Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Maharadza

#1876 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Maharadza »

Thorgerson wrote:Hvala jos jednom hrvatima sto su digli svijest ljudi u BiH da kupuju domace!

Ja mislim da nijedna od onih akcija kupuj domace, ofo, ono nije bila uspjesnija od ovog poteza.

Jos jednom, svaka cast. :D :thumbup:

:bih: :bih: :bih:
Također, duboki naklon susjedima, nisam odavno vidio manje raje u i oko ovih konzum prodavnica u B-fazi, bukvalno zjape prazne dosta vremena dok se Bingo u C-fazi i onaj parking ispred LOMI! :thumbup: :bih:
strucnjak_kofol

#1877 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

Pa Konzum juce pun penzionera,cetvrtkom im daju 10 posto popusta,bile penzije svi navalili u Konzum po fasungu,a danas se prebacili u onaj Bingo da vide ima li sta novo od one kineske garderobe i dzindzuva :-)
HomeArt

#1878 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HomeArt »

Ima li neka domaća mljekara da je snizila cijene mlijeka?
Država

#1879 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

strucnjak_kofol wrote:Pa Konzum juce pun penzionera,cetvrtkom im daju 10 posto popusta,bile penzije svi navalili u Konzum po fasungu,a danas se prebacili u onaj Bingo da vide ima li sta novo od one kineske garderobe i dzindzuva :-)
Pretjera ga ti sa propagiranjem KONZUM-a...

:sax:
TheMule

#1880 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by TheMule »

Zasto se ne pravlja razlik izmedju hrvatskih proizvoda i prodavnica u kojima rade Bosanci i koji placaju porez drzavi?
kox

#1881 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kox »

HomeArt wrote:Ima li neka domaća mljekara da je snizila cijene mlijeka?
Milkosovo Farma mlijeko je 1,15 km/l, nikad nije bilo jeftinije. Vjerovatno ima i jeftinijih domaćih mlijeka ali Farma je obično bila dosta skuplja.
Co0l

#1882 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

Cini mi se da je ovo 1,10KM,ako ne i jeftinije.Doduse,ambalaza je jeftina:

http://www.zim.ba/index.php?page=proizvodi&id=19
Rizvan

#1883 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Rizvan »

Co0l wrote:Cini mi se da je ovo 1,10KM,ako ne i jeftinije.Doduse,ambalaza je jeftina:

To moraš prokuhati.
strong69

#1884 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strong69 »

Milkos je smanjio cijenu mlijeka Farma, dodao je u ponudu jogurte i kefir u casi 20% gratis, ima onaj Creamy namaz sa 10% gratis, ayran 10% gratis. Vjerovatno se na taj nacin rjesavaju zaliha.
HomeArt

#1885 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HomeArt »

strong69 wrote:
Milkos je smanjio cijenu mlijeka Farma, dodao je u ponudu jogurte i kefir u casi 20% gratis, ima onaj Creamy namaz sa 10% gratis, ayran 10% gratis. Vjerovatno se na taj nacin rjesavaju zaliha.
Moram pogledati koliko sada kosta Farma inace od Milkosa redovno kupujem Ayran i Kefir, niko im nikad nije bio ni blizu s Kefirom. Sto se tice slatkog mlijeka jos uvijek mi je Zbregov najpovoljniji.
Co0l

#1886 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

HomeArt wrote:
strong69 wrote:
Moram pogledati koliko sada kosta Farma inace od Milkosa redovno kupujem Ayran i Kefir, niko im nikad nije bio ni blizu s Kefirom. Sto se tice slatkog mlijeka jos uvijek mi je Zbregov najpovoljniji.
Meni je ipak Megleov kefir puno bolji od Milkosovog.Mada je to najvise stvar ukusa.
HomeArt

#1887 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HomeArt »

Megle mi je nekako blag a valjda sam od malih nogu navkao ka sarajevski kefir.
HomeArt

#1888 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HomeArt »

Rizvan wrote:
Co0l wrote:Cini mi se da je ovo 1,10KM,ako ne i jeftinije.Doduse,ambalaza je jeftina:

To moraš prokuhati.
Eto može se s cijenom protiv konkurencije, super je ovo samo da ga nađem u sarajevu, cini mi se da slabo zenickog mlijeka ima u Sa.

@Rizvan, ne treba se prokuhavati.
bumerangss

#1889 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

strucnjak_kofol wrote:Pa Konzum juce pun penzionera,cetvrtkom im daju 10 posto popusta,bile penzije svi navalili u Konzum po fasungu,a danas se prebacili u onaj Bingo da vide ima li sta novo od one kineske garderobe i dzindzuva :-)
Nije tacno! Ja sam bio u konzumu u cetvrtak popodne na Otoci i pustahija da veca nemoze biti! Izmednu polica mozes slucajno udariti na nekog radnika i on se prepadne od tebe a ti od njega :lol: jer su navikli na sablasnu tisinu :D
StupskaBitanga

#1890 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

neki wrote:
Thorgerson wrote:Hvala jos jednom hrvatima sto su digli svijest ljudi u BiH da kupuju domace!
nazalost, ta ce svijest biti kratkorocna...
Problemi sa hrvatskom ne prestaju staviše tek počinju jer su najavili da ce svaki kontigent mlijeka dodatno provjeriti
Co0l

#1891 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

Za razliku od njih,ja njihovo mlijeko i ne pogledam :D
Država

#1892 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

bumerangss wrote:
Nije tacno! Ja sam bio u konzumu u cetvrtak popodne na Otoci i pustahija da veca nemoze biti! Izmednu polica mozes slucajno udariti na nekog radnika i on se prepadne od tebe a ti od njega :lol: jer su navikli na sablasnu tisinu :D

Ovaj @strucnjak_kofol se i registrovao da bi propagirao kupovinu u KONZUM-u i da bi pljuvao po Bingu :lol: ...

Ja sam provirio u KONZUM na Koreji u prošlu subotu, i stanje je bilo kao da vlada kolera. Nigdje nikoga (ali bukvalno)...

:sax:
Last edited by Država on 12/09/2015 14:17, edited 2 times in total.
Država

#1893 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

...
tandmand

#1894 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tandmand »

StupskaBitanga wrote: Problemi sa hrvatskom ne prestaju staviše tek počinju jer su najavili da ce svaki kontigent mlijeka dodatno provjeriti
Šta traže? :shock: Nisu mljekare narkokarteli.
nikimostar

#1895 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

ja ne znam sta se kacite na Koreju,logicno da ce biti prazna jer 100 metara ispod ima isto duplo veci i bolji Konzum
strucnjak_kofol

#1896 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Država wrote:...
Ako sam se ja registrovao da propagiram Konzum,onda ste se vas dvojca registrovali da propagirate Bingo,prosto ko pasulj :-)
strucnjak_kofol

#1897 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

bumerangss wrote:
Prije podne je bilo krcato penzionerima,nemoguce da i popodne nije bilo nikoga,nemoj da siris bingo propagandu, ofiran si
tututuuuu

#1898 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Kad je za penzice popust u Konzumu, da se prislepam. :D

P.S. Akcija vam je pilecih fileta u Konzumu, 5.95 kg. :D Edamer i gouda neki dan 5.95 kg. :)
bumerangss

#1899 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

nikimostar wrote:ja ne znam sta se kacite na Koreju,logicno da ce biti prazna jer 100 metara ispod ima isto duplo veci i bolji Konzum
A 20 metara nize ima najbolji Bingo u Sa :D u bivsem interexu i meni najbliza kopija bivseg velikog susjednog merkatora :thumbup:
bumerangss

#1900 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

tututuuuu wrote:Kad je za penzice popust u Konzumu, da se prislepam. :D

P.S. Akcija vam je pilecih fileta u Konzumu, 5.95 kg. :D Edamer i gouda neki dan 5.95 kg. :)
Fileta nisu dobro ociscena! Tek toliko da ko ne slomi zub zbog zaostale koscice :D
Post Reply