PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Shiba

#1876 Re: RE: Re: PlayStation 4 - all about

Post by Shiba »

typeOnegative wrote: Sacekaj još nečije mišljenje, ali gotovo sam siguran da ne možeš pridružit paypal (bar ne na standardan način, navodno može preko nekih fake adresa itd), a ni karticu (rijetko koju primi na hr acc), jer BiH službeno nije podržana.
Možeš napravit hr acc pa da kupuješ bodove preko neta ili uk/us pa preko fake us/uk Amazona bonove od 10 baksa pa naviše.

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Hvala na odgovoru, druže.
Tako sam i mislio. Hajde sačekaću da se još neko javi, možda bude šta pametno. Mislim, znam da se raja snalazi, samo me zanima KAKO. :D
typeOnegative

#1877 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Nije teško, u Google upisi fake us adress, upisi je kad budeš pravio us psn za njihov playstore, i onda isto napraviš acc na Amazonu. možeš stavit istu adresu, i normalno preko PayPal kupiš bon, ima 10,20 i 50 $ ja mislim. Kod oba acc je bitno samo da je američka adresa, grad i zip code, i da kupiš bonove za ps store te države od koje imaš račun (u ovom slučaju U. S.) ostale podatke možeš stavit i svoje, dodaš karticu/PayPal, platiš i to piči. Eto nadam se da sam bio od pomoći.

Last edited by typeOnegative on 14/12/2016 12:48, edited 3 times in total.
LiP again

#1878 Re: PlayStation 4 - all about

Post by LiP again »

Preko Amazona, sa karticom UniCredit (nista PayPal) banke i bez ikakve dodatne zavrzlame, uredno kupujem ps4 vouchere za US store. Nikakve fake IP adrese i slicno.
Kupis voucher, uneses na konzoli i kupuj igre koje hoces.
typeOnegative

#1879 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

a kako će napravit us psn i Amazon acc sa bh adresom i još kupit voucher??

Last edited by typeOnegative on 14/12/2016 12:43, edited 1 time in total.
rayman90

#1880 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rayman90 »

ja sam napravio USA paypal, dodo karticu Intese na taj pejpal i povezo pejpal sa USA PSNOM i tako kupovo igre bez vaucera :D

najedanput mi je prestalo radit to :( probacu opet danas, mozda se nesto promijenilo :-D

a recimo, nisam nikad uspio na UK paypalu stavit karticu svoju Intesa banke :roll:

inace, usa amazon sa usa adresom uvijek radi, za engleske vaucere imas game i shopto stranice, za njemacke cdkeys, za hrvatske links. hr :-D
ifus

#1881 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

Mozes kupovati vouchere na US Amazonu s nasim karticama - provjereno 100%. Samo napravi profil na PSN-u i Amazonu s americkom adresom (preporucujem Delaware jer se ne placa porez na igre u toj americkoj drzavi).
Vertig0

#1882 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

moze i ova raymanova opcija potvrdjujem :thumbup:
r_faruk

#1883 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

ifus wrote:Mozes kupovati vouchere na US Amazonu s nasim karticama - provjereno 100%. Samo napravi profil na PSN-u i Amazonu s americkom adresom (preporucujem Delaware jer se ne placa porez na igre u toj americkoj drzavi).
ne mogu se ja sada iz arizone seliti.... valja namjestaj nosat, kucu trazit, jok.... a i s kraja na kraj amerike :D
raoul duke

#1884 Re: PlayStation 4 - all about

Post by raoul duke »

Igra li ovdje iko ista, samo o accountovima pricate
dinao

#1885 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Dobro si..ja sam poceo Mafiu, pored toga Fifu i Killzone igram..ima jos toga a ne stignem igrati.
r_faruk

#1886 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

neki dan zavrsio heavy rain (ubi mi onaj mehanicar policajca), sad uzeo malo between two souls....
Mega Man X

#1887 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mega Man X »

Sreća pa mi je zadnja konzola bila PS2. Ova nova vnago se kvare a ne upališ ih ni 10 puta.
gilla

#1888 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

Mega Man X wrote:

Sreća pa mi je zadnja konzola bila PS2. Ova nova vnago se kvare a ne upališ ih ni 10 puta.
Od 50 miliona konzola, 10 imaju problem sa pastom. Eto svjetsko cudo.
Nema potrebe da se tjesis.
gilla

#1889 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

Mustang1 wrote:Dodju oni tako malo da podjebaju a svaki od njih bi volio da ima kuci ps4 i da moze ponekad odigrati.
U suštini tako je. Poznam 2 momka koji imaju zvjer pc ( znači govorimo o ciframa po 3 milje) i kupili su konzolu da ne propuste ekskluzive, console only naslove, da ne mole sa peticijama, da ne strahuju od smeća portova i čega sve ne. Od njih ovakve gluposti nećeš čuti. Ljudi imaju i uživaju.

Koliko smo većina nas platili za konzole, naslove, pretplate...mogli smo imati high end pc ( ja i imam solidan pc).

Moraš biti enigma posebna da ne možeš shvatiti da neko može imati drugačije preference.
dinao

#1890 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Ja sam prije igrao igre na PC.
Poprilicno skup je bio sa dobrim zvukom, monitorom, Razer tastatura i mis.
Ostario, promjenili se prioriteti, prodam taj PC i kupim laptop i ps4. Nemam vremena kao prije a volim gaming. Zato navecer s kauca odigram sat-dva i sretan.
Mega Man X

#1891 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mega Man X »

Mustang1 wrote:Dodju oni tako malo da podjebaju a svaki od njih bi volio da ima kuci ps4 i da moze ponekad odigrati.
Ne bi uopšte. Ne treba mi The Last of Us, Uncharted, Gran Turismo (Zadnji dobar je bio 4), Tekken 7 (Po prvi put Tekken izlazi za PC, te već postoji Steam Store stranica za igru), Red Dead Redemption 2 (Ni prvi RDR nije bio za PC, tako da me ne zanima i ovaj) itd.

Doduše smiješni su mi konzolaši zbog The Last of Us i Uncharted. Toliko prosječne igre da ih možeš rahat pogledat na YT, ali jok ne možeš ti konzolašima otvoriti oči kad oni samo u jedno gledaju.

Gore sam naveo da mi je zadnja konzola bila PS2. I dalje mi stoji u kući iz nekog poštovanja prema konzoli jer sam proveo godine na njoj do 2007. kad sam uzeo prvi PC. I ne želim da je prodam jer je izdržala tolike godine i još uvijek fercera kao da je nova.
seoBIH

#1892 Re: PlayStation 4 - all about

Post by seoBIH »

Kupio PS4 za 800KM, prodao za 650KM nakon 7 dana. Jednostavno preci sa racunara na konzolu nije imalo smisla. Fudbal je ok, super, ali ostale igre, no way, posebno ne FPS. Ne mogu se ni zamisliti da igram BF1 na dzojstiku.
O'zone
Globalni moderator

#1893 Re: PlayStation 4 - all about

Post by O'zone »

TEMA PS4!

Tema o PC gamerskim konfiguracijama je ovdje http://forum.klix.ba/pc-gamerske-konfig ... s3575.html
raoul duke

#1894 Re: PlayStation 4 - all about

Post by raoul duke »

Najjaci su ovi sto kazu da "prelaze" sa jednog na drugo. U cemu je problem da koristis oboje? :-)

Naugthy Dog produkcija je jedan od vodecih razloga za kupovinu PS4
Mega Man X

#1895 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mega Man X »

Ni blizu. Njihovo je prošlo čim su prestali praviti Crash Bandicoot igre.

Jak and Daxter globalno - Smor.

Uncharted - Third Person Shooter samo što igraš sa muškim klonom Lare Croft. Totalno originalno..

The Last of Us - Precijenjeni film u kojem gotovo da nema gameplay, nego samo cutscene gledaš. I što je najsmješnije fanovi te smatraju idiotom ako kažeš da infectedi u TLOU nisu kao normalni zombiji. I jedno i drugo ide na tebe, infected su, ti ih moraš ubiti. Apsolutno nikakve razlike.

Sva 3 serijala možeš odgledati na YT, bez da igraš ih lično. Jer su zešči smorovi.
raoul duke

#1896 Re: PlayStation 4 - all about

Post by raoul duke »

Kako ti to znas kad si i sam rekao da nemas PS4? Gledao klipove na YouTube? :lol: :lol:
Mega Man X

#1897 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mega Man X »

raoul duke wrote:Kako ti to znas kad si i sam rekao da nemas PS4? Gledao klipove na YouTube? :lol: :lol:
Normalno. Ne želim da uzimam konzolu radi bezveznih igara. Jednostavno neisplativo.
raoul duke

#1898 Re: PlayStation 4 - all about

Post by raoul duke »

Onda prestani trollati topic da te ne bi poslali u Banovice :-) :evil:
r_faruk

#1899 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

pa dobro ima nas ovdje koji smo igrali na pc-u mnogo duze od tebe (2007 kada si ti kupio prvi pc ja sam ih promijenio nekoliko), bio nekad i spectrum i commodore, i ne znam zasto smatras da bi tvoje misljenje bilo uopste ispravno..... mi smo presisali te pubertetske fazone i rasprave davno... odraslo se, druge su obaveze... odigram jednom sedmicno dva sata, a mozda i manje..... (kada sam bio klinac kao i ti znao sam igrati po cijelu noc)....

na pc-u sam odigrao jako puno igara, vecinom pucacina i point and click avantura... dobar dio sam ih preskocio jer pc poslije nekog vremena postane kanta i moras nadogradjivati da bi igrao.....

jedini razlog zbog kojeg sam uzeo ps4 je taj da se mogu zavaliti i odigrati sta mi je cejf bez da razmisljam moze li ili ne moze pokrenuti, kupim sta hocu igram sta hocu, ne zanima me crack.... (kada sam bio klinjo nisam imao para za igrice pa sam trazio crack i to razumijem)...

danas vise ni ne znam koliko sam racunara kupio, popravio, dogradio i bacio....
eto, necemo vise o pc-u no samo o ps-u...
Shiba

#1900 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Shiba »

Pa ima čovjek pravo. PC je zakon ba, šta pametujete tu džaba. Znači, PC. Znači, originalnost. Znači, tovar ekskluziva. Vidi ovo:

Puknite od muke, konzolaši. Kome treba neki tamo Uncharted, Last of Us, neki Bloodborne (pffff), Red Dead Redemption, The Last Guardian i ostalo "prosječno smeće" kad PC ima bezbroj ovakvih unikatnih bisera originalnosti o kakvima vi možete samo da sanjate. I ko bi samo upalio konzolu i odigrao šta, to je van pameti. Igranje nije potpuno bez skidanja i apdejtovanja drivera, random crasheva i smrzavanja, čačkanja po postavkama, petljanja po INI fajlovima... Ne znate vi šta je pravi ćejf.

Diskusija glupa do bola al' ako se već razbacujemo idiotlucima - idemo do kraja.
Post Reply