Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
skupljac_zeljeza

#1876 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

HAVANA wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote: Znas koja je to sloboda bila, sloboda koja je omogucila da se opismeni i musko i zensko stanovnistvo, da dobijemo umjetnike, doktore, naucnike, inzinjere i zene i muskarce. Sloboda u kojoj se nije raspravljalo smije li zena sama do Zenice vec hoce li biti u stanju sama u svemir otici :skoljka:
Kako ono reče rahmetli Safet Isović....pjesmu u kojoj se spominju riječi Bog i beg nisam smio pjevati. Kako age piju vino to je bilo poželjno. :wink:
Ne sekiraj se ti sta je safet mislio i kako je zivio.Prozivio,podigo djecu...s mojim starim motore vozo u to vrijeme ,herkulese i vespe,a trebice iza,leprsa kosa...Moja mati 68- me na vespi u italiju isla...Nisu sigurno mislili smije li do zenice...Bilo je stvari koje nisu bas ok kad gledamo iz danasnjeg ugla ,ali bilo je i razloga zasto je to tako.Ali oni su zivjeli i prozivjeli jako lijep zivot u poredjenju sa ovim neredom danas.Eto pjevaj sad o begu i bogu,kurcu mos pjevat.Sad je problem pojedincima sto se ikako i pjeva,sto zena u zenicu sama ide...Najebem im se ja matere,kroz pjesmu.
Ono na šta si zažmirio je kao danas, ni onda nisu imali svi kao ti.

https://www.youtube.com/watch?v=6CYWDAsZzGo

https://www.youtube.com/watch?v=SdVgc9z49xU
Fudo387

#1877 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Fudo387 »

Cisto da dodam jedan post ovoj debilnoj temi.
Kud svi Turci tu i mali Mujo.
ovo_mi_je_nick

#1878 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ovo_mi_je_nick »

animals wrote:Sjedim neki dan i dvije mlade cure , lijepe ali zamotane, vidi im se lice..
prvo sam mislio da su Arapkinje, kad ono progovorise nasi, Bosanski..
sta vjera radi od djece..zalosno..
Sta tek Grand radi od djece i Popovic
HAVANA

#1879 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

skupljac_zeljeza wrote:

Nisam ni pogledao sta je,neki film ,garant nesta tako...
Vidi je dusa moja,ovo je i 62-ge...i do italije dobacila a ne do zenice...
Image
Zena koja je radila i zivjela zivot dostojan covjeka,zavrsila skolu,zaposlila se,odgojila djecu...Totalno neopterecena,nije ni u partiji bila,ko ni stari...Roditelji im klanjali svih pet vakata,jel se ono vako kaze :D ali nikoga opterecavali nisu, nit im je ko sta branio...
I sad da nju pitas za misljenje,50 i kusur godina poslije,smije li joj unuka sama do zenice? :lol: Haj ko smije nek pita. :D
HAVANA

#1880 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Cisto da dodam jedan post ovoj debilnoj temi.
Lako je meni za muju,fata vazda najebe.
detroit-mercy

#1881 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
HAVANA wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Kako ono reče rahmetli Safet Isović....pjesmu u kojoj se spominju riječi Bog i beg nisam smio pjevati. Kako age piju vino to je bilo poželjno. :wink:
Ne sekiraj se ti sta je safet mislio i kako je zivio.Prozivio,podigo djecu...s mojim starim motore vozo u to vrijeme ,herkulese i vespe,a trebice iza,leprsa kosa...Moja mati 68- me na vespi u italiju isla...Nisu sigurno mislili smije li do zenice...Bilo je stvari koje nisu bas ok kad gledamo iz danasnjeg ugla ,ali bilo je i razloga zasto je to tako.Ali oni su zivjeli i prozivjeli jako lijep zivot u poredjenju sa ovim neredom danas.Eto pjevaj sad o begu i bogu,kurcu mos pjevat.Sad je problem pojedincima sto se ikako i pjeva,sto zena u zenicu sama ide...Najebem im se ja matere,kroz pjesmu.

A to u Poslanikovo doba imali svi ko Poslanik?
XXS

#1882 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

A ova marama, jel' to iz vjerskih ili modnih razloga? :D
Fudo387

#1883 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Jarane, cudim se tebi, odakle ti volja? :lol:
Leo_alfa

#1884 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Leo_alfa »

skupljac_zeljeza wrote:
Leo_alfa wrote: Sto se tice IZ, ne znam da tu postoji ikakva ideja koja kontrira demokratskom uredjenju drzave. Dakle vec se u startu prihvata da serijat ne moze biti uspostavljen u svom potpunom obliku.
Obrazovni sistem je posebna prica... ne bas blistava.
Ne može IZ tražiti zbog prirode države, ali recimo generacije u budućnosti mogu tražiti verziju šerijata koja je postojala u Kraljevini Jugoslaviji ili poslije ulaska u EU ove light verzije šerijata po Evropi. Ko je vjerovao prije 30 godina da će Vjeronauka biti vraćena u obavezno osnovno obrazovanje i da će je baš Suljagić zabetonirati armiranim betonom? Sretnemo se opet kroz 30 godina na ovu temu.
Znaci sto se serijata tice mozemo se sloziti, serijat ili demokratija, odnosno demokratija u kojoj moze postojati "ublazena" verzija serijata.
Vjeronauka, kao sto rekoh prica za sebe. Koliko je na nama da se kao kompletno drustvo pitamo sta tacno treba djecu uciti u skolama nije bas pitanje demokratskih sloboda, vise struke. Primjer koji najblize objasnjava nakaradno postavljene stvari je zahtjev roditelja u odredjenim skolama po Teksasu da se pored evolucije predaje kreacionizam. Ali i ovo je vec dosta puta ispricano...
Last edited by Leo_alfa on 03/08/2015 20:23, edited 1 time in total.
HAVANA

#1885 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

XXS wrote:A ova marama, jel' to iz vjerskih ili modnih razloga? :D
Profurala sofiju loren :lol:
HAVANA

#1886 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:
Jarane, cudim se tebi, odakle ti volja? :lol:
Sad s plaze pa raspolozen. :D
Margita81

#1887 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Margita81 »

HAVANA wrote:

Mujo moze, Fati ne daju :|
skupljac_zeljeza

#1888 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

HAVANA wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Nisam ni pogledao sta je,neki film ,garant nesta tako...
Vidi je dusa moja,ovo je i 62-ge...i do italije dobacila a ne do zenice...
[img]https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55C16A69[/img
Zena koja je radila i zivjela zivot dostojan covjeka,zavrsila skolu,zaposlila se,odgojila djecu...Totalno neopterecena,nije ni u partiji bila,ko ni stari...Roditelji im klanjali svih pet vakata,jel se ono vako kaze :D ali nikoga opterecavali nisu, nit im je ko sta branio...
I sad da nju pitas za misljenje,50 i kusur godina poslije,smije li joj unuka sama do zenice? :lol: Haj ko smije nek pita. :D
[/quote]

Ti si spomenuo ljepote '68. pa se sjetih Steve Žigona, a pošto vele da slika govori više od hiljadu riječi zamisli koliko govori film koji ima 24 slike po sekundi u nekoliko minuta. Evo još jedan pa ako se osmjeliš prati detalje. Poenta je da ni onda, a ni danas svima nije bilo isto. :wink:

Ufurali se u ovu priču kao da stvarno žene efendija, muftija za primjer drugim muslimankama po Bosni ne voze auta. De bolan. :mrgreen:
Banksy

#1889 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Banksy »

skupljac_zeljeza wrote:
Napatio se Safet u onom sistemu, što jest jest ...
skupljac_zeljeza

#1890 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
HAVANA wrote:

Poslanik je u njegovo vrijeme imao najmanje. Šta je ostavio u nasljedstvo kćerki Fatimi? I one voćnjake u Medini uvakufio.
skupljac_zeljeza

#1891 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Banksy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Napatio se Safet u onom sistemu, što jest jest ...
Nije pričao da nije imao para nego kako mu se pjesme secirale.
5 0 5

#1892 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

skupljac_zeljeza wrote: Nije pričao da nije imao para nego kako mu se pjesme secirale.
znas li ti kako je safet uopste postao pjevac sevdalinki?
skupljac_zeljeza

#1893 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

5 0 5 wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Nije pričao da nije imao para nego kako mu se pjesme secirale.
znas li ti kako je safet uopste postao pjevac sevdalinki?
Misliš na ono što je stalno spominjao Jozu Penavu?
5 0 5

#1894 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

skupljac_zeljeza wrote: Misliš na ono što je stalno spominjao Jozu Penavu?
pitao sam te znas li? ako znas napisi. ako ne znas, ja cu ti reci.
skupljac_zeljeza

#1895 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

5 0 5 wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Misliš na ono što je stalno spominjao Jozu Penavu?
pitao sam te znas li? ako znas napisi. ako ne znas, ja cu ti reci.
Lakše je tebi. De ti.
detroit-mercy

#1896 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote:

Poslanik je u njegovo vrijeme imao najmanje. Šta je ostavio u nasljedstvo kćerki Fatimi? I one voćnjake u Medini uvakufio.[/quote]
Pa nije imao on ali zena mu i njena familija nije bas da nisu imali.
To nesto ko nije Alija nista imao al zato Bakir ima :mrgreen: .
skupljac_zeljeza

#1897 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote: Pa nije imao on ali zena mu i njena familija nije bas da nisu imali.
To nesto ko nije Alija nista imao al zato Bakir ima :mrgreen: .
Pa koliko je imao i čega sve?
5 0 5

#1898 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

skupljac_zeljeza wrote: Lakše je tebi. De ti.
ondasnja vlast je odlucila da se nesto mora napraviti na zastiti bosanskohercegovacke kulturne bastine, izmedjuostalog i sevdalinke. pa su onda napravili audiciju na rtvsa an koju su pozvali mlade pjevace. izabrali su jednu grupu talentovanih cura i mladica s kojima je kasnije radio orkestar rtvsa, pa su snimali ploce, pravili koncerte. u toj grupi je bila nada mamula, zehra deovic, da ih ne nabrajam sad. to je bio drzavni projekat od pocetka do kraja. od ideje, preko financiranja do logistike. potpuno obrnuto od onoga sto ti zelis prikazati. da je prosli sistem radio na unistavanju bosanskog ili muslimanskog nacionalnog bica. nista nije crno bijelo kao sto ti disedenti zele prikazati.

ja bih prije rekao da danasnja vlast radi na unistenju kulturne bastine, kao i stanja nacije. navedi ti meni jedno post-sfrj pozoriste koje je izgradjeno u sarajevu? jedno kino? jednu koncertnu dvoranu? jednu galeriju? jedan muzej? to je period od cetvr stoljeca. za glavni grad drzave. eto, navedi mi samo jedano od ovih nabrojanih. ili nam nista od tga vise ne treba, jer imamo saudijce koji ce nas nauciti boljem?
skupljac_zeljeza

#1899 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

5 0 5 wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Lakše je tebi. De ti.
ondasnja vlast je odlucila da se nesto mora napraviti na zastiti bosanskohercegovacke kulturne bastine, izmedjuostalog i sevdalinke. pa su onda napravili audiciju na rtvsa an koju su pozvali mlade pjevace. izabrali su jednu grupu talentovanih cura i mladica s kojima je kasnije radio orkestar rtvsa, pa su snimali ploce, pravili koncerte. u toj grupi je bila nada mamula, zehra deovic, da ih ne nabrajam sad. to je bio drzavni projekat od pocetka do kraja. od ideje, preko financiranja do logistike. potpuno obrnuto od onoga sto ti zelis prikazati. da je prosli sistem radio na unistavanju bosanskog ili muslimanskog nacionalnog bica. nista nije crno bijelo kao sto ti disedenti zele prikazati.

ja bih prije rekao da danasnja vlast radi na unistenju kulturne bastine, kao i stanja nacije. navedi ti meni jedno post-sfrj pozoriste koje je izgradjeno u sarajevu? jedno kino? jednu koncertnu dvoranu? jednu galeriju? jedan muzej? to je period od cetvr stoljeca. za glavni grad drzave. eto, navedi mi samo jedano od ovih nabrojanih. ili nam nista od tga vise ne treba, jer imamo saudijce koji ce nas nauciti boljem?
Zna se da je taj sistem stvarao Novog čovjeka i radio pigmalionski da bi dobio "moralno politički podobnog" i to nije krio kroz konkurse, a mora da si čitao Politiku i Oslobođenje pa uočio.
Ako se Safet Isović mogao afirmisati u gore nabrojanom kroz KP, zašto je četvrti osnivač SDA i čak on dao ime toj stranci? Što nije šetao sa Nijazom i vodao sa sobom i Zehru Deović da mu pomogne kao što je radio na skupovima SDA?
5 0 5

#1900 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

skupljac_zeljeza wrote: Zna se da je taj sistem stvarao Novog čovjeka i radio pigmalionski da bi dobio "moralno politički podobnog" i to nije krio kroz konkurse, a mora da si čitao Politiku i Oslobođenje pa uočio.
Ako se Safet Isović mogao afirmisati u gore nabrojanom kroz KP, zašto je četvrti osnivač SDA i čak on dao ime toj stranci? Što nije šetao sa Nijazom i vodao sa sobom i Zehru Deović da mu pomogne kao što je radio na skupovima SDA?
odlicno. sad se vrati na post od pijupiju za koji sam ti rekao da nisi razumio, pa procitaj opet. pa onda opet procitaj ovaj svoj.
Locked