Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ultima_palabra

#1876 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Nenad se kao istoričar sigurno ne bi hljeba najeo... zanimalo bi me eventualno njegovo svjedočenje o New primitives i 80-tim, ovo kasnije sam sve već čuo po hiljadu puta.

A bio je solidan prvi njegov album iza rata, sjećam se da je izašao u isto vrijeme kao Fildžan viška, pa je onda raja preslušavala i poredila jedan i drugi. Onda ga je Sejo natjerao da promijeni naziv i Kusta ga naložio da je budućnost u kopiranju ciganske muzike, kako će postati svjetske zvijezde i ikone antiglobalizma... sve se završilo fijaskom na Ušću kad su ih flašama otjerali nakon samo pola sata svirke.
Pasiflora

#1877 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pasiflora »

Ova tema je preglupa - stvarno mi nije padalo na pamet bilo da je otvorim ili nedaj Boze pisem (mislim: koga briga za nekog propalog zabavljaca :skoljka: ), ALI.... Jutros listajuci HR medije nabasah na ovo:

'BIJESNA RULJA ME HTJELA LINČOVATI' Nele Karajlić iz grada bježao pod policijskom pratnjom

SARAJEVO - Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, bivši pjevač Zabranjenog pušenja i glumac kultne humorističke serije ‘Top lista nadrealista’ u nedjelju je za okladu posjetio Sarajevo, gdje je prema njegovim riječima gotovo bio izložen linču.
U tekstu koji je napisao za beogradske Večernje novosti pod naslovom ‘Kako sam u nedjelju navečer izbjegao linč u Sarajevu,’ Karajlić kaže kako je sve počelo iz za**bancije. Nakon promocije njegove nove knjige na Jahorini, prijatelji su došli na ideju da se zalete u Sarajevo u jedan restoran s vrhunskom hranom. Nele je skrenuo pozornost na to da ‘nema neku reputaciju’ u glavnom gradu BiH, no ubrzo je pala oklada - ako ga nitko ne prepozna, on plaća račun, a ako se dogodi neki problem, račun plaća prijatelj.

Čim su se parkirali ispred restorana, smjesta su ga prepoznala dva muškarca, a njegov dolazak u Sarajevo ubrzo je postala vijest na sarajevskim portalima i društvenim mrežama.

Samo nekoliko minuta kasnije, tvrdi Karajlić, na vratima restorana pojavila se policija u interventnoj opremi. Iako nisu ulazili u restoran, postavili su zaštitu ispred zgrade.

Karajlić je potom izašao iz restorana na stražnji izlaz i uputio se prema Jahorini uz policijsku pratnju.

http://www.jutarnji.hr/-kako-sam-u-nedj ... m/1298429/

Da li je kreten to stvarno rekao ili je u pitanju "novinarska sloboda" ....smajlikojipovraća
Banksy

#1878 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

JBT wrote:
Tako ce biti i sa Nenadom. Inace ne bi bilo interview-a.
Bilo bi ga svakako, Mate je na Dodikovom platnom spisku. Jedini je koji će ga sigurno pitati samo ono što mu Dodik/Kusta/Nele kažu da ga pita.
Banksy

#1879 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

Upitah moju prijateljicu, koja je pasionirani pratilac svega onoga što je na internetu, koliko ima komentara. Ona reče 107. Dva minuta nakon što je portal postavio vijest! To već prestaje da bude smiješno. Sarajlije, znači, ne uznemirava teška ekonomska situacija, privredni kolaps, nezaposlenost, skok cijena, kulturno mrtvilo, njih tangira da li je neki pjevač došao u grad ili nije. U narednih par minuta bilo je jasno da će moja posjeta Sarajevu dobiti veći publicitet od dolaska samog pape. Broj komentara razvijao se geometrijskom progresijom, a "Fejsbuk" i "Tviter" se usijaše!

U nekim dijelovima grada puče internet mreža zbog prenapregnutosti.

''Noćas smo probili obruč zajedno, iza nas su magla, strah i zlo. U divljem bijegu bez kapi benzina. Konačno smo stigli na slobodno tlo.''

http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.h ... u-Sarajevu
:lol: :lol:
Pismonosa

#1880 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Već je izašao i film na temu 'kako sam sa drugarima izvukao živu glavu iz Sarajeva.'

Spašavanje vojnika skočimiša (2015) - IMDb

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#1881 Re: Dos`o Nenad!

Post by Tomahawk11 »

Engleski kraljevi imase obavezno dvorsku ludu.
Ne znam zasto se pravi pompa oko jedne dvorske lude. Zabavljao i odlucio da ode. Ne vidim cime bi on to mogao ponovo kupiti Sarajevo.
Drvosjeca iz Dejcica

#1882 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta Sejo Sexon kaže za "Fajront u Sarajevu"?.
"NEUGODNJAK" NELETOVI MEMOARI
O Vašem odnosu sa Neletom Karajlićem se manje-više sve zna, pa me jedino zanima jeste li čitali njegovu knjigu "Fajront u Sarajevu"?
"Nisam pročitao, ali jesam neke dijelove koji su objavljeni u štampi i moram reći da sam neugodno iznenađen Neletovim pogledom na događaje u kojima su manje-više akteri i svjedoci bili njegovi prijatelji. Mnogi su bili preneraženi, ali to je njegovo legitimno pravo. Memoari su takvi da više služe njegovom autoru nego čitaocima".
Capsicum

#1883 Re: Dos`o Nenad!

Post by Capsicum »

Nele zvani Bosko Buha :D
Kako mali mis baca bombe hahaha
Da nije pobjegao kroz kanalizaciju, cekali su ga gladni lavovi u Pionirskoj.
mO k3

#1884 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Sam naslov kaze fajront u sarajevu , meni to zvuci kao oprostaj od "voljenog" grada ne kontam sta on vise zeli , da mu dupe lizemo nebil se vratio??
Pismonosa

#1885 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Capsicum wrote:Nele zvani Bosko Buha :D
Kako mali mis baca bombe hahaha
Da nije pobjegao kroz kanalizaciju, cekali su ga gladni lavovi u Pionirskoj.
Imamo priliku svjedočiti originalnom, izvornom procesu nastajanja slavnih mitova. Da se sutra ne pita neko odakle Marko Kraljević, Obilić, ii neko treći :D
JBT

#1886 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Banksy wrote:
JBT wrote:
Tako ce biti i sa Nenadom. Inace ne bi bilo interview-a.
Bilo bi ga svakako, Mate je na Dodikovom platnom spisku. Jedini je koji će ga sigurno pitati samo ono što mu Dodik/Kusta/Nele kažu da ga pita.
To sam i zelio reci. Niti jedan od njih trojice ne bi ucestvovali u tom interview-u da se pitanja mogu slobodno postavljati. Kada ljudi prodaju maglu da bi ostvarili licnu korist ili zadrzali odredjeni rejting, da bi prikrili gadosti na osnovu kojih su stekli novac i pozicije, onda im ne ide na ruku da ih se pita sve i svasta. Pa nisu budale da izvrse javni harakiri pred milionskim auditorijumom. Imamo primjer pokusaja interview-a Aleksandra Stankovica sa Nemanjom.
Sto se tice Sulinih izjava, daleko su od toga da tu nema istine. Dosta je ljudi napustilo Sarajevo, ali u konacnici je svaki taj odlazak posljedica ekonomskih razloga. Danas se tesko zivi Sarajevu od rada u kulturi. Ima i toga da smo jos uvijek podjeljeni u torove i da to utice i na ekonomiju i na raspolozenje ljudi ne samo u SA nego i u cijeloj BiH. U HR i SR imaju bolje predispozicije da ostvare odredjene napretke jer nemaju ni cewtnika u HR, a ni ustasa u SR. Imaju samo nacionaliste iz domiciljnog naroda koji ne rade na rasturanju tih drzava. Mozda bi situacija po pitanju kulture bila i bolja da su svi ti ljudi ostali u Sarajevu, ali idu ljudi trbuhom za kruhom. Ne moze im se zamjeriti sto nece da zrtvuju veci dio svog zivota da bi buducim generacijama pripremili teren za stvaranje opet najjaceg izvora stvaralastva na Balkanskim prostorima, a za sta Sarajevo ima i dalje potencijal svojom multikulturalnom istorijom.
Ali, kada se radi o tipovima koji su bili na strani rusitelja i podrzavali rusenje Sarajeva u vrijeme kad se ravnalo sa zemljom, onda je to neka sasvim druga tema, tj. ova.
zambaklija

#1887 Re: Dos`o Nenad!

Post by zambaklija »

JBT wrote:
zambaklija wrote:
York Light 100`s wrote:Sad mu nađoh ćerku na internetu. Ona naravno u Sarajevo može :thumbup:

Image
D O B R A,zažmurjo bi i na ćaletovo srbovanje :D

Ne moze Hanici ni vode donositi.
menike je dobra,onu u liku mazge ili ti Ani 4 piškolja nebi ni šćapom barno :D
dječak sa šibicama

#1888 Re: Dos`o Nenad!

Post by dječak sa šibicama »

Supruga i cerka redovno dolaze u Sarajevo, Nenadova hanuma je nedavno slavila godisnjicu mature u Setalistu.
sumirprimus

#1889 Re: Dos`o Nenad!

Post by sumirprimus »

jebiga,rat bio proso,mnogo veca srtanja se progutala i sad se neko breca na periferije...fakat gdje logika stane..
sumirprimus

#1890 Re: Dos`o Nenad!

Post by sumirprimus »

Zeljoooo wrote: Ako vam je to dobro vi onda ne znate sta je zensko.
:lol: :lol: e oivo vec prerasta u njesta ozbiljnije...sta fali curi?fizicki zgodna..
misim,brkas loncice,izmedju njenog izgleda i geo politicko nacionalno regionalno ratnih stavova njenog oca..damn
JBT

#1891 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

menike je dobra,onu u liku mazge ili ti Ani 4 piškolja nebi ni šćapom barno :D
Meni vecu ulogu igra performans.
Zeljoooo

#1892 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zeljoooo »

sumirprimus wrote:
:lol: :lol: e oivo vec prerasta u njesta ozbiljnije...sta fali curi?fizicki zgodna..
misim,brkas loncice,izmedju njenog izgleda i geo politicko nacionalno regionalno ratnih stavova njenog oca..damn
Nije ni malo zgodna. Konjska glava ko u hanci.
Pismonosa

#1893 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Treba miii rameee tvojeeeee...

Image

To je taj buntovnički duh nepristajanja na sužanjstvo autokratima i lažnim autoritetima.

I dok vjetar mrsi kosu njegovog dragog
On pobjeđuje sam protiv svih..

- Šta to igra večeras?
- Ne znam, jarane, života mi.
Last edited by Pismonosa on 20/02/2015 12:39, edited 1 time in total.
Pismonosa

#1894 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Zeljoooo wrote:
sumirprimus wrote:
Nije ni malo zgodna. Konjska glava ko u hanci.
Mala je slatka uživo pravo. Ali nije dijete tema emisije. Nije to ok.
JBT

#1895 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Mala je slatka uživo pravo. Ali nije dijete tema emisije. Nije to ok.
Nikako. Curetak je dobio par komplimenata i to je dovoljno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1896 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Sejo Sexon o dolasku dr. Karajlića u Sarajevo: - Koji Nele?! Jedini Nele kojeg poznajem je Đoković! Doduše, on je Nole, al' isto mu dođe! :mrgreen:

inaĆe Jose obilazi lokacije za snimanje filma o pišonji i žugi a malji Žvaljo bi malo da uljeti...konto poslije infrakta neko će ga prigrlit u zagrljaj... :izet:

eeeeee upravu bi moj stari kad sam dovodio ovog tobožnjeg "jugoslovena" kući na sarme i baklave...sine moj ovaj tvoj "jaran" nit smrdi nit miriše, batali ti to :thumbup:
shake69

#1897 Re: Dos`o Nenad!

Post by shake69 »

pici wrote:Sejo Sexon o dolasku dr. Karajlića u Sarajevo: - Koji Nele?! Jedini Nele kojeg poznajem je Đoković! Doduše, on je Nole, al' isto mu dođe! :mrgreen:

inaĆe Jose obilazi lokacije za snimanje filma o pišonji i žugi a malji Žvaljo bi malo da uljeti...konto poslije infrakta neko će ga prigrlit u zagrljaj... :izet:

eeeeee upravu bi moj stari kad sam dovodio ovog tobožnjeg "jugoslovena" kući na sarme i baklave...sine moj ovaj tvoj "jaran" nit smrdi nit miriše, batali ti to :thumbup:
Jest' i to, ali za razliku od nas koji smo davali godinu za godinu, on dobro utvrdi godinu na Orijentalistici, po dva puta pa tek onda u narednu, veli mi raja koja je studirala s njim. Ne znam je li diplomski nekad pred rad kutarisao.
sandokann

#1898 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

pici wrote:Sejo Sexon o dolasku dr. Karajlića u Sarajevo: - Koji Nele?! Jedini Nele kojeg poznajem je Đoković! Doduše, on je Nole, al' isto mu dođe! :mrgreen:

Sve se vrti oko Sarajeva, a isti Sula savio gnijezdo u Zagrebu. De, ba :zoka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1899 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

sandokann wrote:

Čovjek je priznao da je Sarajevo njegova inspiracija i to je to...dje živi i kome ga medj gHuzove stavlja, šHo bi reko moj prdCenik JEBE MI SE :mrgreen:
sandokann

#1900 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

pici wrote:
sandokann wrote:
Čovjek je priznao da je Sarajevo njegova inspiracija i to je to...dje živi i kome ga medj gHuzove stavlja, šHo bi reko moj prdCenik JEBE MI SE :mrgreen:
I ja se inspirisem na Traci Lords, ali je ne guzim. Tako i Sula, porez Hrvatskoj nama inspiraciju. Pa ti vidi ko profitira.
Locked