1898 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
Gojeni H wrote:
1) O mojoj
2) Iste
3) Najgori

Hajd' sad prodaji kome drugom te svoje fazone.
Ne prodajem nikakve fazone. Ti si mene prvi kvotao. Ocekivao sam da ces imati petlje da mi kazes sve sto mislis. Kako god. Zivio ti meni.

Sve sto sam mislio o mogucnosti ostanka sam stavio na par klipova koji govore o velikosrpskoj zavjeri i raspadu bivse SFRJ.

Ti si taj koji nesto zamotavas. Ti ne trazis procjenu realne situacije na terenu 1992. god., ti cak ne trazis ni ocjenu rada rukovodecih ljudi. Pricas i mantras srpsku pricu, kao da je Izetbegovic bio diktator koji je samostalno donosio odluke poput prihavtanja mirovnog plana u Dejtonu.

Otvorio si temu nadajuci se da ce ljudi reci "Jesmo se zajebali", pretpostavljajuci da smo imali izbora i da se nije desio genocid.

Reci slobodno da ti je zao sto nisi u Velikoj Srbiji! Ja bih barem toliko petlje imao.
Na kraju, eto ti Jovana, s njim ti to vidi ...
Gojeni H

#1899 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

KENJAC wrote: Majke ti mile Gojeni , jesi li ti stvarno mislio da su Hrvati glasali za odvajanje Bosne iz razloga sto su htjeli da ona ostane neovisna i od Hrvatske ? Malo je falili da u Februaru 92' glavu ne izgubim (malo pretjerujem jer je bilo medju rajom) u Staklenom Gradu u Vase Miskina kad sam isto ovo pitanje postavio mojoj raji !

E, i ovu pricu vise ne kontam. Pa nismo se mi odvajali. Jugoslavija se raspadala i svaka republika je trebala postati drzava. Jes' da nije Milosevica.
A, za Hrvate ... pa, jesam konto da zele nezavisnu drzavu koja je i njihova. Mislit' i srat' nije isto, a za sve ima popravni.
Gojeni H

#1900 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:Uradio bih sve sto je potrebno da se rat u BiH izbjegne. Pod bilo koju cijenu. Jer nijedna nije dovoljno velika kao bilo ciji ljudski zivot.

Poslusaj.
Zemljo otvori se!
Pa je l' ti vidis da je, sada rahmetlija, zarobljen? Znas li ko je Simo Zaric?

Znas sta mali, ovo je vec prosipanje cetnicke propagande.
Locked