Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#1877 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bijeljina je pod vodom
Opasnost prijeti: Janja i Drina kroz Bijeljinu!
Četvrtak 15. Maj 2014 23:45
Uprkos nadljudskim naporima, rijeka Drina nije zaustavljena ni preusmjerena na ustavi kod Orlovog polja i trenutno se u Bijeljini ponavlja katastrofalna poplava iz 2010. godine, izjavio je večeras za BN TV gradonačelnik Mićo Mićić.
Prema njegovim riječima, snagom tri Drine - sa protokom od 3.000 metara kubnih u sekundi, voda se razliva preko naselja Amajlije i Popovi i prilazi do Etno-sela "Stanišići" i naselja Novi Dvorovi i Dvorovi.
Kanal Dašnica propušta na dva mjesta u blizini zgrade Centra javne bezbjednosti, gdje stanovništvo vrećama pijeska zaprečava širenje vode ka centru grada.
Mićić kaže da je situacija vrlo teška jer, osim Drine, ovaj put gradu prijete i sve unutrašnje vode, četiri nabujale rječice i kanal kroz koji sada, praktično, teče podmajevička rječica Janja i dio Drine koja je srušila most iza ustave i preliva se ka gradu.
Poplavljeno je već 25 sela i 4.000 kuća, a na udaru vode je hiljade domaćinstava uz kanal koji protiče kroz centar grada.
On je napomenuo da su svi putevi iz Bijeljine prekinuti, osim puta ka Beogradu.
Mićić je dodao da je o alarmantnoj situaciji u gradu u telefonskom razgovoru obavijestio i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vladu, od kojih je zatražio pomoć u vozilima koja mogu prolaziti kroz poplavljeni teren.
Za evakuaciju se, kako je rekao Mićić, koriste tri vojna kamiona.
-
VjecitiStudent
#1878 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje?Ajatolah_ wrote:Pljušti...
-
StupskaBitanga
#1879 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lašva kažu sve veća i veća
- snaga_znanja
#1880 Re: Poplave u cijeloj BiH
U pm, zato onda i raste Bosna u Zenici ponovo...StupskaBitanga wrote:Lašva kažu sve veća i veća
- Arslan_11
#1881 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne mogu zamisliti. Mene je nervoza uhvatila, a nisam ni blizu brda i padina, kuca ima sve dozvole regularnim putem dobijene.Herr Flick wrote:Mozes mislit kako je onim koji zive u brdima,na padinama a pogledali su ovaj snimakArslan_11 wrote:U 7 na posao, a oka sklopiti ne mogu. Pogotovo nakon ovog snimka. Nadam se da ce ovo sve brzo proci.
@googlerice de par puta glavom od zid, mozda se dozoves.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Iako nisam vjernik molim boga da ljudi izdrze i da ovo sve prodje sto prije.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
-
VjecitiStudent
#1882 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uskoro ćemo imati najnovije podatke o količini padavina u zadnjih 6 sati ...
-
Googlerica
#1883 Re: Poplave u cijeloj BiH
jesi ti normalan?napisaj da je zivot vazniji od kuce,procitaj ponovo glupaneburek_in_space wrote:Jebo te zhivot, jesi li ti normalna????Googlerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
-
Googlerica
#1884 Re: Poplave u cijeloj BiH
napisala sam da je zivot vazniji od kuce,kako vam nije jasnoButmiran wrote:Nadam se da si se pogrešno izrazila jer u suprotnom nisi sva svoja.Googlerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
- perfect_guy
#1885 Re: Poplave u cijeloj BiH
pitao bih te da se tebi ovo desiGooglerica wrote:
jesi ti normalan?napisaj da je zivot vazniji od kuce,procitaj ponovo glupane
-
StupskaBitanga
#1886 Re: Poplave u cijeloj BiH
kada?VjecitiStudent wrote:Uskoro ćemo imati najnovije podatke o količini padavina u zadnjih 6 sati ...
- Butmiran
#1887 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja ne vidim da si to napisala.
-
Googlerica
#1888 Re: Poplave u cijeloj BiH
upravo toCapajebo wrote:Ukucani su u jednom intervju-u rekli da su 5 min prije toga svi bili u kuci, rucali, i onda izasli ispred kuce. Da su za dlaku izbjegli sigurnu smrt. Meni licno bi prvo naumpalo "hvala Bogu pa prezivih, napravit ce se nova kuca, nek je ziva glava", al' ocigledno da ni ja nisam sav svojButmiran wrote: Nadam se da si se pogrešno izrazila jer u suprotnom nisi sva svoja.
- aCme
#1889 Re: Poplave u cijeloj BiH
StupskaBitanga wrote:Travnik? ima li ko kažu da je i tamo poplavljeno

-
MMM1977
#1890 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
Casual's wrote:Klizišta sad za sad sve ok,samo se strahuje da se ne aktivira ponovo onaj na Velikoj Brodi gdje je prije par godine nekoliko ljudi poginulo.Koceva je samo poplavila na Grmu,i Lokvinama...nije nesto znatno,ali osjetno jesnaga_znanja wrote:Kakva je situacija sa klizistima i Kocevom u Travnickoj?Casual's wrote: Momci,možete samo javiti za nekih 20ak minuta jel i dalje potrebno dole raje.Nas par iz Travničke zainteresovano da ide ,sad ako ne treba,da džaba ne pješačimo po kiši..
@Not My Idea vala meni policajka danas rece da je napuk'o..odnosno prosirilo se gdje je vec bilo napuknuto
Nije na Velikoj nego na Maloj Brodi. A onaj teren se ubio za klizišta, brdo visi nad kućama
- Ajatolah_
#1891 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako padavine nastave istim intenzitetom, hoće li vodostaji rasti ili stagnirati? Haman da će ovako biti i sljedeća dva dana.
-
Googlerica
#1892 Re: Poplave u cijeloj BiH
a od kad je kuca vaznija od zivotaperfect_guy wrote:pitao bih te da se tebi ovo desiGooglerica wrote:
-
Googlerica
#1893 Re: Poplave u cijeloj BiH
sto sad treba da uradim,lijepo sam objasnilaButmiran wrote:Ja ne vidim da si to napisala.
-
StupskaBitanga
#1894 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hvala pa ovo je STRAHOTAaCme wrote:StupskaBitanga wrote:Travnik? ima li ko kažu da je i tamo poplavljeno
zato je u Zenici povećan vodostaj Bosne
- Ajatolah_
#1895 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tebi je svejedno šta god ti se desi u životu, samo nek' si živa? Haj' fino, bar se ne sekiraš.Googlerica wrote:a od kad je kuca vaznija od zivotaperfect_guy wrote:pitao bih te da se tebi ovo desiGooglerica wrote:
-
kaktusss
#1896 Re: Poplave u cijeloj BiH
- perfect_guy
#1897 Re: Poplave u cijeloj BiH
jesu se živi izvukli, sve je to super, ali kako bi ti reagovala da u dvije sekunde ostaneš bez svega u šta toliko truda prije svega uložiš (da zanemarimo pare)?Googlerica wrote:
a od kad je kuca vaznija od zivota
-
StupskaBitanga
#1898 Re: Poplave u cijeloj BiH
uživajte. Blago vamakaktusss wrote:![]()
joj ljudi da mogu sve bih vas sad u Hercegovinu prebacila...kod nas mirno,nigdje kapi kise nema
- rovac13
#1899 Re: Poplave u cijeloj BiH
jel istina da u bijeljini i srebreniku staje kisa.sta je sa lukavcem ima li ko tamo
- burek_in_space
#1900 Re: Poplave u cijeloj BiH
E ovako, da ti objasnim par stvari, glupacho, a ovo da pod hitno prijavish nadlezhnima, jer mi je pun kurac sveznalica poput tebe, koja ih hlada jebene Amerike palamudish ovdje ljudima od aviona kamiona, do klizista, debilu!!!!
Profil chovjeka kome je kuca srushena je takva da je najvjerovatnije iz Srebrenice/Bratunca/Zvornika (a znam to jer mi je poznat kraj gdje se desila nesreca), gdje mu je sve pobijeno, gdje je za ovih 20 godina uspio skuckati nekoliko hiljada maraka, vjerovatno radeci nacrno, kao obichni nadnichar, kojeg privatnik jebe iz dana u dan, ne osiguravajuci ga i shto ga istovremeno boli kurac da li on ima troje ili 33 gladnih usta kod kuce. On nema vishe ni godina, ni snage ni moci da vishe napravi ni upola istu kucu, jer mu je buducnost crna.
I za kraj, da ponovim - GLUPAČO!
Profil chovjeka kome je kuca srushena je takva da je najvjerovatnije iz Srebrenice/Bratunca/Zvornika (a znam to jer mi je poznat kraj gdje se desila nesreca), gdje mu je sve pobijeno, gdje je za ovih 20 godina uspio skuckati nekoliko hiljada maraka, vjerovatno radeci nacrno, kao obichni nadnichar, kojeg privatnik jebe iz dana u dan, ne osiguravajuci ga i shto ga istovremeno boli kurac da li on ima troje ili 33 gladnih usta kod kuce. On nema vishe ni godina, ni snage ni moci da vishe napravi ni upola istu kucu, jer mu je buducnost crna.
I za kraj, da ponovim - GLUPAČO!