I daleeeeko od Zagreba.lmo wrote:Čapljina je jedan od najljepših gradova u BiH..vizuelno, klimatski i po smještaju. Na 4 rijeke, uz divno Hutovo blato, blizu more, blizu najatraktivnija planina u državi.Meni je Čapljina grozna a i Bugojno nešto manje.
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
-
Nadzorna_ploca
#1876 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#1877 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
E, štaš.Ništa na ovom svijetu nije savršeno. 
- Inteligencija
#1878 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

"glavni grad"
- Hajvan
#1879 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Inteligencija wrote:
"glavni grad"
dobro i?
-
kakavdanakneiskustvu
#1880 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Inteligencija wrote:
Bujrum sutra na prijateljsku i oprostaj Misketa, Vede i Spahica![]()
vauu,upaljena svjetla ,zgrade,fascinantno
- Hajvan
#1881 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
aa naajs, najsjevernije naselje Sarajevo Metro area 
-
Horcrux
#1882 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Da hoce vise SFF, da se pokaze da je i Sarajevo metropola, a ne obicna kasaba - ko sto ljudi pricaju...Inteligencija wrote:
"glavni grad"
- Cherry-Cherry
#1883 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kakve veze ima što pada kiša? 
- triconja
#1884 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
SlabomCherry-Cherry wrote:Kakve veze ima što pada kiša?
- Dope_Man
#1885 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Vala, na ovoj slici me vise nervira za zgrada u pozadini.. nije to neka zabacena raskrsnica gdje dnevno prodje pet ljudi pa da izgleda tako zapusteno, isarano.. nikako.
-
Nadzorna_ploca
#1886 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Bas bode oci.
- bach
-
belfy
#1888 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
- bach
#1889 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Zenica je grad bez identiteta. Fino lijepo čovjek kaže da u Zenici nema ništa značajno osim Željezare i zatvora. Nije spomenuo ni najveću zeničku svetinju - NK Čelik. Klub koji se ove godine naguzove nekako spasio od nestanka, ali je pitanje hoće li se spasiti iduće godine.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Zenica nema mnogo toga da ponudi i privuče u kulturnom, poslovnom ili turističkom smislu. Ima li nešto zbog čega bi svaki građanin BIH baš sada trebao uzeti porodicu za ruku, upaliti auto i doći u Zenici? Nema. Možda i ima, ali su Zeničani jako loši kada je PR u pitanju. I jbg, namrgođeni su nekakvi i ne vole strance i došljake, naročito ne one koje pričaju sa sarajevskim naglaskom.
Grad ne čine zgrade, nego ljudi. Tako i Zenice ne čine njene zgrade, nego Zeničani koji se za svoje dobro moraju malo otvoriti, nasmiješiti i iskreno pozvati ljude da dođu i njihov grad. Zenica mora postati malo više kosmopolitska. I naravno naći novi smisao postojanja.
-
Nadzorna_ploca
-
belfy
#1891 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
mah, ti samo trebas poraditi na razumijevanju procitanog. on nigdje nije rekao da nema nista znacajnog pored toga. on zeli samo da se promijeni nacin vidjenja Zenice. i zasigurno ne radi Zenicana. i, bas kao sto kazes, ne pominje ni svetinje. jer to nije poenta njegovog teksta koji si u potpunosti promasio i postavio tamo gdje mu apsolutno nije mjesto. no, jasno je da to tebi nije jasno.bach wrote:Zenica je grad bez identiteta. Fino lijepo čovjek kaže da u Zenici nema ništa značajno osim Željezare i zatvora. Nije spomenuo ni najveću zeničku svetinju - NK Čelik. Klub koji se ove godine naguzove nekako spasio od nestanka, ali je pitanje hoće li se spasiti iduće godine.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Zenica nema mnogo toga da ponudi i privuče u kulturnom, poslovnom ili turističkom smislu. Ima li nešto zbog čega bi svaki građanin BIH baš sada trebao uzeti porodicu za ruku, upaliti auto i doći u Zenici? Nema. Možda i ima, ali su Zeničani jako loši kada je PR u pitanju. I jbg, namrgođeni su nekakvi i ne vole strance i došljake, naročito ne one koje pričaju sa sarajevskim naglaskom.
Grad ne čine zgrade, nego ljudi. Tako i Zenice ne čine njene zgrade, nego Zeničani koji se za svoje dobro moraju malo otvoriti, nasmiješiti i iskreno pozvati ljude da dođu i njihov grad. Zenica mora postati malo više kosmopolitska. I naravno naći novi smisao postojanja.
za sva ostala pitanja ja cu zamoliti da odgovori neko ko nije iz Zenice. nadam se da ce se odazvati:
et', bach pita, a ja sam pristrasan...Bloo wrote:...
P.S. Bloo, da li je moguce i kako pozvati bacha na obilazak da mu se pokaze sve ono sto nije vidio (nije urgentno, ni bolnica)?
Last edited by belfy on 06/06/2018 12:52, edited 1 time in total.
-
Ci-Nick
#1892 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Bacha bi čini mi se najviše zabolilo da mu ne odgovaramo na komentare.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Čovjek nije primjetio da ponovo nestaje vode u Sarajevu, nije primjetio da ima ulica niz koje pola godine teče kanalizacija ili da kiša jednostavno "sapere" asfalt sa neke ulice u Sarajevu.
Ne daj bože da se u Zenici tako nešto desi. pisao bi čovjek danima.
- Dope_Man
#1893 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ja kompleksa hebote.. eto u Sarajevu mi se ljudi keze u facu svaki dan kako su otvoreni i gostoljubivi il sta vec.. ne hebe te niko 5% ni ovdje, ni tamo, nit u nekom desetom gradu izuzev radnika zaduzenih za to (trebe ispred restorana koje te nagovaraju da udjes i sl).
Cemu ti kompleksi prema bilo cemu? Grad k'o grad, prozvakali smo vec da nije gradjen kao Sa, Mo, Bl oko neke historijske jezgre, gradjen je oko industrije i stoga nema starog mosta nit sebilja za vidjeti, ali toliko ga mrziti a sasvim OK grad za otici (odem cesto bas onako beveze, a nista gore nemam, nit porijeklo, nit porodice, tek par kolega s faksa s kojima mogu popit kafu), malo prosetati, pojesti, lijepih mjesta za izaci navece (iako nakon 12 sve staje).
Cemu ti kompleksi prema bilo cemu? Grad k'o grad, prozvakali smo vec da nije gradjen kao Sa, Mo, Bl oko neke historijske jezgre, gradjen je oko industrije i stoga nema starog mosta nit sebilja za vidjeti, ali toliko ga mrziti a sasvim OK grad za otici (odem cesto bas onako beveze, a nista gore nemam, nit porijeklo, nit porodice, tek par kolega s faksa s kojima mogu popit kafu), malo prosetati, pojesti, lijepih mjesta za izaci navece (iako nakon 12 sve staje).
-
belfy
#1894 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
nemoj biti uskogrudan. zasto bi mi zelili da bilo koga bilo sta boli? kako je tome ikome bolje? ja sam uvijek za razbijanje iluzija kroz druzenje. sta kosta nekoga da mu pokaze ono sto znamo da nezna?Ci-Nick wrote:Bacha bi čini mi se najviše zabolilo da mu ne odgovaramo na komentare.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Čovjek nije primjetio da ponovo nestaje vode u Sarajevu, nije primjetio da ima ulica niz koje pola godine teče kanalizacija ili da kiša jednostavno "sapere" asfalt sa neke ulice u Sarajevu.
- Inteligencija
#1895 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Najveci atletski miting u drzavi na najmodernijem atletskom stadionu u drzavi sa takmicarima iz 20 zemalja danas se odrzava u Zenici-bach wrote:Zenica je grad bez identiteta. Fino lijepo čovjek kaže da u Zenici nema ništa značajno osim Željezare i zatvora. Nije spomenuo ni najveću zeničku svetinju - NK Čelik. Klub koji se ove godine naguzove nekako spasio od nestanka, ali je pitanje hoće li se spasiti iduće godine.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Danas pocinje i balkansko prvenstvo u stonom tenisu sa preko 220 takmicara u najmodernijoj dvorani u drzavi.
Hoteli ne da su puni u Zenici nego 30 kilometara sve okolo je popunjeno.Samo jucer i danas i sutra u Zenici ce biti 400 sportista sa balkana + delegacije i strucni stabovi.

Posto si retardiran necu ti dalje pisati o desavanjima u najuspjesnijem i najposjecenijem pozoristu u drzavi BNP Zenica..
Last edited by Inteligencija on 06/06/2018 13:04, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#1896 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ne znam.koliku tezinu ce nositi moj osvrt, kao roDZene sarajke, prave gospoDZe, centruse...ali potrudim se da napisem objektivan osvrt.belfy wrote: et', bach pita, a ja sam pristrasan...
P.S. Bloo, da li je moguce i kako pozvati bacha na obilazak da mu se pokaze sve ono sto nije vidio (nije urgentno, ni bolnica)?
Posalji mu PP sa agendom?
-
belfy
#1897 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
mah, samo postavi ovom zenicanu od Inteligencije bolju slikuBloo wrote:Ne znam.koliku tezinu ce nositi moj osvrt, kao roDZene sarajke, prave gospoDZe, centruse...ali potrudim se da napisem objektivan osvrt.belfy wrote: et', bach pita, a ja sam pristrasan...
Posalji mu PP sa agendom?izostavi pastete u 5 ujutru.
P.S. sada cu od njega biti pogresno shvacen...
-
Ci-Nick
#1898 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ne znam da li vrijedi truda, jer ako za ove 4 godine od kad je otvorio ovu temu,... sa samo jednim ciljem nije progledao,.. ne znam da li mu vrijedi otvarati oći.belfy wrote:nemoj biti uskogrudan. zasto bi mi zelili da bilo koga bilo sta boli? kako je tome ikome bolje? ja sam uvijek za razbijanje iluzija kroz druzenje. sta kosta nekoga da mu pokaze ono sto znamo da nezna?Ci-Nick wrote:Bacha bi čini mi se najviše zabolilo da mu ne odgovaramo na komentare.belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#1899 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Zenica je baš kul. 
- bach
#1900 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Što se to upalili ko Arcelor Mittal?