Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Po cemu se pasha burger razlikuje od obicnog hamburgera? I sta opravdava cijenu od koliko, 4,5KM? Ne znam je li se sta promijenilo?
Paša, Pasha burger je pussy magnet. to znaci, kad se dogovoris sa trebom i krenete u grad, setnja ovo ono onda maca ogladni, pa sta ces jesti, jesi gladna, ajmo u mrkvu, i narucis dva paša burgera sa kolom i jarane širi noge, big money
U Mrkvi sam jednom jeo silom prilika, neke pljeskavice, nista posebno, mozda su cevapi bolji ne ulazim u to, ali ja jednostavno ne mogu da se nakanim da udjem u cevabdzinicu koja se zove "Mrkva".
bull21 wrote:Ima li ko onaj početni render SCC-a? Zakleo bih se da je plan bio da između zgrade i tramvaja bude red drveća!? Ili sam ja pogriješio?
Red drveća bi trebao biti s druge strane.
Sa svih strana.
Al gdje su jos uradili onako kako je na renderu.
Mada fakat treba malo zelenila, ionako je previse betona na MD. Steta.
Ma kriminalna betonizacija
Onoliko prostora prema zgradi Skupštine pardon "zajedničkih institucija" a ono samo zabetoniralo svu zemlju
Nego, čitajući ovaj članak o betonizaciji grada, interesuje me jedna stvar - da li je investitor/vlasnik Al Šitija prisvojio svu pješačku površinu do same tramvajske pruge i onaj dio prema Skupštini?
Hoćemo li u dogledno vrijeme doživljavati scene, kao u Londonu i američkim gradovima, da nadobudni privatni sekjuritiji uz punu podršku podaničke policije tjeraju ljude s te pješačke zone i brane slikanje/snimanje pod izgovorom da je holly "privatno vlasništvo" ? Npr. tokom nekih protesta...
Mislim, toliko su građevinu približili samoj ulici i tramvajskoj stanici da nije ugodno onuda prolaziti
Nije ti ugodno prolaziti pored jedne od najljepših zgrada u gradu? Što, da te slučajno ne napadne? Jeste previše primaknuta glavnoj cesti ali reći da ti je neugodno pored nje proći je... Kako onda lokalne straćare djeluju na tebe?
Hajlac wrote:
Mislim, toliko su građevinu približili samoj ulici i tramvajskoj stanici da nije ugodno onuda prolaziti
Privatno/tajkunsko grabi sve javne površine.
Pa nemoj na toj strani hodati pređi na drugu stranu ulice; ja vidi zgrade su iste visine i trotoar još uži pa ti sigurno neće biti ugodno. Jedinu stvar sto su mogli izbjeći je staviti traku za ulaz u garažu sa te strane.
Hajlac wrote:
Nego, čitajući ovaj članak o betonizaciji grada, interesuje me jedna stvar - da li je investitor/vlasnik Al Šitija prisvojio svu pješačku površinu do same tramvajske pruge i onaj dio prema Skupštini?
on ti je prisvojio i prugu ako nisi znao,i tramvaj koji prođe je njegov,i vazduh je njegov
ne znam sta se bunite
Hajlac wrote:
Privatno/tajkunsko grabi sve javne površine.
Pa nemoj na toj strani hodati pređi na drugu stranu ulice; ja vidi zgrade su iste visine i trotoar još uži pa ti sigurno neće biti ugodno. Jedinu stvar sto su mogli izbjeći je staviti traku za ulaz u garažu sa te strane.
Ja bih da sam na njegovom mjestu išao drugom stranom Miljacke, just to be on the safe side...
Cossack wrote:Nije ti ugodno prolaziti pored jedne od najljepših zgrada u gradu? Što, da te slučajno ne napadne? Jeste previše primaknuta glavnoj cesti ali reći da ti je neugodno pored nje proći je... Kako onda lokalne straćare djeluju na tebe?
cuj jedna od najljepsih zgrada u gradu??? blago tebi ako ti je ovo lijepo
ovi stolovi zatvorili prolaz pješacima, još malo pa će pješaci po tramvajskim šinama....................... zna li iko da li je inspekcija provjeravala legalnost ovakvog uzurpiranja javne površine......trotoara....... neki dan prolazim dvije žene sa dječijim kolicima nema šanse da se mimoidju.............
Ništa se neće promijeniti dok, kao pješaci, ne počnemo "slučajno" nogama i kolicima kačiti stolice i stolove koji otimaju pješačku zonu. I to ne sporadično već redovno.
A oni koji sjede i ostavljaju pare u tim urbicidnim baštama jednako su odgovorni kao i korumpirana inspekcija, vlasnici...