POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- insaneinthebrain
#1876 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma nikakvih garancija.s nasim se nikad ne zna
- mostarka_90
#1877 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma garant će odbijati sve moguće greškice, samo da uplate što manje.. kreteni.
-
Ljuba Moljac
#1878 Re: POsao-Popis stanovnistva
ako isplata bude do nove godine, nemaju odbijati kakve greske jer ne znaju ih ni oni. skeniranje pocinje 1 decembra.
trebalo bi da isplata bude prema onome kako pise u kontrolniku. ali, kako je neko rekao, kod nas je moguce sve.
trebalo bi da isplata bude prema onome kako pise u kontrolniku. ali, kako je neko rekao, kod nas je moguce sve.
- SvojTiPos'o
#1879 Re: POsao-Popis stanovnistva
Code: Select all
http://www.** No links **.ba/front/ko-dozivi-trosit-ce-popisivaci-i-instuktori-ce-novac-dobiti-tek-u-martu-iduce-godine- SvojTiPos'o
#1880 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ah, ne može link...
Da probam ovako :
SVE PARE ZA POPIS VEĆ POTROŠENE: Ko doživi, trošit će: Popisivači i instuktori će novac dobiti tek u martu iduće godine?!
Četvrtak | 31.10.2013.
Kako ** No links ** Portal saznaje iz svojih dobro obaviještenih izvora, popisivači i instruktori će svoje honorare dobiti tek u martu iduće godine, kada će započeti njihova isplata. Za sada nije precizirano ni da li se radi o početku ili kraju navedenog mjeseca, ali je izvjesno da će se prvi novci početi dijeliti tek 60 dana nakon zvaničnih rezultata oktobarskog popisa.
Priča o nenamjenskom utrošku novca namijenjenog za popis stanovništva u Bosni i Hercegovini pratila je ovaj projekat tokom priprema, kao i tokom same realizacije, ali se popisivanje bh. stanovnika ipak nekako odradilo do kraja.
Potom su u javnost počele da cure informacije o raskoraku u zaradama instruktora i popisivača, gdje su jedni zaradili znatno manje od prvobitnih najava, a drugi i po nekoliko stotina maraka više od početnih iznosa, zahvaljujući velikom broju domaćinstava koja su im dodijeljena.
Međutim, kako ** No links ** Portal saznaje iz svojih dobro obaviještenih izvora, ni jedni ni drugi svoje honorare neće dobiti sve do marta iduće godine, kada će započeti njihova isplata. Za sada nije precizirano ni da li se radi o početku ili kraju navedenog mjeseca, ali je izvjesno da će se prvi novci početi dijeliti tek 60 dana nakon zvaničnih rezultata oktobarskog popisa.
Također, još uvijek nije sigurno ni da li će se tada isplatiti kompletni novčani iznosi koje su zaradili popisivači i instruktori, s obzirom da će se honorari isplaćivati iz dva izvora - veći dio iz namjenskog granta Evropske unije, a manji dio iz sredstava Federalnog zavoda za statistiku.
A znajući kako 'nestaje' državni novac, isplata popisivačkih honorara mogla bi potrajati u nedogled!
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
Meni ovo zvuči kao "hajde da nešto lupimo, pa se možda neko od nadležnih i oglasi" vijest, ali ako ima imalo istne u ovom onda jebOji ga...
Da probam ovako :
SVE PARE ZA POPIS VEĆ POTROŠENE: Ko doživi, trošit će: Popisivači i instuktori će novac dobiti tek u martu iduće godine?!
Četvrtak | 31.10.2013.
Kako ** No links ** Portal saznaje iz svojih dobro obaviještenih izvora, popisivači i instruktori će svoje honorare dobiti tek u martu iduće godine, kada će započeti njihova isplata. Za sada nije precizirano ni da li se radi o početku ili kraju navedenog mjeseca, ali je izvjesno da će se prvi novci početi dijeliti tek 60 dana nakon zvaničnih rezultata oktobarskog popisa.
Priča o nenamjenskom utrošku novca namijenjenog za popis stanovništva u Bosni i Hercegovini pratila je ovaj projekat tokom priprema, kao i tokom same realizacije, ali se popisivanje bh. stanovnika ipak nekako odradilo do kraja.
Potom su u javnost počele da cure informacije o raskoraku u zaradama instruktora i popisivača, gdje su jedni zaradili znatno manje od prvobitnih najava, a drugi i po nekoliko stotina maraka više od početnih iznosa, zahvaljujući velikom broju domaćinstava koja su im dodijeljena.
Međutim, kako ** No links ** Portal saznaje iz svojih dobro obaviještenih izvora, ni jedni ni drugi svoje honorare neće dobiti sve do marta iduće godine, kada će započeti njihova isplata. Za sada nije precizirano ni da li se radi o početku ili kraju navedenog mjeseca, ali je izvjesno da će se prvi novci početi dijeliti tek 60 dana nakon zvaničnih rezultata oktobarskog popisa.
Također, još uvijek nije sigurno ni da li će se tada isplatiti kompletni novčani iznosi koje su zaradili popisivači i instruktori, s obzirom da će se honorari isplaćivati iz dva izvora - veći dio iz namjenskog granta Evropske unije, a manji dio iz sredstava Federalnog zavoda za statistiku.
A znajući kako 'nestaje' državni novac, isplata popisivačkih honorara mogla bi potrajati u nedogled!
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
Meni ovo zvuči kao "hajde da nešto lupimo, pa se možda neko od nadležnih i oglasi" vijest, ali ako ima imalo istne u ovom onda jebOji ga...
- insaneinthebrain
#1881 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja cuo pare ce biti krajem novembra i pocetkom decembra. al ko ce im ga znati
-
Ljuba Moljac
#1882 Re: POsao-Popis stanovnistva
ovaj link je cista glupost, rekla kazala...
cim cujem neki lijevi portal saznaje nesto, znam da je supljak...
ali, sve je moguce.
ali, sve je moguce.
- BAN___KAI
#1883 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja sam za ovo cuo prvo na haber.ba , niti avaz ni klix ni posao.ba nisu znali za ovaj konkurs .Ljuba Moljac wrote:ovaj link je cista glupost, rekla kazala...
ali, sve je moguce.
Ma ovo je smijesno, vidi se iz aviona da je nastimano sve.
- mostarka_90
#1884 Re: POsao-Popis stanovnistva
i, kako ide taj kontrolni popis?
- karanana
#1885 Re: POsao-Popis stanovnistva
Eh evo cekam i nadam se da ce mi na vrata pokucati za avanturu voljna popisivacica.
-
StupskaBitanga
#1886 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa da čitava mahala zvana klix/forum zna za to 
-
switty
#1887 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li ikakvih novosti o konkursu za unos podataka 
-
forrest
#1888 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li neko informaciju kako bi trebalo izgledati ovo sa testiranjem? Da li će biti možda neka obuka prije tog? (pozicije 1 i 2)
Pretpostavljam svi su u neizvjesnosti. Ne može se planirati ništa tokom ovog mjeseca.
Jedino što se zna da će početi 1. decembra, a do tad

Pretpostavljam svi su u neizvjesnosti. Ne može se planirati ništa tokom ovog mjeseca.
Jedino što se zna da će početi 1. decembra, a do tad
- BAN___KAI
#1889 Re: POsao-Popis stanovnistva
Wow jos nema nikakvih informacija osim o ovom beskorisnom obavjestenju http://www.bhas.ba/obavjestenja/OBAVIJEST4.pdf
Fail drzava .
Pogresan link sam bio stavio, sorry .
Fail drzava .
Pogresan link sam bio stavio, sorry .
Last edited by BAN___KAI on 08/11/2013 00:38, edited 1 time in total.
-
goober27
#1890 Re: POsao-Popis stanovnistva
posljednje je ovo http://www.bhas.ba/obavjestenja/OBAVIJEST4.pdf nema nista o primljenim kandidatima,valjda ce izbaciti uskoro, nadam se baaar
-
forrest
#1891 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mahalska je da ce biti obavijest nakon 15. za održavanje obuke i tesitranja 
- azurna_obala
#1892 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jesu li vas zvali da potpišete nalog za isplatu? Meni rekoše što prije to potpišemo, dobićemo lovu 
- BAN___KAI
#1893 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li kakvih informacija o tome ko je primljen za pozicije 1.2 ? Koja nesposobnost
- perfect_guy
#1894 Re: POsao-Popis stanovnistva
u Novom Sarajevu da, danas me žena zove i kao danas ili sutra da dođem. Na tom spisku je u stvari samo unešen broj popunjenih obrazaca (kod mene odgovara onom broju koji sam upisao kod zaključenja posla, znači nije bilo muljaža), a eto nadaju se da bi se ove godine mogla kompletirati isplataazurna_obala wrote:Jesu li vas zvali da potpišete nalog za isplatu? Meni rekoše što prije to potpišemo, dobićemo lovu
- insaneinthebrain
#1895 Re: POsao-Popis stanovnistva
i mene zvali. kazu lova legla samo da dodjem

- Russki
#1896 Re: POsao-Popis stanovnistva
ozbiljno, zvali vas za isplatu? 
- azurna_obala
#1897 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zvali nas da potpišemo taj nekakav nalog, na kojem stoji koliko si uradio obrazaca.Russki wrote:ozbiljno, zvali vas za isplatu?
Veli mi čiko čim svi potpišemo da će to poslati Agenciji za statistiku i da bi isplata trebala biti do Nove godine.
- insaneinthebrain
#1898 Re: POsao-Popis stanovnistva
potpisao danas i digao pare u banciRusski wrote:ozbiljno, zvali vas za isplatu?
- Russki
#1899 Re: POsao-Popis stanovnistva
a blago se tebi buraz, mene nit je ko zvao nit ista, svaki dan idem na bankomat al nistainsaneinthebrain wrote:potpisao danas i digao pare u banciRusski wrote:ozbiljno, zvali vas za isplatu?![]()
haj, valjda ce mi se brzo ukazat par stoja na racunu
- hrastov žižak
#1900 Re: POsao-Popis stanovnistva
azurna_obala wrote:Zvali nas da potpišemo taj nekakav nalog, na kojem stoji koliko si uradio obrazaca.Russki wrote:ozbiljno, zvali vas za isplatu?
Veli mi čiko čim svi potpišemo da će to poslati Agenciji za statistiku i da bi isplata trebala biti do Nove godine.
ko je sad u pravu? nije valjda da se procedura razlikuje od osobe do osobe, ili od općine do općine?insaneinthebrain wrote:potpisao danas i digao pare u banciRusski wrote:ozbiljno, zvali vas za isplatu?![]()