530i wrote:Sad je moda doplata za rezervnu gumu, valjda da iskamče par stoja još. Jeftinije dođe odgovarajuća felga kupljena polovna+guma, ali je malo zezanje tražiti odgovarajuću felgu, posebno za auta na kojima se raspon šarafa i ostale osobine felge mijenjaju...(u odnosu na dosadašnje modele).
greška,
Molim te reci mi jesi ikad vidio rezervnu gumu 17" igdje ikad, originalnu od bilo kojeg proizvođača.
Sada se problem u autima pojavljuje da su felge na vozilima sve veče i veče, a sa druge strane pristup ljudi na EU tržištu jeste takav da više vole imati dodatnog prostora u onoj tuti za rezervnu gumu, čime se dobija još cca 50-ak litara. Normalno na uređenim cestama EU onaj set za popravak je sasvim dovoljan, ali kod nas......
I da. Pa skuplji je onaj kompresorčič i tekučina več rez. guma sa felgom u maloprodaji.(odnosi se na regularnu dimenziju 14"15"16")
I još jedna stvar je ta da i rezervne gume zbog dimenzija guma na autu, moraju biti one nazovi Šepave koje nisu punih dimenzija kao na autu, upravo zbog prostora, tj tute u gepeku.
Nije felga toliko ni skupa, koliko je ta Šepava guma skupa, mislim da sam jedini čojk na planeti kojem je u 1,5 h pukla i originalna i ta šepava
sjooooooooooo
Hajde što ja tu hebenu dimenziju jedva nađoh za rezervnu, al što je koštala ko i solidan jugo, 700 Maraka!, ja konto zajebaju se sa mnom