Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
johntra

#1876 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by johntra »

Jašta je, evo tresu mi se gaće...
privremeni

#1877 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by privremeni »

shibonja wrote:Emir Suljagic ima moj glas,a vidim da je mnogim trn u oku,jel prpa ovim sda-sdp poltroncicima ? :)
Pusti ljude da odradjuju sto moraju. Vidis kako se oni ne izjasnjavaju o licnim izborima, ali ih je interesantno slijediti sa teme na temu. Imas tu svega, od licnih animoziteta prema nekim politicarima do stranackih suparnika. Agrumenti boli glava, ne znas bi li plako ili se smijo. Do izbora ce, koliko je to moguce u ovom jadu i cemeru, postati jos i zabavno, barem meni. :wink:
zavrzlama

#1878 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by zavrzlama »

Ima moj glas 100%...
faer

#1879 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

allianzane wrote:Pa i ovaj Suljagic rodjen u Srbiji? Ima li jedan od politicara u Bosnjaka koji pretenduju ili su to radili u proslosti na vise funkcije, da nije rodjen u Srbiji, da ne vodi porijeklo iz Srbije, da mu blizi clanovi porodice ne zive u Srbiji ili da nisu vezani za Srbiju?

Izetbegovic senior, Zlatko Lagumdzija, Izetbegovic junior, Sulejman Tihic, Emir Suljagic?
u taj vakat se cijela ta regija radjala u ljuboviji. naime, to im je bila uvijek najbliza bolnica.
shibonja

#1880 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by shibonja »

Znaci ti si jedan od njih:mrgreen:
Banksy

#1881 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

allianzane wrote: Pa i ovaj Suljagic rodjen u Srbiji? Ima li jedan od politicara u Bosnjaka koji pretenduju ili su to radili u proslosti na vise funkcije, da nije rodjen u Srbiji, da ne vodi porijeklo iz Srbije, da mu blizi clanovi porodice ne zive u Srbiji ili da nisu vezani za Srbiju?

Izetbegovic senior, Zlatko Lagumdzija, Izetbegovic junior, Sulejman Tihic, Emir Suljagic?
Čini mi se, osim Izetbegovića i Radončića, nijedan više.
Mada nije ni od kakve važnosti.
Hafis

#1882 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Banksy wrote:
allianzane wrote: Pa i ovaj Suljagic rodjen u Srbiji? Ima li jedan od politicara u Bosnjaka koji pretenduju ili su to radili u proslosti na vise funkcije, da nije rodjen u Srbiji, da ne vodi porijeklo iz Srbije, da mu blizi clanovi porodice ne zive u Srbiji ili da nisu vezani za Srbiju?

Tako je, i meni se čini da osim njih trojice nema nitko više...Izetbegović, Radončić i Sefer Halilović.

A s druge strane imamo obrnut prosec: ''ponajbolji'' kadar u Hrvatskoj i Srbiji vuče podrijetlo iz BiH.
Last edited by Hafis on 11/09/2014 15:25, edited 2 times in total.
Hafis

#1884 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

dupli
Banksy

#1885 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Banksy wrote:

Tako je, i meni se čini da osim njih trojice nema nitko više...Izetbegović, Radončić i Sefer Halilović.

A s druge strane imamo obrnut prosec: ''ponajbolji'' kadar u Hrvatskoj i Srbiji vuče podrijetlo iz BiH.
Ovo prvo zaista nije bitno,

ali o ovom drugom bi se moglo razgovarati.
Potvrda da je matica Bosna i Hercegovina izvoznik, a ne obratno.
Hafis

#1886 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

Banksy wrote:
ali o ovom drugom bi se moglo razgovarati.
Potvrda da je matica Bosna i Hercegovina izvoznik, a ne obratno.
Jednu vrstu izvozi, dok drugu vrstu uvozi.
Banksy

#1887 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

allianzane wrote:
Banksy wrote:

Sulejman Tihic je rodjak Izetbegovica i on ima srbijansko porijeklo kao i Izetbegovici. Lagumdziji prva supruga i kcerka zive cijelo vrijeme u Beogradu, cak i za vrijeme rata kad je on bio potpredsjednik ratne vlade BIH. Prema tome i oni su vezani za Srbiju. Isto tako, neko govori da je Suljagicu psadasnja partnerica takodjer Srpkinja. Sad koliko je istina, ne znam.
Bila sam i ja nekoliko puta u Beogradu.
Banksy

#1888 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

Za nas koji nismo na FB,

ima li DF kakvih najava skupova, tribina, TV gostovanja, izborni slogan, nešto, novo, bilo šta?
Last edited by Banksy on 11/09/2014 16:05, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#1889 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by muzicar_iz_parka »

Iza svega stoji DB rekli bi neki malo stariji. :roll:
Last edited by muzicar_iz_parka on 11/09/2014 16:18, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#1890 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 11/09/2014 16:20, edited 5 times in total.
Innovation

#1891 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Innovation »

Bakir Izetbegović rođen je u Sarajevu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga pohađao je Fakultet arhitekture u Sarajevu, na kojemu je diplomirao 1981.
Bakir Hadžiomerović rođen je u Sarajevu, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, a novinarstvom se bavi od 1995.
Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnom kod Visokog. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u al-Azhar u Kairu 1978. godine.

Fahrudin Radončić rođen je 1957. u Crnoj Gori u nekadašnjem Ivangradu, a današnjem gradu Berane. Roditelji su mu podrijetlom iz Plava u Crnoj Gori gdje je on radio kao novinar i dužnosnik bivšeg Saveza komunista. U Sarajevo je se doselio 1991. godine.

Gdje i kad je zavrsio osnovnu, srednju, fakultet :?: .
Halilović je rođen u Prijepolje u Sandžaku. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, nakon čega je obrazovanje nastavio na vojnoj akademiji kopnene vojske i Fakultetu političkih znanosti u Beogradu i vojnoj akademiji u Zadru. S vojne akademije diplomirao je 1975. U JNA služio je u Mostaru, Vinkovcima i Đakovu. Dvogodišnji časnički kadar završio je 1990. U čin bojnika promaknut je 1991
Emir Suljagić rođen je 21. maja 1975. u Ljuboviji, Srbija. Doktorirao je 2009. godine na Univerzitetu u Hamburgu.
Halil Tuzlić rođen je 8. novembra 1963. godine u mjestu Podgaj, općina Srebrenica. Srednju rudarsku školu završio je u Srebrenici 1983
Džebrail Bajramović (41) Rođen 18.05.1973. godine u mjestu Morinac (Dragomanići), Goražde.
Završio redovno saobraćajnu školu u Sarajevu (Velesići), vanredno trgovačku i saobračajno-tehničku 4-tu godinu.
* Završio je web dizajn do 1998. godine kada prekida daljnje školovanje i 1999g. otvara svoju prvu firmu i od tad do danas je veoma uspješan privatni poduzetnik u više firmi. Živi i radi u Švedskoj, u Geteborgu,
Mirsad Kebo, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH je rođen 22. septembra 1947. godine u Mostaru. U Sarajevu je završio osnovnu školu, Treću gimnaziju, a potom diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu čime je stekao zvanje diplomiranog inžinjera hemije.
Mr. sc. Adil Žigić /penzioner/ je rođen u mjestu Godjenje, opština Han Pijesak. Osnovnu školu je završio u mjestu Podžeplje, a srednju u Sarajevu.Paralelno sa radom u „Vazduholovnom zavodu“ upisuje studij Političkih nauka – smjer Sociologija koji uspješno završava 1990. Godine. Na istoimenom fakultetu upisuje postdiplomski studij na temu „BiH u savremenom svijetu“. Isti je uspješno završio i odbranio Magistarski rad na temu „Bošnjaci u agrarnoj reformi od 1919. - 1931. godine“, i stiče zvanje magistra Političkih nauka.
Last edited by Innovation on 11/09/2014 17:17, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#1892 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Ovo stvarno prelazi na teritorij TLN. :?
Može li da se priloži kakva uplatnica, kao dokaz ovoj izjavi?
Znam za neke koji su i do boračke penzije došli uz par svjedoka.
Sad se tuže sa Zukanom.

http://www.prvimart.ba/vijesti/glasacu- ... nicijativi
1. Mart wrote:Emir Suljagić od ostavke u februaru do rješenja objavljenog na internet stranici „*** SPAM ***“ iz juna 2012. godine nije primao naknadu, dok je ostatak sredstava od tog trenutka utrošen u realizaciju inicijative. Suljagić je na finansiranje u tom smislu pristao, nakon što ga je Fikret Musić, uvjerio da je to jedini legalni način putem kojeg Vlada KS može finansirati inicijativu „Glasaću za Srebrenicu“ bez administrativnih blokada koje bi ugrozile uspjeh registracije za lokalne izbore u Srebrenici.
johntra

#1893 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by johntra »

exhtc wrote:Image
ovo stvarno nema više smisla, čovjeka prozivati za nešto što nije uradio... :D
Objektivitet

#1894 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Objektivitet »

Mislim da u nedostatku smislenih argumenata padate na tako niske nivoe prozivanja za neke stvari za koje nemate ni dokaze. Dok za razliku od mozda tacnih navoda kuce na poljinama, udesi u pijanom stanju, izjave o vaznosti partije prije drzave, kafanskim tucama ima itekako istine i podloge.

Uostalom Johntra zar je toliko nestalo sadržaja u obliku validnih argumenata? Nekad je ta web agentura SDP-a rasturala, sad nit imate argumentaciju nit dar za pisanje. Fakti, fakti i samo fakti, kao npr. fakt da je vlast ispunila samo 3% obecanja.
argenteus

#1895 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by argenteus »

Objektivitet wrote:Mislim da u nedostatku smislenih argumenata padate na tako niske nivoe prozivanja za neke stvari za koje nemate ni dokaze. Dok za razliku od mozda tacnih navoda kuce na poljinama, udesi u pijanom stanju, izjave o vaznosti partije prije drzave, kafanskim tucama ima itekako istine i podloge.

Uostalom Johntra zar je toliko nestalo sadržaja u obliku validnih argumenata? Nekad je ta web agentura SDP-a rasturala, sad nit imate argumentaciju nit dar za pisanje. Fakti, fakti i samo fakti, kao npr. fakt da je vlast ispunila samo 3% obecanja.

Nije bolan, sve gore pobrojano, i više od toga, već je apsolvirano.
Poučeni iskustvom, trudimo se raskrinkati ovog ublehaša na vrijeme.
Innovation

#1896 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Innovation »

Banksy wrote:Za nas koji nismo na FB,

ima li DF kakvih najava skupova, tribina, TV gostovanja, izborni slogan, nešto, novo, bilo šta?
PostPostao/la ilkbahar dana 09/09/2014 21:56
Ovom prilikom pozivam sve koji sumnjaju u kvalitet kandidata Demokratske fronte Željko Komšić da dodju u petak 12.9. 2014. u Dom mladih Skenderija u 20.00H i da oči u oči vide naš kvalitetan kadar. Dodjite i uvjerite se da smo nova snaga koja ima snagu, znanje, kvaliteti i hrabrost da odlučno krene u promjene, promjene koje ce ovom narodu donijeti bolje sutra!
:)
Sinapsa

#1897 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Sinapsa »

ijooooj sto vas covjek izdribla :D :-) ....Kako dramatican razvoj situacije....Kakav manevar... :D
http://www.prvimart.ba/vijesti/glasacu-
Jos napraviste i humanistu od njega. Beli lebac vam je doso glave :lol:
Pustio vas je da se zaletite, a onda navuko na sprud...Ne zelim vam prisjedati na muku al´me ovaj razvoj situacije neodoljivo potsjeca na ovo:

Image

Vidi se da covjek cijeni one narodne izreke: Ko tebe kamenom, ti njega hljebom (bijelim) :mrgreen:
weredsf

#1898 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Sinapsa wrote:ijooooj sto vas covjek izdribla :D :-) ....Kako dramatican razvoj situacije....Kakav manevar... :D
Pustio vas je da se zaletite, a onda navuko na sprud...Ne zelim vam prisjedati na muku al´me ovaj razvoj situacije neodoljivo potsjeca na ovo:

Image

Vidi se da covjek cijeni one narodne izreke: Ko tebe kamenom, ti njega hljebom (bijelim) :mrgreen:

Poznajes li nekoga iz Prvog Marta osim Suljagica :roll:
Corto Maltese

#1899 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Sinapsa wrote:ijooooj sto vas covjek izdribla :D :-) ....Kako dramatican razvoj situacije....Kakav manevar... :D

Napokon se neko upecao!
Samo da provarim ručak, pa ću da ove sitne laži obaram rečenicu po rečenicu.
Corto Maltese wrote:Ovo stvarno prelazi na teritorij TLN. :?
Može li da se priloži kakva uplatnica, kao dokaz ovoj izjavi?
Znam za neke koji su i do boračke penzije došli uz par svjedoka.
Sad se tuže sa Zukanom.

http://www.prvimart.ba/vijesti/glasacu- ... nicijativi
1. Mart wrote:
1.Emir Suljagić od ostavke u februaru do rješenja objavljenog na internet stranici iz juna 2012. godine nije primao naknadu
2. dok je ostatak sredstava od tog trenutka utrošen u realizaciju inicijative.
3. Suljagić je na finansiranje u tom smislu pristao...
4. nakon što ga je Fikret Musić, uvjerio da je to jedini legalni način putem kojeg Vlada KS može finansirati inicijativu „Glasaću za Srebrenicu“ bez administrativnih blokada koje bi ugrozile uspjeh registracije za lokalne izbore u Srebrenici
.
leechild

#1900 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by leechild »

weredsf wrote:

Image

Poznajes li nekoga iz Prvog Marta osim Suljagica :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=Km1mw2qQRQo
ima tu nekih ljudi koji predstvljaju koaliciju Prvi Mart, pa se raspitaj za imena. Da ti ne crtam.
Post Reply