Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Creasy

#1876 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Banksy wrote:Na koncu se tema svela na pravu mjeru, sve uz priznanje tamošnjeg lokalnog pučanstva.
Stanovništvo ruralno i primitivno, kafane narodnjačke, alkohol jeftin, djevojke raspoložene, Ratko Mladić heroj, a ne zločinac.
Sjetimo li se još da je u pitanju jednonacionalni, šovinistički, seoski ambijent livada i stoke sitnog zuba, šta drugo reći, nego: raj na zemlji.

Kako li je tvojim komšijama... :lol:
Cossack

#1877 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

.
NeenaSa

#1878 Re: Istočno Sarajevo

Post by NeenaSa »

Banksy wrote:Na koncu se tema svela na pravu mjeru, sve uz priznanje tamošnjeg lokalnog pučanstva.
Stanovništvo ruralno i primitivno, kafane narodnjačke, alkohol jeftin, djevojke raspoložene, Ratko Mladić heroj, a ne zločinac.
Sjetimo li se još da je u pitanju jednonacionalni, šovinistički, seoski ambijent livada i stoke sitnog zuba, šta drugo reći, nego: raj na zemlji.
Na stranu sve , al' (uvijek ovo yebeno al') sjetimo se tko je potpisao. :D
Da l' se treb'o izgradit' "Berlinski zid" u BiH ?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1879 Re: Istočno Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

radostan dan

#1880 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

CSKA wrote:
radostan dan wrote:što više crnjaka na temi, jeftiniji kvadrat u kod tuš-a...
zadovoljan sam razvojem situacije.
:D

Ti kupujes taj stan pored Tusa ima pet godina :lol:
nije dovoljno pao kvadrat...jošte je dobra slika krvna, u srbina ponosita...ne da ga ispod milje i tristotN zrnaca...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1881 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ako negdje ima za 500 maruni ja kupujem odmah :D
radostan dan

#1882 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

a ona prodam bošnjaku, da urbanizuje, tisućsedam stoja, po metru kvadratnome...
John142

#1883 Re: Istočno Sarajevo

Post by John142 »

EYOF 2017 - Sarajevo & East Sarajevo - http://www.sarajevo.ba/ba/files/eyowf-2017.pdf

"Dvadeset sedam godina nakon sto je bila domacin XIV. Zimskih olimpijskih igara, Bosna
i Hercegovina nastoji postati domacin jos jednog olimpijskog dogadjaja- Europskog
omladinskog olimpijskog zimskog festivala 2017. Nasa zemlja je pro{sa kroz turbulentan
period od 1984., i zajednicka kandidatura Sarajeva i Istocnog Sarajeva predstavlja
jedinstvenu priliku za prevladavanje proslosti i zajednicki rad na ozivljavanju naseg
olimpijskog duha. Za mlade iz Sarajeva i Istocnog Sarajeva "ozivljavanje olimpijskog
plamena" znaci povratak optimizma, pored neophodne afirmacije centralnih vrijednosti
olimpijskog zastitnog znaka: izvrsnosti, prijateljstva i postovanja. U stvari, organizacija
Europskog zimskog olimpijskog festivala 2017. za nas predstavlja mnogo vise od sporta
- on ce sluziti kao sredstvo za promoviranje duha mira, prijateljstva, volonterstva i
postenog natjecanja"

"...Ucesnici EYOWF-a i clanovi njihovih timova ce biti smjesteni u Sportskom selu koje se
sastoji od dva kompleksa cija je kategorizacija u skladu sa EOK pravilima i propisima.
Prvi kompleks se nalazi u dijelu Sarajeva koji se zove Nedjarici i ima 220 dvokrevetnih i
160 trokrevetnih soba, sa 880 kreveta. U objektu se nalazi restoran, kafe-picerija i
internetski centar. U blizini se nalazi nekoliko restorana i kafica. Prosjecna velicina sobe
u kompleksu Nedjarici je 12 m?.Sve sobe imaju kupatila sa toplom vodom i opremljene
su standardnim namjestajem, sto garantira ugodan boravak za posjetitelje. Kompleks
takodjer ima sportski teren na otvorenom za dodatne aktivnosti.
Drugi kompleks se nalazi u Istocnom Sarajevu, 3 km udaljen od Nedjarica, i ima 418
kreveta u 101 dvokrevetnoj i trokrevetnoj sobi. Izgradnja dvije dodatne zgrade na istoj
lokaciji je u toku, cime ce se smjestajni kapacitet u Sportskog sela u Istocnom Sarajevu
povecati za dodatnih 800 kreveta, sto cini ukupno 1218 kreveta. Sobe ce imati kupatila
sa toplom vodom i bit ce opremljene standardnim namjestajem. Kompleks ce imati
restoran kao i prostore za zabavu.
Sve trokrevetne sobe u oba kompleksa ce se koristiti kao dvokrevetne sobe. Ako bude
potrebno, drugi objekti ce biti na raspolaganju za smjestaj dodatnih sportasa.
Pult za informacije ce postojati u oba kompleksa, gdje ce gosti moci dobiti sva uputstva
vezana za program EYOWF, mape sportskih terena i objekata, informacije o transportu i
turisticke brosure o Sarajevu i Istocnom Sarajevu. Akreditirani gosti ce imati na
raspolaganju besplatni bezicni internet u objektu. Uspostaviti ce se mini press centri u
oba kompleksa Sportskog sela...."
OldMayor

#1884 Re: Istočno Sarajevo

Post by OldMayor »

NowhereToGo wrote:Jel blizu one pumpe Rudin/Rubin ili kako vec ?
Jeste, na onoj raskrsnici. Odmah preko puta pumpe, Ruding ja mislim da se zove.
OldMayor

#1885 Re: Istočno Sarajevo

Post by OldMayor »

Bodkin wrote:naravno da rade. to je mala sredina izrazito nabijena nacionalizmom. dodatno je to sto je na "granici". sad koliki je broj takvih nemam pojma. da li je to po defaultu lose? nije. zavisi sta tacno pricaju. da li slave srebrenicu ili djokovica. i jedno i drugo je "srbovanje"
Znaci ako navijaju za Djokovica to je srbovanje? Pa njihov izbor jbt, sta me boli qrac za koga navijaju. Dajte ljudi moramo prestati jedni drugima krojiti zivot, to nigdje ne vodi. Sto se mene tice neka navija za bilo koga, samo neka moje ne dira. Necu ni ja njegovo.

Dakle, navijaj ti za Novaka, navijaj za Srbiju na prvenstvima, ali jebemu kad dodjes u prodavnicu, pa nemoj kupovati knjaz milos umjesto domace vode - ma odakle ona bila. Nemoj u kafani lokati Lav, pored toliko domacih piva. Nemoj, jer na taj nacin si obezbjedio radno mjesto tamo nekom u Srbiji, a uzeo si radno mjesto svom komsiji, svom sinu, kcerci, sebi. I cemu to vodi? Isto vazi i za hrvate. Pa ljudi vas iskoristavaju, a smatraju vas glupim bosancima, bez obzira sto ste vi srbi ili hrvati, za njih ste tupavi bosanci, potrosaci. A vasa drzava propada.

Ja sam siguran da tamo ima vise dobrih, nego losih ljudi. To je i statisticki lako dokazivo, al nebitno sad. Samo je problem sto je njihova politika takva da oni ne mogu doci do izrazaja. Cim neko od njih spomene drzava, Bosna i Hercegovina, on ce biti proglasen izdajnikom od te manjine, al rekao bih i tekako utjecajne manjine.

Ali ne mozemo ni mi nista pricati, kad smo i mi izabrali tu nacionalisticku pricu, SDA je tu evo gotovo 20 godina. Dakle, nemamo kome sta pricati - svi smo ista govna, neka smrde manje, neka vise, ali tu je to u pet deka.
homega

#1886 Re: Istočno Sarajevo

Post by homega »

NeenaSa wrote:Na stranu sve , al' (uvijek ovo yebeno al') sjetimo se tko je potpisao. :D
Da l' se treb'o izgradit' "Berlinski zid" u BiH ?
Da l' je Sarajevu uopšte trebala podjela na "strane svijeta" :-)
Banksy

#1887 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

radostan dan wrote:a ona prodam bošnjaku, da urbanizuje, tisućsedam stoja, po metru kvadratnome...
Samo još da se pojasni zašto bi Bošnjak kupovao poljsku halu i kokošinjac na ledini, kad sto metara dalje živi u gradu, na asfaltu, u stoljećima urbaniziranoj sredini .
To su nerealna očekivanja. Bojim se da ćeš ostati na tih pet stoja.
Banksy

#1888 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Creasy wrote:

Kako li je tvojim komšijama... :lol:
Sad dobro, al' je bilo gadno '92 - '95 - gladni, žedni, promrzli, poluludi, nekoliko pogodaka tenkovskih i minobacačkih granata, dvoje stradalo od srpske granate s Mrkovića, dvoje od srca.
Danas je već OK. Haustor čist, dvije srpske, dvije hrvatske, četiri bošnjačke familije, živimo lijepo i složno. Da nam Crnogorac nije razgulio u jesen '91. bili bi svi predratni na broju. Što pitaš?
radostan dan

#1889 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:a ona prodam bošnjaku, da urbanizuje, tisućsedam stoja, po metru kvadratnome...
Samo još da se pojasni zašto bi Bošnjak kupovao poljsku halu i kokošinjac na ledini,
ja ti to ne bih znao reći, pitaj one bošnjake koji su tamo kupili stanove.

i hrvate.
i što hrvati upisuju djecu tamo u školu.
kad sto metara dalje živi u gradu, na asfaltu, u stoljećima urbaniziranoj sredini .
e čuj dobrinja, stup, alipašino und ostalo pride i pobočno, već napunilo više stoljeća...viševekovno, takoreĆ tisućljetno urbano...hipsteri iz švrakinog, i darkeri iz buća potoka.
za 500 stoja bitaj labudana...ne znam za takav slučaj.
Bodkin

#1890 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

OldMayor wrote:
Bodkin wrote:naravno da rade. to je mala sredina izrazito nabijena nacionalizmom. dodatno je to sto je na "granici". sad koliki je broj takvih nemam pojma. da li je to po defaultu lose? nije. zavisi sta tacno pricaju. da li slave srebrenicu ili djokovica. i jedno i drugo je "srbovanje"
Znaci ako navijaju za Djokovica to je srbovanje? Pa njihov izbor jbt, sta me boli qrac za koga navijaju. Dajte ljudi moramo prestati jedni drugima krojiti zivot, to nigdje ne vodi. Sto se mene tice neka navija za bilo koga, samo neka moje ne dira. Necu ni ja njegovo.

Dakle, navijaj ti za Novaka, navijaj za Srbiju na prvenstvima, ali jebemu kad dodjes u prodavnicu, pa nemoj kupovati knjaz milos umjesto domace vode - ma odakle ona bila. Nemoj u kafani lokati Lav, pored toliko domacih piva. Nemoj, jer na taj nacin si obezbjedio radno mjesto tamo nekom u Srbiji, a uzeo si radno mjesto svom komsiji, svom sinu, kcerci, sebi. I cemu to vodi? Isto vazi i za hrvate. Pa ljudi vas iskoristavaju, a smatraju vas glupim bosancima, bez obzira sto ste vi srbi ili hrvati, za njih ste tupavi bosanci, potrosaci. A vasa drzava propada.

Ja sam siguran da tamo ima vise dobrih, nego losih ljudi. To je i statisticki lako dokazivo, al nebitno sad. Samo je problem sto je njihova politika takva da oni ne mogu doci do izrazaja. Cim neko od njih spomene drzava, Bosna i Hercegovina, on ce biti proglasen izdajnikom od te manjine, al rekao bih i tekako utjecajne manjine.

Ali ne mozemo ni mi nista pricati, kad smo i mi izabrali tu nacionalisticku pricu, SDA je tu evo gotovo 20 godina. Dakle, nemamo kome sta pricati - svi smo ista govna, neka smrde manje, neka vise, ali tu je to u pet deka.
nisi me shvatio. otidji na temu o tenisu i vidjeces da je navijanje za novaka guslanje, srbovanje ili sta vec. i to sve nakon sto je lik odradio cijelu kampanju za poplave u koju je ukljucio i bih. o navijanju za srbiju necu. to svaki bosnjak zove srbovanje.

poenta je da apsolutno ne postoji ni gram tolerancije. sama cinjenica da se neko smatra srbinom je za poprilican broj ljudi srbovanje. o tome ti pricam. a da ne govorim o nazivima skola, historiji i ostalom. tu je zajeb

a sa druge strane imas srbe koji postavljaju table sa podrskom mladicu ili majice sa podrskom genocidu. ludilo
Banksy wrote:
Samo još da se pojasni zašto bi Bošnjak kupovao poljsku halu i kokošinjac na ledini, kad sto metara dalje živi u gradu, na asfaltu, u stoljećima urbaniziranoj sredini .
nisam ni znao koliko broj glupana ima koji su iz sarajeva i tamo kupili stanove. sta ce, vole ljudi sa konja na magarca. mazohisti. ali dobro, to je kad pise neko ko nikad svojim ocima vidio nije
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1891 Re: Istočno Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

radostan dan wrote:takoreĆ tisućljetno urbano...hipsteri iz švrakinog, i darkeri iz buća potoka.
:lol: :lol: :lol: :lol: legendo :thumbup:
radostan dan

#1892 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

takoreĆ tisućljetno urbano...hipsteri iz švrakinog, i darkeri iz buća potoka.
a kad se navedeni sretnu sa onima iz mokrog, kalovitih brda i bliže, i svi jednoobrazno obučeni kO albanski tinejdžeri, drmnu po koju bobu za raspoloženje, izmlate glavama u nekoj urbano-modernoj diskoteci, pa onda kolektivno na vrhunac kod ace pejovića u zetri...
pa Tko smije reći da ovo društvo nema budućnost...
urbanu, nadasve.
Truba

#1893 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

radostan dan wrote:
za 500 stoja bitaj labudana...ne znam za takav slučaj.
ja kažem koliko mogu podnijeti :D bez da se zavaljujem u kredite i da prodajem djedovinu
radostan dan

#1894 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ja sam skontO, aL drugi spinuju... :zoka:
Truba

#1895 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

mogu i za 600 ali će onda stan biti 40 kvadara :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1896 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Ras Al Ghul

2 sedmice

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Jedinstvo_Manchester, anthraxQ

mjesec

:zoka:
Creasy

#1897 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Chmoljo vazda razj... sijelo. :D
Creasy

#1898 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

ISTOČNO SARAJEVO - U novoizgrađenom Gradskom parku u Istočnom Sarajevu danas će biti otkriven spomenik Gavrilu Principu.

Spomenik će otkriti član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, a tom svečanom činu prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Otkrivanje spomenika u Gradskom parku u Spasovdanskoj ulici zakazano je za 11.00 časova u okviru Vidovdanskih svečanosti, manifestacije koju organizuje opština Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da postavljanjem spomenika Principu opština i njeni žitelji žele da poruče cjelokupnoj javnosti da su ponosni na lik i djelo velikana srpske istorije, među kojima značajano mjesto zauzima Princip.

Spomenik Gavrilu Principu je visine dva metra i izliven je u bronzi.

Autor je akademski vajar i profesor Akademije likovnih umjetnosti iz Beograda Zoran Kuzmanović.

Image
dzemaludin007

#1899 Re: Istočno Sarajevo

Post by dzemaludin007 »

Zar nije otvaranje na Vidovdan :)
Chisum

#1900 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

E jest ga Kuzmanovic obukao, 'alal vjera.

Kratak mu ovaj HTZ kaputic. :lol:
Post Reply