Novi članovi kod za prvu kupovinu
http://www.iherb.com?rcode=FBT296
Fina usteda
Moderator: anex
To ti je isključivo stvar sreće. Ja sam nekad čula da se ne carine paketi vrijednosti do 100 KM ali meni su uredno znali ocariniti samo jedan CD naručen s Amazona, a prolazili su paketi knjiga vrijedni oko 150 KM. Sve ovisi koji su paketi taj dan zapeli za oko cariniku. Tako da, ako naručiš opet, možeš proći bez carine, a možda opet bude peh...Mentha_Piperita wrote:Stigao paketic vrijednosti 34.73 USD, ocarinili ga - oko 30 KM carine i 3.50 KM otvaranje paketa... Fujjjj! Naravno nisam htjela uzeti paket i poštar je vratio. Postoji li ikakva mogućnost da uzmem paket bez plaćanja carine, ako iko iko zna molim da mi javi na pp!
Hvala unaprijed.
Znam, pratim temu odavno, ništa... Neka vrate paket, bit ću na gubitku, samo našim lešinarima na carini ne dam 30 KM + otvaranje... U paketu su dva šampona i pasta za zube...ali dobro... U BiH smo gdje je sve stvar sreće.pukepuke
To ti je isključivo stvar sreće. Ja sam nekad čula da se ne carine paketi vrijednosti do 100 KM ali meni su uredno znali ocariniti samo jedan CD naručen s Amazona, a prolazili su paketi knjiga vrijedni oko 150 KM. Sve ovisi koji su paketi taj dan zapeli za oko cariniku. Tako da, ako naručiš opet, možeš proći bez carine, a možda opet bude peh...
horor stvarno, ovo je vec drugi slucaj da na forumu procitah kako su ocarinili pakete tako male vrijednosti... strogo gledano jeste da je to iznad 50KM, al su dosad na carini propustali pakete oko 30-ak $... nista treba se spametovati i strogo postovati granicu od 50Mentha_Piperita wrote:Stigao paketic vrijednosti 34.73 USD, ocarinili ga - oko 30 KM carine i 3.50 KM otvaranje paketa... Fujjjj! Naravno nisam htjela uzeti paket i poštar je vratio. Postoji li ikakva mogućnost da uzmem paket bez plaćanja carine, ako iko iko zna molim da mi javi na pp!
Hvala unaprijed.
Edit: Editujem post da ne bih dodatno iznervirala carinike ako slučajno čitaju, s nadom da će biti malo tolerantniji.zubi
horor stvarno, ovo je vec drugi slucaj da na forumu procitah kako su ocarinili pakete tako male vrijednosti... strogo gledano jeste da je to iznad 50KM, al su dosad na carini propustali pakete oko 30-ak $... nista treba se spametovati i strogo postovati granicu od 50
bljak....Mentha_Piperita wrote:Danas sam imala neugodnu čast da porazgovaram sa ljubaznom gospođom koja je ocarinila paket - otišla sam u carinsku ispostavu u pošti. Pokazala mi je onaj blokić kako je sve knjiženo - i ne bih da Vas prepadam, ali sve pakete koji prelaze 50 KM je ocarinila, kad sam vidjela jedan slučaj koji je 51 KM zgadilo mi se sve. U mom paketu su dva šampona, pasta i prah za zube i bočica fafarona (kapsule fafarona).zubi
horor stvarno, ovo je vec drugi slucaj da na forumu procitah kako su ocarinili pakete tako male vrijednosti... strogo gledano jeste da je to iznad 50KM, al su dosad na carini propustali pakete oko 30-ak $... nista treba se spametovati i strogo postovati granicu od 50
Ubjeđivala me da se ne "trebam kažnjavati" već platiti carinu, kaže mi: ona se samo pridržava politike države kojoj nije cilj uvoz (želudac mi se okretao) ali stvar principa, radije ću halaliti 34 USD Iherbu nego njima dati haman 35 KM (30 carine i 3.5 otvaranje paketa).
P.S. Rekla mi je u povjerenju da je njoj plata sa fakultetom 1.100 KM, a kao imaju toliko posla...
Hvala ti, isčitala sam sve ranije postove, ali i da ne vrati - ono kad ti se sve ogadi, svejedno ti, samo znam da carinu neću platitizubi
bljak....
vratice ti iherb pare kad se njima vrati paket, nece cijelu sumu (cini mi se 80%) i nece shipping... vrati se malo unazad na temi, neko je nedavno imao slican slucaj...
Bukvalno je računala po kursu dolara, ono u bobu što bi rekli prelazi li 50 KM. Iskreno se nadam da mnogi forumaši koji očekuju paket nisu upali u "računanje državne službenice" koja radi po propisima države, bez stimulativne plate.insaneinthebrain wrote:koja govna, sve je to stoka dole sto radi. samo do 50 KM kupovati dok je ovakav sistem
zubi wrote:ma vrijednica... mozda da se udruzimo i skupimo joj za stimulacije, sevap je kad vec zbog nas toliko radi
Onda ne brini, ako je ispod 50 KM, a onaj kome prelazi koju KM može svašta očekivatiBluemore wrote:ja cekam jedan paketic istina ispod 50 KM od 12.09. isto Sarajevo
ma ima i ja jos jedan malo jeftiniji nego taj tvoj koji sam poslije narucila... vidjecemoMentha_Piperita wrote:Onda ne brini, ako je ispod 50 KM, a onaj kome prelazi koju KM može svašta očekivatiBluemore wrote:ja cekam jedan paketic istina ispod 50 KM od 12.09. isto Sarajevo. Vjerujte, 51 KM ono kad se izračuna po kursu i ocarinila...
ma ima i ja jos jedan malo jeftiniji nego taj tvoj koji je poslije narucen... vidjecemoMentha_Piperita wrote:Onda ne brini, ako je ispod 50 KM, a onaj kome prelazi koju KM može svašta očekivatiBluemore wrote:ja cekam jedan paketic istina ispod 50 KM od 12.09. isto Sarajevo. Vjerujte, 51 KM ono kad se izračuna po kursu i ocarinila...