mirsek wrote:Drug, imam neke rodbine u americi koji su zavrsili medicinu.Lajavikrelac wrote:Sve nekako ima tu istine, al mislim da taj Dr malko više sere nego što treba.....prvo ne može se upisati medicina u Čemerici eto onako, a drugo ta škola košta bogaoca tamo da je on eto iz nezaposlenosti otišao da je upiše i završi....ne znam, priča zvuči kao kod naših gazda s početka 2000tih kako je on kod Švabe prao suđe 12 sati, pa zaradio pare da bude gazda jedno četvrt miliončetakad mu se požališ da gineš od posla sa siću....
Ako ti je dobar prosjek , imas pravo na stipendiju ili studentski kredit i relativno jeftino prodjes dok studiras .
Jest da moras vracati tu lovu al eto barem vracas od plate koju pocnes zaradjivati.
Kad zavris fax, pa do specijalizacije imas platu oko 200 000 dolara godisnje ( kad odbijes vracanje kredita za studij to bude oko 60 000 ) a kad zavrsis i specijalizaciju oko 400 000 dolara.
Inace u americi doktori medicine, stomatolozi i advokati imaju basnoslovne plate.
Ovaj crnjo iz price moguce da je ustedio love od tog posla kao fizicar ili je mozda digao kredit.
Nemas ti zive veze ..... da se to lako dolazi do plate 200.000 $ godisnje .... ne bi ljudi olako gubili kuce koje su pod hipotekom u Americi uslijed sloma trzista nekretnina.