Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- em11r
#1876 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Evo ja imam para ne moze krava sazvakat, ali opet nisam kupio audiJa ni vw-a nego citroena doduse imam i 2 seata i chevroleta ali eto .... nemam audi ni vw ... jesam li ja normalan ili levat
Last edited by em11r on 09/12/2012 18:55, edited 1 time in total.
-
goran16v
#1877 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
kad vec pitas - levat, ali ne zbog auta koji si kupio nego sto ocigledno ne mozes da skontas poentu, a javljas se.
Last edited by goran16v on 09/12/2012 18:56, edited 1 time in total.
- em11r
#1878 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Znao sam
Znaci da ovo sve rasprodam i kupim auto kako treba neku A4 A6 ili Oktavu
Znaci da ovo sve rasprodam i kupim auto kako treba neku A4 A6 ili Oktavu
- em11r
#1879 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
U pravu si, izvini sto se javljam.goran16v wrote: Tacno, ali nisam nikome pokusao prodati suplju pricu, kakva se non stop prodaje ovdje, da sam mogao kupiti novi A4, ali nisam jer je to precjenjeno smece, pa sam kupio novu Octaviu. Da sam imaop pare za novi A4 valjda bih ga kupio ili ako je to precjenjeno smece bar neki drugi auto koji nije precjenjeno smece za te pare, a ne 20k KM jefinjiji auto.
]Problem je suplja prica po kojoj su svi mahom mogli kupiti skuplji auto, pare satro nisu problem, al eto nisu htjeli precjenjeno smece od auta, pa su kupili jeftiniji auto. Kako da ne!!!!
Sreo sam razne slucajeve, uglavnom sve varijante protezanja preko jorgana, ali jos nisam sreo nikog ko je imao priliku, mogucnost, novac da kupi bolje, a nije.
- respo
#1880 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
poredjenje ti je bas onocovjek1 wrote:To je isto ko da kazes, necu danas izlazit napolje iako mi se izlazi, jer bi me moglo auto udarit,mogo bi me neko izbost,mogo bi poginut. Znaci ne mogu shvatit da se neko posere na svoj cejf, i da preskoci neko auto iako mu je prvi izbor zbog toga sto se krade.respo wrote: al si i ti bukvalac u pm
pa niko ne govori da svi imaju nesanicu neke boli neka stvar ako im se ukrade auto dok neki strepe i po danu kad ga ostavi nevezano koji auto
al kad jos uzmes da se ovdje najvise kradu golfovi ovi prvi pustaju nesanicu na replay
A posebna prica su ovi VAG hejteri, kompleksasi pravi.
vani moras izaci ako si imalo normalan covjek
dok auto cak ne moras ni kupiti ako cemo iskreno
a normalan covjek ce uvijek gledati da ima manji rizik sve sto kupi
sto ti ne kupujes od nekih sibicara tehniku mobitele i to nego odes u radnju pa trazis garanciju garantni list i servis i klince palce?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1881 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Mogao sam sacekati jos malo i kupiti i auto od 20k ali bi opet bila Alfa,a ne Passat ili Audi. Ja sam skupio tih 15k koliko je bilo dovoljno da kupim 156 i to je to. A kad sam je ja kupovao bilo je i Passata i A3 za te pare. Da imam 100k opet bi kupio AR,jer mene drugi auto ne zanima. Da imam sta ti ga ja znam 5 miliona ja bih otisao i kupio 8C,ne bi kupio ni Ferrari ni Lambo niti bilo sta drugo.goran16v wrote:Sve je to super, ali zamisli sad da si poceo s pricom, mog'o sam ja kupit Passat ili Audi od 20k KM (karikiram da bi toliko mogli kostati godista i stanja kao tvoja AR), ali nisam htio precjenjeno smece pa sam kupio AR od 15k KM. Da je tako, odnosno da si mogao valjda bi kupio AR od 20k KM. E u tome je poenta...mali_milojica wrote: Evo ti moj primjer.
Ja sam sebi nameracio da kupim AR i nista drugo. Imao sam nesto para i krenuo sam da skupljam pare. Nisam zelio kredit. I nakon nekog vremena skupio sam pare da kupim 145. Onda mi se nije kupovao auto pred zimu,sacekat cu jos malo,skupiti jos nesto para pa cu kupiti 156 na proljece. Kupio sam AR 156 za 15 000. Za te pare sam glat mogao kupiti Passata,Audi A3 i to dobre primjerke bez sumnje. Ali npr ja nisam zelio nista drugo osim AR. Ja bih bio nesretan covjek svaki put kada bih usao u to auto,jer nisam kupio auto koji sam zelio.
- respo
#1882 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
cejf jeste cejf al zavisi koliko koga kosta taj cejfChipyChips wrote:respo,respo...znam ja da si ti u suštini jedan jako fin momak,samo nekad ne znaš da se izraziš,pa te raja pogrešno shvati![]()
Kao sto emko rece,cejf je cejf i neko kome je nesto cejf on ce svoj cejf da plati koliko treba i zato ga boli k....
A sto se tice nesanice,koju VW,AUDI hejteri navode,pa niko ni s kim ne spava u krevetu da zna,da li ovaj spava kako treba ili ne spava.Nego eto haj samo nek se valjaju gluposti pa kakve god
neko ce kupiti bubu pa makar ona kostala 100000 maraka
ni tebi niko ne brani da kupis golfa ako ti je cejf i ako ga bas zelis pa makar bio najgori auto u istoriji
samo sto ne kupuju svi auto iz cejfa
nego ga kupuju da im sluzi nekoj svrhi najcesce da se prevuku od tacke a do tacke b
e vidis ako je platio to auto 40000 hiljada vecinom na kredit koji ga u biti kosta negdje 48000
e taj nece sigurno zbog cejfa riskirati da ujutro osvane bez ljubimca pa da mora dodatno davati 5000 nekom tamo da bi mu ga vratili ako ga ikako budu htjeli vratiti i onda ostane bez auta a kredit mora otplacivati narednih x godina
a tih sa cejfom u citavoj bih moze se smjestiti u jednu ucionicu sklosku u tome je fazon
-
goran16v
#1883 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Izgleda da ne kontas poentu. Mogao si skupiti 20k KM, a nisi skupio, tako da bi prica da si mogao tad kupiti auto od 20k KM (Passat, A3, novija 156-ica, nije bitno), a eto nisi jer si sretan u 156-ici od 15k KM bila suplja prica. Da si imao 20k KM kupio bi AR od 20k KM, a ne od 15k KM jer uvijek postoji skuplji u kojem ces biti jednako sretan ili vise vjerovatno sretniji.mali_milojica wrote: Mogao sam sacekati jos malo i kupiti i auto od 20k ali bi opet bila Alfa,a ne Passat ili Audi. Ja sam skupio tih 15k koliko je bilo dovoljno da kupim 156 i to je to. A kad sam je ja kupovao bilo je i Passata i A3 za te pare. Da imam 100k opet bi kupio AR,jer mene drugi auto ne zanima. Da imam sta ti ga ja znam 5 miliona ja bih otisao i kupio 8C,ne bi kupio ni Ferrari ni Lambo niti bilo sta drugo.
Last edited by goran16v on 09/12/2012 19:11, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#1884 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Evo ja se prvi javljam u taj razred. Doduse spavam mirno,ali na AR brzo opada cijenarespo wrote:cejf jeste cejf al zavisi koliko koga kosta taj cejfChipyChips wrote:respo,respo...znam ja da si ti u suštini jedan jako fin momak,samo nekad ne znaš da se izraziš,pa te raja pogrešno shvati![]()
Kao sto emko rece,cejf je cejf i neko kome je nesto cejf on ce svoj cejf da plati koliko treba i zato ga boli k....
A sto se tice nesanice,koju VW,AUDI hejteri navode,pa niko ni s kim ne spava u krevetu da zna,da li ovaj spava kako treba ili ne spava.Nego eto haj samo nek se valjaju gluposti pa kakve god
neko ce kupiti bubu pa makar ona kostala 100000 maraka
ni tebi niko ne brani da kupis golfa ako ti je cejf i ako ga bas zelis pa makar bio najgori auto u istoriji
samo sto ne kupuju svi auto iz cejfa
nego ga kupuju da im sluzi nekoj svrhi najcesce da se prevuku od tacke a do tacke b
e vidis ako je platio to auto 40000 hiljada vecinom na kredit koji ga u biti kosta negdje 48000
e taj nece sigurno zbog cejfa riskirati da ujutro osvane bez ljubimca pa da mora dodatno davati 5000 nekom tamo da bi mu ga vratili ako ga ikako budu htjeli vratiti i onda ostane bez auta a kredit mora otplacivati narednih x godina
a tih sa cejfom u citavoj bih moze se smjestiti u jednu ucionicu sklosku u tome je fazon
- sorcerer
#1885 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
+1mali_milojica wrote: Evo ja se prvi javljam u taj razred. Doduse spavam mirno,ali na AR brzo opada cijena![]()
nemam alfa romeo,ali motor je iz alfe onaj TD sto se raspada i uvijek se kvari
-
goran16v
#1886 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A sta je ono bijelo 4x4?sorcerer wrote:+1mali_milojica wrote: Evo ja se prvi javljam u taj razred. Doduse spavam mirno,ali na AR brzo opada cijena![]()
nemam alfa romeo,ali motor je iz alfe onaj TD sto se raspada i uvijek se kvarimirno spavam bez ikakvih zastita i alarma ...
- mali_milojica
#1887 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da,mogao sam kupiti auto od 20k,ali vise nisam mogao da cekam,jer sam skoro godinu bio bez auta. Da,mogao sam kupiti jos bolju 156,ali samo po motoru i nista vise (1.9 16V ili 2.4 20V JTD). Meni je i za moje potrebe sasvim dovoljno bio i obicni JTD sa 115 KS. A ti mozes reci sta god hoces,uopste me ne pogađa.goran16v wrote:Izgleda da ne kontas poentu. Mogao si skupiti 20k KM, a nisi skupio, tako da bi prica da si mogao tad kupiti auto od 20k KM (Passat, A3, novija 156-ica, nije bitno), a eto nisi jer si sretan u 156-ici od 15k KM bila suplja prica. Da si imao 20k KM kupio bi AR od 20k KM, a ne od 15k KM jer uvijek postoji skuplji u kojem ces biti jednako sretan ili vise vjerovatno sretniji.mali_milojica wrote: Mogao sam sacekati jos malo i kupiti i auto od 20k ali bi opet bila Alfa,a ne Passat ili Audi. Ja sam skupio tih 15k koliko je bilo dovoljno da kupim 156 i to je to. A kad sam je ja kupovao bilo je i Passata i A3 za te pare. Da imam 100k opet bi kupio AR,jer mene drugi auto ne zanima. Da imam sta ti ga ja znam 5 miliona ja bih otisao i kupio 8C,ne bi kupio ni Ferrari ni Lambo niti bilo sta drugo.
- sorcerer
#1888 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
to je crvena polu alfa romeo 4x4 limited edišngoran16v wrote:A sta je ono bijelo 4x4?sorcerer wrote: nemam alfa romeo,ali motor je iz alfe onaj TD sto se raspada i uvijek se kvarimirno spavam bez ikakvih zastita i alarma ...
-
ChipyChips
#1889 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Djesi Bill Gates,izvini nam se,nismo te prepoznaliem11r wrote:Evo ja imam para ne moze krava sazvakat, ali opet nisam kupio audiJa ni vw-a nego citroena doduse imam i 2 seata i chevroleta ali eto .... nemam audi ni vw ... jesam li ja normalan ili levat
-
goran16v
#1890 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da, mogao si kupiti auto od 20k KM, nije bitno koji, da si cekao jos, ali u trenutku kad si kupovao svoj auto po vlastitom priznanju ga NISI mogao kupiti jer si imao sam 15k KM, a da si imao 20k KM kupio bi auto za te pare, a ne za 5k KM manje i to je poenta price.mali_milojica wrote: Da,mogao sam kupiti auto od 20k,ali vise nisam mogao da cekam,jer sam skoro godinu bio bez auta. Da,mogao sam kupiti jos bolju 156,ali samo po motoru i nista vise (2.4 20V JTD). A ti mozes reci sta god hoces,uopste me ne pogađa.
Last edited by goran16v on 09/12/2012 19:32, edited 1 time in total.
-
goran16v
#1891 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja sam mislio na onu zastitu sto veli av-av!sorcerer wrote:to je crvena polu alfa romeo 4x4 limited edišngoran16v wrote:A sta je ono bijelo 4x4?sorcerer wrote: nemam alfa romeo,ali motor je iz alfe onaj TD sto se raspada i uvijek se kvarimirno spavam bez ikakvih zastita i alarma ...
- em11r
#1892 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
zao mi je sto nisi ali ako hoces mozemo se upoznati.ChipyChips wrote:Djesi Bill Gates,izvini nam se,nismo te prepoznaliem11r wrote:Evo ja imam para ne moze krava sazvakat, ali opet nisam kupio audiJa ni vw-a nego citroena doduse imam i 2 seata i chevroleta ali eto .... nemam audi ni vw ... jesam li ja normalan ili levat![]()
- mali_milojica
#1893 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Poenta je price da sam mogao kupiti i Passat i Audi,ali nisam htio.goran16v wrote:Da, mogao si kupiti auto od 20k KM, nije bitno koji, da si cekao jos, ali u trenutku kad si kupovao svoj auto po vlastitom priznanju ga NISI mogao kupiti jer si imao sam 15k KM, a da si imao 20k KM kupio bi auto za te pare, a ne za 5k KM manje i to je poenta price.mali_milojica wrote: Da,mogao sam kupiti auto od 20k,ali vise nisam mogao da cekam,jer sam skoro godinu bio bez auta. Da,mogao sam kupiti jos bolju 156,ali samo po motoru i nista vise (2.4 20V JTD). A ti mozes reci sta god hoces,uopste me ne pogađa.
-
BISCANIN2
#1894 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
I nema dizni ,krivih glava ,zamajaca ,spadanja prozora i slicno ,i jos onaj osjecaj u krivinama ,alfa jedna i jedina .mali_milojica wrote:Poenta je price da sam mogao kupiti i Passat i Audi,ali nisam htio.goran16v wrote:Da, mogao si kupiti auto od 20k KM, nije bitno koji, da si cekao jos, ali u trenutku kad si kupovao svoj auto po vlastitom priznanju ga NISI mogao kupiti jer si imao sam 15k KM, a da si imao 20k KM kupio bi auto za te pare, a ne za 5k KM manje i to je poenta price.mali_milojica wrote: Da,mogao sam kupiti auto od 20k,ali vise nisam mogao da cekam,jer sam skoro godinu bio bez auta. Da,mogao sam kupiti jos bolju 156,ali samo po motoru i nista vise (2.4 20V JTD). A ti mozes reci sta god hoces,uopste me ne pogađa.
Buraz mi u zenevi zivi sa familijom svasta izmjenjao ali nedavno se dohmo jedne 166 2.4 ne izlazi iz nje kaze alfa i alfa nema drugo ,jedini mu problem sto nema zamjene a ova vec stara.Cak i meni kad predjem sa jeepa gust vozati .
-
530i
#1895 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Poenta je da je za 15000KM bolji izbor mlađa, opremljenija Alfa, sa boljim motorom, odličnim dizajnom iznutra i izvana u boljem stanju, od starijeg Audija ili Passata koji nemaju opreme (i udobnost je kod njih dodatna oprema), koji su stariji, više prešli, motori sa fabričkim felerima a ujedno i istrošeni, u generalno lošijem stanju, poželjni lopovima itd. U perspektivi, a to ti može i statistika pokazati, uloženi novci u Alfu daju više nego uloženi u starijeg Passata ili još starijeg Audija. Sad, naravno, ulaskom u seoske priče ispred birtije u Međeđi naravno da Passat i Audi daju veći ugled vlasniku dok ispija gorku, nekvalitetnu pivu pred domaćim "facama" impresionirajući ih nekakvim pričama o nekakvoj superiornosti....AL U KURCU!glupi goran16v wrote:
Sve je to super, ali zamisli sad da si poceo s pricom, mog'o sam ja kupit Passat ili Audi od 20k KM (karikiram da bi toliko mogli kostati godista i stanja kao tvoja AR), ali nisam htio precjenjeno smece pa sam kupio AR od 15k KM. Da je tako, odnosno da si mogao valjda bi kupio AR od 20k KM. E u tome je poenta...
Da si pametan, kao što nisi i što redovno dokazuješ po forumu, uzeo bi u razmatranje E21 sa motorom od šest cilindara (neću biti previše bezobrazan pa reći 323i model konkretno), ali izgleda da nisi imao ni para ni pameti da to uradiš, pa se ovamo prosipaš da kamarom farova na običnom 315 modelu. Smiju ti se ljudi na širem teritoriju ex Yugoslavije, moj Gorane...ovdje vlada prava šega preko privatnih poruka na tvoje pisanje i tvoja auta od Zastave do BMW-a...izvor si neprestane zabave...uzdravlje! ZAbavi nas još jednom "kvalitetnim" odgovorom o tome ko ima koliko para i šta koja statistika kaže. Hajde uzdravlje!
- sorcerer
#1896 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa ne vodim ga uvijek sa sobomgoran16v wrote:
Ja sam mislio na onu zastitu sto veli av-av!
- sorcerer
#1897 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
bas si levat sto nisi golfa kupiJOem11r wrote:Evo ja imam para ne moze krava sazvakat, ali opet nisam kupio audiJa ni vw-a nego citroena doduse imam i 2 seata i chevroleta ali eto .... nemam audi ni vw ... jesam li ja normalan ili levat
-
goran16v
#1898 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To je istina, mogao si kupiti i Mercedes i svaki auto koji je vrijedio tad 15k KM, nije to poenta, ali nisi mogao kupiti Audi ili Passat godista, stanja, kilometraze itd kao tvoja AR i da bi svaka prica da si mogao, a eto nisi htio, bila suplja prica. Da si mogao kupio bi skuplju AR - to je poenta.mali_milojica wrote: Poenta je price da sam mogao kupiti i Passat i Audi,ali nisam htio.
- mali_milojica
#1899 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Mnogo si tezak covjek gorane.goran16v wrote:To je istina, mogao si kupiti i Mercedes i svaki auto koji je vrijedio tad 15k KM, nije to poenta, ali nisi mogao kupiti Audi ili Passat godista, stanja, kilometraze itd kao tvoja AR i da bi svaka prica da si mogao, a eto nisi htio, bila suplja prica. Da si mogao kupio bi skuplju AR - to je poenta.mali_milojica wrote: Poenta je price da sam mogao kupiti i Passat i Audi,ali nisam htio.
Mogao sam kupiti i skuplju AR,ali mi se vise nije dalo skupljati pare. Naisao je auto koji zadovoljava moje kriterije i to je bilo to. Jer ako sam skupio 15k i kupiti auto bez jedne jedine KM kredita,mogao sam i 20k. Ali vise nisam mogao cekati. Jer sam vec jednom odgodio kupovinu auta,pa sam sacekao malo i kupio drugi SKUPLJI auto. Mogao sam to ponovo uraditi,zar ne.
-
goran16v
#1900 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Poenta je da si ti jos uvijek etalon za lavor i da ne mozes kontati da onaj ko ima pare za AR nema pare za Passat ili Audi istog godista, stanja itd i da je svaka prica da je mogao kupiti a nije - suplja.530i wrote: Poenta je da je za 15000KM bolji izbor mlađa, opremljenija Alfa, sa boljim motorom, odličnim dizajnom iznutra i izvana u boljem stanju, od starijeg Audija ili Passata koji nemaju opreme (i udobnost je kod njih dodatna oprema), koji su stariji, više prešli, motori sa fabričkim felerima a ujedno i istrošeni, u generalno lošijem stanju, poželjni lopovima itd. U perspektivi, a to ti može i statistika pokazati, uloženi novci u Alfu daju više nego uloženi u starijeg Passata ili još starijeg Audija. Sad, naravno, ulaskom u seoske priče ispred birtije u Međeđi naravno da Passat i Audi daju veći ugled vlasniku dok ispija gorku, nekvalitetnu pivu pred domaćim "facama" impresionirajući ih nekakvim pričama o nekakvoj superiornosti....AL U KURCU!
Da si pametan, kao što nisi i što redovno dokazuješ po forumu, uzeo bi u razmatranje E21 sa motorom od šest cilindara (neću biti previše bezobrazan pa reći 323i model konkretno), ali izgleda da nisi imao ni para ni pameti da to uradiš, pa se ovamo prosipaš da kamarom farova na običnom 315 modelu. Smiju ti se ljudi na širem teritoriju ex Yugoslavije, moj Gorane...ovdje vlada prava šega preko privatnih poruka na tvoje pisanje i tvoja auta od Zastave do BMW-a...izvor si neprestane zabave...uzdravlje! ZAbavi nas još jednom "kvalitetnim" odgovorom o tome ko ima koliko para i šta koja statistika kaže. Hajde uzdravlje!
Sto se tice mog E21, kad i ako mi dovezes originalni E21 sa 6 cilindara (nije bitno da li je 320/6 ili 323) koji je bio na prodaju kad sam ja kupio svoj, ja cu ga kupiti na licu mjesta bez obzira na cijenu.
Sega preko PP moze vladati jedino u svijetu ljubomornih, bolesnih i zavidnih debila koji anonimno iscitavaju tudje postove i drkaju na tudja auta na drugim forumima, pa ovdje glume satro zajebane i dobro obavjestene kretene.