KENJAC wrote:
Jos oni o vojsci ! Sve neki kancelarijski pacovi. Niko od vas nije vidio Slunja , Krivologa i Bilece !!! Sve neki "guzinjini sinovi".

Pa vam JNA ostala u lijepom pamcenju.
Nego , ja vec nekoliko dana trazim "ISPOVJEDNIK" ! Vjerujete li mi da , kad sam se prvi put vrato kuci poslje rata, sam ga donio sa sobom u tudjinu. Tacno znam i koja mi se "riba" tad svidjala (sedmi osnovne) ! Ali , jbg. izgubih ga negdje. Ima li ko da postavi koju stranicu ovdje , a narocito onu "Sta mislite o vlasniku" ?
Nismo ti mi krivi što si nahebo.

Bezbeli si nešto zabrlj'o na regrutaciji. Nagrabusio sam i ja na obuci. Makedoncu pucali prsti od zime ko kuhane hrenovke. Još bi više nadrlj'o da sam otišao kad su me prvi put pozvali u Podujevo, mitraljeska pješadija.
A i ta glupa regrutacija ... Kad, kao srednjoškolac, gologuz i golokur moraš stat ispred komisije je također nezaboravna

Kad onaj papak iz komisije rekne skidaj gaće

Osjeć'o se ko govedo na stočnoj

Okreni se vam...tam ... čučni ... A sve gologuz ko od majke rođen.
Prije toga
bojevo gađanje tandžarom. Kad kao srednjoškolci dolazimo na strelište a s njega se vraćaju cure s krvavim nosevima. Bilo je i momaka

Kontaš čime su ovi gađali kad im ovako razvali njonju. Kad opališ prvi metak u životu i kad ti hebena tandžara odvali rame jer je nisi dovoljno jako stisnuo onda skontaš. Mi momčići, lafo nišaneći da imamo bolji rezultat, malo zaboravljali da je bolje stisnut onu puščetinu nego imat modricu i dobar rezultat.
Iz ove perspektive mnoge stvari nisu više onako strašne, iako je do tad vojska većini bila ubjedljivo najgori dio života. Zato i jest najbolje sjećanje. Sad bi ja ovoj današnjoj mladež bez pardona uvalio godinu da gule. A ne čim prohoda davaj pametni telefon, PC, Play Station ... i slične điđe.