Decerto wrote:Sta covjek da uradi...prodao momku ram,kojeg sam ja koristio od kako sam uzeo racunar,rekao mu da testira odmah kad dodje kuci i da zavrsimo.Sve uredu,on mi ostavio pozitivan dojam,kad nakon mjesec dana mi se javlja i kaze da je tek sad testirao ram i da nije ispravan...pa opet pitam,sta covjek da uradi ? Da uzmem nazad neispravan ram kojeg sam prodao 100% ispravnog ? Glava me vec boli...
Vrlo vjerovatno da pokusava da te navuce na foru. Da se javio nakon 2-3 dana pa hajde, ali nakon mjesec, nema sanse. Prva stvar, to da je nije koristio prije je vec vidjena fora koju koriste ovi sto pokvare artikal nakon nekog vremena upotrebe. On tako hoce da se dovede u neku ravan ko da je to od tebe prije dan kupio a ne prije mjesec dana, zna da mu to ne ide u prilog pa pokusava da suptilno izgura tu cinjenicu. Fora vec vidjena, vise puta.
Druga stvar, to sto on "nije koristio mjesec dana",kako kaze, nije tvoj problem, kupac artikal te prirode koji kupi probava odmah u par dana max, tu se ne ceka, kao i za vecinu ostalih stvari sa Pika.
Treca stvar, sto ti je ostavio pozitivni ako nije probavao? Ako je ostavio tek onako i to je njegova krivica, sto nije ostavio nakon sto je probao (mada licno mislim da je ovo navlakusa i da mu se stvar pokvarila pa laze).