Koje auto?PM72 wrote:Registracija auta 1990 koštala je 100 DM.Dobro se toga sjećam jer je moj stari uzeo 100 DEM ,razmjenio za dinare i registrovao auto.
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Fudo387
#1876 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- Dozer
#1877 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vidim, razumijes se u ekonomiju....skupljac_zeljeza wrote:Kolika prašina oko Grčke i nije ništa bilo. Pa bila prašina oko Španije pa ništa. Potezi Brisela nisu usmjereni protiv BiH šta god se šuškalo.Dozer wrote:@sakupljac zeljezarije
Ne kontas o cemu ti pricam haveru.
Ovo sad kako je, to nije realno, nego fiktivnomstanje. Sutra neka se currency boerd povuce ,znas li sta slijedi? Usput, i ako te zanima, po Briselu se suska da bi upravo to mogao bitit jedan od nacina za rjesenje BH slucaja.
Eto, dovoljno si pametan, bar se tako predstavljas, pa reci ti meni sta bi to znacilomza BiH....
-
PM72
#1878 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Škoda 120 ,kupljena 1988.Fudo387 wrote:Koje auto?PM72 wrote:Registracija auta 1990 koštala je 100 DM.Dobro se toga sjećam jer je moj stari uzeo 100 DEM ,razmjenio za dinare i registrovao auto.
- Arteta
#1879 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Juga je imala rock scenu zahvaljujuci tome sto su to uzeli od Zapada, da su kopirali i ekonomiju sa Zapada bila bi i ona stabilna, ali nisu.
Inace ta rock scena nije bila nesto, pun kurac plagijatora.
-
5 0 5
#1880 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
kako nista. jesu neki dan predali njemcima kljuceve svih aerodroma u zemlji. prodaju ostrva u bescjenje.skupljac_zeljeza wrote: Kolika prašina oko Grčke i nije ništa bilo. Pa bila prašina oko Španije pa ništa. Potezi Brisela nisu usmjereni protiv BiH šta god se šuškalo.
-
Fudo387
#1881 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ok, i koliko je danas registracija za polovnu skodu?PM72 wrote:Škoda 120 ,kupljena 1988.Fudo387 wrote:Koje auto?PM72 wrote:Registracija auta 1990 koštala je 100 DM.Dobro se toga sjećam jer je moj stari uzeo 100 DEM ,razmjenio za dinare i registrovao auto.
-
PM72
#1882 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Eto nek' je sad bolja,"imaš dobre brkove al ja kroz bolje pišam" ili "smrde ti noge draga-smrde ko tvor"... ko bi to plagiro?Arteta wrote:Juga je imala rock scenu zahvaljujuci tome sto su to uzeli od Zapada, da su kopirali i ekonomiju sa Zapada bila bi i ona stabilna, ali nisu.
- skupljac_zeljeza
#1883 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vratit će se sve to. Pred nama je,5 0 5 wrote:kako nista. jesu neki dan predali njemcima kljuceve svih aerodroma u zemlji. prodaju ostrva u bescjenje.skupljac_zeljeza wrote: Kolika prašina oko Grčke i nije ništa bilo. Pa bila prašina oko Španije pa ništa. Potezi Brisela nisu usmjereni protiv BiH šta god se šuškalo.
- Leons
#1884 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ma koga briga za rock scenu jbt... a nakupiće se i u bosni rokera i bendova za životnog vijeka jugoslavije.. laibach .. najoriginalniji umjetnici sa ovih prostora su bili bukvalno protjerani i cenzurisani od strane vlasti kakva rock scena jbo plavi orkestarPM72 wrote:Eto nek' je sad bolja,"imaš dobre brkove al ja kroz bolje pišam" ili "smrde ti noge draga-smrde ko tvor"... ko bi to plagiro?Arteta wrote:Juga je imala rock scenu zahvaljujuci tome sto su to uzeli od Zapada, da su kopirali i ekonomiju sa Zapada bila bi i ona stabilna, ali nisu.
- Dozer
#1885 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Moj Fudo....
Polovna ili nova, placas isto - to se racuna na drugi nacin. Namjerno ti necu reci koji jer ti to, jelte, sigurno znas
A danas je neces regati ispod 350-400
Polovna ili nova, placas isto - to se racuna na drugi nacin. Namjerno ti necu reci koji jer ti to, jelte, sigurno znas
A danas je neces regati ispod 350-400
Last edited by Dozer on 27/08/2015 21:39, edited 1 time in total.
-
PM72
#1886 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kao odnos uzećemo fabiju staru dvije godine,registracija joj nije ispod 400 KM.I kako gdje platiš tehnički pregled.a porez na novo auto do 7 godina starosti - 80 KM.
Last edited by PM72 on 27/08/2015 21:40, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#1887 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa i nije po onome što su novine pisale '84.Lajavikrelac wrote:Nisam mislio bukvalno baš za 20 DM, ali je hrana bila neuporedivo jeftinija naspram standarda nego danas. I tad je DM daleko više vrijedila.spreca wrote:@Lajavi
ako si za 20DM mogao da kupis namirnica za mjesec onda to govori o niskom standardu......i ja sam tad bio rodjenali se nesjecam toga......malo ste iznijeli tacnih podataka svi.

- Ali Kemal
#1888 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tako se to radi u civilizacijiOmmadawn wrote:Nisi vrijedjao nikog na nacionalnoj osnovi jer se rok scena odrazi pendrecima po ledjima.
- Arteta
#1889 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Poredis neuporedivo, rnr je propao, nema ga vise, a Juga je bila u vremenu kada je postojao.PM72 wrote:Eto nek' je sad bolja,"imaš dobre brkove al ja kroz bolje pišam" ili "smrde ti noge draga-smrde ko tvor"... ko bi to plagiro?Arteta wrote:Juga je imala rock scenu zahvaljujuci tome sto su to uzeli od Zapada, da su kopirali i ekonomiju sa Zapada bila bi i ona stabilna, ali nisu.
- Dozer
#1890 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nego, da napravimo jos jedan kratki rezime svih ovih pokusaja pljuvanja na ono u odnosu na ovo:

- Leons
#1891 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
haj ti majstore objasni nama kako će doći do hiperinflacije bama ako nestane cureny boarda pa se onda lolajDozer wrote:Nego, da napravimo jos jedan kratki rezime svih ovih pokusaja pljuvanja na ono u odnosu na ovo:
- Drvosjeca iz Dejcica
#1892 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
U međuvremenu...
Ukupan vanjski i unutarnji dug FBiH u 2014.godini iznosio je 6,2 milijarde KM
Ukupni dug Republike Srpske veći od četiri milijarde i 757 miliona KM
Živite i dalje u zabludi da je ovo danas bolje.
- Dozer
#1893 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
@Leoons
Vala, i najiskrenije, mrsko mi. Ranije sam nekad to sve objasnjavao na nekoj temi, pa trazi ako hoces.
A drvosjeca ti je vec dao jedan od osnovnih parametara za kalkulaciju - vanjski dug. A postoji i unutrasnji. Na to onda jos malo dodaj BND, koji je jadan, pa i prosjecnu platu realnog sektora, bez administracije, i sve ce ti se samo reci.
Takodjer, kod nas je vec sada hrana u prodavnicama za 20+ skuplja od iste te hrane u zemljama EU, isto kao i higijena, a PDV u dosta slucajeva nam je nizi nego u tim zemljama.
Javna potrosnja u odnosu na broj stanovnika nam je veca nego npr. Njemackoj ili Italiji.
Itd.itd.
Pa eto, kad sve ovo poslozis u ciframa, nece ti biti tesko skontati koliku inflaciju bismo imali u roku 24h od momenta defiksacije od EUR-a.
Vala, i najiskrenije, mrsko mi. Ranije sam nekad to sve objasnjavao na nekoj temi, pa trazi ako hoces.
A drvosjeca ti je vec dao jedan od osnovnih parametara za kalkulaciju - vanjski dug. A postoji i unutrasnji. Na to onda jos malo dodaj BND, koji je jadan, pa i prosjecnu platu realnog sektora, bez administracije, i sve ce ti se samo reci.
Takodjer, kod nas je vec sada hrana u prodavnicama za 20+ skuplja od iste te hrane u zemljama EU, isto kao i higijena, a PDV u dosta slucajeva nam je nizi nego u tim zemljama.
Javna potrosnja u odnosu na broj stanovnika nam je veca nego npr. Njemackoj ili Italiji.
Itd.itd.
Pa eto, kad sve ovo poslozis u ciframa, nece ti biti tesko skontati koliku inflaciju bismo imali u roku 24h od momenta defiksacije od EUR-a.
-
Paul F.
#1894 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zaduženost ne mora nužno biti nešto loše. Na primjer, umjesto da plaćaš kiriju, zadužiš se i kupiš stan. Uostalom i USA je zadužena.
-
dezurni_ucenik
#1895 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Arteta wrote:Juga je imala rock scenu zahvaljujuci tome sto su to uzeli od Zapada, da su kopirali i ekonomiju sa Zapada bila bi i ona stabilna, ali nisu.
Juga je imala itekako dobru rock i punk scenu, nije sve u Dugmetu i ekipi. Pa jedan John Peel je osamdesetih vrtio Pankrte , NME recenzirao njihove albume.
RnR danas mrtav ? Na ovim prostorima - da.
- piupiu
#1896 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Evo jedna bombica, da se lakše opet posvadjamo ... 
Sejo Sexon, intervju.
http://defactomedia.hr/ljepse-je-pricat ... ao-i-klao/
Sejo Sexon, intervju.
http://defactomedia.hr/ljepse-je-pricat ... ao-i-klao/
-
sumirprimus
#1897 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
laibach gostovo u sjevernoj koreji... 
-
prog321
#1898 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa objasni sta se suska ?Dozer wrote: Ovo sad kako je, to nije realno, nego fiktivnomstanje. Sutra neka se currency boerd povuce ,znas li sta slijedi? Usput, i ako te zanima, po Briselu se suska da bi upravo to mogao bitit jedan od nacina za rjesenje BH slucaja.
Eto, dovoljno si pametan, bar se tako predstavljas, pa reci ti meni sta bi to znacilomza BiH....
Currency board je neprelomljiv. Financijsko stanje CB je najstabilniji u citavom regionu.
-
prog321
#1899 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jugoslavija je bila najmanje 30 puta toliko zaduzena, i BiH u njoj za to vrijeme.Drvosjeca iz Dejcica wrote:U međuvremenu...
Mi smo danas nisko zaduzeni.
Da bi danas imali rast ekonomije, trebali bi biti najmanje 10 puta toliko duga.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1900 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Hajd ti to sad nacrtaj nekom drugDozer wrote:@Leoons
Itd.itd.