S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Duka Dizel

#1876 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

radostan dan wrote:
pa eto, za pocetak, ocekivanja su da se ne štrecam na svaki napad protivnika, kao da je košarka u pitanju. i recimo da mjenja taktiku tokom utakmice....da izmjene vrsi ranije. a prije svega da se mane 3-4-5 likova i zovne isto toliko novih, na celu sa savic-milinkovicem.
A ne znam šta podrazumevaš pod menjanjem taktike.
Muslin je i sinoć promenio taktiku u toku meča, prešao na istu varijantu kao protiv Velsa u Beogradu i opet poentirao sa Prijovićem.

Isuviše često smo mi u ovim kvalifikacijama u toku utakmice okretali rezultat i davali ključne golove za naš luzerski mentalitet.
Ako nije do taktike, ne znam do čega je.

recimo da nije...recimo da je rusija, kad su već tamo, temelj za neko novo buduće vrijeme..tako se to radi kod pametnih nacija. povede pomenutih 3-4-5 novozelandjana koji ce da budu nosioci igre i koji ce da se plasiraju na ep 2020, ili sp 2022 . e tad bi bio genije i vizionar.šao

ako ces se zadovoljavati plasmanom i drhtati protiv gruzije 70 minuta, ili biti taraba protiv s koca i konopca skupljene austrije, onda nista, sve ok...da tako rade i misle u oss, ili kss, ili vss, ne bi dalje od kokeza, toleta i ostalih iz fss.
Niko ne menja reprezentaciju koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje.
Nije ni svrsishodno, a ni etički da režeš grupu igrača koja je izborila plasman i zoveš neke nove.
Za Novozelandjane ima vremena. Ja vidim da je gro njih još uvek u U21 reprezentaciji i igraju dobro.
Tu je sporan samo Milinković-Savić. Gaćinović je već u reprezentaciji, Veljković i Rajković takodje. Možda bi za Gajića moglo da se nadje mesta na desnom beku. Antonov, Maksimović i Zdjelar bi morali da se izbore dobrim igrama u svojim klubovima jer na njihovim pozicijama je velika gužva.
Logovan

#1877 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

perfect_guy wrote:
edinwes wrote:Svica 1134
Italija 1066
Hrvatska 1013
Sjeverna Irska 889

Svedska 872/914/999
Danska 1001
Irska 829
Grcka 682

U slucaju da Svedska igra X ili pobjedi tad ide medju nosioce u barazu.

Izvor: http://www.football-rankings.info/2017/ ... eview.html
Samo zamjeni dance i Sjevernu irsku. Švedska nema šanse za nosioce
Italija - Grčka
Švicarska/Portugal - Irska
Hrvatska - Švedska
Danska - Sjeverna Irska
NajdraziVodjaa

#1878 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by NajdraziVodjaa »

golman wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Pa dobro iz politickih razloga i bolje je da Ukrajinci se ne kvalifikuju u Rusiju a uostalom nisu li oni rekli i da se plasiraju da ce bojkotovati svjetsko u Rusiji?

Srbi se ocekivano sasrali, izgubise od Austrije a sada Gruziju ne mogu da probiju, imaju srece da Wales gubi pa ih i ovaj rezultat vodi direktno.
Pa što su onda igrali kvalifikacije??? A i ti vala lupaš bzvz.
Pa nemam pojma valjda moras igrati kvalifikacije jer je obavezno. ja ti samo kazem sta sam procitao prije pocetka kvalifikacija, nije bas da pratim Ukrajinski fudbal mozda su i promjenili misljenje sto posto sam siguran da sam procitao izjavu nekog guzonje u savezu njihovom ili cak selektora da ce bojkotovati svjetsko u Rusiji.
Duka Dizel

#1879 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

Sirija vodi protiv Kengura :shock:
NajdraziVodjaa

#1880 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by NajdraziVodjaa »

bersK wrote:Dajte ba ljudi cuj nisu upropastili fudbal

Hajdukovcima za igranje u repki traže sporazum Izraela i Palestine, a ovi Dinamovci upadaju u repku ko da je samo njihova

Pa do raznoraznih namještaljki tipa onaj kukasti na Poljudu, pa izazivanje nereda na Euru.

Eto pogledajte repku Rvacke, 80% Dinamovci. Da Kramarić danas nije igrao, moglo se slobodno nazvat Dinamo II.

Pa da ne spominjem raznorazna namještanja utakmica u ligi, smješnih penala i crvenih kartona i da spomenem tu famoznu Lokomotivu. Ne može Dinama pobijediti već 15 godina... Baš čudno što li...

Eto Hajdukovci ne znaju igrača napravit. Samo Dinamovci znaju. Hrvatski fudbal se ne sjeća kad je u goroj situaciji bio. Malo ih vade ovi prolasci dalje, al inače u kori fudbala im je truhlo. Jako, jako truhlo. ŠuMić hdz-ovska linija u HNS-u.

Evo i ovaj novi selektor. Nije duže od dvije godine izdržao na bilo kakvoj klupi. Smucao se po funkcijama u propalom Varteksu i vrhunac mu karijere vodstvo arapskog kluba. Ko je njega postavio i odakle on tu...

Ne bih poželio nikad u našem fudbalu slučaj Dinamo. Zrinjski je kod nas najpribližniji tom kultu, al sreća - nije to to.
Bas cudno sto su 80% igraca Hrvatske iz ekipe koja ej 11 puta zaredom prvak i ciji su bivsi igraci nosioci igre najvecih evropskih klubova, ono klub koji prodaje svoje najbolje igrace u Totenhe, Juventus, Napoli, Lyon, Barcelonu, Arsenal, Wolfsburg ima vise igraca u reprezentaciji od kluba koji svoje igrace prodaje u Belgiju, Ukrajinu, Tursku itd.. bas cudno sigurno je korupcija u pitanju :oops:

Vi stvarno niste normalni pa Dinamo ima jednu od tri najbolje skole fudbala u Evropi ako ne i najbolju i vama je cudno sto njihovi igraci dominiraju Hrvatskom reprezentacijom? :lol: Sve sto je valjalo a doslo iz Hajduka to i igra u reprezentaciji to sto je mnogo vise onih koji valjaju doslo iz Dinama njih tangira i stalno se zale. najjace mi je akd sam tako sa jednim raspravljao on meni objasnjava kako je Dinamo 11 puta zaredom prvak jer ih sudije i savez guraju ja odem pogledam sastav Dinama reprezentativci Alzira, Cilea, Bosne i Hercegovine, Hrvatske pogledas sastav Hajduka uglavnom polovnjaci koji su rang BiH Premijer lige pogledam tabelu Dinamo ih sisa za preko 20 bodova i nije ga sram reci da su mu sudije i savez krivi jer je Dinamo prvak kakva lobotomija :lol:
mega_mashcine

#1881 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mega_mashcine »

Duka Dizel wrote:Sirija vodi protiv Kengura :shock:
1-1 vec :(
kiligonzales

#1882 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by kiligonzales »

NajdraziVodjaa wrote:
bersK wrote:Dajte ba ljudi cuj nisu upropastili fudbal

Hajdukovcima za igranje u repki traže sporazum Izraela i Palestine, a ovi Dinamovci upadaju u repku ko da je samo njihova

Pa do raznoraznih namještaljki tipa onaj kukasti na Poljudu, pa izazivanje nereda na Euru.

Eto pogledajte repku Rvacke, 80% Dinamovci. Da Kramarić danas nije igrao, moglo se slobodno nazvat Dinamo II.

Pa da ne spominjem raznorazna namještanja utakmica u ligi, smješnih penala i crvenih kartona i da spomenem tu famoznu Lokomotivu. Ne može Dinama pobijediti već 15 godina... Baš čudno što li...

Eto Hajdukovci ne znaju igrača napravit. Samo Dinamovci znaju. Hrvatski fudbal se ne sjeća kad je u goroj situaciji bio. Malo ih vade ovi prolasci dalje, al inače u kori fudbala im je truhlo. Jako, jako truhlo. ŠuMić hdz-ovska linija u HNS-u.

Evo i ovaj novi selektor. Nije duže od dvije godine izdržao na bilo kakvoj klupi. Smucao se po funkcijama u propalom Varteksu i vrhunac mu karijere vodstvo arapskog kluba. Ko je njega postavio i odakle on tu...

Ne bih poželio nikad u našem fudbalu slučaj Dinamo. Zrinjski je kod nas najpribližniji tom kultu, al sreća - nije to to.
Bas cudno sto su 80% igraca Hrvatske iz ekipe koja ej 11 puta zaredom prvak i ciji su bivsi igraci nosioci igre najvecih evropskih klubova, ono klub koji prodaje svoje najbolje igrace u Totenhe, Juventus, Napoli, Lyon, Barcelonu, Arsenal, Wolfsburg ima vise igraca u reprezentaciji od kluba koji svoje igrace prodaje u Belgiju, Ukrajinu, Tursku itd.. bas cudno sigurno je korupcija u pitanju :oops:

Vi stvarno niste normalni pa Dinamo ima jednu od tri najbolje skole fudbala u Evropi ako ne i najbolju i vama je cudno sto njihovi igraci dominiraju Hrvatskom reprezentacijom? :lol: Sve sto je valjalo a doslo iz Hajduka to i igra u reprezentaciji to sto je mnogo vise onih koji valjaju doslo iz Dinama njih tangira i stalno se zale. najjace mi je akd sam tako sa jednim raspravljao on meni objasnjava kako je Dinamo 11 puta zaredom prvak jer ih sudije i savez guraju ja odem pogledam sastav Dinama reprezentativci Alzira, Cilea, Bosne i Hercegovine, Hrvatske pogledas sastav Hajduka uglavnom polovnjaci koji su rang BiH Premijer lige pogledam tabelu Dinamo ih sisa za preko 20 bodova i nije ga sram reci da su mu sudije i savez krivi jer je Dinamo prvak kakva lobotomija :lol:
Dinamo jeste godinama bila najaca ekipa u Hrvatskoj, ali nisu uvijek igrali jednako dobar fudbal, onog suca Marica komotno su mogli nazvati Dinamovim 12 igracem, 13 igracem su mogli nazvati Lokomotivu svoju podruznicu. Savez im je isao na ruku kao najboljoj hrvatskoj ekipi. Zato se danas tako i obracunavaju sa Mamicem jer taj uspijeh i dominacija nisu dosli samo kroz igrace koje su imali.

Eto nakon deceniju Hrvatska ima novog sampiona, Rijeku koja je osvojila svoju prvu titulu prvaka Hrvatske. Hajduk ce tesko biti prvak sve dok ne rasciste stvari sa svojom po lopovluku poznatom upravom.
mega_mashcine

#1883 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mega_mashcine »

Je li pobjednik utakmice Australija-Sirija ide na SP ? Nema još neki baraž poslije? :D
Melbourne_Australia

#1884 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Melbourne_Australia »

mega_mashcine wrote:Je li pobjednik utakmice Australija-Sirija ide na SP ? Nema još neki baraž poslije? :D
Razigravaju sa 4 iz Concacaf,Panama ili Honduras :D
NajdraziVodjaa

#1885 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by NajdraziVodjaa »

Naravno da nije igrao jednako dobar fudbal ali realno svakome neutralnom je jasno da zasluzeno bio prvak svaki put jer je bio mnogo jaci od konkurencije, uvijek je imao bolej igrace uostalom vidi se po rezultatima u Evropi, uporedi Dinamo i ostale hr klubove? Jel i tamo bilo Marica i Lokomotive? Rezultati u Evropi potvrdjuju da je dominacija Dinama u hr bila realna. Hajduk skoro svake sezone na kraju zaostaje dvocifren broj bodova i sad tu traziti razloge u sudijama i Lokomotivi, smijesno. Nisam pratio njihovu ligu nesto ali ono sto sam vidio bilo je utakmica u kojima je Hajduk ostecen i to je odjekivalo u medijima ali su zato uredno znali precutati kad Hajduk biva poguran od tih istih sudija i to nemali broj puta.
Mark Tven

#1886 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Mark Tven »

Hrvati su stvorili duh reprezentacije i igru tada baziranu i na tom snažnom postratnom elanu, i na kvalitetnim igračima. Poklopilo se i sa imenima i sa atmosferom. Vremenom je to postalo malo pohabano, ali i dalje imaju prepoznatljivu timsku igru (ne oslanjam se na poslednju godinu) koja im ne dozvoljava da često prave kikseve, a na koncu toga i da se ne plasiraju na velika takmicenja. Igrači im znaju biti precenjeni, pogotovo u njihovim očima (što se može iščitati iz njihovih komentara po forumima, portalima i sl., mada ta "samodopadna" crta im se preslikava i na neke druge kolektivne sportove...a paradoksalno znaju biti preoštri u pljuvačini katkad), ali im 'kult' reprezentacije zna inflatorno podići cenu (nešto slično, samo još izraženije, važi za Dinamovu priču u poslednjih 10tak godina i njihov trgovački modus operandi). Ipak, jasno je da iza toga stoji i određena igračka veština, tako da ni to nije baš neosnovano.
Vrvtn će se plasirati na svetsko prvenstvo, a onda mogu naglo 'proigrati', i lako se okrenuti ploča...od nekog rezigniranog defetizma zbog van-terenskih marifetluka koji pletu mrežu u njihovom fudbalu, doći u situaciju da ostvare visok rezultat (iako će se nastaviti natezanje sa capo di tutti capijem, Maminnjom i umišljenim Šukerom).
radostan dan

#1887 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

zarko.filip wrote: Zvezda nikada blize ulasku u LS nego kad je vodio
pa što nije ušla? pamtiš dinamo, a zaboravljaš bajer....a tek seltu iz viga.
Odlazak na SP za Srbiju(iz treceg sesira)veliki uspeh pored jednog Velsa koji na EP izbaci Belgiju koja se prosetala kroz grupu.Kapa dole Slavoljubu.
slažem se....al ne vidim razlog da se ne nastavi sa nadogradnjom.
dječak sa šibicama

#1888 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by dječak sa šibicama »

Inace, Srbijanci su operisani od uzdizanja svojih sportista u visine, i bacanje istih u blato nakon prvog poraza.

Sto ne mogu na rende kora.
cyprus

#1889 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Australci i Sirijci ušli u produžetke...
ultima_palabra

#1890 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

Gledao sam dosta utakmica Srbije, ako nešto ne unaprijede do prvenstva na njima će se popravljati gol-razlika u Rusiji.
perfect_guy

#1891 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by perfect_guy »

cyprus wrote:Australci i Sirijci ušli u produžetke...
odmah u 94. crveni za siriju
radostan dan

#1892 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Gledao sam dosta utakmica Srbije, ako nešto ne unaprijede do prvenstva na njima će se popravljati gol-razlika u Rusiji.
to i ja pričam...plasman na sp osim dobre zarade savezu i obnove stadiona, možda i izgradnja nekog novog, jeste i dobar temelj za neko novo doba. ako su pametni da to iskoriste, da naprave presjek, plan, program za ubuduće, jer se plasman na sp poklopio sa zvjezdinim i partizanovim plasmanom u ligu evrope, što je baš veliki uspjeh. jednostavno, namjestilo se....
e sad, ako je sp doživljava kao prilika da se isluženi, zaslužni und ostali slikaju, druže, putuju i oproste od reprezentacije, pa onda opet rupa 5-6 godina, onda se ja izvinjajem, nesam prepozno trenutak.

što se bih tiče, preuzeli ste od srbije, mislim na igrače, titulu - splavari -..ono - koka kola, malboro, suzuki, diskoteke, gitare, buzuki...
LeTalek

#1893 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

ultima_palabra wrote:Gledao sam dosta utakmica Srbije, ako nešto ne unaprijede do prvenstva na njima će se popravljati gol-razlika u Rusiji.
Apsolutno tacno! Ova formacija je katastrofa. Igramo totalno zaostao i dekadentan fudbal...
dulekrele

#1894 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by dulekrele »

Srbija sa onakvom igrom bolje i da ne ide na SP. Bit ce kanta za nabijanje.
CSKA

#1895 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by CSKA »

Svi napadaju Muslina,a sutra Muslin prodje grupu i na SP ,pa postane dozivotni selektor :D
Duka Dizel

#1896 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

LeTalek wrote:
Apsolutno tacno! Ova formacija je katastrofa. Igramo totalno zaostao i dekadentan fudbal...
Po čemu je formacija katastrofa? Mnogo evropskih timova igra u toj formaciji, a recimo jedan Vels je došao do polufinala EP igrajući istu.

Možda ja ne razumem značenje reči "dekadentan", ali činjenica je da je Srbija jedna od najefikasnijih reprezentacija u ovim kvalifikacijama, a pri tom u grupi nije imala neke Gibraltare i slične amatere.
Dekadentan fudbal je bio onaj što je forsirao prethodni selektor Ćurčić, koji se svodio na "u napadu ništa, u odbrani šta uradimo".
Last edited by Duka Dizel on 10/10/2017 14:29, edited 1 time in total.
Altsa

#1897 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Altsa »

Ko god je gledao sinocnju utakmicu protiv gruzije ne moze biti optimistican. Srecom do SP ima jos vremena. Nije imala Gibraltar i slicna sranja ali nije imala ni top evropsku ekipu.
Duka Dizel

#1898 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

Altsa wrote:Ko god je gledao sinocnju utakmicu protiv gruzije ne moze biti optimistican. Srecom do SP ima jos vremena. Nije imala Gibraltar i slicna sranja ali nije imala ni top evropsku ekipu.
Pa nije ni ta Gruzija mačiji kašalj.
Oni su znali zveknuti i Špance i Hrvate...
Nisu ih na svom terenu dobili ni Vels ni Austrija.
Srbija ih je dobila dva puta i to je odlučilo pobednika grupe.
Ogroman je pritisak bio sinoć i ja sam prijatno iznenadjen reakcijom igrača na poluvremenu, nakon koncerta zvižduka punog stadiona.

Evo sad neka ove Irce u baražu počisti ko god hoće.
A videćemo da to neće biti nimalo lako.
bersK

#1899 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bersK »

Sinoćnja igra Gruzije iz prvog poluvremena mi je želja da onako Bosna igra. Ljudi u svakom momentu su znali kome dodati i šta raditi s loptom. Posebno onaj Gvilia. U odbrani Kankava vrhunski odradio. U drugom poluvremenu su ostali bez kerozina, pa su ih komšije malo na snagu satrale.
LeTalek

#1900 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Duka Dizel wrote:
LeTalek wrote:
Po čemu je formacija katastrofa? Mnogo evropskih timova igra u toj formaciji, a recimo jedan Vels je došao do polufinala EP igrajući istu.

Možda ja ne razumem značenje reči "dekadentan", ali činjenica je da je Srbija jedna od najefikasnijih reprezentacija u ovim kvalifikacijama, a pri tom u grupi nije imala neke Gibraltare i slične amatere.
Dekadentan fudbal je bio onaj što je forsirao prethodni selektor Ćurčić, koji se svodio na "u napadu ništa, u odbrani šta uradimo".
Katastrofalna je, jer mi nemamo igrace za tu formaciju. Nemamo uigrane stopere, izmenjao ih je na kilo u ovim kvalifikacijama, a primali smo smesne golove koji su bili plod gresaka upravo nekog od njih 3.
Nijedan od nasih stopera nema neke napadacke sposobnosti i karakteristike da povuce loptu i osvoji prostor u uslovima kada po pravilu na sredini imamo coveka manje, jer igramo sa 5 odbrambenih igraca..
Jos kad tome dodas da je Rukavina sam po sebi igrac manje na terenu, onda dobijes ono sto smo sinoc gledali, a to je da ti Gruzija ima posed lopte...

Nikog mi nismo nadigrali u kvalifikacijama, sve na neku srecu i Individualnu kreaciju par igraca, u prvom redu Tadića.

Prva ozbiljna ekipa ce nam uvaliti 4-5 komada...
Locked