PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Havatar

#1876 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

weredsf wrote:
Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote:Alfons pa et danas ljudi traze smanjene plate u javnom sektoru sto ne odes na proteste?
zato jer ne traze

traze da se smanje plate glavonjama, a da se ne dira u male ribe - a onda ce na sljedecim izborima 200,000 tih malih riba izabrati iste

njihova baza su upravo te male ribe, ljudi koje su uhljebili od najnizih do najvisih pozicija, to je glasacka masinerija... jebes zeljkovica i causevica, oni su prolazni - sta cemo dobiti time sto cemo ih skloniti ako ce njihova uhljebljena baza opet izabrati iste?!

istina boli druze, a istina je da su guzonje koje se eksponiraju samo vrh ledenog brijega... da nema ovih ispod, ne bi ih ni vidjeli iznad vode... iza njih je poslusna armija glasaca u vidu sasvim prosjecnih ljudi s prosjecnim primanjima, u cijelom javnom sektoru

ako mislis da i njima ne treba kresati plate onda ne vidim potrebu ni da se diraju guzonje, jer ce samo doci novi i onda ce tiho u narednih par godina opet napumpati svoje plate... i sta cemo onda?
Plus cinjenica da klosari koji pale i razbijaju ne glasaju uopste i time ostavljaju dovoljno prostora tim ljudima
Kako da glasaju kad su maloljetni :?:
kemalba

#1877 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

biske wrote:
kemalba wrote:
biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.

Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.

Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
totalno pogrešna hipoteza. postoji mnogo ljudi koji su sad u goroj situaciji nego u ratu. sad nema humanitarne, masa je ljudi koja je mlađa od rata i ne sjeća ga se. u ratu je bilo neke perspektive da će doći neki mir. sad nema nikakve. mogu ovako do prekosutra nabrajati...
Perspektiva postoji. Alat: Mirne demonstracije uz jasno iskazane realistične zahtjeve, po mogućnosti organizirane i artikulisane kroz političku opciju na narednim izborima.

Sve ostalo je šuplja uzavrelih mozgova nedoraslih ljudi koji neznaju šta je realno i konstruktivno.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1878 Re: PROTESTI!!!

Post by crysis »

biske wrote:
kemalba wrote:
biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.

Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.

Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
totalno pogrešna hipoteza. postoji mnogo ljudi koji su sad u goroj situaciji nego u ratu. sad nema humanitarne, masa je ljudi koja je mlađa od rata i ne sjeća ga se. u ratu je bilo neke perspektive da će doći neki mir. sad nema nikakve. mogu ovako do prekosutra nabrajati...

nismo imali kad , valjalo je vodu i dva skontat da se ima na cemu skuhat i oprat da se neosugamo, a bogami i cekat u redu iza pekare da se ufati vreca mekinja za pravit hljeb
Alfons Kauders

#1879 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

guber90 wrote:
Alfons Kauders wrote:
guber90 wrote: nikakav problem - tako i treba

zasto onda to nije jedan od zahtjeva?
Tvoji pitanje govori da nisi procitao Tuzlanske zahtjeve od prvog dana :). Medjutim prioriteti su se promjenili, prvog dana niko nije isao da rusi vladu, oni su to sami sebi uradili kada su poslali policiju na neduzan narod, to je nevidjen politicki suicid bio.
nije bitno sta je bilo prvog dana, bitno je sta se desava sad i kakvi se zahtjevi iznose, bilo od formalnih bilo neformalnih grupa

sta cemo s tim politickim suicidom sefe? svaka grupa koja izadje s debilnim zahtjevima unistava pokret, al eto, raja haman voli bajke
starii

#1880 Re: PROTESTI!!!

Post by starii »

http://www.klix.ba/nightlife/sarajevo/2 ... ement/2220
http://www.klix.ba/nightlife/sarajevo/2 ... ienda/2221
http://www.klix.ba/nightlife/sarajevo/2 ... round/2222

pogledajte sinocni nocni zivot u sarajevu..po ovome ja ne bi rekao da je raji lose,jebe se njima i za proteste i arhiv...
julisiz es grant

#1881 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Janjicar wrote:
- Cijelu noć nisam oka sklopila. Govorila sam mu da ne ide, ali on je rekao da neko mora dići svoj glas protiv ove nepravde. Jednostavno, dijete mi je isfrustrirano. Podstanari smo. Niko ne radi. On ima 22 godine i, poput mnogih, nema stalni posao, ali moj sin nije huligan, on je samo ogorčen i razočaran - rekla nam je uplakana majka, koja se predstavila kao Emira.
Hebote, ko da je u partizane otišo :lol:
ExNihilo

#1882 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

Alfons Kauders wrote:
i jos jedna stvar, ko god me jos jednom nazove budzetlijom ima da ekspresno ode u tri picke materine...
Nešto mi poznato ovo. :lol:

:D :razz:
kemalba

#1883 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

crysis wrote: nismo imali kad , valjalo je vodu i dva skontat da se ima na cemu skuhat i oprat da se neosugamo, a bogami i cekat u redu iza pekare da se ufati vreca mekinja za pravit hljeb
:thumbup:
Inter1908

#1884 Re: PROTESTI!!!

Post by Inter1908 »

__Phoenix__

#1885 Re: PROTESTI!!!

Post by __Phoenix__ »

Image
Sve je sjajno kad nema NVO problema...
Alfons Kauders

#1886 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:
i jos jedna stvar, ko god me jos jednom nazove budzetlijom ima da ekspresno ode u tri picke materine...

a najjace je sto dolazi od ljudi koji nece da kresu plate u javnom sektoru :D ja budzetlija a oni hoce da plate ostanu iste :D mos mislit :D

pa da kod nas u privredi vssovac radi za osam stoja, a u javnom sektoru za milju i tristo... i onda kazu pa eto sto nisi za proteste... ovaj u privredi nece ni glasati jer ga boli kurac, a ovaj ce do kraja zivota glasati za one koji su ga zaposlili... al eto, problem je u nekakvim premijerima kantona za koje vecina ljudi nije ni cula do prije nekoliko dana

jah
Rene Higuita

#1887 Re: PROTESTI!!!

Post by Rene Higuita »

:bih:
Genije wrote:
Janjicar

#1888 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

__Phoenix__ wrote:Image
Sve je sjajno kad nema NVO problema...
Haha dobro je sto nema ovih zgubidana :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1889 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dobro reče Damir Nikšić: "Internacionalizat ćemo ovo, internacionalirati...onda je krenulo iz Bosne krenut će i sada." :mrgreen:
mahalaš

#1890 Re: PROTESTI!!!

Post by mahalaš »

Alfa_Ze wrote:* prvo sam mislio da su protesti krenuli spontano
* nakon dan/dva, da neko ipak stoji iza ovih ''okupljanja''
* sad mislim da je ovde jebo lud zbunjenog

Ma samo nek se sacuva arhiv, jebo vas on. Kad vidim ovaj snimak, zlo mi je od nasih krvolocnika koji jedva docekaju da biju. I onda se poslije pitaju sto se razbija i pali :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1891 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje. Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
:thumbup: :bih:
julisiz es grant

#1892 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:

a najjace je sto dolazi od ljudi koji nece da kresu plate u javnom sektoru :D ja budzetlija a oni hoce da plate ostanu iste :D mos mislit :D

pa da kod nas u privredi vssovac radi za osam stoja, a u javnom sektoru za milju i tristo... i onda kazu pa eto sto nisi za proteste... ovaj u privredi nece ni glasati jer ga boli kurac, a ovaj ce do kraja zivota glasati za one koji su ga zaposlili... al eto, problem je u nekakvim premijerima kantona za koje vecina ljudi nije ni cula do prije nekoliko dana

jah
Pa vidiš da sami hoće da se uvale na funkcije i u UO. Čitao si zahtjeve, da se dovedu mladi obrazovani ljudi, koji do sada nisu imali veze sa politikom (ni sa životom, dodajem ja). Šta misliš na koga ciljaju...onako nekoga neodređenog, ili a sebe same i svoju rodbinu i prijtelje? :D
Alfons Kauders

#1893 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Rene Higuita wrote::bih:
Genije wrote:
uskoro u malim oglasima

"povoljno prodajem kucu na poljinama ili mijenjam za neupadljiv trosoban stan na potezu m.dvor - grbavica"
StupskaBitanga

#1894 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Katarina :thumbup:
Alfa_Ze

#1895 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfa_Ze »

Vučić danas s Dodikom i Bosićem

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.

Zoran Milanović danas u Mostaru:
Sastanak sa Vjekoslavom Bevandom i obilazak zgrade Vlade HNŽ

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru, najavljeno je jutros iz Vlade.
siguran sam da nista nije slucajno !!
samo sto to ''nesto'' mi ne znamo sta je ??
daxon

#1896 Re: PROTESTI!!!

Post by daxon »

O ovom snimku i početku nasilja se govorilo na 43. strani ove teme, kakav je mentalni sklop kod ovih policajaca najbolje govori komentar koji je u vezi snimka dao jedan od njih:
Creasy wrote:

Nisam ni znao da ima plaža na Miljacki. :D
Banksy

#1898 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

kemalba wrote:
Lasta92 wrote:Ko danas bude odlucio da prisustvuje demonstracijama neka pazi sta radi, kerova u civulu na desetine, jucer su pretresali raju trazeci fantomke, kamenice i sl. stvari, koliko vidim i cujem od par jarana kantonalna murija je u rasulu, dosta povrijedjenih policajaca koji su otisli na bolovanje a sa druge strane specijalna jedinica fmupa je povucena.

Lagano kafica, malo ošmekati kako su organi reda "spremni" i pravac demonstracije ... :bih:
Kako si uvertiru zaključku napisao, trebao si samo završiti sa "pravac u pljačku"
''Kerovi u civilu'' je naša regularna policija, blesane. A ''fantomke i kamenice'' se ne nose na demonstracije kojima izražavaš socijalni bunt. Nadam se da će u narednim danima policija slomiti svakog ko opet zamahne kamenjem ili bakljama prema zgradama državnih institucija.

Smislite i uobličite realne i sprovodive zahtjeve, imenujte vođe, pa nek pregovaraju.

Dosta je bilo loma i paljevine, i previše.
agnostic_front

#1899 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje.
Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
:thumbup: :bih:
+1
Bravo Katarina! :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1900 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfa_Ze wrote:
Vučić danas s Dodikom i Bosićem

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.

Zoran Milanović danas u Mostaru:
Sastanak sa Vjekoslavom Bevandom i obilazak zgrade Vlade HNŽ

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru, najavljeno je jutros iz Vlade.
siguran sam da nista nije slucajno !!
samo sto to ''nesto'' mi ne znamo sta je ??
Lešinari, pilitički nekorektno od Milanovića i Vučića. Ovo ide na ruku vladajućim strukturama.
Post Reply