Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Pisistratus

#1876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

shiljak wrote:
Pisistratus wrote: Otvori se "ured" gdje će se ljudi učlanjivati u stranku, kao što će biti i u sarajevu, tako može i u RS-u. Kakvi srbi iz srbije da traže druge srbe? Ne kontam. Znači potpuno će isti princip biti kao što će biti omogućeno i u drugim gradovima, znači radi stranka isto kao i svaka druga.. a sam je željko rekao da već zna da neki žele iz RS-a da se učlane i slično. I ti što se učlane, može za njih neki srbin glasat iz RS-a i eto..
Niko ne govori hoće li srbi podržati ili neće, ja samo govorim ovo što je Komšić rekao i ništa drugo.. a ti ga izvrćeš :D

Krenuo si od tog da je Komšić rekao da ne vidi da će iko glasati za njih u RS-u ili hercegovini, pa je odustao od njih, neće omogućiti tim gradovima da se ljudi učlane u stranku, što nije tačno.
Ti mene citiraš s nečim što ja uopće nisam napisao? :-D quote="Pisistratus"]
Otvori se "ured" gdje će se ljudi učlanjivati u stranku, kao što će biti i u sarajevu, tako može i u RS-u. Kakvi srbi iz srbije da traže druge srbe? Ne kontam. Znači potpuno će isti princip biti kao što će biti omogućeno i u drugim gradovima, znači radi stranka isto kao i svaka druga.. a sam je željko rekao da već zna da neki žele iz RS-a da se učlane i slično. I ti što se učlane, može za njih neki srbin glasat iz RS-a i eto..

Ja to ne napisah, možda u svijetu Matrix-a, al' ovdje, nisam svega mi. :run:

A ovo drugo isto nisam rekao, da navodno Komšić neće omogućiti tim gradovima da se ljudi učlane u stranku. :D De ti to malo bolje pročitaj :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Nego, ima li na temi neki insajder, član, netko blizak ili slično? :roll:
bole1st

#1878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bole1st »

Bezveze trosite energiju, Komsic da uvazi 10% stavova iz RS ili Zapadne Hercegovine izgubio bi skoro sve glasove iz ostatka zemlje. Da bi dobio 1000 "srpsko-hrvatskih" glasova, treba da zrtvuje 100.000 "bosnjacko-bosanskih", ne isplati se.

Ne bi ni Dodik dobro prosao u RS da pokusava da osvoji glasove u Sarajevu, Tuzli, Zenici.
Alfons Kauders

#1879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:kokuzluk ne smije biti izgovor za fuseraj i prodavanje obraza i duse ljudskom sljamu...

uostalom ako cemo takvo odsustvo morala i profesionalizma tolerisati kod novinara, zasto bi druge profesije bile izuzetak? kako da sutra neki novinar kojem politicka stranka placa kiriju pise o korupciji u zdravstvu ili pravosudju, kad nije nista bolji od onih o kojim pise?
Dobro pitanje.. ali odgovor je jednostavan, upravo proporcionalno stanju u privredi. Kad neka tv kuća odbije reklamu za gaće na primjer jer ih ima toliko da može birati, biće i drugačije. Tužioci, lječnici itd primaju lovu iz proračuna odnosno od MMF-a ili kao privilegirani dio privrede, a novinari od reklame, dakle onom zadnjem dijelu koji ostaje u privredi, a to je nula, ništica. Kako je dizanje privrede na noge nešto sporiji proces od pripreme nastupa za predstojeće izbore, tako je i neophodno (a ovo pišem tako teška srca upadajući u apsurd sa jedne strane borbe protiv korupcije i mira, a sa druge preporučujući istu) imati neki medij uz sebe.. za šaku dolara ili bombona sad je supsidijarno..
sve to stoji, ali zaboravljas da je kod nas najveci oglasivac drzava - ista ona koja placa tuzilastvo i zdravstvo... cak i dobar dio reklama koje naizgled nemaju nikakve veze s politikom zapravo budu zavrsene preko neke politicke linije... ovo vrlo dobro znam jer sam godinama hljeb zaradjivao gledajuci ta sranja sa strane

cak i da se privreda preko noci oporavi, ko ce drzati najvece firme u drzavi? osim drzavnih javnih preduzeca, tu cemo gledati nekoliko stotina tajkuncica s politickim vezama, kojima je komercijalni aspekt sporedna stvar... a druga je stvar sto, realno gledajuci, vecina medija u bih ne bi imala ni za kiflu da posluju iskljucivo na komercijalnom osnovu... jebote imamo televizija i dnevnika kao da smo njemacka... svaka mahala ima kojekakve portale i radio stanice... a odakle lova? ni petina toga nije ekonomski odrziva, garantujem ti... od portala u bih od svojih prihoda i posjeta moze opstati sa-x i mozda jos max desetak komada - ovo ostalo nema teorije. a o televizijama da i ne govorimo. pa ko bi se reklamirao na tv1 ili face? pa tuzla je u jednom trenutku imala cini mi se pet televizija... sarajevo i mostar cak i vise... nista od toga nije pokrenuto na cisto komercijalnoj osnovi
Alfons Kauders wrote:a sto se tice unistavanja... moglo je, moglo je itekako.... kad se samo sjetim kako je avaz jahao prije desetak godina - ali sada imamo kontra efekat... novinari i mediji su se toliko zgadili raji da ce iz inata podrzavati one koje ovi blate... :D meni su danas odlican barometar... kada vidim da po nekome bratski pljuju avaz, oslobodjenje, sb, ftv i tv1 - njegovo ime cu traziti na listicu :D
Ja nisam takav optimista glede "raje".. opet mislim da će biti onako kako federalna servira.. bio u njoj sramota-za-profesiju Bakir H ili netko drugi..
moguce... ne treba ih potcjeniti, ali u isto vrijeme se mijenjaju navike, a mijenja se i narod.... dovoljno je uporediti moc koju je imao avaz nekad i sad
Alfons Kauders

#1880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

bole1st wrote:Bezveze trosite energiju, Komsic da uvazi 10% stavova iz RS ili Zapadne Hercegovine izgubio bi skoro sve glasove iz ostatka zemlje. Da bi dobio 1000 "srpsko-hrvatskih" glasova, treba da zrtvuje 100.000 "bosnjacko-bosanskih", ne isplati se.

Ne bi ni Dodik dobro prosao u RS da pokusava da osvoji glasove u Sarajevu, Tuzli, Zenici.
nece ni ici direktno na te glasove, vec ce traziti partnere "s druge strane"

slican pristup je vec probala NS na proslim izborima, a svi znamo kako je to zavrsilo... u RS su dobili glasova kao u mjesnoj zajednici, a u isto vrijeme su zijanili metar podrske u sarajevu i tuzli, gdje su komotno mogli i osvojiti par procenata...

budi siguran da tu gresku niko nece ponoviti
KatarinaKosaca

#1881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

sve to stoji, ali zaboravljas da je kod nas najveci oglasivac drzava - ista ona koja placa tuzilastvo i zdravstvo... cak i dobar dio reklama koje naizgled nemaju nikakve veze s politikom zapravo budu zavrsene preko neke politicke linije... ovo vrlo dobro znam jer sam godinama hljeb zaradjivao gledajuci ta sranja sa strane

cak i da se privreda preko noci oporavi, ko ce drzati najvece firme u drzavi? osim drzavnih javnih preduzeca, tu cemo gledati nekoliko stotina tajkuncica s politickim vezama, kojima je komercijalni aspekt sporedna stvar... a druga je stvar sto, realno gledajuci, vecina medija u bih ne bi imala ni za kiflu da posluju iskljucivo na komercijalnom osnovu... jebote imamo televizija i dnevnika kao da smo njemacka... svaka mahala ima kojekakve portale i radio stanice... a odakle lova? ni petina toga nije ekonomski odrziva, garantujem ti... od portala u bih od svojih prihoda i posjeta moze opstati sa-x i mozda jos max desetak komada - ovo ostalo nema teorije. a o televizijama da i ne govorimo. pa ko bi se reklamirao na tv1 ili face? pa tuzla je u jednom trenutku imala cini mi se pet televizija... sarajevo i mostar cak i vise... nista od toga nije pokrenuto na cisto komercijalnoj osnovi
Izgleda imamo različitu viziju oporavka privrede.. ja više ne vjerujem u velike državne tvornice u koje ulaze u 3 smjene hiljade radnika, nego u mali obrt, obiteljski turizam, mala i srednja preduzeća... kako napisah dug put, ali ne i predug uz adekvatnu fiskalnu politiku i privlačenje ino investicija.. ali , da ne idem u tom segmentu sad u detalje.. dakle, mnoštvo malih firmi koje se oglašavaju, kupuju medijski prostor i od kojeg žive mediji.. Naravno, kao i dućan u mojoj mahali, može da zatvori i zaključa. ali, ako je neovisan politički, mora biti neosvisan i političko materijalno..
Sa ostalim dijelom se slažem..
Alfons Kauders

#1882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:

Izgleda imamo različitu viziju oporavka privrede.. ja više ne vjerujem u velike državne tvornice u koje ulaze u 3 smjene hiljade radnika, nego u mali obrt, obiteljski turizam, mala i srednja preduzeća... kako napisah dug put, ali ne i predug uz adekvatnu fiskalnu politiku i privlačenje ino investicija.. ali , da ne idem u tom segmentu sad u detalje.. dakle, mnoštvo malih firmi koje se oglašavaju, kupuju medijski prostor i od kojeg žive mediji.. Naravno, kao i dućan u mojoj mahali, može da zatvori i zaključa. ali, ako je neovisan politički, mora biti neosvisan i političko materijalno..
Sa ostalim dijelom se slažem..
da ali imaj u vidu da se male i srednje firme ne oglasavaju u medijima o kojim pricamo... nece mala firma praviti pivu, biti zastupnik VW, ili imati svoju mobilnu mrezu... velika vecina malih i srednjih preduzeca je usko specijalizirana, nije consumer furka... ili ako jeste, onda je na lokalnom nivou

imas dosta uspjesnih srednjih preduzeca za koje raja kod nas nije ni cula, mada izvoze svoje proizvode u EU... ali sta ce se npr. neko ko proizvodi lamele ili auspuhe za MAN reklamirati na FTV?
KatarinaKosaca

#1883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

mas dosta uspjesnih srednjih preduzeca za koje raja kod nas nije ni cula, mada izvoze svoje proizvode u EU... ali sta ce se npr. neko ko proizvodi lamele ili auspuhe za MAN reklamirati na FTV?
Neće ako ima lom poslove vani, ali ako penetrira i na BIH tržište i te kako hoće.. ali da ne spamamo temu.. otišli smo u totalni off, mada mislim da se razumijemo :wink:
shiljak

#1884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Pisistratus wrote:
shiljak wrote:
Pisistratus wrote: Otvori se "ured" gdje će se ljudi učlanjivati u stranku, kao što će biti i u sarajevu, tako može i u RS-u. Kakvi srbi iz srbije da traže druge srbe? Ne kontam. Znači potpuno će isti princip biti kao što će biti omogućeno i u drugim gradovima, znači radi stranka isto kao i svaka druga.. a sam je željko rekao da već zna da neki žele iz RS-a da se učlane i slično. I ti što se učlane, može za njih neki srbin glasat iz RS-a i eto..
Niko ne govori hoće li srbi podržati ili neće, ja samo govorim ovo što je Komšić rekao i ništa drugo.. a ti ga izvrćeš :D

Krenuo si od tog da je Komšić rekao da ne vidi da će iko glasati za njih u RS-u ili hercegovini, pa je odustao od njih, neće omogućiti tim gradovima da se ljudi učlane u stranku, što nije tačno.
Ti mene citiraš s nečim što ja uopće nisam napisao? :-D quote="Pisistratus"]
Otvori se "ured" gdje će se ljudi učlanjivati u stranku, kao što će biti i u sarajevu, tako može i u RS-u. Kakvi srbi iz srbije da traže druge srbe? Ne kontam. Znači potpuno će isti princip biti kao što će biti omogućeno i u drugim gradovima, znači radi stranka isto kao i svaka druga.. a sam je željko rekao da već zna da neki žele iz RS-a da se učlane i slično. I ti što se učlane, može za njih neki srbin glasat iz RS-a i eto..

Ja to ne napisah, možda u svijetu Matrix-a, al' ovdje, nisam svega mi. :run:

A ovo drugo isto nisam rekao, da navodno Komšić neće omogućiti tim gradovima da se ljudi učlane u stranku. :D De ti to malo bolje pročitaj :-D
[/quote][/quote][/quote][/quote]

to sam i ja skontao pa sam ispravljao, ali si ti brzo odgovorio pa si pročitao staru verziju :D

Evo ponovo
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... 5#p8481665

Znam tačno šta si rekao, citirao si Komšića, ili nešto napamet što si ti zapamtio.. a ja sam ti dao link od mog komentara gdje piše baš šta je on rekao.
Pisistratus

#1885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Ma hajd' sad, nije više ni važno ;-) Nek' je Željku i njegovim saradnicima sa srećom, i da naprave šta dobro za promjenu. :thumbup:
shiljak

#1886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ma naravno.. ali moram se ubacit kad neko nešto pogrešno prenosi :-D Valjda će biti nekog hajra od stranke :-D

A ovaj što sam pričao sa njim, kaže nek glasa svako za kog hoće ima pravo.. a ja mu govorim što glasaju za dodika.. eto sad pogotovo što je rekao u hagu ima da još više izgubi glasova, misli on da će proći bolje u RS-u ako tako priča.. baš zbog njeg će neko reći odoh za DF.. ali ljudi opet ne kontaju :D
Paranoid

#1887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Jedini mogući scenario promjene političkih dešavanja je revolucija...pa makar ona bila i narandzasta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Paranoid wrote:Jedini mogući scenario promjene političkih dešavanja je revolucija...pa makar ona bila i narandzasta.
idemo Hankinim stazama revolucije...već vidim koncem 2014-te malog Emira kao direktora :D

ima stih jednog turskog pjesnika koji kaže "budućnost je ko i prošlost tek sto ju tamno velo skrilo"
evo mene

#1889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by evo mene »

Suma sumarum, za Željka neće glasati ni onaj njegov plavi neboder u Hrasnom. Neki dan sam bila u njegovom naselju, ljudi su ogorčeni na njega i njegovo mangupsko ponašanje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Ali niko me ne moze nasmijati ovako k'o Jose..koji si ti kralj :lol: :lol: :lol:

Samo, vise je da se zaplace, jer nije bas zaHebancija jer radi se o nasim zivotima..ali eto..udri brigu na veselje... :D
JoseMujica

#1891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ozbiljno razmatram da samo Pink počnem gledat...nije ovaj nas narod lud
Hajvan

#1892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

Vidim, buĐŽetlije skinule usne s buĐŽetske sise da udahnu svježeg zraka/vazduha i usput napišu koju pametnu vođekarce. :D
KatarinaKosaca

#1893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:ozbiljno razmatram da samo Pink počnem gledat...nije ovaj nas narod lud
U pravu si... ali fakat si faca broj 1 na forumu (ipak poslije @Banksy) :wink: gledam sad TV1 i kontam koji je ovo mazohizam, :-) :-)
shiljak

#1894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:ozbiljno razmatram da samo Pink počnem gledat...nije ovaj nas narod lud
U pravu si... ali fakat si faca broj 1 na forumu (ipak poslije @Banksy) :wink: gledam sad TV1 i kontam koji je ovo mazohizam, :-) :-)
šta je na tv-u?
KatarinaKosaca

#1895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

shiljak wrote:
KatarinaKosaca wrote:
šta je na tv-u?
Slušala Dodika :-) :-) , pa Čovića, pa mi se želudac prevrnuo.. Sad je Gras na TV1
JoseMujica

#1896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: a ja hayat gledam...nisam deceniju...i pravo me pozitivno iznenadise, cak i zlatne kašike voditelj spomenu :lol: :lol:
Last edited by JoseMujica on 09/04/2013 19:30, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

evo mene wrote:Suma sumarum, za Željka neće glasati ni onaj njegov plavi neboder u Hrasnom. Neki dan sam bila u njegovom naselju, ljudi su ogorčeni na njega i njegovo mangupsko ponašanje.
:lol: :lol:

Pa dajte zadržite to malo dostojanstva, gospodo SDP-ovci, i potonite časno na dno političke scene gdje vam je i mjesto. Komšić vam je dobio izbore 2010., i još je dobio skoro 90.000 glasova više od vaše rahmetli-pokojne partije... Da, fakat. Nemam pojma ko će glasati za njega. :lol:
dustaban

#1898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ma sve ste vi u pravu glede Komsicevih personalnih ogranicenja i ovih osnivackih greski DF-a.

Ali... sta nam je izbor?

Ako se i ovaj put desi isto ono sto se ranije desilo SDU i Nasoj stranci... bojim se da nam je to kraj.
U tom slucaju lijepo me se vise yebe i za trecim entitetom i za Dodikovim otcjepljenjem, opcenito za ovom drzavom.

Zbog toga vas pozivam da podrzimo ovaj projekat, kojeg slutim kao nasu zadnju sansu. Ova prilika se ne smije ispustiti i ovaj put se ne smije faliti, ako treba ODMAH SMJENIMO KOMSICA, ALI DF MORA USPJETI !

Jeste li vi, drugarice i drugovi uopce svjesni ozbiljnosti situacije? Nema nazad, ovo je odlucna bitka!

muzicar_iz_parka

#1899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

Drugarice i drugovi su izumrli prije 20 godina, tako neka i ostane, mada se ne može poreći postojanje par nostalgičara.
dustaban

#1900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

muzicar_iz_parka wrote:Drugarice i drugovi su izumrli prije 20 godina, tako neka i ostane, mada se ne može poreći postojanje par nostalgičara.
Drugarice i drugovi izumrli a mi, gospoda, se pravimo da smo zivi !
Post Reply