Zato sto je za mene mit. Ne treba mi, ne vidim ga, niko ga drugi ne vidi, niko nema nacin da provjeri niti ce kad imati.Zasto bih vjerovao onda u to. Cak me i sami vjernici uvjeravaju u to tvrdeci da on ne postoji u nasoj dimenziji, da je izvan vremena, prostora i opipljivog. Onda tome dodaj religisjke skripte koje su ispunjene nonsensom te navodno od tog bozanstva i slika postaje jos jasnija.Bujrum majstore wrote:Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
Zašto je potrebna religija?
- sigh
#1876 Re: Zašto je potrebna religija?
- animals
#1877 Re: Zašto je potrebna religija?
Nemas ti tu probojnost, slabo ti naoruzanjeBujrum majstore wrote:Ti bas uporan i gnjavis.animals wrote:Covjek je razumno bice.. i stvoren je da improvizuje..
ne da robuje..
primjer..desetero djece..svako ima svoju narav i osebujnost..
i onda jedno od ti deset koje je najjace, pokusava nametnuti svoju volju slabijima od sebe..
i tako nastaje povijest..religije, ideologije i ostala sranja..
Hos sad da prodjem kroz tebe?
- Janjicar
#1878 Re: Zašto je potrebna religija?
Zasto nije ? Jesi li procitao ? Jesi li sam tumacio rijeci i ono sto nisi znao upitao nekog strucnog ?Bujrum majstore wrote: Ni izbliza, zao mi je.
A pazi opet, mislio sam da jeste.
Kakav si bio vjernik prije 10g ?
- Janjicar
#1879 Re: Zašto je potrebna religija?
Ko je tebe brate sta pitao ?sigh wrote:Zato sto je za mene mit. Ne treba mi, ne vidim ga, niko ga drugi ne vidi, niko nema nacin da provjeri niti ce kad imati.Zasto bih vjerovao onda u to. Cak me i sami vjernici uvjeravaju u to tvrdeci da on ne postoji u nasoj dimenziji, da je izvan vremena, prostora i opipljivog. Onda tome dodaj religisjke skripte koje su ispunjene nonsensom te navodno od tog bozanstva i slika postaje jos jasnija.Bujrum majstore wrote:Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
-
Bujrum majstore
#1880 Re: Zašto je potrebna religija?
Cekaj dok postanem delfin, silovatelj iz zabave.animals wrote:Nemas ti tu probojnost, slabo ti naoruzanjeBujrum majstore wrote:Ti bas uporan i gnjavis.animals wrote:Covjek je razumno bice.. i stvoren je da improvizuje..
ne da robuje..
primjer..desetero djece..svako ima svoju narav i osebujnost..
i onda jedno od ti deset koje je najjace, pokusava nametnuti svoju volju slabijima od sebe..
i tako nastaje povijest..religije, ideologije i ostala sranja..
Hos sad da prodjem kroz tebe?
-
Bujrum majstore
#1881 Re: Zašto je potrebna religija?
Mene si pitao, sve ok.Janjicar wrote:Ko je tebe brate sta pitao ?sigh wrote: Zato sto je za mene mit. Ne treba mi, ne vidim ga, niko ga drugi ne vidi, niko nema nacin da provjeri niti ce kad imati.Zasto bih vjerovao onda u to. Cak me i sami vjernici uvjeravaju u to tvrdeci da on ne postoji u nasoj dimenziji, da je izvan vremena, prostora i opipljivog. Onda tome dodaj religisjke skripte koje su ispunjene nonsensom te navodno od tog bozanstva i slika postaje jos jasnija.
Al covjek ti je isto rekao kao i ja samo dosta opsirnije i na tome mu hvala,
ja ti pisem 2-3 recenice i kapak.
-
Bujrum majstore
#1882 Re: Zašto je potrebna religija?
Sve procitao, bio full vjernik, full oprema.Janjicar wrote:Zasto nije ? Jesi li procitao ? Jesi li sam tumacio rijeci i ono sto nisi znao upitao nekog strucnog ?Bujrum majstore wrote: Ni izbliza, zao mi je.
Al kasnije sam dosao do drugih informacija sticajem okolnosti, u pravo vrijeme,
kad sam imao vremena i motiva da o njima razmislim.
Vjeruj, nevidjeno rasterecenje.
Samo mi nemoj reci da sam bio los vjernik jer sam sad nevjernik,
tacno ces mi uvrijediti moju ex-vjeru.
- Janjicar
#1883 Re: Zašto je potrebna religija?
Pa de podijeli s nama te svoje informacije da i mi vidimo sta je to cudesnoBujrum majstore wrote:Sve procitao, bio full vjernik, full oprema.Janjicar wrote:Zasto nije ? Jesi li procitao ? Jesi li sam tumacio rijeci i ono sto nisi znao upitao nekog strucnog ?Bujrum majstore wrote: Ni izbliza, zao mi je.
Al kasnije sam dosao do drugih informacija sticajem okolnosti, u pravo vrijeme,
kad sam imao vremena i motiva da o njima razmislim.
Vjeruj, nevidjeno rasterecenje.
Samo mi nemoj reci da sam bio los vjernik jer sam sad nevjernik,
tacno ces mi uvrijediti moju ex-vjeru.
Ko sam ja da sudim ko je nevjernik a ko vjernik ?
Ja mogu samo garantovat za onog ko ide u Dzamiju da je vjernik ali ni za kog ne smijem reci da je nevjernik.
- sigh
#1884 Re: Zašto je potrebna religija?
Oprosti brate, nisam kuznuo da si se direktno obratio nasem majstoruJanjicar wrote: Ko je tebe brate sta pitao ?
-
Bujrum majstore
#1885 Re: Zašto je potrebna religija?
Cuda su svuda oko nas, bas kao sto i vi vjernici imate obicaj reciJanjicar wrote: Pa de podijeli s nama te svoje informacije da i mi vidimo sta je to cudesno![]()
Ja mogu samo garantovat za onog ko ide u Dzamiju da je vjernik ali ni za kog ne smijem reci da je nevjernik.
a ja sam nevjernik, ateista, antiteista, kjafir, cafir, proberi.
A ovo boldano cu ostaviti drugima da prokomentarisu, ja sam vec u 3. recenici, gotovo.
- Janjicar
#1886 Re: Zašto je potrebna religija?
Sta ti nije jasno kod boldiranog pitaj ? Nije sramota pitat... Znas li uopste sta znaci rijec vjernik ?Bujrum majstore wrote:Cuda su svuda oko nas, bas kao sto i vi vjernici imate obicaj reciJanjicar wrote: Pa de podijeli s nama te svoje informacije da i mi vidimo sta je to cudesno![]()
A ovo boldano cu ostaviti drugima da prokomentarisu, ja sam vec u 3. recenici, gotovo.
To sto si ti ateista je tvoj izbor i nisam ti ja kriv sto je takav.
-
Bujrum majstore
#1887 Re: Zašto je potrebna religija?
Meni je sve jasno kod boldiranog al tebi nije jasno, ocigledno.Janjicar wrote:Sta ti nije jasno kod boldiranog pitaj ? Nije sramota pitat... Znas li uopste sta znaci rijec vjernik ?Bujrum majstore wrote:Cuda su svuda oko nas, bas kao sto i vi vjernici imate obicaj reciJanjicar wrote: Pa de podijeli s nama te svoje informacije da i mi vidimo sta je to cudesno![]()
To sto si ti ateista je tvoj izbor i nisam ti ja kriv sto je takav.
Jel vjernik onaj ko vara, laze i petlja, da ne kazem sije mrznju protiv drugoga i drugacijeg?
Takvih ti je dzamija puna danas a i sam znas sta vam je Bog rekao,
nema varanja, laganja, petljanja i tome slicno.
I da malo prosirim izlaganje, za promjenu.
Jel znas zasto imas takvih poluvjernika tj. licemjera u dzamiji, crkvi itd?
Zato sto ne mogu osjetiti kaznu odmah kad zgrijese, cim zgrijese, recimo jedan bic iz nebesa po ledjima bi bio ok.
I nije to zato sto je Bog to tko napravio nego zato sto nema ko da opali bicem iz nebesa,
nikad nije ni bio, nikad nece ni biti.
Zato imas tumacenje svake vjere/religije na onoliko nacina koliko je i vjernika.
Jer sve je imaginarno, ostavljeno na slobodu, kao bajka.
Last edited by Bujrum majstore on 07/09/2014 01:33, edited 1 time in total.
- zambaklija
#1888 Re: Zašto je potrebna religija?
Religija je samo tako reći štaka osobama sa skučenim gledanjima na postojanje.....a što postojimo...ili smo jedan veliki reality show za nekog ili samo igra slučajnosti...... 
- IcedMFEarth
#1889 Re: Zašto je potrebna religija?
Imam 2 jarana koji su isli u mekteb i izucili cijeli kuran a opsovali su vise bogova nego ja.
A da li im neko dirne u džamiju, odma gadjaju pivskim flašama
A da li im neko dirne u džamiju, odma gadjaju pivskim flašama
- Janjicar
#1890 Re: Zašto je potrebna religija?
Znao sam da ti nije jasno pitaj ako ne znasBujrum majstore wrote: Meni je sve jasno kod boldiranog al tebi nije jasno, ocigledno.
Jel vjernik onaj ko vara, laze i petlja, da ne kazem sije mrznje protiv drugoga i drugacijeg?
nema varanja, laganja, petljanja i tome slicno.
On je vjernik ako dolazi u Dzamiju, dakle on vjeruje u Boga Allaha dz.s
O njegovom stepenu vjerovanja ja ne mogu raspravljat a to ukljucuje sto ti pricas i govoris, svjestan sam i ja takvih i nazalost puno ih je.
PS: Nakon 1h poslije ponoci forum naprosto eksplodira od Ateista
-
Bujrum majstore
#1891 Re: Zašto je potrebna religija?
Dopunio sam izlaganje, halali, procitaj ponovo.Janjicar wrote:Znao sam da ti nije jasno pitaj ako ne znasBujrum majstore wrote: Meni je sve jasno kod boldiranog al tebi nije jasno, ocigledno.
Jel vjernik onaj ko vara, laze i petlja, da ne kazem sije mrznje protiv drugoga i drugacijeg?
nema varanja, laganja, petljanja i tome slicno.![]()
O njegovom stepenu vjerovanja ja ne mogu raspravljat a to ukljucuje sto ti pricas i govoris, svjestan sam i ja takvih i nazalost puno ih je.
- animals
#1892 Re: Zašto je potrebna religija?
Ti lupas zesce gluposti..sto ne znaci da si losJanjicar wrote:Znao sam da ti nije jasno pitaj ako ne znasBujrum majstore wrote: Meni je sve jasno kod boldiranog al tebi nije jasno, ocigledno.
nema varanja, laganja, petljanja i tome slicno.![]()
-
Bujrum majstore
#1893 Re: Zašto je potrebna religija?
FYI, dijete sam uspavao upravo.Janjicar wrote:
PS: Nakon 1h poslije ponoci forum naprosto eksplodira od Ateistadernek zavrsio, piva se popila i idemo trollat temu
-
Lopov-eliminator
#1894 Re: Zašto je potrebna religija?
Izjavio si fino.Janjicar wrote:Pokusavas da nametnes da sam ja nesto rekAo ali nije tako, a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?Lopov-eliminator wrote:Dajte ne provocirajte obojica. Janjicar, rekao si prvo da se ateizam temelji na diskreditaciji vjere a ne diskusija, to obavezno razdvoji. Ja sam ti fino napisao zašto je neko ateista ali vidim da ti je teško skontati, evo idemo po treći put, jednostavnijim riječima. Ateisti ne vjeruju u ono što im se servira tek tako bez ikakvih dokaza. U skladu s tim, ateisti ovdje govore zasto ne vjeruju u neke od 3 najzastupljenije religije ovdje, a posebno islamu jer su velika vecina ljudi na ovom forumu muslimani, a od tih istih muslimana dobivaju pitanja zasto ne vjeruju u Allaha Dz. S. Naravno da ce ateista odgovoriti, nigdje ne pise da se tvoja religija obavezno mora podrzavati od strane svih, ako ti to smeta onda se seli u Afganistan. Ljudi imaju pravo ne podrzavati neku religiju jer valjda ne zivimo u diktaturi.Janjicar wrote: Ja rekoh na pocetku diskusije da se Vasa diskusija temelji na diskreditovanju moje vjereTo ti je najpametnije sto imas reci a jos ce te sigurno i NIN moderator podrzati
Ubijedjen si da je ateizam antiislamski, i onda se pitamo zasto je ovakvo stanje na Balkanu, gdje se ljudi progone iz porodica samo zato sto su postali ateisti a tzv. vjerski autoriteti se bave svim osim vjerom. Ovakvi poput tebe podrzavaju Mustafu Cerica dok je reisovao a i sada.
A sto se tice sta sam ja pisao molim te procitaj moje postove pa onda da pricamo jer nema smisla tek onako procitat zadnji post i ukljuciti se u raspravu a mozda i ima za tebe smisla jer vidim da si mudar i pametan pa znas koga ja podrzavam.
Ako sam vjernik ne znaci da sam slijepi pristalica Reisa i da ima moju bezuslovnu podrsku a o tome mozemo na drugoj temi o Reisu ili privatno
Što se tiče odgovora na tvoje pitanje, nemoj biti lijen i pročitaj fino temu, više ateista je pisalo odgovor na to pitanje. Ne mogu svakom ''novom kolačiću'' stalno odgovarati na isto pitanje. Na to pitanje sam odgovorio i ja do sada više puta, čak i na drugim temama zašto ne vjerujem u Allaha Dž.Š, kao ni u druge monoteističke religije.Janjicar wrote:Znaci ponovo dolazimo do one moje pocetne konstatacije za koju si govorio da nije tacna a to je da se vas "pokret" ateizam bazira na diskreditovanju Bozijih knjiga i Bozijih poslanika.
Prije svega, ja sam nekada bio musliman.
Ima tu razloga koliko hoćeš, može se jako opširan rad napisati, ja sam na jednoj drugoj temi napisao jedno 10 elaboriranih razloga zašto ne vjerujem a onda sam se našao pod paljbom agresivnih vjernika jer su oni smatrali svetogrđem uopšte postavljati pitanja koja sam ja postavljao, iako nikoga ni na koji način nisam uvrijedio. Čak mi je jedan rekao "da me treba biti stid što se petljam u Božije."
Neka od kamare pitanja su i pitanja slobodne volje, koje su se Chagalj i Towelie slomili objasniti (hajde, barem su pokušali) pa su se naprasno ispalili kad sam spomenuo jedan farz. Jeste da se i značenje tog farza može savijati ''pro-vjerski'' ali oni nisu pokušali ni to.
Još jedno pitanje je i pitanje svemogućnosti, pitao sam jedno pitanje u vezi toga i naišao sam na omalovažavanja od strane vjernika, govorili su da je pitanje besmisleno, glupo i ne zaslužuje odgovor. Na kraju, nijedan jedini nije smio odgovoriti.
Još jedno od pitanja je i pitanje onog što se nudi kao dokaz, ide se logikom da ako se misli da nešto nije napravio čovjek, onda je odgovor da je to 100% Božije, i to baš onog onakvog Boga kakvim se predstavlja u religiji vjernika koji diskutira o tom pitanju. Nema 100% pouzdanog dokaza da smo jedini u svemiru jer nismo istražili ni planetu Zemlju kako treba, da ne spominjem druge planete u sunčevom sistemu, a pogotovo ostatak svemira. Postavio pitanje vezano za istu stvar, opet bježanija.
Kao što sam rekao, ima toga mnogo, to je bio samo početak. Pretpostavljam da bi me pitao jesam li nekoga ili nešto konsultirao, apsolutno jesam, konsultirao sve i svašta, neki od njih su ljudi do kojih većina ljudi ni ne može tek tako doći.
Osim što ne želiš shvatiti šta znači biti ateista, izgleda da ne poznaješ ni svoju religiju.Janjicar wrote: Ja mogu samo garantovat za onog ko ide u Dzamiju da je vjernik ali ni za kog ne smijem reci da je nevjernik.
U svetoj knjizi islama, Kur'anu, je obrađeno i to, da bi bio vjernik nije dovoljno samo vjerovanje u Boga, nego da se ponašaš u skladu s onim što tvoje religija nalaže. U Kur'anu je čak napisano, da ko ne primjenjuje ono što nalaže Tevrat (ako si imalo vjernik znaš jako dobro šta je Tevrat), da on nije nikakav vjernik. Na drugim mjestima se spominje čak i da oni koji idu u džamiju a ovamo prave grijehe, da se takvi ne klasificiraju kao vjernici te da su bliži džehennemu nego džennetu jer kako je rečeno Allah ne voli licemjerje.
Prema tome, ne možeš garantirati tek tako da je onaj ko ide u džamiju obavezno vjernik.
-
Lopov-eliminator
#1895 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne možeš drukčije ni očekivati od nekoga ko ima ovakve predrasude o ateistima.Bujrum majstore wrote:FYI, dijete sam uspavao upravo.Janjicar wrote:
PS: Nakon 1h poslije ponoci forum naprosto eksplodira od Ateistadernek zavrsio, piva se popila i idemo trollat temu
- apsidejzi
#1896 Re: Zašto je potrebna religija?
E ti si u govnima narednih par mjeseci.Bujrum majstore wrote:FYI, dijete sam uspavao upravo.Janjicar wrote:
- Leo_alfa
#1897 Re: Zašto je potrebna religija?
Zato sto ne postoji ni jedan, meni opravdan, razlog da bih bio tog ubjedjenja kako bog postoji.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
- Janjicar
#1898 Re: Zašto je potrebna religija?
Podnosio sam vas i nekako dok niste rekli da ne poznajem svoju vjeru 
-
Chagalj
#1899 Re: Zašto je potrebna religija?
otkud to da si opskrbljen stvarima sto ti olaksava zivot?Leo_alfa wrote:Zato sto ne postoji ni jedan, meni opravdan, razlog da bih bio tog ubjedjenja kako bog postoji.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
otkud tu recimo da se dijete neradja sa izraslim zubima nego sakrivenim pod mesom? da olaksa majci dojenje da ne boli kad ugrize.
otkud to da dijete se rodi sa urodjenim refleksom sa dojenje, jer da nema tu vucu ustima, nebi dijete moglo prezivjeti, pa svako dijete voli da cucla?
otkud to da zene dobije prirodni lubrikant(klizavicu, prije spolnog odnosa, a tokom mazenja (predigre) za laksi spolni odnos, jeli to priroda zna da joj treba lubrikant da je ugodnije i njoj i njemu, a bez toga bi bilo pbolno i njoj i njemu?
otkud to da u majcinom mlijeku ima laksativna substana sto cini djetetov izmet rijetkim ,kako bi lakse vrsilo nuzdu, jer mu je otvor na guzi malen a da jede nesto drugo, stolica bi se stvrdnula i onda bi dijete imalo problema da kakenjem?
ima tu jos mnogo toga za pitati, ali evo to je za pocetak dosta , pa se zamisli kako to da priroda smisljenje stvari daje ljudima ako nije Bog koji sve stvara sa svrhom.
- Janjicar
#1900 Re: Zašto je potrebna religija?
Chagalj njihov odgovor je: "Slucajno"
i neka te ne iznenadi